Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 17/01/18

Hvor kommer du fra? - Kosmisk Vinterferie

Tidspunkt

Tycho Brahe Planetarium

Gammel Kongevej 10
1610 København V

Åbningstider

Man 13:00-21:00, Tir-søn 10:30-21:00

Kontakt

33 12 12 24
 

Type

Oplevelsesmuseer

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  12  

Hvor kommer du fra? - Kosmisk Vinterferie

Brugeromtale
Oprettet af: Tycho Brahe Planetarium 17. jan 2018

I uge 7 og uge 8 sætter vi ekstra fokus på det store spørgsmål, ”hvor kommer du fra?”. Svaret er universet og i vores nye udstilling kan du med en række aktiviteter selv udforske spørgsmålet.

Den nye udstilling ’Made in Space’ åbner 1. februar og er en udstilling om, hvor vi alle sammen kommer fra. Din krops byggesten – atomerne – kommer fra rummet, og på en kosmisk rejse finder vi ud af, hvor de forskellige grundstoffer helt præcist stammer fra.

Hydrogenet i vandet i dine celler kommer fra begyndelsen af det hele – fra Big Bang. Livet består af DNA, som blandt andet er bygget op af grundstoffet karbon, der bliver dannet i stjerner. Stjernerne i universet fungerer som store grundstofs-fabrikker, og det er også her, at jernet i dit blod er blevet dannet. Grundstoffet zink er vigtigt for dit immunforsvar og kommer fra store stjerneeksplosioner – supernovaer.

Følg med rundt med en astrofysiker
I vinterferien kan du komme med på guidede ture i udstillingen, hvor vores astro-guider vil fortælle meget mere om universet. Det vil også være muligt, at stille spørgsmål før, under og efter turen.

Der er guidetur i udstillingen kl. 10.15, 11.25, 12.45, 14.05 og 15.25.

Lav din egen stjernetåge
Solen, Solsystemet og os mennesker kommer fra stjernetåger. Når gas og støv falder sammen, bliver det til tætte kugler, der udvikler sig til stjerner og planeter. I SpaceLab kan du lave din egen stjernetåge, når vi åbner op for det kreative værksted.
Det kreative værksted er åbent fra 10-16.

Inddragende film
Inklusiv i entreen er også adgang til en film i den store Kuppelsal. Du kan tage med ud i rummet og lede efter liv eller en tur til den dybe jungle i Amazonas på jagt efter beviset på Darwins teorier. Eller måske synes du ikke, at vinteren har fået ordentligt fat i Danmark og vil med en tur til Arktis.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort