Føj til favoritter Del Send
Vinterferie | 27/01/17

Guide: 5 sjove kunstoplevelser for børn

  • Foto: ARKEN Foto: ARKEN
  • Foto: Arken ARKEN Museum for Moderne K Foto: Arken ARKEN Museum for Moderne K
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR, Kristian Ridder-Nielsen Foto: PR, Kristian Ridder-Nielsen
  • Foto: Sophia Juliane Lydolph Foto: Sophia Juliane Lydolph
  • Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén
København og omegn byder på masser af kunst i børnehøjde. AOK har fundet fem sjove oplevelser for de små.

Foto: Arken ARKEN Museum for Moderne K

 

Udfold den indre kunstner på Arken

På Arken i Ishøj er der altid plads til de yngste. Hver søndag året rundt er der familieværksted, hvor de kreative evner kan få frit spil. Så kan mor og far også lure på, om junior har en kunstner i maven, eller om der skal bruges lidt ekstra krudt på at få de kreative kræfter bedre frem. Det foregår hver søndag kl. 11-16, og det er gratis at være med.

Man kan udfordre sig selv med alt lige fra tegning og maleri til skulptur og læren om materialer og medier. I forbindelse med skolernes vinterferie er der forskellige typer af workshops, som man kan deltage i på museet. Lørdag 11. marts er der desuden mulighed for at eksperimentere med film, når der er filmworkshop for de 6- til 14-årige plus deres forældre. Workshoppen tager udgangspunkt i udstillingen »GYS! er den levende?«. Det koster 50 kr. at være med, og man kan bestille billetter på Arkens hjemmeside.

Hvad: Arken Museum for Moderne Kunst
Hvor: Skovvej 100, Ishøj

 

Foto: PR

 

Kunstlegeplads under åben himmel

Tager man ungerne med på Ordrupgård nord for København, skal man ikke være bange for, at de keder sig. Hvis de går kolde i kunsten inde på museet, kan man bare tage dem med udenfor. Bag Ordrupgård gemmer sig nemlig en stor park fyldt med kunstværker, der indbyder til leg og eventyr.

Mellem de store træer finder man blandt andet Jeppe Heins 70 kvadratmeter store spejllabyrint, Ryan Ganders kæmpestore sølvkugle, og en gigantisk paddehat skabt af Carsten Höller. Hvert år dukker nye værker op i de grønne omgivelser, og fra april til november blæser Olafur Eliassons fascinerende værk »Vær i vejret« sjove skyer af sted med vinden. Man må gerne spise sin medbragte madpakke i kunstparken, og der er gratis adgang søndag til tirsdag kl. 8-19 og onsdag til lørdag kl. 8-21. Voksne skal betale entre til Ordrupgårds øvrige udstillinger.

Hvad: Ordrupgård
Hvor: Vilvordevej 110, Charlottenlund

 

Foto: PR, Kristian Ridder-Nielsen

 

Udstilling og bæredygtighed i børnehøjde

26. januar åbner Dansk Arkitektur Center udstillingen Wasteland, der har fokus på bæredygtighed og transformationen af affald til nye og brugbare ressourcer. I den forbindelse åbner også udstillingen »Hit med skraldet«, der er målrettet det yngre publikum.

Her zoomes ind på, hvordan skrald og affald kan blive til ny arkitektur og nye værdifulde ressourcer. I udstillingen kan man bl.a. gå på opdagelse i Upcycle House, der er bygget af genbrugsmaterialer som containere og flamingokasser. Til udstillingen er der tilknyttet et værksted, hvor man af genbrugsmaterialer bl.a. kan bygge sin egen højtaler til mobilen eller være med til at bygge et hus af mælkekartoner, hvor man kan sætte sit eget kunstneriske præg på de alternative mursten. Udstillingerne har åbent alle dage kl. 10-17 og onsdag kl. 10-21. Udstillingen er åben frem til 17. april.

Hvad: Dansk Arkitektur Center
Hvor: Strandgade 27 B, København K

 

Foto: Sophia Juliane Lydolph

 

Gratis rundvisning for børn på Glyptoteket

Glyptotekets oldgamle skulpturer, mumier og malerier er fulde af historier, og hver søndag kl. 12 fra september til april bliver de formidlet i børnehøjde. Børn i alderen 5 til 10 år kan komme med på rundvisning ganske gratis, og det er altid med et sjovt tema.

Man kan for eksempel høre om løvebrøl og grisegrynt eller få forklaringen på, hvorfor skulpturerne ikke har tøj på. Mor og far er velkomne til at følge med på rundvisningerne, som dog har et begrænset antal pladser. Det er ikke muligt at forudbestille billetter, men de kan afhentes på dagen i Glyptotekets reception. På udvalgte datoer arrangerer Glyptoteket desuden kreative værksteder for museets små gæster og spændende skattejagt i kunstsamlingen. Der er gratis entre for børn under 18 år alle dage, og om tirsdagen kan voksne også komme gratis ind.

Hvad: Ny Carlsberg Glyptotek
Hvor: Dantes Plads 7, København K

 

Foto: Moderna Museet/Åsa Lundén

 

Gå på kunstskattejagt i Malmø

Vores naboer mod øst byder også på sjov kunstleg og skattejagt for ungerne. Moderna Museet Malmö, som ligger 10 minutters gang fra Malmö Centralstation, har et hyggeligt familieværksted, hvor de små kan lave deres egne kunstværker af alverdens materialer. Værkstedet er åbent sidste søndag i hver måned, og aktiviteterne følger museets udstillinger.

I januar er temaet fantasiplaneter, og her kan man få inspiration fra en skulptur af en firkantet jordklode. Hvis ungerne hellere vil gå på opdagelse i selve udstillingen på museet, kan de få udleveret et lille »nøglebundt« bestående af små stykker kunst, og så gælder det om at finde frem til kunstværket, der matcher hvert enkelt stykke. Nogle er nemme at spotte, mens andre kan kræve en ledetråd fra en af museets flinke vagter. Der er gratis entré for både børn og voksne.

Hvad: Moderna Museet Malmö
Hvor: Ola Billgrens Plats 2-4, Malmø