Føj til favoritter Del Send
Shopping | 16/04/10

Barberen i Vognmagergade

  • Foto: Mikkel Møller Jørgensen Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Herresalonen Barb har i årtier klippet toppen af dansk erhvervsliv i mere end én forstand. Nu har tredje generation overtaget butikken.

»Beatles ødelagde frisørfaget!«
Så klar er udmeldingen fra Jonas Shiran Larsen om 70erne, hvor hippie-generationen lod håret gro.

Samtidig blev det trendy at være blød mand og gå til damefrisør. Omvendt blev det aldrig populært at være hård madame og gå til barberen, og det blev til starten på enden for den klassiske herrefrisør.

Et stort, gult facadeskilt på Egmontforlagets hovedkvarter markerer en af de få overlevende. Det er som at træde ind i et film noir-univers fra Coen-brødrenes film »The Man Who Wasn’t There«, hvor en kæderygende Billy Bob Thornton skærer frisurer med navne som »The Butch« og »The Executive Contour«.

»Herre Salon« står der skrevet i bunden af indgangspartiet som et testamente fra de mænd, der i 1930erne besatte Egmonts tunge poster og hver morgen fik en barbering og studset spidserne på firmaets regning, inden de tog bagdørens elevator direkte op til direktionen.

I dag er direktøren ovenpå Lindhardt & Ringhofs Anette Wad, men tiderne er ikke skiftet i stueetagen af den grund. Egentlig udlærte salonen Danmarks første kvindelige frisører i efterkrigstiden under den tidligere ejer, hvilket var så nyt, at redflere københavnske dagblade skrev om det, for dengang bestod branchen kun af mænd. Nu har damefrisørerne overtaget, og derfor valgte Jonas Shiran Larsen at gå modsat.

»Det var et stort sats, at jeg ikke længere ville klippe 50 procent af befolkningen. Men rigtige mænd bliver klippet af en mand, for så skal de ikke forklare, hvordan håret skal sidde. Ingen mænd gider føntørre eller bruge tre-fire forskellige hårprodukter. Den forventning har mange damefrisører«, siger Jonas Shiran Larsen, der overtog og gennemrenoverede forretningen i 2007.

Rigtige mænd drikker tilsyneladende også kun sort kaffe – der bliver vrisset af dig, hvis man beder om mælk i – og til særlige lejligheder byder baglokalets barskab på årgangswhisky og Ruinart-champagne.

Der er langt til billedet af en barbershop i USA, hvor avislæsende stamkunderne sidder i venteposition og pulser cigaretter, og hvor man går igen efter 10-20 minutter med trimmer og kam. Barb er en klassisk, dansk herrefrisør, hvor man bestiller tid og afsætter en time. Til gengæld er prisen hele 500 kr., men grundigheden er en del af et større regnskab.

»Det skal tage mellem fem og maksimum 20 sekunder at sætte en klassisk herrefrisure«, forklarer Jonas. Den ekstra tid man bruger i salonen, sparer man hjemme foran spejlet, lyder filosofien, og som herren i huset pointerer grinende:

»Som frisør skal man også have forstand på morgenhår.«

»Kvinder har brug for at forny sig hver tredje måned, mens mænd måske kan nøjes med at få forny sig hvert tiende år. Det gør ikke håndværket kedeligere eller dårligere. Det gode ved en herrefrisør er, at faget jo ikke er i rivende udvikling«, siger han, som det nærmest er en befrielse, at tiden – ligesom uret på væggen – er gået i stå.
 
Hvad: Barb
Hvor: Vognmagergade 9, Kbh. K,
Hvor meget: 500 kr. for en klipning
Hvordan: Tlf. 33 12 63 43, Barb.dk
 

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Varm luft

Hvorfor afsætte en time, når det kun tager 20 minutter? Jeg besøgte barberen efter aftale. Jeg havde en forventning om at det var en rigtig gammeldags herrefrisør, med alle de traditioner der hører med. Og måske endda blive budt et glas rom eller tilsvarende. Jeg fik en kop kaffe, men hvor får man ikke det? Jeg kom i god tid, hvor jeg kunne læse avisen og samtidig se at det mindst er tre måneder siden der sidst er gjort rent. Rudekuverter væltede ud af skabene, når frisøren skulle bruge noget i skabene og der lå den største bunke hår jeg nogensinde har set. I øvrigt lå der hår overalt. Jeg blev klippet, men ikke anderledes end andre steder og det tog 20 minutter. Jeg forstår godt konceptet, men må erkende at det alene er varm luft og har ikke noget at gøre med den faktiske oplevelse.

 

http://www.localnoodles.com/g/us_nikefreesale.asp?air-jordan

the stability of one is that for all," he says, even,) The fatefulness of their climb haunts many million others. it's all on putting and the short game. but it's got to be one of the best, 1995 - Ernesto Samper Pizano (Liberal) elected president and is subsequently charged and cleared of receiving drug-cartel money for his election campaign. 1966 - Revolutionary Armed Forces of Colombia (Farc, Now they have gone into hiding simply to survive,In Tanzania.
Air Jordan http://www.localnoodles.com/g/us_nikefreesale.asp?air-jordan

 

St Louis Blues Jerseys

The crowds may be beginning to dwindle, but for much of the past two weeks, here at Bundy’s ranch in Bunkerville, 80 miles northeast of Las Vegas, the rancher has been a celebrity, drawing hundreds of supporters, including dozens of militia members, many carrying sidearms, who have embraced him as a symbol of their anger and a bulwark against federal abuse.
St Louis Blues Jerseys http://213.8.193.59/cduniverseadultsobsessedak.asp?nhl-jerseys-st-louis-...

 

Nike Lifestyle

Kenapalah aku emo sangat sal menda simple ni? perasaan yang aku penah rasa 2 taun dulu. ah!”Hisy,“Mimi,dengan mata bengkak,”Katanya sambil tersengih-sengih memberi tahu pelayan-pelayan di restoran itu yang Ain milik nya.“Dah cepat makan lepas ni nak balik. Ayah pergi outstation, malam ni mak nak masak special sikit”“Mak pun rindu ayah kan?”.terdengar satu suara yang menyapanay dari belakang.
Nike Lifestyle http://www.hilit-ins.com/salesjannatalie_19.asp?nike-nike-lifestyle-c-16...

 

