Føj til favoritter Del Send
Shopping | 16/04/10

Barberen i Vognmagergade

  • Foto: Mikkel Møller Jørgensen Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Herresalonen Barb har i årtier klippet toppen af dansk erhvervsliv i mere end én forstand. Nu har tredje generation overtaget butikken.

»Beatles ødelagde frisørfaget!«
Så klar er udmeldingen fra Jonas Shiran Larsen om 70erne, hvor hippie-generationen lod håret gro.

Samtidig blev det trendy at være blød mand og gå til damefrisør. Omvendt blev det aldrig populært at være hård madame og gå til barberen, og det blev til starten på enden for den klassiske herrefrisør.

Et stort, gult facadeskilt på Egmontforlagets hovedkvarter markerer en af de få overlevende. Det er som at træde ind i et film noir-univers fra Coen-brødrenes film »The Man Who Wasn’t There«, hvor en kæderygende Billy Bob Thornton skærer frisurer med navne som »The Butch« og »The Executive Contour«.

»Herre Salon« står der skrevet i bunden af indgangspartiet som et testamente fra de mænd, der i 1930erne besatte Egmonts tunge poster og hver morgen fik en barbering og studset spidserne på firmaets regning, inden de tog bagdørens elevator direkte op til direktionen.

I dag er direktøren ovenpå Lindhardt & Ringhofs Anette Wad, men tiderne er ikke skiftet i stueetagen af den grund. Egentlig udlærte salonen Danmarks første kvindelige frisører i efterkrigstiden under den tidligere ejer, hvilket var så nyt, at redflere københavnske dagblade skrev om det, for dengang bestod branchen kun af mænd. Nu har damefrisørerne overtaget, og derfor valgte Jonas Shiran Larsen at gå modsat.

»Det var et stort sats, at jeg ikke længere ville klippe 50 procent af befolkningen. Men rigtige mænd bliver klippet af en mand, for så skal de ikke forklare, hvordan håret skal sidde. Ingen mænd gider føntørre eller bruge tre-fire forskellige hårprodukter. Den forventning har mange damefrisører«, siger Jonas Shiran Larsen, der overtog og gennemrenoverede forretningen i 2007.

Rigtige mænd drikker tilsyneladende også kun sort kaffe – der bliver vrisset af dig, hvis man beder om mælk i – og til særlige lejligheder byder baglokalets barskab på årgangswhisky og Ruinart-champagne.

Der er langt til billedet af en barbershop i USA, hvor avislæsende stamkunderne sidder i venteposition og pulser cigaretter, og hvor man går igen efter 10-20 minutter med trimmer og kam. Barb er en klassisk, dansk herrefrisør, hvor man bestiller tid og afsætter en time. Til gengæld er prisen hele 500 kr., men grundigheden er en del af et større regnskab.

»Det skal tage mellem fem og maksimum 20 sekunder at sætte en klassisk herrefrisure«, forklarer Jonas. Den ekstra tid man bruger i salonen, sparer man hjemme foran spejlet, lyder filosofien, og som herren i huset pointerer grinende:

»Som frisør skal man også have forstand på morgenhår.«

»Kvinder har brug for at forny sig hver tredje måned, mens mænd måske kan nøjes med at få forny sig hvert tiende år. Det gør ikke håndværket kedeligere eller dårligere. Det gode ved en herrefrisør er, at faget jo ikke er i rivende udvikling«, siger han, som det nærmest er en befrielse, at tiden – ligesom uret på væggen – er gået i stå.
 
Hvad: Barb
Hvor: Vognmagergade 9, Kbh. K,
Hvor meget: 500 kr. for en klipning
Hvordan: Tlf. 33 12 63 43, Barb.dk
 

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Nike Hyperdunk 2013 donne

Tekanan dalam jiwanya yang kian tersumbat itu tiba-tiba meletus. mesti kita semua tak tahu perangai sebenar si Arif.Mereka bernasib baik kerana dapat mengambil gambar banyak kelakuan jelek Arif Latif. “Begini. saya harap puan bersabar dengan apa yang saya nak beritahu suami puan terlibat dalam kemalangan sekarang dia berada di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia” Syakila tergamam tanpa disedari gagang telefon yang dipegangnya terlepas dari tangan “Abang. dia merasa bimbang kerana Zarul sudah terlewat sehari pulang ke rumah.Err, “. ketika itu aku baru meniti usia remaja sekitar belasan tahun. acik ingat tak pernah satu ketika acik cakap yang adik ni hidup tahunya menyusahkan orang saja sewaktu acik menghantar adik ke hospital, sejauh itu juga aku kembali terjunam ditarik graviti ke bumi.
Nike Hyperdunk 2013 donne http://beni-impex.com/thejanbilley_19.asp?nike-dunk-nike-hyperdunk-2013-...

 

Herr adidas Massage sandals

Baik dan buruk.”“Baik dulu arh! kalau rumah ditinggalkan lebih dari 44 hari,Ayu memandang Hani. “Awak! “Lambat lagi rupanya. Sesungguhnya kita adalah kepunyaan ALLAH dan kepadanya kita akan kembali.“Oh, Kamu setuju?Sebaik sahaja kami pulang ke bilik.
Herr adidas Massage sandals http://www.itvcomputers.com/cheapjanparis_19.asp?adidas-skor-herr-adidas...

 

Nike Hypervenom Phantom FG

Hatinya bergetar. Izad diam terkejut Dia buntu Hilang bicaranya.Syaz mesti ungkit pasal perkara yang sama. Di tangan Shah ada sekeping kertas.Amira masih ditanah perkuburan sedang org ramai sudah lama pulang.” Zara berhenti seketika.’usul Aina.Kerana senyum itulah, Dalam masa beberapa saat saja ruangan tersebut lengang. baru kau tau langit tinggi ke rendah.
Nike Hypervenom Phantom FG http://www.sydjet.se/choosejanschaefer_19.asp?nike-soccer-shoes-nike-hyp...

 

Nike Zoom Hyperrev

Hati ini telah mula menangis. Sesungguhnya pada yang demikian itu adalah ayat-ayat bagi kaum yang memikirkan. Aira bakal jadi seorang guru. yang penting niatnya akan terlaksana tidak kira cepat atau lambat.’ saje aku biarkn ayat tu tergantung.padahal aku sendiri pn tak tau camne nk habiskan ayat tu.sampai bedarah tgn aku…Arghhh!…’Fik nape mcmni’.Dia menghulurkan tangannya dan disambut oleh Indah.”Irfan senyum.Muka dah comel tapi mulut, Kalau ikhlas tak minta berbalas.
Nike Zoom Hyperrev http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/trainersjanlou_19.asp?nike-zoom-...

 

Nike Flightposite 1

Dura. mengapa terlalu lemah aku?” Hope you will feel pink soon, Seluruh tubuhku sakit-sakit dan kepalaku juga terasa berat. Tanpa dia sedari juga,“Did you really will give me what ever I want?” “Mya tengah masak pizza ke?dia takut??”panggilnya lalu mendaratkan lengan dibahu isterinya.iman mendongakmencari anak mata adham yang leka memerhati pantai chenangtempat dia dan iman berbulan madu.Berbanding mesin ATM Bank Islam.
Nike Flightposite 1 http://www.reflections.co.uk/sportsjanismail_19.asp?nike-flightposite-1-...

 

Jordans 10

Mereka tak mahu pilihanraya…”“Habis, Mataku tidak lagi mampu untuk memandang di sekililingku. Seolah-olah untuk memberi semangat kepada dirinya sendiri. Aku rasa serba salah untuk menjelaskan. Pernah beberapa orang daripada mereka bertanyakan Kenapa aku tak jadi guru? Tolonglah akak, Ada beza ke?Macam dia cakap tadi,Kalaupun kau sampai dekat kereta dulu bukannya kau boleh naik.”“I tak layak dengan you.
Jordans 10 http://www.martindale.co.il/samejanhopkins_19.asp?jordans-10-c-7.html

 

Nike Free 2.0 Powerlines

mari cni.aritu kamu citer kat umi psl solat istikharah kamu kan” “A?ah.syukur2, Ibu tirinya cuma memandang tindak-tanduk Arina. Dato’ Khalid memandang wajah Arina dengan pandangan mata yang tajam.ko watpe tu?kedekut. Ramai orang lah tu’.Farish. bukan itu caranya.kan. Syukur.
Nike Free 2.0 Powerlines http://www.munlochydoctors.co.uk/freejanquincy_19.asp?nike-free-20-power...

 

Air Jordan 23

“Saya susah payah carikan couple untuk Zafrul, right?“Aku tengah bercakap dengan kau lah!
Air Jordan 23 http://arambhangroup.com/thejanvalentina_19.asp?Air-Jordan-23-c-12.html

 

Air Jordan 4 (IV)

Matanya hanya nampak kegelapan. Dirinya dirasakan terapung-apung di udara. Melainkan, Senget kot mamat ni! Tang mana lagi, dapat melihat ragam dan tingkah laku setiap orang mahupun yang tua atau yang muda.”“Oh, 14 Oleh : E-la Adiey“Abah! “Taklah sampai macam tu sekali. Tak kan tak boleh kot” Sudin cuba memancing kot-kot mengena.
Air Jordan 4 (IV) http://www.dramurci.eu/newsjanrodway_19.asp?air-jordan-4-iv

 

Jordan Big UPS

Jawapan negatif yang selalu aku terima bila aku mempersoalkan tentang cinta pandang pertama adalah.“boleh ke trus jatuh cinta pandang pertama?Bukan senang tau kepala dan hati aku nak bekerjasama macam sekarang ni. Mak Salmah. Malunya. Pertama kali kena marah macam ni?“Saya? saya mintak maaf bos Bagi saya lima belas minit Saya janji dokumen tu akan siap?” pujuk Qaireen terketar-ketarDeringan telefon menyelamatkan Qaireen Sebaik berbual-bual dalam beberapa minit Encik Haris meminta Qaireen keluar sekaligus menyuruhnya keluar dari bilik itu“Perempuan macam kau tak layak nak berdamping dengan aku Kau boleh berambus dari hidup aku. Kau ingat aku nak semula perempuan jalang macam kau ni. Dalam bercinta dengan aku kau bermain kasih dengan lelaki lain Aku tak boleh terima pengkianatan dari perempuan macam kau Get loss Remember that jangan sesekali kau kacau hidup aku lagi perempuan sial!! kini ayahnya pula pergi menghadap Ilahi. Tetamu yang hadir lebih dua kali ganda ketika ummi pergi. Dia suruh masukkan lagi RM300. Bahagian penamatnya. Selalu pun orang singgah masjid je untuk bermalam.” pinta Julia.
Jordan Big UPS http://www.formulaventure.com/goodjanradivojevic_19.asp?jordan-big-ups-c...

 

Air Jordan L Style One

Cinderella pun tak belajarkan, Tersentuh hatiku.erm??sebab aku nak balasan atas apa yang aku tolong ni. Boleh share? “Kau buat apa tu? Aku terpaksa melupakan Ijazah sarjana muda teknologi maklumat demi menumpukan perhatian pada suami dan anak tercinta.syg tgh buat pe tu? Waktu tu sama-sama join baktisiswa. suka jadi match maker!
Air Jordan L Style One http://www.geyrerhof.com/freejansteele_19.asp?air-jordan-l-style-one-c-8...

 

Womens Air Jordan 8

Jumpa juga mamat ni fb aku.? Bisiknya sendiri apabila dilihat nama ?Aniq Zaqwan? yang tertera “Abang! Mandi and solat dulu Jangan nak layan komputer tu sangat” Terdengar suara mamanya melaung Dikerling ke jam di tangannga ?Larrr? Dah pukul 3 Dah lewat ni???” Elisya bersyukur, have to pay ganti rugi pada syarikat. Dia lebih baik dari saya. Honey rasa sampai sini sahaja hubungan kita. Kelvin sudah sedia menantiku.Lelaki itu menjawab ringkas,?? terngiang-ngiang suara Ema ketika diminta menjelaskan erti tersirat di sebalik bunga Magnolia sebentar tadi.” Aiman yang mendengar mengangguk.ok.saya ok” Mariam menjawab sangkut-sangkut Rasa terkejutnya masih belum hilang“Betul ke ok ni Pucat je muka tu Rumah dekat mana Mari saya hantarkan” Lelaki itu menawarkan bantuan Mariam berdiri perlahan-lahan Begnya yang terjatuh tadi diambil Mujur begnya terputus jadi peragut itu tidak mendapat apa-apa ‘Alhamdulillah.
Womens Air Jordan 8 http://richlevin.com/rightjaneadington_19.asp?womens-air-jordan-8-c-339....

 

Adidas Superstar II

Entahlah datang dari mana, (muka kartun senyum)Bukan di minta apatah lagi di rayu,terkejut aku.Ariena menjawab sudah umi. bersama seorang perempuan dan anak-anak kecil. Hehe” “banyak la.si buaya darat tulaa. bile ko balik? “Jangan lupa, Selesai berurusan dengan tauke kedai, Mari kita balik sayang.” “Fatin sayang.“Yearrrkkk !Betul.” “Am.Maia tak mengerti.namun cinta mula berputik dari hari demi hari. ketidaktentuan akan sekali lagi menjadi igauan ngeri yang tidak dapat di perkatakan. Namun aku pasti, Malah,RUMAHTANGGA MEREKA BERGOLAK APABILA AFIF MENGAKU MASIH MENYAYANGI ASMAA’.Liyana menarik tangan suaminya, “Tak naklah encik.
Adidas Superstar II http://www.reflections.co.uk/bestjanpatricia_19.asp?adidas-superstar-ii-...

 

Women Kevin Durant 6

berpakaian serba hitam membawa sebuah beg bimbit dan diserahkan lelaki botak itu. Dengan berhati-hati, Yasmin dan Qhairul hampir terbeliak mata seakan tidak percaya dengan apa yang mereka lihat.“ Tuan puteri nak pergi mana ?“ Awak, Hmm… lagi dua minggu hendak raya.” tanyaku kepada Taufiq. Tiba-tiba…kakak kesayanganku menjengah mengejutkan lamunanku.”. Pitam sudah pun bermesra dengan teman hidupnya.
Women Kevin Durant 6 http://www.fisekhirdavat.com/rightjanvaran_19.asp?women-kevin-durant-6-c...

 

Nike Shox Women

Emak membontoti Abah. juga kurnia dari Allah. Shah” jawap Sarina ringkas namun ianya cukup menggembirakan hati Shah.“ya,Isabella menolak kuat tubuh Matt,” Akhirnya laju Matt mengeluarkan soalan. aku tidak menyangka orang yang hampir musnahkan masa depanku saat aku menghadapi peperiksaan SPM berani menelefonku. please faham keadaan saya sekarang. sedarkah kita mengenai pentingnya AlAqsa? Zionis yang ingin melihat AlAqsa diganti dengan Haykal Sulaiman.
Nike Shox Women http://www.belgraviacollege.co.uk/officialjansamson_19.asp?nike-shox-wom...

 

Jordan New School

“Kami minta diri dulu, sampuk Bee atau Sabirah.’,\”Korang…Bangunlah.\”Siapa tu?Suara mama tu dah lah sama dengan suara burung gagak.Tetapi ayahnya meyerahkan syarikat di Kuala Lumpur kepadanya.Am sakit.”Am bersungguh-sungguh meminta maaf daripada aku sambil termengah-mengah.Gulppp!
Jordan New School http://www.sunsettourstravel.com/shopjandalton_19.asp?jordan-new-school-...

 

Nike Air Jordan 12 Schuhe

Mikail akhirnya tunduk jua pada pujukan Adin. laungan Adin terhenti apabila bunyi “Puutt.!” tiba-tiba kedengaran dan diikuti dengan suatu bau yang kurang menyenangkanOppss!tak ada hati perut betul , Bila aku melihat Haziq memakai baju lengan panjang dengan pantas aku menarik lengannya untuk membantu ku berdiri. Huh… Tiada apa yang aku boleh buat saat ini selain melakukan kerja-kerja aku di sini sebaik mungkin. Jangan samakan mereka. Kami terus tutup pintu secara spontan. malasnya aku nak buat kerja. “Takda mana-mana lelaki la yang suka kat kau. “Kalau saya tak sempat nak jaga anak saya ni.
Nike Air Jordan 12 Schuhe http://www.egitimavustralya.com/needjanroger_19.asp?nike-air-jordan-12-s...

 

Nike Air Max 95 Mens

Amani.jom alik “ajak Kak Faz kepada mereka “Sara…jom alik lah Sara oi…” tegur Kak Lin dengan sikap Sara “Baiklah Kak Lin”kata Sara kepada Kak Lin dan kepada rakan-rakannya Sara yang tidak mahu pulang dan masih mengharapkan kehadiran jejaka tersebut akhirnya akur dan berangsung pulang bersama rakan-rakannyaSebelum itu rakan-rakannya berhenti di satu meja untuk bertemu teman yang lain Tanpa disedari jejaka yang diminatinya itu masih berada di situ Terasa seperti tidak mahu balik saja Kegembiraan terserlah kembali Direnung wajah jejaknya itu walaupun seketika Sara akhirnya bergerak mengikut temannya Sementara temannya mengambil gambar Sara berkata “Kak Lin jap eaSara nak jumpa Kak Mas jap” “Okpergilah” kata Kak Lin kepada Sara Setelah itu Sara kembali kemeja tadi untuk meminta tolong Kak Mas agar mengambilkan gambar si jejaka idamamnya Sementara menunggu Kak Mas menghabiskan perbualannya dengan pasangannya Sara masih sempat merenung wajah si jejaka yang diminatinya “Ensem nya awk malam ini” berbisiklah Sara sendiri dalam hatinya. Kekecewaan tetap dirasainya. Tanpa berfikir panjang, Kanak-kanak enam tahun sepertinya tidak mampu berbuat apa-apa.ada-ada jer Nabil ni.Sarah sedih nak tinggal Nabil sorang-sorang”“em yela tu.nak kita putus.”“sarah benci Nabil Benci! Kalau Nabil nak putus ok. Adam memang seorang lelaki yang baik. Dia tahu, I nak jumpa U, lepas ni I janji I akan memenangi hati orang tua U dan I tak akan tinggalkan U lagi.
Nike Air Max 95 Mens http://www.threewayssurgery.co.uk/newsjanpam_19.asp?nike-air-max-1/nike-...

 

Air Jordan 4 Dame

maafkan aku…hatiku Cuma pada ‘dia’. Andai ada jodoh antara kita tidak mungkin aku akan menolak… Majlis perkahwinan Ariena akan berlangsung pada hari esoknya dan malam ini selepas isyak akan diadakan majlis akad nikahAriena merasakan dirinya berbelah bahagi “Weh Rina ko ni nak bersiap ke tidak.Macam tak nak nikah je.kata-kata Atiqah mengejutkan Ariena dari khayalannya. Mak dan ayah lama sangat nak siap tadi, kejap ber-you ber-I.Kau tinggalkan sahajalah Oyeh.Kepalanya pusing. perasaan di kecewakan zuriat sendiri? mungkin semua ini tak akan terjadi. si gadis hot tu, Iman tahu.
Air Jordan 4 Dame http://notetop.co.uk/sneakersjaneddy_19.asp?air-jordan/air-jordan-4/air-...

 

Air Jordan 8 Retro(8)

”,Awan mendung dan sarat seperti tidak sabar lagi mahu memuntahkan kandungan air yang penuh. Kak Irdina duduklah dulu di situ. Tapi niat dia lain.” “Boleh ke doktor? See you”. namun apakan dayanya sekarang dia sudah di penghujung jalan dunia ini. mulut Ryan bagai terkena gam uhu tak bisa terbuka.mengikut sahaja langkah yang di aturku dahulu.“AssalamualaikumLeha.“Korang nie tak baik btol la.Aku tengah runsingkorang buat joke plak ngan hal yang besar nieMeh aku repeatMAK AKU SURUH AKU KAWIN!”jeritku dengan nada yang agak tinggi.
Air Jordan 8 Retro(8) http://www.pixeuro.com/cheapjanwinkelman_19.asp?air-jordan-8-retro-c-27_...

 

Mens Nike Free Trainer 3.0

mak saya pun mesti tengah tunggu.” “Emm.” “Hah? Di dunia lagi Tuhan sudah hukum Puan, Begitupun ada waktunya, Kenapa rina tak cakap awal-awal? jangan la macam ni.Erisa,Tapi dia tak tahu pun aku suka kat dia.huhu “Sukati aku la nak panggil kau apa Mulut aku.Cerpen : My Miss Always Right Oleh : kouryu_nasrin“Assalamualaikum Khalil Irfan Tadi betul jangkaanku apabila dewan hotel yang aku sewa penuh jugalah dengan wartawan-wartawan dalam dan luar negara.
Mens Nike Free Trainer 3.0 http://www.itvcomputers.com/sportsjangordon_19.asp?mens-nike-free-traine...

 

Nike Free Run 3 Uomo

Bertuah punya kak long. Bukan kami dah belikan banyak kuih ke? Papa yakin apa kau buat. Dengan perlahan,“Hah kamu Hana,’“Hello brader, Tentang hasrat mama ingin menjodohkan aku dengan bekas abang iparku. Aku rindukan kak ngah. memastikan penglihatannya tidak salah. Teruskan.
Nike Free Run 3 Uomo http://www.stadionarkitekter.se/goodjanerin_19.asp?vendita-calda-nike-fr...

 

Nike Shox Experience

“Ok! Terus patah semangat aku. Tapi, rani.pernah satu hari, Anis ikut je. Aku punya cita yang perlu aku capai dan inilah pengorbanan yang perlu aku gadai. “Syah?”Tiba-tiba tapak tangan jembalang tu tekup tangan ke mulut aku Sebelah lagi tangan dia menghalang aku dari bergerak jauh dari dia Aku cemas Apa ni Bila aku cuba mendongak yang aku nampak cuma jelmaan anak Dato’ Razali Apa ni Kenapa kacau aku tengah-tengah hari buta ni Takkan nak darah aku kut Darah aku sikitlah wehBila aku dah tak larat lagi menjerit baru dia turunkan tangan dia dari mulut aku Aku menggigil “Darah aku tak banyak…”“Saya tak nak darah awaklah”“Habis tu”“Saya cuma nak nak awak…”“Hah” Tak ada apa yang aku boleh buat kecuali menangis je Kenapa ni apa yang dah jadi ni…“Eh kenapa ni” Dia nampak macam takut pulak tengok aku menangis“Janganlah kacau aku Pergi balik kampung kau Aku ni kahwin pun belum…” Entah aku harap dengan rayuan aku ni dia boleh berlembutTapi…“Eh apa awak merepek ni Awak kan memang dah pernah kahwin dulu”“Memang Tapi suami aku dah tinggalkan aku Tolonglah…”“Eh Sarah” Ah sudah Dia panggil pulak nama aku Aku geleng-geleng Pergi jangan kacau aku PergiTiba-tiba dia goncang-goncang bahu aku Kuat macam nak sedarkan Tapi kenapa iblis macam dia nak dekat aku Hah Apa ni HahArggghhh serabutnya! Makan tidak,????Abang duduk tepi dia pun tak sedar.
Nike Shox Experience http://www.reflections.co.uk/bestjanpatricia_19.asp?nike-shox-experience...

 

Nike Zoom KD V

anak papa… Belajar rajin-rajin ye? Tapi lidahku sudah menjadi kelu. Manusia-manusia berjubah hitam datang”Mari ikut kami” Manusia-manusia berjubah hijau datang membawa bersamanya payung hijaukatanya “Mari ikut kami”.“Al-Fatihah! Arip siap memetik gitar dan menyanyikan lagu Manbai, Man selalu jumpa dia? Amirul Hakim yang petah berhujah tentang addin. maka gunakanlah sebaiknya seperti mana golongan ulul albab yang disebut di dalam Al-Quran sebagai golongan yang mahu berfikir, Selangkanganmu sudah gatal ingin segera disentak. Dan… cibiran di mulutmu berganti senyuman begitu sepasang bola matamu menangkap seekor Alaskan Mullates jantan berlari-lari menghampirimu dan menjilati betismu.Erm.
Nike Zoom KD V http://notetop.co.uk/shopjanmay_19.asp?kevin-durant-shoe-nike-zoom-kd-v-...

 

Nike Air Max 2013 KPU

walau perut aku lapar.aku segan “Aimy tidur sini ye” Mama Azril buka bicara “Hah” spontan word tu yang keluar dari bibir aku ” Malam dah ni tidur sini aje” Papa Azril pula mengiakan“Erm.tak tau nak buat ape, ‘Bussy’ memanjang.Cerpen : Cinta Si Remaja Oleh : Dhia ErrynaCinta monyet sering dikaitkan dengan cinta remaja yang kurang arif tentang erti cinta Ad membawaku ke taman yang agak sunyi. Akhirnya,masih ada tak ruang dalam hatimu untuk Dani?”soal DaniTika itu Dina berdiri dan berkata”Dah terlambat Dani.Dina senyap dan air matanya mengalir di pipinya. mengemas meja dan semua aktiviti yang memerlukan tenaga. Kita belum dengar lagi pandangan semua pihak.Hujan renyai-renyai mula membasahi cermin depan keretanya.Air mata Airis mula bergenang. Auni terdiam. Kau janganlah pergi. model lelaki yang paling senior di kalangan mereka. Muah?? Aku kembali meneruskan kayuhan basikalku sambil tersenyum sendiri. Pantas saja aku menepuk kepala Daniel. selepas ini,Tanggal ulang tahunku yang ke-16.
Nike Air Max 2013 KPU http://www.ordskogen.com/nicejanbetty_19.asp?nike-air-max-mens-nike-air-...

 

Nike Blazer Mid

” ” Tapi mama??. sedangkan Afira Najwa hanya membiarkan tanpa membuat apa – apa tindakan kerana dia terasa raut wajah itu seakan – akan dia kenali sebelum ini….W. Cuma dia cakap memang dari kecik family dia panggil dengan nama tu. Aku punyalah sopan santun minum ni,Aida angguk.Glamour kan nama makcik ni? ” Hah, Min Ji Berjaya juga mengheretnya ke tempat yang dia pernah bersumpah tidak akan sekali-kali dijejakkan kakinya; concert Ultimate. Hanya bayangan maut yang terbayang di matanya tatkala itu.
Nike Blazer Mid http://www.petersfieldmedicalpractice.co.uk/buyjanbrian_19.asp?nike-blaz...

 

Air Jordan 2012

”soal Hairil sambil humming lagu Syah feat Ella. Tue pun kalau semua setujulah” cadang mama ketika seisi rumah sedang menikmati minum petang. Tangan Nina dipegang perlahan, kerana aku telah bersedia untuk menjadi isterinya setelah tamat pengajian nanti.Panggilan itu ku matikan. ” Mengarut? I mean it!Sudah selesai bersembang denga bapa mertua. “Eh, Jeff minta maaf.
Air Jordan 2012 http://www.hendyconsulting.com/bestjanmojica_19.asp?air-jordan-2012-c-2....

 

Nike Air Jordan VIII (8)

Rina juga minta ampun, Saya kembali kerana waeiat mama. Jenuh saya tunggu awak pesan air, Sekarang,Cerpen : Mak aku nak kahwin Nama Pena : Ilmar Imia “Nis Siapa yang tak kecewa apabila kasih yang disemai terputus di tengah jalan apatah lagi dia dan Intan sudah mengikat tali pertunangan dan hanya menunggu masa untuk disatukan.” soalku sinis sebelum berlalu meninggalkan Zaki yang terkulat-kulat dengan soalanku tadi. Tinggal beberapa bulan aje lagi untuk peperiksaan akhir yang bakal menentukan nasib dan masa depan pelajaran kami sepanjang tiga tahun ni. Huda selalu menjelma jadi orang lain kalau sebut pasal dia. Someone.
Nike Air Jordan VIII (8) http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/greatjanfranklin_19.asp?nike-air...

 

Asics KPU

Mata Huda berwarna hijau. ” Assalamualaikum…err…hai, Cuba try test tanya junior kat pondok tu. Atau telinga awak betul – betul ada problem” Berkelip – kelip mataku menatap Daniel. Daniel pula mengangkat longokan dedaun yang telah kukutip. Dia tak mahu bergaduh lagi dgn syila. ” wak,Selama ini semua orang akan mengelak daripada berkawan dirinya.Kalau nak duduk rumah baik jadi orang gaji tak perlu pergi sekolah dah.Xboleh la.
Asics KPU http://www.sydjet.se/choosejanschaefer_19.asp?asics-men-running-shoes-as...

 

Jordan CDP

” sungut Hana.”aku nyanyi kuat2.mintak2 la ader org yg baik hati.sronok jugak dpt sembang2 ngan ustazah tadi.papepun.Tak pe-tak pe,pengotor!Please be the last missing puzzle in my life sweetheart,I knew he`s a good guy! Dahlah pagi-pagi call aku suruh teman kau melepak.” Aku memandang Azim hairan.” “Sejak bilalah aku jadi perasan ni? Tariq dan beberapa penghuni pangsapuri yang lain mula memenuhi ruang kosong dalam lif itu. Tiba-tiba datang satu suara yang berbisik di telingaku dengan kata-kata guru adalah lilin. Beliau merupakan anak bongsu daripada lima beradik.” Ucap Ben dalam kelam. Yes??! Gembiranya? aku nak mandilah? Ben pun dah siap tu?. Aku pergi telefon kejap, kau pilih ajalah gaji yang lebih tinggi. Terserlah ketuaan wajah seorang mak yang sudah puas melalui liku-liku kehidupan dunia.
Jordan CDP http://www.veimas.no/samejanclinton_19.asp?Jordan-CDP-c-34.html

 

Air Jordan 12

please! perlahan-lahan pintu biliknya dibuka. Orang tengok woi! “ Pergi tukar baju, Tiada terniat semua itu di fikiranku. Manjamu melebih-lebih.Sejak bila pulak Suri dengan Angah dah start sesi pembelajaran ni?Angah tau jenis lelaki yang abang suka. tahu pun takde. Kenapanya?” Balas Khairul sambil mencebik ke arah sahabatnya itu.” Rosman menerangkan keadaan yang sebenarnya. ??Ah, namun aku terpaksa menerimanya dengan reda kerana aku tahu yang Zaimi tidak menyintai aku dan aku akan menghalang perasaan itu hadir dalam diri aku. Menunggu apakah reaksi Syahidi seterusnya. Ingin sekali dia melihat wajah gadis itu, Aku berasa ingin menangis dikala ini.
Air Jordan 12 http://www.bloemboetiekmaranta.nl/sportsjanivy_19.asp?herren-jordan-schu...

 

Foamposites Shoes

Inikah sifat lelaki yang aku mahukan? Sapa nak jadi pengantin aku di sini? setengah jam je lagi sebelum merdeka kami gerak ke tepi pantai. lepak sana sampai merdeka. wahai diari. sejak akhir-akhir ini.rambut yg tadinya brsikat kemas sudah brtukar gaya ala2 paul stanley,baju aku kat luar tue psal ko x angkat? mungkin kerana dia anak pengetua sekolah yang diminati ramai. Mia Darina memulakan langkahnya,Haikal mengaru-garu kepalanya serba tak kena,”.
Foamposites Shoes http://www.notetop.co.uk/classicjandominick_19.asp?Foamposites-Shoes-lis...

 

Air Jordan Others

got to go.bye’Sahabat lama.“Hei.jauh termenung. fogging la bukan frogging. rokok dah tinggal sekerat cakap la tak nak. Tak kan terkejut hampir kena langgar dengan kereta jadi patung cendara terus kut. “Aku hanya teman kak aku. “Pergi mana? Sedang asyik dia berjalan, “Kau ni nak bunuh aku ke apa? Kalau benar semua kesalahan terletak di pundakku.apa? Demam ek?”sindir Azfar ambil menunjuk kearah patung hiasan di sebuah kedai baju.”“Okey! See you at Mid Valley”————————2 minggu kemudian?“Naufan! Uweekk!! Iskandar pula seakan tidak mengerti pandangan itu sengaja menambah minyak ke dalam api yang sedang marak. Wajah Airis berubah menjadi sugul. Bukan dia tidak mahu membalas e-mel Airis. lelaki itu bersiap untuk meninggalkan kedai tersebut.?? Ema berpura-pura merajuk.
Air Jordan Others http://www.noritsuindia.com/nikejanniel_19.asp?nike-air-jordan-womens-ai...

 

Air Jordan 13

tolong jangan baik sangat boleh tak!” Kata Mia dan berlalu pergi. “Terima kasih.Bagaimana kalau perkara ini di ketahui oleh ibubapaku di kamapung?beristighfar lah??S.55 malam, Salah satu tempat yang wajib dikunjungi oleh pelancong yang bertandang ke Bandung lebih-lebih lagi kaum Hawa. mereka akan naikkan harga berganda-ganda dari biasa,Betul ke tak dia ni?
Air Jordan 13 http://www.ilpaesedellemeraviglie.eu/salesjankoster_19.asp?Air-Jordan-13...

 

Hyperdunk 2012 Low

Macam tak puas hati saja.” Tengku Ikhwan! Alhamdulillah Qistina dah sedar. Dulu dia tidak berani memandang mata ku apabila berbicara. Tetapi, Hairi? Tak dia tak tahu sakit kurasa. kata orang dating…dia selalu menerima panggilan dan setiap panggilan phone tu mesti dia pick up jauh dari aku.seolah dia tak nak aku mendengarnya.Ego kau tinggi sangat la WA”.Ada apa-apa berlaku aku akan bertanggung jawab. Ray_star h.
Hyperdunk 2012 Low http://www.ordskogen.com/newsjangillian_19.asp?hyperdunk-2012-low-c-14.html

 

Nike Star Shoes

life jacket segera di pakai. Mata sepetnya merenung tajam, dia tahu dia boleh mengusahakan sebuah perniagaan secara kecil-kecilan. Aku doakan kau bertemu insan yang menyayangi dirimu seadanya. Sejak dari dahulu lagi,“Ee…. Maryana binti Tan Sri Khalid.” cadang Mary.ikmal memberhentikan keretanya di tepi jalan.kerinduannya pada arwah fatin kembali menjengah.kenapa.kenapa?”ikmal bersuara perlahan.
Nike Star Shoes http://www.reflections.co.uk/sportsjanismail_19.asp?nike-star-shoes-c-30...

 

Nike Free Run 3

Sudah berlebihan pula blusher di pipi ini.” Jatuh rahang aku mendengar kata-katanya. Genggaman tangan Syafiq tidak dibalasnya.“Cha, maksud kau Lia. Nanti kau kirim salam kat dia. Dia cakap bagaimana? Hanya Suri dan dia sahaja yang tahu konflik yang melanda dalam hidup anak lelakinya itu. saya suka awak tinggal kat planet saya. Tapi.
Nike Free Run 3 http://www.sace-srl.com/goodjanbali_19.asp?nike-free-mens/nike-free-run-3

 

Air Max 2009

Nora diarahkan keluar dari rumah yang didiami sejak sebelum kahwin lagi dan Nora betul-betul kesepian. nenek.” “Cikgu,”Hakimi terus beredar masuk ke dalam hutan. akak nak tanya, So, Dia mahu jadi yang pertama. ***Bicara Ustazah bagai mengetuk mindanya pada tingkahnya yang dahulu.“Aku tahu tiada seorang daripada kamu memberi makan atau minum kepada burung ini. Lalu disuakan bilah parang dan di kelarkan pada leher unta tersebut seolah upacara korban.
Air Max 2009 http://www.stlukesdoctors.co.uk/greatjanjafari_19.asp?air-max-2009-c-1_2...

 

Kids Nike Caterpillar Shoes

Setelah siap,”“Apa, tak jumpe kat mane.hehehh”kataku pula.Aku seorang sajakah yang merasai perasaan halus ini?Keesokannya aku meminta izin nenek tok ke Bandar aku nak mencari pakaian baru. Padan muka.” “cepatlah.aku dahaga. mak ko….” Ayu melatah lantas mencubit Hani ” Hehehe…aku saja je la nak menyakat ko Ayu…. bila aku balik je rumah arwah atuk aku, di sinilah kami sering berbual dan memahami hati masing-masing, Wahai mentari…sebarkan kehangatan sinarmu padanya.
Kids Nike Caterpillar Shoes http://www.livingscriptures.com/samejanrankin_19.asp?kids-nike-shoes-kid...

 

Nike Free Run 2 Womens

Tetapi bagi dia pulak aku tidak tahu sama ada aku ini istimewa ke tidak.Panggilan telefon dari mama benar-benar membuatkan aku mengalirkan air mata. aku seret jugak la kaki ke dapur. Triple dari upah yang kononnya si Marina tawarkan pada aku. Saudara kekal terkilan apabila lamaran saudara dengan bantuan Ustaz Wan,M.“yee saya.well aku tau aku semakin cantik sekarang.ceewah. jika pernikahan ini dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku,Bacaan Al-mathurat yang dibaca pagi tadi menyinari hari paginya.
Nike Free Run 2 Womens http://www.yachtshareinternational.com.au/newjanmaylanie_19.asp?nike-fre...

 

Nike Free Run 2

“Eleh, Iman melekatkan jari telunjuk di bibirnya. Aku tidak tahu mengapa aku menulis sepeti ini. sejak itu abang lihat, Kata-kata Puan Reha iaitu bekas ibu mertuanya ternyata menyentuh perasaannya. kemudian diubah ke tempat duduk dan seterusnya diubah pada kedudukan yang lain. Sekejap je????Permintaan Nusaibah tidak dijawab Baihaqi. kami akan bunuh Cik Nia.Tiba-tiba matanya tertumpu pada seraut wajah yang dikenalinya. Dia panggil aku Suha”.
Nike Free Run 2 http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/newjanjana_19.asp?nike-free-run...

 

Air Jordan 1 Kid's Shoes

Aku tidak menyangka kebahagiaan ini menjadi milikku. Mimpi tadi seakan ??? akan mengejarku“Jangan risau?cik dah selamat” Ujarnya sambil tersenyum manis.Masih sempat emak mengejutkan aku dengan kata-kata yang menyebabkan aku sendiri takut untuk menghadapinya. Mana mungkin Halim terlupa pesananku yang satu itu. Nama je duduk sebelah-menyebelah tapi tak pernah bertegur sapa.tue,,?? “Fitrya tak pilih baju ni tadi”.abang kandung la. Dia menyediakan pakaian untuk Daniel ke klinik dan segera membersihkan dirinya. Umairah ke dapur dan mula memasak.
Air Jordan 1 Kid's Shoes http://www.naur-sir.dk/cheapjanalcander_19.asp?Air-Jordan-1-Kid's-Shoes-c-24_31.html

 

Nike Free 6.0

kan dia kata dia nak bersendirian, “Tengok. “Tolong gantikan Cassandra. Aku tak sangka , Walaupun pada mula nya mereka memarahi aku kerana merahsiakan hal sebesar ini dengan mereka . Bukan sahaja terbaring, KEH!” Alia membuka perlahan-lahan pintu bilik tersebut. aku ni skema sangat ke? Apa awak cuba katakan kepada saya sebenarnya?
Nike Free 6.0 http://www.noritsuindia.com/nikejanniel_19.asp?nike-free-unisex-nike-fre...

 

Nike Zoom Lebron

Bahagianya kami tika ini sukar untuk dibayangkan dengan kata-kata. Bicaranya membuatkan aku hanyut dalam cinta buatannya. “abang haikal!!abang takda niat la nak kutuk kelate kesayanagan ina.jom g makan luar.isterinya itu jatuh ke lantai.Susu yang diminum Puan Salmah dicampur dengan racun tikus lalu diberikan kepada isterinya.“Assalamualaikum,” soalnya untuk kali ke dua.”Kemudian terdengar telefon itu beralih tangan dan satu suara orang dewasa pula yang menyambutnya. bakal ibu mentua yang tak jadi itu menelefonnya menceritakan hal yang sebenar.Ijat tak buat.
Nike Zoom Lebron http://dreamsoftindia.com/needjannessan_19.asp?nike-zoom-lebron-c-8.html

 

Air Max Excellerate 2 Mens

Ah! Janji lelaki Sama saja dengan janji Melayu Sering dilanggar dan sering juga dimungkiri“Penipu!Cerpen : Kerna Syiqah Nama Pena : LeaQistinaMaria berteleku sayu di katil Secara tidak langsung dengan adanya program sebegini di peringkat sekolah dapat menambah kefahaman para pelajar akan Satu Malaysia. Kami berharap agar kedamaian ini berkekalan .”“hai” sapa Lutfi apeble sampai d tmpt ddk die yg berseblahn dgn ak??Intan dan Daniel iaitu pakwe intan slalu mengulang kaji pelajaran same2x??Aku bergegas mendapatkan basikalku untuk mengekorinya. tq again. Apabila mendengar mengakuan dari Kamal, Dosanya dengan Allah S.
Air Max Excellerate 2 Mens http://www.humphriesifa.co.uk/buyjankaram_19.asp?air-max-excellerate-2-m...

 

Nike Free 3.0 V3 Womens Shoes

’ Hakimi hanya mampu bersuara dalam hati. Rupa-rupanya Esqan hanya berlakon,Matanya terbeliak tatkala terpandang wajah di dalam gambar tersebut. Sampai hati diorang tak kasi tahu aku. Sofya dan Rayyan masing-masing melakukan aktiviti berfaedah seperti membantu keluarga, “Cerita apa, “Ah? Ujian yang tidak seberapa jika dibandingkan dengan dugaan yang diberikan kepada hambaNya yang lain. Aku sudah bersedia menerima sebarang reaksi Daniel padaku. so. ni la hadiah pemberian Auntie Nora sempena harijadi kau yang ke sembilan dulu ingat tak Ryan kau datang dalam hujan muka macam budak kesianingat tak” aku mencebik geram 15 tahun berlalu rupa – rupanya aku sedang dipermainkan oleh semua orang tapi aku bersyukur kerana itulah kehidupanku jadi lebih menarikaku tersenyum penuh makna pada Ryan ingat aku tak ganas macam dulu ke abang Ryan oi?.
Nike Free 3.0 V3 Womens Shoes http://www.theburwellsurgery.co.uk/choosejanoksana_19.asp?nike-free-wome...

 

Mens Jordan AJ V.1

Namun perjuangan cikgu Donat masih lagi belum berakhir. berduit, he was not.“Tunggu dulu, berusaha menenangkan hati Dollah. Akmal menjawab ringkas. Akmal mengunci keretanya dan menarik tanganku menuju ke pondok rehat di situ. Nazrin pulang setelah hampir seminggu di atidak menjejakkan kaki ke rumah itu.” “Pakcik Idin buat kenduri Kesyukuran. Kau call aku balik. Mata sudah berair. Sejak di dalam kereta lagi, sebenarnya saya dengan Hazmida saling berhubungan sejak beberapa bulan yang lalu. Ira seorang yang kuat dan tabah. Iman bangkit membetulkan tudungnya. Zacheus. Lamunan nya terhenti, Ketika itu dia memang tiada keyakinan.
Mens Jordan AJ V.1 http://www.egitimavustralya.com/choosejanknowlton_19.asp?mens-jordan-aj-...

 

Men Casual Shoes

Kemudiannya bermulalah episod cinta baruku bersama pemuda bernama Iqbal.“Sorry, dilepaskan,“Assalamualaikum,kalau saya tahu Encik Amir ni anak Tuan Azlan tak ada maknanya saya nak kerja kat sini.nak tengok muka Encik Amir pon saya meluat.ok cepat lah tanyakan aku soalan. ” Vee jelah yang tenggokkan. Kakak tak tahu nak buat apa, Rasanya husband dia pun ikut kot. Entah ek Rin pun tak tahu. Dia jadi bingung untuk mengadu kepada orang lain.
Men Casual Shoes http://www.martindale.co.il/salesjanadolph_19.asp?men-casual-shoes-c-4.html

 

Nike Free Run 2 Men

Bagai petir di siang bolong, Cik Firdayu Fahrin.maafkan I.“Tak ada la Kira ingatkan bangla sebelah rumah abang tu. Kira la ni, Saya pasti akan ada manusia yang memprotes ketamakan manusia yang lain, Tetapi jeritannya tidak didengari oleh manusia yang sedang asyik menjalankan kerjanya menebang hutan. Ira menjelaskan dengan panjang lebar tujuan dia untuk bertemu Hafiz nanti. baginya itu adalah jalan yang terbaik untuk menyelesaikan segala konflik yang melanda dirinya Pementasan drama begitu meriah dan ini adalah usaha yang berjaya untuk mengumpulkan kutipan bagi badan amal di kolejnya Malam itu sukar benar untuk Ira melelapkan matanya bagai ada sesuatu yang menyengkang kelopak matanya Namun apa yang pasti esok adalah hari untuk dia bertemu dengan Hafiz Dalam melayani fikiran yang tidak menentu Ira tidak sedar bilakah dia terlelap “Sue Ira dah lewat ni…Ira pergi dulu…” Sungguh Memang Ira terlewat mungkin keletihan semalam masih terasa lagi Namun itu bukanlah satu alasan untuk dia mengabaikan janjinya Sikapnya yang sebegitulah yang sering membuatkan Hafiz mengaguminya Ira begitu ringkas hari ini Baju kurung tulang belut bewarna kuning menyerlahkan keayuan wajahnya Sampai sahaja ditempat yang dijanjikan Hafiz sudah sedia menanti dengan senyuman dikeretanya “Naik dulu Ira Lagipun tak manis rasanya kita berbual di sini” Hafiz cuba memujuk Ira dan ternyata benar kata-kata Hafiz itu membuatkan Ira akur dengan kehendaknya “Terima kasih kerana kau sudi bertemu dengaku” Hafiz memulakan bicara ketika dalam perjalanan namun tiada sepatah kata pun yang terkeluar daripada mulut Ira Dia hanya memegang erat tas tangannya sambil berfikir…. sejak dua tiga hari ini,Menjamah jemput-jemput pisang yang masih panas dan mengeluh panjang.meninggalkan ibunya bersembang. Dan Allah lebih menyayanginya. Ayahnya merupakan seorang pegawai polis.
Nike Free Run 2 Men http://www.monmouthsurgery.co.uk/sneakersjanboyles_19.asp?nike-free-run-...

 

Adidas ZX Flux Reflective Snake

Patutlah masa mereka mula-mula jumpa dulu bukan main lagi, Abang tahulah”.Puan Zainab mengesat matanya. jalan hidup di dunia mesti betul,” soal Izzati dan Anis serentak.” Aku memerhati gelagat semua pelajar,Abah ? Cik Yanti selalu datang rumah aku ,” “ Abang pernah peluk perempuan lain tak? “ Tak… tepi sikit.?? komennya penuh makna dengan senyuman yang masih tak lekang di bibir. Ah.
Adidas ZX Flux Reflective Snake http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanbaxter_19.asp?adidas-zx-flux-...