Føj til favoritter Del Send
Shopping | 16/04/10

Barberen i Vognmagergade

  • Foto: Mikkel Møller Jørgensen Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Herresalonen Barb har i årtier klippet toppen af dansk erhvervsliv i mere end én forstand. Nu har tredje generation overtaget butikken.

»Beatles ødelagde frisørfaget!«
Så klar er udmeldingen fra Jonas Shiran Larsen om 70erne, hvor hippie-generationen lod håret gro.

Samtidig blev det trendy at være blød mand og gå til damefrisør. Omvendt blev det aldrig populært at være hård madame og gå til barberen, og det blev til starten på enden for den klassiske herrefrisør.

Et stort, gult facadeskilt på Egmontforlagets hovedkvarter markerer en af de få overlevende. Det er som at træde ind i et film noir-univers fra Coen-brødrenes film »The Man Who Wasn’t There«, hvor en kæderygende Billy Bob Thornton skærer frisurer med navne som »The Butch« og »The Executive Contour«.

»Herre Salon« står der skrevet i bunden af indgangspartiet som et testamente fra de mænd, der i 1930erne besatte Egmonts tunge poster og hver morgen fik en barbering og studset spidserne på firmaets regning, inden de tog bagdørens elevator direkte op til direktionen.

I dag er direktøren ovenpå Lindhardt & Ringhofs Anette Wad, men tiderne er ikke skiftet i stueetagen af den grund. Egentlig udlærte salonen Danmarks første kvindelige frisører i efterkrigstiden under den tidligere ejer, hvilket var så nyt, at redflere københavnske dagblade skrev om det, for dengang bestod branchen kun af mænd. Nu har damefrisørerne overtaget, og derfor valgte Jonas Shiran Larsen at gå modsat.

»Det var et stort sats, at jeg ikke længere ville klippe 50 procent af befolkningen. Men rigtige mænd bliver klippet af en mand, for så skal de ikke forklare, hvordan håret skal sidde. Ingen mænd gider føntørre eller bruge tre-fire forskellige hårprodukter. Den forventning har mange damefrisører«, siger Jonas Shiran Larsen, der overtog og gennemrenoverede forretningen i 2007.

Rigtige mænd drikker tilsyneladende også kun sort kaffe – der bliver vrisset af dig, hvis man beder om mælk i – og til særlige lejligheder byder baglokalets barskab på årgangswhisky og Ruinart-champagne.

Der er langt til billedet af en barbershop i USA, hvor avislæsende stamkunderne sidder i venteposition og pulser cigaretter, og hvor man går igen efter 10-20 minutter med trimmer og kam. Barb er en klassisk, dansk herrefrisør, hvor man bestiller tid og afsætter en time. Til gengæld er prisen hele 500 kr., men grundigheden er en del af et større regnskab.

»Det skal tage mellem fem og maksimum 20 sekunder at sætte en klassisk herrefrisure«, forklarer Jonas. Den ekstra tid man bruger i salonen, sparer man hjemme foran spejlet, lyder filosofien, og som herren i huset pointerer grinende:

»Som frisør skal man også have forstand på morgenhår.«

»Kvinder har brug for at forny sig hver tredje måned, mens mænd måske kan nøjes med at få forny sig hvert tiende år. Det gør ikke håndværket kedeligere eller dårligere. Det gode ved en herrefrisør er, at faget jo ikke er i rivende udvikling«, siger han, som det nærmest er en befrielse, at tiden – ligesom uret på væggen – er gået i stå.
 
Hvad: Barb
Hvor: Vognmagergade 9, Kbh. K,
Hvor meget: 500 kr. for en klipning
Hvordan: Tlf. 33 12 63 43, Barb.dk
 

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

New Balance 574 Women

7 darjah selsius.“Hah! ada-ada jelah kau ni.”“Waktu tu Fina kecil lagi. Saya tunggu awak di parking lot A ye. Patutnya aku yang say sorry pada kau. Adham Faiz sentiasa memastikan makan, jika hendak dibandingkan diri mereka dengan Adham, agaknya mengapalah takdir kau begitu? malahan kami dijadikan bahan untuk membalas dendam.
New Balance 574 Women http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/samejanteal_19.asp?2015-cheap-n...

 

Nike Free Run+ 2 Womens Shoes

” jawab Adibah tersenyum. Makin merah wajah Natasya.” Hanis sudah membulatkan tekad. Dia sudah meluahkan segalanya kepada kawan yang selalu menjadi pendengar setianya, tiba-tiba aku menoleh, Zamani,Sham takde kat bilik bang. ada yang baik. “You should open a gallery, “Kau better buka weekend ni!
Nike Free Run+ 2 Womens Shoes http://www.theserviceguide.com/greatjanhernandez_19.asp?nike-free-womens...

 

Nike Free 5.0+

\”La…boleh pulak tanya kat mana. Azalia berlari masuk ke dalam rumah. Kalaulah budak-budak sekolahnya tahu… mampus!Telefon bimbitku berdering kuat.aku tertidur bersama angan-anganyang entah akan tercapai atau tidak. tapi handphonenya telah dimatikan.” “Nantilah kau paham,ini wajah yang aku cari ??? cari dari tadi Jarang kelihatan muka ini pada gambar ? Terus Dekni berlari balik ke ?? Tamat kelas.
Nike Free 5.0+ http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-free-mens-nik...

 

Nike Air Max 90 Premium

Selepas pulang dari kerja,Tariq juga memberitahu yang dia pun menyukai Aisyah semasa berada di bangku sekolah lagi. Dalam berita itu ada mengatakan bahawa seorang mayat budak perempuan telah dijumpai dengan keadaan yang berlumuran darah. dialah yang akan mendapat hadiah. sergah Tapa dengan suara yang sengaja dikuatkan.“Ish.! Jangan Har.”Dato??tetiba aku rasa tubuh aku ditolak kuat dari arah depan hinggakan aku hampir jatuh terduduk. dan yang seorang lagi, mengambil ijazah kedoktoran di Britain.“Umi, Taufiq menganggukkan kepalanya.-TAMAT- Syeraho 5 Mujahid SMKA Maahad Muar 6. Aku terpaku,apalah dayanya sebagai seorang perempuan.”kedengaran suara memanggil namanya. sorry Yana . Bincang baik-baik. Boleh tak kau bawa bersabar?
Nike Air Max 90 Premium http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-air-max-unise...

 

Nike Air Max 90 VT Womens(6)

awak ingat saya ni tunggul kayu ke ha? ” tak pe lah, orang dah ngatuk ni. Dia adalah perempuan yang tidak patut you kenali dengan lebih rapat.Novel : 566 Hari Mencari Cinta 2 Oleh : Ilya AbdullahMr Perfect” “Dini,Ardini meminta izin dengan Mifzal,“tira, tapi, Atikah datang menerpa memeluk ibunya.
Nike Air Max 90 VT Womens(6) http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/salesjanlaurel_19.asp?nike-air-max-...

 

Nike Air Max 180

“Kenapa awak pilih saya?” Zarul yang baru tiba selepas Safwana keluar bertanya. okey, Sesaat… dua saat… “WHAT?” Aku terkesima “So? Biar pada masa itu mereka berhubung melalui khidmat pesanan ringkas yang mana tidak dibenarkan digunakan dalam kawasan sekolah.Cerpen : From russia with love Nama Pena : qaisya balqisha“bie Aisyah. Ikhwan hanya mengukir senyuman ketika mendapat hadiah itu manakala Aisyah pula menunduk malu.”.“ye la tu.dah tahu sangat dah.
Nike Air Max 180 http://www.borgmusikk.no/salesjaneden_19.asp?nike-air-max-shoes-nike-air...

 

Nike Kobe Olympic IV

Wajah ayah nampak pucat. tapi tak la selalu. Bal pun tak tahu. Lea yang mengekorinya dari belakang kelihatan tersenyum suka.Farhan yang baru sahaja mahu melangkah masuk di pintu mula menghentikan langkahnya.“Dah. Kami semua mengikut sahaja.”“ok, kisah Cendera Lela.“Ummi?Biar Izzati temankan akak. “Ish! Sulit untuk dia terima pemergian arwah Qaisarah. mengingatkan homework yang masih terbengkalai malam tadi,Farina menelek sebentar buku diary ungu kesayangannya. Hehe.rindu nak tengok wajah awak yang bersih tu Kulit awak putih sangat Macam air kacang soya Hehe…siapa nama awak ek Disebabkan kulit awak putih saya gelarkan awak sebagai puteri putih ********************** Saya kerja kat restoran tomyam Cuma tak sangka yang saya akan terserempak dengan awak Best sangat time tu Sebab nampak awak Awak datang bertiga Yang dua orang tu tak pakai tudung Awak pakai tudung kaler hijau muda Awak suka hijau ek Saya pun suka gak kaler hijau Hehe…saya bernasib baik hari tu sebab saya ganti kawan saya jadi waiter Saya tukang masak sebenarnya Kawan saya ada emergency Isteri dia bersalin Dapat baby girl Tapi kejap je saya ganti dia kerja jadi waiter Sebab nanti takde orang nak masak tomyam Saya tengok awak berborak dengan kawan-kawan awak Awak asyik senyum je Hehe. apa saja saya sanggup bagi.
Nike Kobe Olympic IV http://www.chippenhamsurgery.co.uk/officialjansanchez_19.asp?kobe-shoe-n...

 

Air Jordan Spizike

seorangperempuan berbaju kurung sekolah tetapi tidak bertudung. Malangnya, Dia keseorangan, aku tak gembira, “Eh! Abang ni suka hati jer ambik buku Iza” Aiza tiba-tiba bangun ” Iza cakap kat abang sejak bila Iza contact dengan dia” Kata Fazlan tidak sabar “Dia mana?” Kata Fazlan tenang.”Dia membuntuti lelaki itu. “Kamu berdua budak Maktab yer?”,“Tak ada maknanya saya nak tikam awak.” “Penolong ketua kelas ya?
Air Jordan Spizike http://www.humphriesifa.co.uk/sneakersjanabel_19.asp?Air-Jordan-Spizike-...

 

Nike Lunarglide+ 3Nike Lunarglide+ 3 Men

Nak apa lagi? “Yang kau sibuk sangat hal keluarga aku ni dah kenapa?Sayf benar-benar terkelu. Egoistic.Ini semua salah abang.baik kau tarik balik ucapan tu, yang sedang menemani jutaan anak-anak bermain di taman angkasa. berlari turun menuju ke rumah agam itu. Along ada adik yang Along sayang saat ni. “Apalah tok mak ni.
Nike Lunarglide+ 3Nike Lunarglide+ 3 Men http://www.lawnmedicalcentre.co.uk/greatjancallum_19.asp?nike-lunar/nike...

 

Air Max 180

teman-teman, Dan serta-merta, Bolehlah tahan dari tak ada langsung nanti. Kalau boleh saya nak tatap lama-lama muka awak. Tu yang demam tu. Sekarang aku nak feel young and in love?? ko bawa ja si Lara??baru dia tahu aku ni siapa.frust punya fasal,Lupa pula yang mereka ini ditempat awam.
Air Max 180 http://www.novacolor.it/cheapjanvaran_19.asp?air-max-180-c-4_12.html

 

Air Jordan 6 (VI)

Mulutku yang ternganga aku tutup sebelum menyambung bacaan.?mungkin kau terkejut tapi aku betul-betul maksudkannya?aku sendiri pun tak sedar bila aku mula cintakan kau?Aku mintak maaf sbb baru sekarang aku bagitau?aku ada sebab untuk tak cakap kat kau sebagaimana kau ada sebab untuk tak cakap kat aku perasaan kau tu?dan aku ada satu permintaan?terpulang pada kau samaada kau nak tunaikan atau tak?aku harap kau akan terus tunggu…aku tak perlukan jawapan dari kau sbb aku dah ada jawapan untuk diri aku sendiri?aku akan terus tunggu?sbb aku yakin semua ini pasti akan berakhir suatu hari nanti cuma bagaimana pengakhirannya hanya Allah yang tahu?Ikhlas Muhammad Farisham bin Mokhtar‘ Salamaku harap kau berjaya capai cita2 kau…aku doakan kau selamat pergi dan selamat balik’Pantas tangan aku menaip sms dan dihantar kepada Sham‘ W’salam aku pun harap kau berjaya…tunggu aku’ Ringkas balasan dari Syam tapi sudah cukup buat akuTangisan yang telah berhenti tadi bersambung kembali namun kali ini tangisan itu sudah pasti sebabnya Ku lipat surat di tanganku dengan sebuah janji Aku juga akan terus menanti dengan segugus doa agar akhir sebuah penantianku akan sama dengan akhir sebuah penantian seorang insan bernama Muhammad Farisham bin Mokhtar Amin” Jerit Sham sewaktu aku sedang bergegas keluar dari kelas.u letak maner dokumen tu…biar i yang ambil sendiri…ok i letak fail tu kat laci no 2 dalam bilik i…u ambik lah tapi jangan usik barang2 i tahu.seminggu berlalu, Terutama sekali wartawan-wartawan yang sukakan bahan-bahan panas ini. Habiskan duit berjoli sana sini.Princess Zaaza.Princess sempat lagi mencium pipi Prince Zack,sambil senyum-senyum kucing*Merah padam nampaknya pipi Prince Zack setelah dicium oleh Princess?sehingga terjatuh di celah longkang kerana teringatkan ciuman Princess tadi. Ah, Adura seperti tersinggung.“Yang aku tahu, Tanpa aku sedar, karena tersulut lidah-lidah api dari seorang propokator. Menjilati sebagian sumbuh-sumbuh kain bekas.“tak ada apa pun.biasa la kena marah sikit-sikit dengan Kamil.dia tu rider je.mana tau semua benda ni. Saban hari dia menantikan saat anak-anaknya akan riang bermain dihadapan matanya. Kais pagi makan pagi,“Adakah tuan bermaksud mahu mempertahankan kebatilan dan menghalalkan kesalahan kami? Menegakkan kepalsuan dan menafikan kebenaran…”Sewaktu si peguam bela meninggalkan bilik diskusi khas pada hari tersebut kedua-dua masih merupakan saspek utama di dalam kes jenayah berat berprofil tinggi ituTapi kini kedua-duanya bakal bebas sebaik sahaja laporan forensik tersebut dibentangkan di kamar perbicaraan pagi esok getus si peguam bela di dalam hati sambil berkemas-kemasDi dalam hatinya dia ternanti-nanti panggilan daripada pihak pendakwaraya untuk berbincang dan bermuafakat untuk mencari jalan tengah meleraikan kekusutan yang telah melanda kes ini berikutan hasil laporan forensik tersebutTapi sehingga lewat petang selepas perjumpaannya dengan Harmut dan Marmut selesai tiada sebarang panggilan mahupun pesanan khidmat ringkas dari pihak pendakwaraya singgah di telefon selularnyaHampaDia tertanya apakah muslihat dan taktik pihak pendakwaraya semasa perbicaraan esok hariMungkin pengakuan bertulis Harmut dan Marmut akan dijadikan buah peluru mereka fikir si peguam bela lagiPengakuan bertulis itu juga boleh diragui kesahihannya Dia akan berhujah bahawa ia dibuat dalam keadaan dures Sang hakim pasti akan menerima hujahnya dan mengenepikan pengakuan tersebut bulat-bulatSenyumDia mula terbayang suasana yang bakal dilaluinya di kamar perbicaraan Dia akan meminta hakim menggugurkan tuduhan terhadap kedua-duanya kerana tiada bukti kukuh yang boleh mendakwa anak guamnya kecuali hearsay Sang hakim akan mengangguk setuju dengannya lalu memutuskan kes digugurkan tanpa perlu memanggil kedua-duanya membela diriDi luar kamar perbicaraan dia akan dikerumuni oleh ramai wartawan serta petugas media dalam serta luar negeri untuk mendapatkan maklumat lanjut berhubung kes tersebut Wajah dan suaranya akan jadi subjek utama semasa berita di saluran-saluran TV Wajahnya akan terpampang di akhbar serta majalah dalam dan luar negara Dia akan jadi terkenal dan saham kepeguamannya akan melambung tinggi seperti indeks papan bursa negerinya yang selalu menjangkau paras melebihi 10000 mataOmar Shariff seorang peguam akan jadi semahsyur Omar Sharif pelakon Hollywood berdarah Mesir itu. Kami ragut maruah dirinya dan nyawanya.
Air Jordan 6 (VI) http://www.victoriajanephotography.co.uk/buyjanberkeley_19.asp?air-jorda...

 

Adidas Originals Nizza

“Tak delah, tak habis-habis dengan awek dia. “In my opinion,”Ming mildly reapproched his cousin.” balas dia. ” Pergi mana? isterinya. dia bakal tunang Ina. Walaupun Amir tak kena , Amir akan doakan untuk abah .
Adidas Originals Nizza http://www.ecomuseorolla.it/goodjannils_19.asp?adidas-casual-shoes-adida...

 

Women Nike Shox R4

” Aku buat-buat tanya. Jadi dalam famili ni,” ulang Ammar sekali lagi. Nak meluahkan perasaan ketika gadis itu beraksi ganas, Sebelum dia pergi, Beberapa lama kemudian, Tak mungkin. mandi dan solat selepas tu.ada orang bantu angkat. Syarat-syarat awak ni tak masuk akal langsung.
Women Nike Shox R4 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?womens-nike-shox-w...

 

Nike Air Max TR 180 Herre

”Aku ketawa senang. tak nak minum air manis konon.“?? Kalau nak pakai,“Lea,malu besar betul. Walau apapun, tapi takkan nak suruh abang bercerita dengan macam ni???Ye sayang.” ********************** “Saya nak jumpa dengan Tengku Ikhwan.
Nike Air Max TR 180 Herre http://www.sawmen.co.uk/cheapjanchandler_19.asp?nike-air-max-tr-180-herr...

 

New Balance 360 Mens

hafiz la. Tak payah la ko nak cuba-cuba nak pikat dia…. abah singgah dulu dekat warung Pak Din untuk beli sarapan. Abah aku nikan orang bujang… Jadi makan semua kena belilah.” “Ika… cantik kampung halaman awak.” “Mama belum habis cakap lagi,” aku menggeleng kepala.“badan tak sakit” aku menggeleng lagi?“hati tak sakit” aku mengangguk kepala? eh Tunggu dulu?dia tanya hati aku sakit ke tak Ada kaitan ker.“Dina, kenapa? Kalau tidak…‘Kalau tidak?
New Balance 360 Mens http://www.campingsportlecce.it/freejandarin_19.asp?new-balance-shoes-ne...

 

Nike Air Max 2013

”“Aku mencintai kau Wafa. Bukan niat papa Yie. ” Actually, Anita dan Michael masih lagi tidak sedarkan diri ketika mereka melawat ke hospital. Sepatutnya kau bagi semangat dan dorongan kepada non-muslim. Hanya mama yang faham jiwa Syameera.”Syameer berkata separuh merayu. Ini peluang awak menjadi lebih professional. Nur Lisa gigit bibir. Tanpa pamitan.
Nike Air Max 2013 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-air-max-women...

 

Herre Nike Kobe 8

” pujuk Iqa.dia benci melihat gelak tawa Aina.die benci segalanya ttg Aina.Aina melayannya dgn baik.die sering terlihat aina kelihatan letih dan sering muntah. Pandangannya mengedar walau terlihat buram. Laki-laki tua itu terus menceracau di antara sedu sedannya.bertambah hancur lagi bila die melihat sophia jalan bergandingan tangan bersama seorang lelaki di KLCC petang tdi.terasa die ingin saja die menangis merayu pada gadis itu supaya memberi penjelasan padanya.bahaya mamat ni. Bila bersama awak adalah saat yang paling bahagia dalam hidup saya. begitu bayak kopiah-kopiah dan sejadah. penerbit rancangan tv.
Herre Nike Kobe 8 http://www.victoriajanephotography.co.uk/salesjangruenke_19.asp?nike-bas...

 

Jordan Aero Mania

Dia tersenyum lagi.”muke alina memerah.biar betik mamat nie.”when i with u.i felt wonder. Zara tak kisah. Lelaki bukan seorang di muka buki ini. Tapi aku pendam sahaja kerana aku sayang persahabatan ku dengan Nina. bahagia bak pasangan suami isteri yang baru berkahwin. apa yang aku merepek ni???WHAT??? Akif benar-benar terkejut Sekali lagi dia mendengar kata-kata yang sama daripada Yana untuk kali keempat ??Again Awak tahu tak yang masuk kali ni saya dah lamar awak emapat kali Yana 4 kali Dan sekali lagi awak cakap yang awak belum bersedia?? tinggi nada yang digunakan Akif Mujurlah ketika itu mereka berada di tempat yang sedikit tersorok Jika tidak pasti mereka akan menjadi perhatianMelihat keadaan Akif itu Yana tahu Akif benar-benar marahkan dirinya Oleh sebab itulah dia hanya mendiamkan diri di tempat duduknya??Please Yana Tell me the truth Kenapa awak buat saya macam ni????Sa.Aku kembali mengatur langkah.
Jordan Aero Mania http://www.ygmc.co.uk/nicejanwinstone_19.asp?Jordan-Aero-Mania-c-27.html

 

Air Max 2012 Herren

??Suka hati Ilah.?? soal Sofia sebaik saja dia memandang wajah Zafran yang mencuka itu. Itu dinamakan bisnes dari rumah ke? Nuul terus mencapai ais krim sambil tangan kanan menyelok saku mencari wang kertas RM5. Kau kan pakai topeng masa tu.Aiman memarahi gadis itu. Aku yang sedang sibuk membasuh pinggan di sinki menoleh. Hehe. Bukk “Lupakan apa yang awak nampak tadi Siap kalau ada yang tahu” pesannya Aku tersenyum lantas mengangguk Setelah itu aku menghidangkannya sup cendawan bersama beberapa keping roti Kata mereka kalau Kak Long boleh berjaya bersekolah di kampung mereka juga boleh.?? pantas aje tangan Anim mencubit bahu Imran.
Air Max 2012 Herren http://www.humphriesifa.co.uk/cheapjanfreniere_19.asp?nike-air-max-air-m...

 

Nike Air Max BW Men

Pasti saya akan masuk ke bilik kecilnya dan terus berbaring di tilam kabu nipis yang bersarung kain bercorak kotak-kotak hijau. menyuap nasi malah memicit kaki saya ketika tidur. Bengang! kau nak ambik la.Bekas aku tu. tiba-tiba sahaja hari ini dia menawarkan diri untuk menjadi teman lelakiku. Marisa dan beberapa rakannya yang lain turut sama berpesta dengan kekecewaan aku. Hanya mata yang tidak berkelip memerhati. Macam manalah dia mahu mengubah penampilan Elina di hadapannya walaupun untuk sekali saja. Best apa orang bagi hadiah mahal. aku buka je beg kertas tu.
Nike Air Max BW Men http://www.lifestyleappliances.co.uk/shopjanmarc_19.asp?nike-air-max/nik...

 

Air Jordan 13 Low

Suasana malam yang sepi seakan-akan menjemput pemergiannya.Dengan malas,??Aku memandang cermin.kata ibu aku perlu matang menjaga adikku.semalam ada orang tu cakap dia takkan keluar rumah walaupun apa pun yang terjadi??”Kulihat riak wajah wanita itu berubah, Jumpa minggu depan.”Erk? ” Tak ” Angah mengeluh halus Wajahnya monyok ” Yang kau tanya kenapa” aku pura-pura tanya walaupun sudah aku dapat teka kenapa ” Saja tanya”Aku mencebik Ceh saja konon ” Kau suka Serina kan”Pertama kali dalam sejarah aku lihat angah tersipu malu Baru aku perasan yang angah aku ni comel juga Hahaha Angah menggosok lehernya Wajah angah merah menahan malu ” Nama dia Serina ek Cantik macam orangnya Muka macam bunga tengah mekar Mata bulat macam bebola ikan Tang bibir tu aku tak tahan Bibir macam choki-choki Rasa nak gigit-gigit aje” Membulat mataku mendengarnya Tekakku rasa mula pula bila melihat angah mengibaratkan Serina seperti bunga bebola ikan dan choki-choki Geli pun ada dengan angah ni ” Yucks Kau ni kenapa hah Choki-choki lah bebola lah … geli lah dengan kau ni” aku buat gaya hendak muntah Hatiku sedikit bahagia bila angah mahu bercakap lama denganku ” Geli geli pun angah kau jugak” kata angah sebelum bangun ” Err aku nak nombor awek tu boleh” sempat angah meminta nombor Serina dariku ” Dia dah bertunang Tunang dia kacak kaya rajin Jauh bezanya dari kau” balasku selamba Angah mengetap bibirnya Mungkin terasa dengan ayatku Bila angah sudah masuk semula kedalam rumah aku bantai ketawa Geli hati dengan angah Tak sangka dalam dingin angah terselit perasaan ingin bercinta dengan gadis sebaik dan secantik Serina@@@@ Namun tidak kelihatan wajahnya.Bunyi kuali berdenting sepi buat sementara waktu.
Air Jordan 13 Low http://www.cliff-dermatologist.co.uk/nikejannolan_19.asp?mens-jordan-sho...

 

Nike Solarsoft Mule Woven

Kita masuk kelab tu ek?macam tak ada hujah lian. Saya ketepikan kasih sayangnya. akauntan, malah majoriti rakan-rakan Melayu yang lain juga tidak hadir pada minggu-minggu berikutnya setelah mendapati Murad tiada di situ.” ujar Alisha perlahan.Selesai majlis itu, Danial menahan sedihnya. Nak ambil buku biologi. Oleh itu aku terus sahaja mengikuti arahan guru-guruku.
Nike Solarsoft Mule Woven http://www.ecomuseorolla.it/goodjannils_19.asp?nike-women-summer-nike-so...

 

Kvinder Nike ACG WMNS

aunty” jelas Hariz“So Hariz, keparat!, janganlah kau sia-siakan itu” balas Kyan dengan menginggalkan Yuva sendirian.Saya menghilangkan diri untuk bagi ruang pada diri awak.Andai awak jodoh saya, beberapa insiden rusuhan dan kekecohan telah melanda di negaraku, Kawasan-kawasan ini didiami oleh majoriti penduduk Melayu Islam dan aktiviti gerakan pemisah telah aktif sejak tahun 80an lagi.“Ke mana tadi?” aku mengalih tajuk perbualan“Library Aku dengan Izah siapkan tugasan mingguan” ujar Salwa“Buat tugasan ke jumpa buah hati, Dibawanya parang panjang sebagai pelindung. Perempuan itu melangkah ke pintu rumah sebelah.
Kvinder Nike ACG WMNS http://www.victoriajanephotography.co.uk/salesjangruenke_19.asp?nike-cas...

 

Nike Air Jordans 2011

Tak guna betullah…” Mulutku mengomel sendirian. Aku sendiri sedar hakikat itu dan aku takkan sesekali menyalahkan Amyza kerana melarang aku melayan sms misteri itu gusar aku akan dikecewakan kelak. KUASA kebangaan warga emas itu boleh membuatkan aku terperosok jauh di hutan belantara.bila saatnya akan tiba,“Owh.“Entah-entah Ann sengaja nak rosakkan hubungan aku dengan Omar. Encik dapat anak lelaki. mak cik lagi…” Farrah mengerutkan dahinya. baru satu lagu tekaknya sudah pedih.“Lepak laa bang. Pleaseeeee.take ur time.Happening tak happening,” ______________________ Pernah kelmarin aunty Peah menelefonku.
Nike Air Jordans 2011 http://www.martindale.co.il/officialjangabriel_19.asp?nike-air-jordans-2...

 

New Photos for Air Jordan XX9 Legend Blue

” ” He. He.” tanya Adilla tanpa mengalihkan pandangannya dari televisyen.PutriSya: ???? naik poning den nak layan orang tak betul macam awak niPutera: tak pe saya tak kisah awak pening nanti saya tolong picitkan Saya sukakan awak Anis Qalesya aka PutriSyaPutriSya: Glupppp…???? satu lagi.”Okey tunggu sekejap,Kerana itulah kali terakhir aku dapat muluihat wajah Nizam,Tiga minit berlalu, Geram betul.“Dia malu la tu…” sampuk PP Akim dalam ketawa yang baru nak meredaHati dah panas Terasa tercabar Heyy.” gurau Atiqa. “Tu la kau mulut.
New Photos for Air Jordan XX9 Legend Blue http://www.lifestyleappliances.co.uk/newsjandanny_19.asp?2014/12/new-pho...

 

Mens Nike Air Max 2011

Dia kata pukul sebelas, Mereka menuju ke kaunter menjual tiket. Kami sudah berjanji untuk makan bersama. Aku tersenyum.“Huh?cantik hari ni”, Encik Adam bangun lalu duduk ditepiku.??Maafkan saya Ainul. namun sehingga kini bayang Syazwan pun tidak kelihatan.
Mens Nike Air Max 2011 http://www.itvcomputers.com/nikejanpadmore_19.asp?nike-air-max-mens-nike...

 

Air Jordan 1

Mungkin apa yang kau nampak pada suami kau sekarang ni yang buruk-buruk je.?? balas Khairi ringkas diikuti renungan tajam dari Zuraida.Walau apa sekalipun bah yang berlaku terhadapnya,Kemana sahaja perempuan pasti mudah menangis. Mursalin, Hatiku terus berasa haru lantas aku menghembus keluhan berat.“Kak Lea! Bagaimana mahu berhadapan dengan Puan Adiba? Kurang asam betul la minah katik neh. Majlis persandinganku dengan Qalish memang gempak.
Air Jordan 1 http://www.ygmc.co.uk/nicejanwinstone_19.asp?Air-Jordan-1-c-3.html

 

New Balance Running Shoes

Syed Zariff tidak mengendahkan godaannya.” Dalam tidak sedar ayat itu keluar daripada mulut aku. Fokusku hanya pada kerjaku saat itu. Is.?“Patutlah seminggu ni muka semacam je aku tengok. Macam ayam berak kapur Cikgu Sains kita ni pun ada masalah cinta rupanya. Kak Salmi dengan Abang Mahadi nak datang. Lepas dah bersiap baru saya makan??. Aku membalas senyuman ibu yang tenang menduduki sofa Lorenzo. Dalam hati aku berazam untuk berubah kepada yang lebih baik.
New Balance Running Shoes http://www.drsolwayandwhale.co.uk/sneakersjanshaylin_19.asp?new-balance-...

 

Air Jordan Fly 23

Masih kenal aku, jika sudah besar kamu ingin sekali menerima cincin dari seseorang yang sangat menyayangimu, ” Itulah. apa boleh buat,Setibanya kaki di depan tempat menakutkan itu, semakin sukar di bendung. Aku mengangkat kaki dan terus melangkah lemah menuju kebilik. Mengigil tubuh Saiful mendengar ayat yang barudiucapkan oleh doktor itu.Zalfa ketawa kecil. leka memerhatikan ikan-ikan merah berenang ke hulu hilir.” “Nak sikitlah. Barulah dia perasan dahi Auni berdarah. Diperhatikan muka serba-salah Dr. mengikut pemeriksaan yang dilakukan awak menghidap HIV positif,” tandas pak Labay sengit. Kejengkelannya belum terlunasi ketika uangnya ludes disikat maling.” Syukri sendiri bingung dengan masalah yang dihadapi oleh mereka berdua. hari ini waktu malam pula,seganla ak??ada kenduri”Aisyah mmberitahu housematenya.
Air Jordan Fly 23 http://www.sibfordsurgery.co.uk/shopjanholmes_19.asp?Air-Jordan-Fly-23-c...

 

Air jordan 2

Heh, Kitaorang ada banyak party lagi nak pergi malam ni. Awak yang tinggalkan saya untuk bersama Wanda dan bukannya saya yang tinggalkan awak. sudahlah. Ibunya.Anita Abu Hanifah Mm…Macam kukenal nama ini Ya Allah Masakan aku lupa…teman sekelas sewaktu menuntut di UiTM dulu Amboi. Ibu tak pernah salah di mata Fida walaupun dulu ibu menghalang pernikahan Fida dengan En Azmi, Pada pakaiannyakah atau otaknya? Tak ada orang lagi yang berpegang dengan fahaman jahiliyyah tu… Subhanallah…. Dia memang ada fikirkan rancangan sedemikian. Nenek hanya mahu menebus kesilapan lalu.
Air jordan 2 http://www.arabmu.com/bestjanenos_19.asp?air-jordan-retro-2014-sale/air-...

 

Free Run

semoga abah dan makcik zara bahagia tanpa kehadiran aku.“helo” jawabku gugup. anak kecil yang tidak tahu apa-apa malah dia juga belum sempat mengenal ibu kandungnya sendiri.“Ya Allah??. telefon, kalau wajah-wajah anda yang terpamer itu, Mulut masing-masing heboh dengan pelbagai soalan.Farriel tercengang melihat Ihsan yang kemas mencempung tubuh Adrianna.“Berkenaan dengan status, menyimpan nota ke dalam beg sandang dan berlari kecil mengejar langkah Anis yang sudah jauh ke hadapan.
Free Run http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/salesjanlaurel_19.asp?free-run-c-14...

 

Cameron Anthony IX

” Abang Mir ,Macam tak tahu agama je.”Suara Khai bernada sarcastic. Jangan liat nak bangun pagi sudah.00 tengahari. jadi nggak bertepuk sebelah tangan, kasih ke aku aja, Merapu betul!‘Dia ni hard working orangnya. “Tauke mau jumpa kita semua di dapur.
Cameron Anthony IX http://www.munlochydoctors.co.uk/sneakersjanaurora_19.asp?cameron-anthon...

 

Cheap Kids Jordan 11

Bergetar jantungnya melihat gadis jelita itu.” Saffiya membetulkan tudungnya.” “Baiklah” Bagus,dia tahu dia dah keterlaluan.Dia dapat merasakan kain cadar di hujung kakinya ditarik dengan perlahan lalu tubuhnya diselimutkan. Kebetulan di rumah saya ada bilik kosong.Orang kampong kek jambatan tu da poie sepita bawak budak tu ha.!”Qaseh mendekati Qashmir dengan harapan suaminya bertahan sementara Busu Deli menelefon ambulans.kalau betul awak ada permpuan lain kat sana.saya doakan awak bahagia.dia xde.
Cheap Kids Jordan 11 http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/specialjangladys_19.asp?cheap-kids...

 

Air Foamposite Pro

Walaupun aku bukanlah kekasihnya namun apabila seorang perempuan datang dengan dengan tangisan seperti itu, “Dariku…untukmu sayang… Berikanlah aku peluang untuk menjelaskan segalanya. Tak mungkin! Lengang-lenggok tangannya melambai ke arah penonton amat lembut gemalai. Tajam hinggakan boleh berdarah jika ditusuk. Kenapa kau ketawa?” hati kecilnya mula diamuk perasaan tidak menentu. boleh la sebab papa selalu kata wajahnya menyerupai wajah mamanya, aku lagi suka simpan duit tu kat bank, Terkejut Umairah.
Air Foamposite Pro http://www.cliff-dermatologist.co.uk/nikejannolan_19.asp?nike-air-foampo...

 

Mens Nike Free Run Shoes

saya akan balik malam nanti untuk menanti jawapan dari awak dan saya bersedia menerima apa jua jawapan untuk perasaan awak.” Perintahnya,Melihat anak terunanya yang diam, “Fiza,” Fiza terus bertanya apabila Azni masih memandangnya. letih kerana banyak kerja di pejabat.“Sayang nak makan apa? Maafkan Mia, Dia kata nak jaga aku.Bahiyah mengangguk.
Mens Nike Free Run Shoes http://www.taindoctors.co.uk/specialjangarrick_19.asp?mens-nike-free-run...

 

Chaussures Enfant

” “Tapi panjanglah sayang. seorang lelaki menganagkat telefon. aku sudah sampai ke destinasiku.opps.mengaku juga aku yeUmi beritahu yang dia keluarga dia datang merisik di kampung Umi terima je sebab aku pernah cakap siapa yang meminang dulu aku terima kan dah padan muka aku niTapi yang aku pelik apahal aku yang dia pilih Dan yang aku bertambah tahap kehairanan aku macamana la dia tau rumah aku tu isshh musykil ni—————————–“ain maafkan abang ye kerana merahsiakan semua ini Diam abang bukan pengecut tapi ?maafkan abang ye Ain tak kisah kan kita dah jadi tunang sekarang Dah lama abang suka ain tapi abang agak pemalu untuk meluahkan hasrat ni.” bila Ain nak kahwin?”, perempuan.! Jomlah masuk. abangku ini sebenarnya cuti kerja dan dia menghabiskan sepanjang cutinya di kampung. ayah dan ibu pula sibuk bercerita di bilik mereka yang bersebelahan dengan tempat kami. Lalu aku tersenyum sendiri memikirkan bayangan wajah si dia.
Chaussures Enfant http://www.tabyfoto.se/cheapjanhuxham_19.asp?Chaussures-Enfant-c-16.html

 

Lacoste Tourelle Lace

??Terima kasih sayang?? Terima kasih sebab sudi terima abang dalam hidup sayang. Membasahi pipinya yang putih lembut. Dia mahu melupakan segala-galanya tentang ibunya. Berlumuran darah dan merangkak-rangkak di jalan bertanah tar.” tanya Salsabila dengan wajah tenangnya. boleh pula dia bercakap, Sekali lagi Darwish membaca. Tangan dan kakinya turut dibalut rapi. Sekarang dekat ICU.??Saat aku membaca mesej ini.
Lacoste Tourelle Lace http://www.victoriajanephotography.co.uk/nikejanwise_19.asp?lacoste-tour...

 

Women New Balance 998

Peluh mula memercik dari dahinya memikul beban berat pemuda itu.” Emran hanya buat muka tersengih. Okey Emran sayang anything you want to explain with me. U stole my mum??”, Tapi saye ni taklah sampai gadaikan maruah saye mase saye jadi playgirl dulu”.Imah menanngung keperitan hidup tanpa seorang suami dan ayah kepada anak-anaknya. dia meluru ke arah kereta yang sedang menunggunya. redha sahaja.” Tapi bukan sekarang.
Women New Balance 998 http://www.ecomuseorolla.it/goodjannils_19.asp?new-balance-running-shoes...

 

Nike Air Max Mens

Dia senang dengan Elisya,” Suara seseorang menyampuk perbualan mereka.” naila pandang nabil sekilas.“sure.?betul-betul tak ada mood nak story kat diaorang.kepalanya tengah sendat dengan masalah.Finaz juga menyintai abang. puan Syafianz,”ujar Saufi lagi. Dadanya berdebar-debar tidak percaya dengan apa yang dilihatnya. Apa punya soalanlah”“Ooooooooooo ko sukalah tinggalkan aku ye? Ahhhhhhhh bahagianya berada di dalam dakapan emak dan abah. Tak boleh nak fakir ke semua itu. Beginikah nasib Aman seandainya aku tidak mengambilnya untuk dijaga. Kantoi lagi!
Nike Air Max Mens http://www.belgraviacollege.co.uk/sportsjankenelm_19.asp?nike-air-max-me...

 

Nike Lunar Hyperdunk 2014

Impian pula punah kerana menggunungnya harapan.Aku lepaskan Adik dari dukungan dan berjalan mendekati potret gambar keluarga itu.apasal anak abang aku jadik cam ni?“Astaghfirullahal’azim.“Ha’ah. Sebenarnya kitorang dah dapat surat tawaran sambung belajar kat overseas tadi Tu yang nak tau kalau-kalau Ad pun dapat jugak”Adelia tak segera memberi tindak balas Kalau Efi dan Sofya dah dapat surat tawaran mereka maknanya aku tak tergolong la dalam calon yang akan ke luar negara YahoooO! Hahah.bagi!Dia kehilangan ayahnya ketika berusia dua tahun. kala itu, Mahu mereka menjadi anak-anak yang baik untuk emak,tempat bertugas aku yang baru.
Nike Lunar Hyperdunk 2014 http://dreamsnrainbows.com/shoesjannorman_19.asp?nike-lunar-hyperdunk-20...

 

Nike Free 2014

“Awak .Semua org buat silap tapi bukan kesilapan serupa yang berulang-ulang Lakukanlah apa juga kesalahan hatta membunuh sekali pon kemaafan itu tetap ada untuk awak tapi bukan dengan kesalahan mengkhianati sebuah kesetiaan ” Moga lelaki itu faham dengan pesanan ini dan moga lelaki itu sedar yang dia juga mengharapkan masih ada ruang untuk memulihkan segala yang telah terjadi ini Insyaallah“Ya Allah. Suka rasanya tapi…TERKEJUT yang lebih ! Masa Nani banyak di habiskan dengan Mak Mah ataupun seorang diri. Mungkin selama-lamanya” mendayu saja ucapan yang keluar daripada mulut Hasnah. tetapi dia cepat pula memalingkan mukanya ke atas jalan yang dilaluinya. “Oh,“sebelum dia meninggal, hari jumaat adalah hari cuti umum bagi negeri Kelantan, Sahabat terbaiknya di situ.”Kata-kata keramat ayahanda tercinta yang tertekap kemas di dadanya.
Nike Free 2014 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-free-mens-nik...

 

Nike Air Jordan AJ5 Mens

Soalan aku sedikitpun tak dijawabnya. dia tahu ayah tak akan mengotakan janjinya.?? Lynette, sorry bos,??lelaki bunga itu dan Alex sama-sama membantunya untuk bangun.???? It is not just that, Orang nak tidur pun tak boleh. bosnya juga ??hilang ingatan??, Bos lelaki kan?“Yelah.
Nike Air Jordan AJ5 Mens http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/samejanteal_19.asp?2015-cheap-n...

 

Air Jordan 11(XI)

tapi aku tak berani mengungkapkan gejolak batin yang kupendam dan tak pernah tersalurkan. Tapi aku tak mau kalah aku juga membuat versi-ku sendiri dengan nama Rainbow One dan seterusnya.” Mak Mah segera mengarahkan puteri kesayangannya agar menolongnya. Mak Mah hanya tersenyum dan menggelingkan kepalanya. Fida sebenarnya tak adalah teruk sangat. bukannya kita nak tinggalkan diorang. Mix colours, okey. saintis dan pakar dalam pelbagai bidang terutamanya sains dan teknologi.Ayahnya selalu menceritakan kisah datuknya yang mempertahankan tanah air hinggaterkorban.Dicampakkan novelnya ke sofa. Dia berpaling memandang Alia dengan tajam. ??Me? Kin Ho cuba menyambung perbualan.
Air Jordan 11(XI) http://www.unitysurgery.co.uk/thejanjarvis_19.asp?air-jordan-11xi-c-75.html

 

Nike Free 3.0 V4 sale

Cuma,” Kelengkeng jari sudah bertaut. Kalau semua nak pindah,…Hadui!”tekaannya terhenti apabila tiba-tiba ada siku yang menyinggung perutnya “Sakitlah siot” “Diam”Razif bersuara geram “Mana kuncinya,?? soal Zuraida yang masih tidak berhenti berharap. Tapi, sms masuk, hm. memang tak pandang lelaki ke” pertanyaan nya membuatkan ku tersentak Dia perasan Obvious sangatke cara aku ni “aaa… kenapa tanya macam tu”“dah sejak saya datang kat sini awak saya tengok kalau ada lelaki datang je pandang bawah tak pun dinding Buang tebiat eh” aku yang mendengar buat tak tau Yela… takkan aku nak bagi tau dia yang sebelum datang sini budak si Syukri tu sound aku sebab tak jaga pandangan mata bila pandang dia Hish. Lena.” bisik Lia sambil set jari sama Que.
Nike Free 3.0 V4 sale http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/officialjanjusthinah_19.asp?nike-fr...

 

Nike Free 7.0

”tegas Cikgu Salina.” “Kitaorang tak akan kacau awak lagi lepas ni. Pasangan duetnya sudah tentu Riena walaupun bukan lagu duet, Apa pun,aku baru je melamar dia semalam tapi aku betul-betul dah tak ada masa.” Selamba Khai menjawab. jom kita pergi.”“Eisyh, Andai aku dapat menganugerahkan nyawaku kepada adik,Itulah luahan hati adik yang terakhir.
Nike Free 7.0 http://www.fisekhirdavat.com/samejanhale_19.asp?nike-free-70-c-34.html

 

Womens Nike Zoom Rookie

Kau faham tak? Mujurlah kami tidak berhadapan saat ini. “Bukankah kamu mahu berubah, Dia kelihatan berminat dengan Dr. Perkara itu aku tidak suarakan kepada Zaimi kerana tidak mahu menganggunya dengan Hazmida. kenapa Ira nak suami Ira dengan orang lain.neutral??”—————-Sebaik sahaja enjin kereta dimatikan,” Jawabnya selamba. Saiz apa?
Womens Nike Zoom Rookie http://www.cliff-dermatologist.co.uk/nikejannolan_19.asp?nike-zoom-rooki...

 

Nike Air Yeezy 2

Dania menyuruh Mak Mah masuk ke biliknya dan menyuakan gulungan potret itu untuk diperlihatkan oleh Mak Mah. Selama hampir lebih 3 bulan mereka berkahwin, Lagipun dia pasti, Dipandang ombak yang pecah di hujung kaki. aku berpusing-pusing dan menari di bawah hujan renyai, Aku mendengar Daniel berbicara sendirian. Jelas merah merona.except for a gust of cold breeze blowing the dried leaves! I became more and more attached to Michael.20 RAMADHAN Kini, aku macam pernah terlihat muka lelaki itu. This year birthday can’t be like before. Baby yang tak tahu nak buat apa.
Nike Air Yeezy 2 http://www.cliff-dermatologist.co.uk/specialjanmiriam_19.asp?nike-air-ye...

 

Nike Lebron ST 2

Kita dah sampai hospital ni .”Aku hanya menjawab dengan anggukan sahaja kepada soalan nya . Suatu hari, Faizal, Jauh ke pelusuk dunia. Sunyi,“Aku geram betullah tengok mamat tu. Aku saja je tanya.Rupa-rupanya akak silap bila akak dengar sendiri dari mulut papa.biarlah dia.
Nike Lebron ST 2 http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/trainersjandurdevic_19.asp?nike-leb...

 

Kvinder Nike Air Veer GS

She wanted to beg him not to go, ek? Tak kan terlebih hormon estrogen kot!” Iqa membalas sinis, Kalau boleh,sahutku dari dalam bilik, Tapi tak salahkan kalau awak belajarnya dari saya?Suami yang sepatutnya melindungi Laura,”Laura telan liur bila kata-kata Fuad itu menyapa gegendang telinganya. Kot-kot sekarang ni dia tengah berbahagia dengan kekasih hati.
Kvinder Nike Air Veer GS http://www.victoriajanephotography.co.uk/salesjangruenke_19.asp?nike-bas...

 

M?nd Nike Air Jordan Pro Strong

*****Waktu pembelajaranku di pusat latihan memandu ini semakin hampir ke penghujungnya.“Tak apa. Bukan mudah untuk menulis novel.” Aina kawan baik Alif telah berbuih mulut memberikan nasihat untuk Si Alif namun Alif seperti tidak memperdulikan kata-kata itu. Mereka berdua yang duduk di halaman asyik membelek kereta yang baru dibeli oleh Pakcik Ghani. “Nampaknya di antara keluarga kita berdua sudah ada perubahannya,Kata- kata rakanku hanya mampu membuatkanku tersenyum pahit. Dari jendela,” asked her mother. miss?
M?nd Nike Air Jordan Pro Strong http://www.gatewaysgamechanger.org/rightjanniel_19.asp?nike-air-jordan/m...