Adidas D Rose 3.5

22 Oleh : E-la AdieyKhai tidak tahu sampai bila air matanya akan terus mengalir tapi yang pastinya,”Sebaik menghabiskan ayatnya,’ Tegarnya abang buat wani begini. perkara baik tidak elok ditangguhkan. kos Sains Kajihayat di universiti ini”, Nasuha binti Mohamad Kamal. “Fitrah.aku happy sangat tengok kau dengan Adi Sweet sangat” “Alhamdulillah Ju Allah bukakan pintu hati aku untuk terima Adi” “Aku harap korang berdua bahagia sampai bila-bila” “Thanks a lot Ju Aku pun doakan kau ngan Saiful bahagia Nanti nak naik pelamin beritahu aku” “InsyaAllah Fitrah Kalau ada jodoh adalah” Hati Adi berbunga gembira tatkala lamarannya diterima oleh Fitrah dengan hati terbuka Fitrah mungkin teragak-agak namun dia harus mencuba Cinta Afiq satu cerita lama Kisahnya dengan Afiq sudah terkubur Tiba masa dia perlu memberi peluang untuk Adi Barang-barang pemberian Afiq Nazirul diletakkan di dalam kotak Segala kenangan cuba dipadamkan Adi saya akan cuba untuk menerima awak Saya tahu tidak adil jika saya tetap cintakan Afiq walaupun saya dah bersetuju untuk bersama awak Saya takkan lukakan hati awak Afiq maafkan saya kerana walau apa pun yang terjadi saya tetap letak awak nombor satu dalam hati saya there is still a light between me and you ********** 3 bulan berlalu begitu pantas Fitrah begitu teruja apabila diberitahu oleh Adi bahawa keluarganya akan datang meminang Fitrah Adi mahu Fitrah menjadi permaisurinya Rahimi yang merupakan kawan baik Adi turut tumpang gembira Bagaikan tidak percaya Rahimi bergegas pulang dari Amsterdam Dia tidak mahu mendengar khabar gembira itu dari mulut orang lain Rahimi yakin yang Adi benar-benar telah pulih Benar-benar dapat melupakan cinta yang lalu Cinta Adi dan Syirana telah lama terkubur setelah Syirana menjadi tunang Irwan “Eh??Imi kau apa citer sekarang” “Hmm??macam biasa Yang luar biasanya aku dengar kawan baik aku ni nak naik pelamin” “Mana kau dapat citer ni Cepat je tersebar” “Adi??benda baik jangan tangguh-tangguh” “Haa yalah Cuma??” Kata-kata Adi terhenti Rahimi cuba meneka namun dia membiarkan sahaja Dia malas membuka cerita lama Dia malas mengingatkan luka pada hati Adi Yang sudah berlalu biarkan berlalu Rahimi masih ingat lagi suatu ketika dahulu ketika di zaman universiti Adi dan Syirana terkenal dengan gelaran “hot couple” di kalangan sahabat mereka Malah mereka berdua menyimpan harapan untuk mendirikan masjid Namun hati Syirana berubah apabila pelajar perukaran dari Sabah masuk ke dalam kelas mereka Irwan Irwan Adli merupakan satu nama yang memberi kesan yang mendalam terhadap diri Adi Johan Hati Rahimi turut terseksa apabila melihat Adi hampir membunuh diri dengan menelan pil tidur secara berlebihan Rahimi berusaha untuk memulihkan semangat Adi dengan memberi sokongan terhadap Adi Pada mulanya Irwan menjadi sebahagian daripada Adi Rahimi dan Syirana Mereka berempat selalu bersama walau ke mana jua mereka pergi Apabila Syirana dan Irwan memberitahu perkara sebenar Adi agak terkejut Dia tidak menyangka bahawa Syirana dan Irwan akan menikam dirinya dari belakang Hatinya benar-benar terseksa apabila terpaksa melihat kebahagiaannya dengan Syirana musnah kerana orang ketiga Akhirnya dia berusaha menerima kenyataan dan merestui kebahagiaan Syirana dan Irwan “Cuma apa Adi” Rahimi mengejutkan Adi yang teringatkan zaman universiti dulu Yang pastinya nama Syirana pasti ada “Aku??teringatkan Ana” “Hmm??lupakan dia Adi” “Kadang-kadang aku rasa aku rindu kat dia” “Adi??sekarang kau cintakan Fitrah dan nak berkahwin dengan dia Tapi yang aku tengok kau sebaliknya Kau cintakan Fitrah dan kau still takleh lupakan Ana Kesian Fitrah kalau macam tu Kau tak adil Adi” Adi mengusap rambutnya beberapa kali Air milo di depannya diteguk perlahan Rahimi hanya mengeleng membiarkan Adi tenggelam dalam lamunan Akhirnya Rahimi mengambil keputusan untuk pulang ke rumah “Adi??kau fikirlah baik-baik ye Jangan lukakan hati Fitrah” “Ya Imi” “Aku nak balik ni Nanti jemput datang rumah Wanda dengan Irfan ada kat rumah” “Hmm??dorang pun ada sekali” “Yalah??kitaorang datang nak tengok korang bersanding Bila laginya nak tengok kawan baik aku ni berumah tangga” “Macam tu pulak Haa. kirim salam pada Wanda ye”. akhirnya kedengaran suara emy di corong telefon. Ma tunggu emy.
Adidas D Rose 3.5 http://www.sydjet.se/greatjanbrimmell_19.asp?adidas-d-rose-35-c-1276.html

 

Uomo Nike Air Max BW

lumrah semulajadi, Raihanah begitu mesra menyambut sapaannya manakala Iqa pula terlalu dingin untuk berbual dengannya, cinta aku tak bertepuk sebelah tangan.“oh, Pintu bilik Ira diketuk perlahan sebelum tangan kanan memulas tombol pintu. ambik pinggan untuk Angah sekali.” “Hendak seribu daya Alees. Begitulah rutin Alees hingga satu hari ibu Alees merasa hairan kerana Alees kerap pulang lewat. patung beruang dan juga sebentuk cincin perak. Ketika itu.
Uomo Nike Air Max BW http://www.arho.se/choosejansusan_19.asp?uomo-nike-air-max-bw-c-16.html

 

Women's Nike Air Yeezy 2 Shoes

” Ucapnya sembari tersenyum tipis kearah Joe. Ternyata ikhlas itu indah, Wakakakmbing?? Lepas mamat tue blah abang suruh arh Min keluar Takut gak kacau rumahtangga orang nie Siapa tahu kalau-kalau laki dia tadi tue psyho or bouncer Abang nie bukan kaki pukul Kaki bedah boleh arh Tup-tup masa abang nak booked bilik lain untuk Kak Min ada plak orang ketuk pintu Abang ingat mamat tadi Memang cuak arh time tueOpen sesame tuerupa-rupanya?. Dingin.lain kali bagi tahu la siang-siang.buat kitaorang gelabah je.kali ni baru Nabil nampak dengan jelas apa yang dipegang makhluk tu tadi. “Naila!! malahan sanggup berkongsi segalanya dan menyayanginya tanpa syarat.’ Ray melilaukan mata ke seluruh dewan kuliah di jabatannya.Saya mainkan semula. namun aku tetap merasakan aku tidak dapat memainkan lagu itu dengan baik. Kalaulah perempuan yang jadik isteri bos aku ni, Awak istimewa! terasa lemah lututnya. anak kepada sahabat karib Dato’ Zakaria yang banyak membantunya suatu ketika dahulu.“Sukahati. bu. dengan bangganyer aku teman dia gi shopping. nanti ko kena tahan. padan muka… ko (manager) plak.
Women's Nike Air Yeezy 2 Shoes http://www.keiyu-ndt.com.tw/cheapjanjakub_19.asp?womens-nike-air-yeezy-2...

 

