Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 11/10/16

Yggenykkerne indtager Rundetaarn

Tidspunkt

Rundetaarn

Købmagergade 52 A
1150 København K

Åbningstider

21/5 - 20/9:
Hverdage(incl. lørdag)
kl. 10-20
Søn- og helligdage kl. 10-20.

21/9 - 20/5:
Hverdage(incl. lørdag)
kl. 10-18
Søn- og helligdage kl. 10-18.

Medio oktober til medio marts tirsdag og onsdag 19-22.

Kontakt

33 73 03 73
 

Type

Oplevelsesmuseer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Yggenykkerne indtager Rundetaarn

Brugeromtale
Oprettet af: Rundetaarn 11. okt 2016
Senest redigeret af Rundetaarn 11. okt 2016

EFTERÅRSFERIE I RUNDETAARN: Hør historien om dengang, de trebenede yggenykker stjal det gamle tårn, og prøv at bage deres yndlingssmåkager, der skaffede tårnet tilbage på plads.

I efterårsferien er der hyggenygge med yggenykkerne, når Rundetaarn åbner porten for de små fugleagtige væsner, der elsker småkager med chokoladestykker.

Yggenykkerne blev kendte med Jørn Birkeholms børnebogsklassiker ”Da Yggenykkerne stjal Rundetårn” fra 1968, hvor man både kan se billeder af de trebenede størrelser med deres markante fjertot og læse den utrolige historie om bageren, der en mørk nat ser yggenykkerne save Rundetaarn over og bære det væk ad Købmagergade.

Siden er Rundetaarn dog heldigvis kommet på plads igen, og i efterårsferien i uge 42 kan børn og voksne bestige sneglegangen og selv prøve at bage yggenykkernes yndlingssmåkager, som bogen leverer opskriften på.

Samtidig kan en ny generation høre historien om yggenykkerne og Rundetaarn, når bogens forfatter, Jørn Birkeholm, og skuespilleren Jannie Faurschou læser højt i historiehjørnet på det charmerende Ringerloft. Og hvem ved, om der ikke gemmer sig en enkelt yggenyk på en bjælke i loftets imponerende trækonstruktion?

Der er åbent bageværksted ved indgangen til Bibliotekssalen mandag til fredag kl. 13.00-16.00. Samme dage kl. 16.00-16.30 er der oplæsning af ”Da Yggenykkerne stjal Rundetårn”, mandag ved forfatter Jørn Birkeholm og tirsdag til fredag ved skuespiller Jannie Faurschou.

Der er gratis adgang til aktiviteterne, når entréen til Rundetaarn er betalt.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort