Omtale
Føj til favoritter Del Send
Takeaway | 27/03/13

LêLê Street Kitchen // Østerbro

LêLê Street Kitchen // Østerbro

Østerbrogade 56
2100 København Ø

Åbningstider

Alle dage: 11.30-21.30

Kontakt

53737345
 

Køkkentype

Asiatisk

Vietnamesisk

Service

Drikkevarer

Kreditkort

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Østerbroere med hang til asiatisk mad har mulighed for at prøve det vietnamesiske gadekøkken Lê Lês nye take away for overfor Søerne.

...

Takeaway-glade østerbroere, der gerne vil spise godt, selvom de ikke selv har tid til at stå i køkkenet, kan indenfor kun 300 meter vælge mellem det vietnamesiske gadekøkken eller Cofocos fransk-inspirerede landkøkken med coq au vin, sicilianske kødboller og Boeuf Bourguignon.

Friske råvarer og masser af krydderurter har medvirket til, at det vietnamesiske køkken er et stort hit i Danmark, og her har LêLê sat sig på det meste af magten. Hovedingredienserne i det vietnamesiske køkken er fiskesauce, citrongræs, lime, chili, hvidløg og krydderier samt kanel og anis, men vigtigst af alt: friske urter.

Vietnams gastronomiske historie minder meget om Frankrigs med landkøkken, bistro og gourmet og kan i hovedtræk inddeles i tre kategorier: bondekøkken, gadekøkken og kejserkøkken.

Bondekøkken: På landet hersker det traditionelle bondekøkken, som består af de dyr, urter og frugter, som findes i baghaven. Retterne er meget simple, men det er også deres styrke.

Gadekøkken: I byerne har vietnameserne et gadekøkken, der er præget af små retter, der ændrer sig, som dagen går. Her er maden mere delikat end bondekøkkenet, hovedsagelig fordi flere råvarer bliver anvendt i retterne. Samtidig er retterne gennem tiden blevet påvirket af udenlandske tendenser fra fx Kina, Frankrig, Japan og USA, hvilket har tilført retterne mere kreativitet. LêLê har nu tre forskellige Street Kitchen & Take Away, som de kalder dem.

Det sidste og flotteste er kejserkøkkenet, som findes i Centralvietnam og i de lækre restauranter i storbyerne. Retterne er langt mere sofistikerede end bonde- og gadekøkkenet og balanceres af en kombination af fiskesauce, fermenteret fisk, syltede tigerrejer, kammuslinger eller fisk og kød med friske krydderurter, og LêLê Restaurant på Vesterbrogade 40 hører til i denne kategori.

Brugeromtale
Oprettet af: LêLê 20. jul 2016
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.