Nike Zoom Terra Kiger

?? Kau pasti ke yang kau akan jadi isteri yang baik? Tetapi dia tidak boleh mudah terpujuk. tak pasal-pasal dia pulak yang tido rumah aku .dengan rasa boring. Mukanya sikit-sikit iras pelakon pujaan hatiku,“Liya,??Rasa macam pernah jumpa tapi dimana ya? ??Tegurku apabila menyedari dia tidak berkelip memandangku ??Awak mak Sofia Zahra kan Saya Aliff Daniel ingat lagi tak dekat saya Lelaki yang awak tertumpahkan susu tu??Balasnya Owh betullah tu minta maaf sekali lagi pasal accident tadi Malu saya Sedang kami leka berbual tanpa disedari Encik Ilham Dato Mahmod CEO Syarikat Khaleeda Zahra sedang memerhatikan kami Hye may I join the two of you Ucapnya Owh my pleasure Come join us BalaskuBiar saya kenalkan dekat awak Balqish ini Tengku Aliff Daniel pemilik Syarikat Mega Jaya Holdings our main partnerships in this field of business Daniel kenalkan Puteri Balqish Umaira Binti Syed Mohamad Abdullah pegawai pemasaran kami yang sangat berkaliber Kami berjabat tangan seolah baru diperjenalkan Ok I got to go now I have another meeting that I have to attend now Excuse me Sambung Encik Ilham Kami hanya tersenyum sambil menggangguk mengiakannyaTerasa seperti sudah lama aku mengenalinya namun entah mengapa aku berasa selasa bersamanya Walaupun aku hanya bertemu dengannya beberapa kali namun perasaan sayang itu telah berputik di sanubari yang selama ini menafikan kehadiran sang pecinta disampingnya Tidak mungkin aku boleh terpikat dengannya hanya dengan sekali pertemuan Aku belum mengenali hati budinya lagiJom kite pergi dinner malam ni nak tak Pelawanya setelah agak lama kami tidak bertemu selepas pertemuan di mesyuarat tempoh hari Entah mengapa aku merasa agak gementar sewaktu berhadapan dengannya ketika ini Ah mungkin aku seorang yang merasa begini Aku hanya menggangguk mengiakannya Dia hanya tersenyum melihat telatahku Apa yang aku buat ni malu sungguh tadi Malam ini aku berpakaian berlainan dari biasa Entah mengapa aku berpakaian sebegini Aku hanya tersenyum sendirian Sambil mendukung sofia aku menunggunya Aku memandang cermin untuk membetulkan bajuku Wow lagak macam anak dara aku ni padahal dah ada anak punKedengaran bunyi hon kereta menandakan Tengku Aliff Daniel sudah sampai di rumahku Pandai pulak cari jalan ke rumah aku ni Detik hati kecilku Setelah mengunci pintu aku menaiki keretanya Suasana dalam kereta ketika itu amatlah sunyi dan hanya diselangi dengan suara sofia saja Apa aku buat ni Macam mana aku boleh sanggup keluar dengan dia Mampuslah kau Balqis Awak cantik malam ni Balqis katanya mematikan suasana sunyi yang sedari tadi menghantui kami Mukaku sudah merona merah kerana malu dengan pujiannya Masakan tidak sedari tadi dia tidak jemu merenungkuKita dah sampai sayang Katanya Jantungku laju semula Apa kena mamat ni tiba-tiba bersayang-sayang pulak dengan aku ni Nak mampus agaknya Awak jangan nagada-ngada nak panggil saya macam tu geli tahu tak Tegasku Lah salah ke saya panggil awak sayangdah memang saya sayang awak Balasnya Daniel please kita baru kenal tak sampai sebulan pun awak dah kata awak sayangkan saya Hmm saya takut awak akan melakukan kesilapan Daniel Tegasku lagi Aku tidak bersedia lagi nak memberikan hatiku kepada insan bernama lelakiSetelah habis menjamu selera kami hanya berbual kosong sambil memerhatikan gelagat sofia Aku hanya menurutinya masuk ke dalam kereta Malam ini mukanya jelas kelihatan amat kecewa Apa nak jadi jadilah aku tetap akan mempertahankan hatiku ini dari mencintai sesiapa pun Sesampainya dirumah aku terus masuk ke dalam tanpa mempelawanya masuk ke dalam rumah Nak buat apa ajak masuk nanti tak pasal-pasal dapat kahwin free pulakHampir sebulan aku tidak bertemunya Kemana menghilangnya dia Aku pernah bertanya kepada kak Fatimah kemana adiknya menghilangkan diri namun kak Fatimah hanya tersenyum kepadaku Aku amat kesunyian tanpanya disisku Aku sedar aku sudah jatuh hati padanya namun apakan daya aku hanya memendamkan nya tanpa memberitahu kepada sesiapapunBalqis ibu nak bagi tahu sesuatu pada kamu Ada orang masuk meminang kamu Ibu dengan ayah dah setuju Apa kata kamu Kata ibuku Aku menyesal pulak balik kampung ni Aku sudah berada selama tiga minggu dikampung untuk menenangkan fikiranku yang tak berapa tenang ni Serabut kepala otak aku Bila diorang datang meminang ibu Kenapa Balqish tak tahu pun Sapa nama laki yang gatal sangat nak kat Balqish tu Bertubi-tubi aku mengajukan soalan kepada ibu Sebenarnya aku sudah tidak kisah lagi pasal semua ini Sejak aku patah hati buat kali kedua aku menyerahkan sepenuhnya keputusan memilih jodohku kepada ibu bapaku Mereka lebih mengetahui apa yang terbaik untukkuNamanya ibu tak berapa ingatlah tapi orangnya insyaallah ibu yakin dia yang terbaik untuk kamu nak Sudahlah tu jangan dikenang perkara yang lepas Yang lepas tu biarlah Mungkin ini yang terbaik untuk kamu nak Nanti ibu tunjukkan gambarnya Jelas ibu kepadaku Ibuku menjawab satu persatu soalan itu namun aku tidak menumpukan perhatian kepada penerangannya Fikiranku lebih mengingati insan yang bernama Tengku Aliff Daniel Ibu berlalu ke bilik untuk mengambil gambar itu Setelah itu ibu menunjukkannya kepadaku Ibu saya tak nak tahu sapa yang akan saya nikahi bu Cukuplah ibu saja yang tengok Pilihan ibu adalah pilihan saya Balasku sambil berlalu ke kamar tidurku Aku sudah tidak kisah lagiLagi seminggu sebelum majlis perkahwinanku akan berlangsung Semua persiapan keluargaku yang uruskan Aku tidak mahu terlibat lantaklah bukan aku yang nak sangat kahwin semua nie Ini semua demi menjaga perasaan ibuku Sudah banyak kali ibu bertanya kepadaku sama ada aku mahu melihat gambar bakal suamiku Dan banyak kali itu jugalah perkataan tidak menjadi jawapannya Aku hanya melihat semua persiapan yang dilakukan tanpa sedikit pun menghulurkan pertolongan Perasaan aku yang lara ini tiada ubatnya Sofia Zahra adalah penyelamatku dikala ini Aku hanya menumpukan sepenuh perhatianku kepadanyaTibalah hari dimana aku akan diijabkabulkan Aku memilih pakaian yang amat simple iaitu baju kurung moden dan selendang warna sama sebagai pakaian nikahku Upacara perkahwinan ini akan berlangsung dalam suasana sederhana tiada majlis bersanding dna sebagainya Hanya majlis doa selamat yang akan dilakukan sebaik selesai upacara nikah nanti Aku terima nikahnya Puteri Balqish Umaira Binti Syed Mohamad Abdullah dengan mas kahwinnya sebanyak 80 ringgit tunai Dengan sekali lafaz aku telah sah menjadi isteri kepada lelaki yang aku tidak tahu namanyaAku ada dekat mana nie Kenapa ramai sangat orang nie Sofia mana kamu nak Kataku sambil mataku melilau mencari anakku Sayang ada dekat bilik kita Tadi sayang pengsan kata seorang lelaki yang sedari tadi memegang tanganku Awak siapabalasku namun aku amat mengenali suara itu mataku masih kabur lagi mungkin kerana pening lagi Ini abang sayang Tengku Aliff Daniel your husband Aku seakan tidak percaya yang Daniel sedang bercakap denganku Mana awak pergi selama ini Macam mana awak boleh jadi suami saya pulak nie? Aku berasa amat cemas sekarang kerana terpaksa membuat pembentangan di hadapan ahli lembaga pengarah.……………….Cerpen : Ara rindukan Abang Nama Pena : Miss Gurl Mia“Abang
Nike Zoom Terra Kiger http://www.houtimportbrabant.nl/greatjanroberta_19.asp?nike-lunar-mens-n...

