Omtale
Føj til favoritter Del Send
Udstilling | 03/09/14

Arken - Museum for Moderne Kunst

 • Arken har skiftet udtryk og ligger nu på en kunstig ø. Foto: Henrik Jauert

  Arken har skiftet udtryk og ligger nu på en kunstig ø.

  Foto: Henrik Jauert
 • Foto: ARKEN Museum for Moderne Kunst Foto: ARKEN Museum for Moderne Kunst
 • Arken Foto: Niels Ahlmann Olesen

  Arken

  Foto: Niels Ahlmann Olesen
På Arken kan man opleve kunst og arkitektur i international topklasse. Arken slog dørene op for publikum i marts 1996 og er med 5000 m2 udstillingsrum et af Danmarks største museer.

I lighed med Louisiana koncentrerer man kræfterne om tiden efter 1945, men ARKEN fokuserer mere på det danske og nordiske end Louisiana. Der vises også en del international moderne kunst, og særudstillingerne er ofte kendetegnede ved at følge de internationale udstillingstendenser, samt ikke at vige tilbage for de mere kontroversielle kunstværker og temaer. Hovedvægten er lagt på maleri, fotografi, video og installation.

I Arkens faste samling kan man side om side med et udvalg af internationale kunstnere opleve værker af en række af de yngre danske samtidskunstnere, som de seneste år har markeret sig stærkt internationalt, herunder Jeppe Hein, Tal R, Eske Kath og dansk-islandske Olafur Eliasson. Museets store stolthed er et særligt rum med værker af den britiske samtidskunsts' enfant terrible, Damien Hirst.

Den karakteristiske bygning er tegnet af den dengang unge arkitektstuderende Søren Robert Lund og minder mest af alt om en stor futuristisk floddamper, som har lagt sig til rette i nærheden af vandet.

Det bærende udstillingsrum på Arken er den 150 meter lange kunstakse. Rummets enorme dimensioner er imponerende, og i det hele taget er museet et besøg værd, hvis man blot er den mindste smule interesseret i moderne, eksperimenterende arkitektur. Gå endelig ikke glip af toiletterne, som er en lille kunstoplevelse i sig selv.

Ud over kunstsamlingen rummer museet også en koncertsal samt en biograf. Her er der mulighed for at opleve musik, film og foredrag, som ofte vil have en forbindelse til de enkelte udstillinger.

ARKENs smukke café byder på en forrygende udsigt over Køge Bugt. Er du typen, der har badebukser med på museum, så er sandstrandene nedenfor museet også et besøg værd.

Foto: ARKEN Museum for Moderne Kunst

Kreativitet for hele familien

Arken byder også på et værksted for børn, der er døbt Kreativ, så der er ingen tvivl om, hvad det handler om her.

Her kan ungerne udforske de kreative sanser og male, tegne, lave skulpturer og meget andet. I skolernes ferier arrangeres her forskellige workshops, som man kan tilmelde sig. Hver søndag året rundt er der Familiesøndag på Arken. Der er masser af gratis aktiviteter for børn og voksne, og det kræver ingen tilmelding.

Det foregår fra kl. 11-16. Aktiviteterne varierer meget, men man kan følge med i Arkens kalender.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.