Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 31/05/16

Statens Museum for Kunst

  • Foto: Ida Tietgen Høyrup Foto: Ida Tietgen Høyrup
Oplev landets bedste kunstsamling, udstillinger af international kaliber og masser af oplevelser for både voksne og børn.

En vandring gennem 700 års kunst. Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri.

Intet andet museum i landet kan vise et så fyldigt spænd af kunstens historie. Fra den tidlige renæssance til kunsten af i morgen med mesterværker af nogle af kunsthistoriens absolutte sværvægtere, såsom Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens og Rembrandt, Picasso, Munch, Nolde og Matisse.

Samtidig byder museet på en vandring gennem dansk kunst fra Abildgaard, Eckersberg og Købke over Hammershøi, Willumsen og Krøyer til COBRA-malerne, Kirkeby, Kvium, Tal R og Olafur Eliasson.

Læs mere om samlingerne her

De mange særudstillinger på Statens Museum for Kunst giver fyldige nedslag i kunstens historie. Udstillingerne tager afsæt i museets forskning og er ofte blevet til i samarbejde med internationale kollegaer.

Museet arrangerer omvisninger både i samlingerne og i udstillingerne. Der er gratis temaomvisninger i samlingerne flere gange om ugen og særlige omvisninger for børn.

Du kan også nyde en velfortjent pause med udsigt over Østre Anlæg i museets cafe, der byder på et alsidigt menukort med brunch, lækre lune retter, sandwich og kager samt kolde og varme drikke.

Priser
Dagsbillet til SMK
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré
Grupper (10+ personer): 100 kr. pr. person

Besøg i Børnenes Værksted koster i tillæg 30 kr. Gratis for op til to børn pr. besøg med årskort MINI.

Årskort til SMK
145 kr. / 245 kr. / 395 kr. / 495 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.