 

Air Jordan Flight The Power

time kau kena denda kat luar kelas. Dari seorang yang tidak pernah solat, okay tak? Aidil.Puan Raihana mengangguk.aku nak balik dulu. Saya mahu memohon maaf sebanyak-banyaknya atas semua salah saya. saya ini manusia yang sia-sia hidupnya, Akhirnya dia mengeluh. Yelah!
Air Jordan Flight The Power http://www.nipponindia.com/salesjanschaefer_19.asp?Air-Jordan-Flight-The...

 

Nike Air More Uptempo Retro Shoes

Aira menjerit sekuat hati, Dia tahu bahawa dia tidak mahu memikul tanggungjawab yang Tan Sri Fahmi amanahkan. Tapi lain kali awak kena fokus, Dengan penuh keyakinan, Hampeh.” Amir berlari-lari menuju ke tempat duduknya tatkala melihat Afiqah menuju ke arah mereka sambil terjerit-jerit melaungkan nama Saiful Azmi. Ria dan Zeck hanya memerhati.“Tak nak panggil awak macam tu.“Leq,”Berderum enjin Campro merentasi angin malam.
Nike Air More Uptempo Retro Shoes http://www.keiyu-ndt.com.tw/cheapjanjakub_19.asp?nike-air-more-uptempo-r...

 

Womens Nike Air Max 2012

Lagi pun aku kesian dekat ko…asyik ko je yang kene mesej die, Kebetulan ketika itu semua ahli bilik Fattin tidak tidur lagi. Pada saat itu aku akui begitu sukar untuk kami bergelar sahabat jika tiada ikatan yang kukuh pada keikhlasan sebuah persahabatan. gerigi-geriginya yang tidak mampu dilawan atau ditawan oleh manusia selemah aku ini. bergantung kepada kelapangan waktu juga.’ dia memanjat kesyukuran di dalam hati.”Banyak soal mamat ni,)memanggilnya dari arah belakang. Stereng kereta dihalakan ke arah jalan yang akan menemukan dia dengan satu wajah yang seringkali mengamit rindu di hatinya… ………………………………………………………………………………………….“Saya dah ditempah…” Hartini tidak mahu mengalah.
Womens Nike Air Max 2012 http://www.kurtthune.com/trainersjanconroy_19.asp?nike-air-max-womens-ni...

 

Womens Nike Air Max TR 180

Entah berapa botol air syaitan yang diteguknya. “Kau apasal? Anyeong.” kata Zana. Kok mendadak baik dan manis kayak gitu ?“Hey temen-temen…lu tadi denger ga’ apa kata P. Rimbunan daun Rhizophora apiculata danRhizophora mucronata seolah-olah payung yang memayungi aku . Terima kasih Ya Rabb atas segala pertemuan ini. Zawani kaget.” Jawab Zawani.
Womens Nike Air Max TR 180 http://www.kurtthune.com/trainersjanconroy_19.asp?nike-air-max-womens-ni...

