Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 26/04/17

Kunsthal Charlottenborg

  • Foto: Pr Foto: Pr

På Charlottenborg har man i mange år kunnet opleve skiftende udstillinger af dansk og international samtidsskunst. De store og smukke lokaler huser hvert år også CharlottenborgForårsudstilling og udstillinger fra andre danske kunstnersammenslutninger.

De højloftede, lyse lokaler ved siden af Nyhavn var i gamle dage saloner, hvor Kunstakademiets medlemmer viste deres værker. Siden kom de censurerede udstillinger til, og de sidste mange år har man kunnet opleve skiftende udstillinger af dansk og international nutidskunst. Man kan også opleve artist talks, performances, koncerter og filmvisninger.

Her vil man også kunne opleve skiftende udstillinger af både yngre og ældre moderne kunst, som altid bliver formidlet gennem en nutidig optik. Hvert år kan man også opleve Charlottenborg Forårsudstilling. På denne censurerede udstilling kan alle håbefulde kunstnere, unge som ældre, søge om at deltage. Kun en lille del af de mange indsendte værker slipper igennem udvælgelseskomiteens nåleøje, og udstillingen giver altid et godt praj om, hvad der rører sig på den danske kunstscene lige nu.

Historien
Udstillingsbygningen blev opført bag Kunstakademiet i 1883 efter initiativ fra en række kunstnere. I 1980 overgik bygningen til Kulturministeriet, men udstillingsbygningen drives stadig af en bestyrelse. Bygningen, der også rummer Danmarks Kunstbibliotek, blev gennemgribende restaureret i slutningen af 1970’erne og skiftede i 2007 navn fra Charlottenborg Udstillingsbygning til Kunsthal Charlottenborg.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.