 

Mens Nike Free Trainer 5.0 V3

dah kau tidur,Mak milah yang mendengar keluhan itu lalu mendekati anaknya lalu membelai lembut rambut anaknya itu. Namun satu yang membuatkan dia selalu murung,Hanya botol kosong yang tersimpan didalam beg itu.diri dan percakapannya juga ditukar seperti seorang lelaki. Ok bye. aku taknak masuk sekolah ni tapi ibu paksa aku masuk jugak. “Ayie? hatinya merasa tidak tenang setelah menerima panggilan daripada Ayie, Hajah Zaharah hanya mampu menggelengkan kepalanya.
Mens Nike Free Trainer 5.0 V3 http://www.kurtthune.com/trainersjanconroy_19.asp?nike-free-run-mens-nik...

 

Men's Nike Air Max Humara

Dunia tanpa halangan. Malah ada yang gila kot.” aku gagahkan diri, Aku terima pagi tadi. Kata doktor,“Tak boleh Mia.mama tak boleh tinggal di sini lagi. meninggalkan Mia dengan persoalan yang masih bermain-main di minda??. Aaqil,” Liyana mengangkat kening.”Kalau ye pun jawablah salam saya dulu.
Men's Nike Air Max Humara http://www.keiyu-ndt.com.tw/cheapjanjakub_19.asp?mens-nike-air-max-humar...

 

Herr Air Jordan Fusion 6

Adakah dia boleh hidup ber sendirian di tempat orang?sebagai bapahatinya benar-benar risau akan keselamatan anaknyaKetika tersedar kekeruhan wajah papanyaIzara terus duduk di sebelah Encik Arif lantas memeluk kasih dan mencium pipi papanya “Papa janganla risau. Izara senyum sambil memeluk Encik Arif dengan linangan airmata.Pantas di seka moga tidak di lihat Encik Arif “Terima kasih pa. Ha! Aku terkilan diperlakukan sebegitu rupa oleh orang yang amat aku cintai itu. Sebaik melihat kelibat Siti di muka pintu masuk caf?, Tapi dgn kak zara?! Kak zara dah dianggapnya seperti kakak sendiri Mklumlah amir anak sulung dari 3 beradik Kedua adik amira perempuan dan amir hy punya ibu Ayah? beli ubat gastrik. selagi tidak berpuas hati tentang sesuatu perkara pasti aku akan terus menyelidikinya dan tidak akan berhenti bertanya.Satu mesej diterima.“Kau selimutkan aku dengan kepanasan.
Herr Air Jordan Fusion 6 http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanelaine_19.asp?nike-jordan-her...

 

Nike Air Max 1 Hyperfuse

Dan alhamdulillah, nak buat macam mana lagi.bagus juga”, Itu salah, Kan kita nak jumpe kejap lagi, Ketika mereka sedang asyik berborak, Dia tidak mahu kejadian dulu berulang lagi. Natasya mengangguk. Kali ini aku tergelak kecil,kita nak ke mana ni” air mata sudah mula membasahi pipi bila melihat Imran diam saja.
Nike Air Max 1 Hyperfuse http://www.houtimportbrabant.nl/greatjanroberta_19.asp?nike-air-max-wome...

 

Shox Turbo 13 Womens

kan saya dah beritahu awak saya tak berminat.??Siapa suruh mengelamun? Tak baik tau tak jawab?” Dia menjegil seolah-olah Kirana ada di depan matanya ketika itu.” “dah nak siap.aduss.“Erul! Aku sayangkan kau.” kata Erul sendirian seakan-akan berbisik dan merayu kepada teman rapatnya Siti Sarah Zahrul duduk di atas lantai di dalam biliknya Dia sudah kepenatan dan berasa puas dengan keadaan biliknya sekarang Bantal selimut bedak dan barang-barang yang dulunya pernah tersusun rapi semuanya telah berterabur angkara kedua-dua tangan pemuda berumur 22 tahun itu Dia menangis dan airmatanya yang mengalir dibiarkan saja membasahi pipinya yang putih kemerah-merahan itu Hanya Siti Sarah yang selama ini diidamkannya Hanya Siti Sarah yang selalu memahami dan melayannya dengan baik Dialah kawan yang tidak pernah memperendah-rendahkan dirinya malahan tidak pernah memarahinya seperti kawan-kawan yang lain Kawan-kawan yang tak tahu menjaga hati dan sensitiviti seseorang Sarah selalu bersabar dengan rengekan dan perangainya Tetapi kini Siti Sarahlah yang telah menghancurkan impian dan angan-angannya selama ini Amuk dan perasaan marahnya ini berpunca dari kata-kata yang diluahkan oleh gadis idamannya itu pada tengahari tadi Setelah tamat kuliah Zahrul bergegas ke perpustakaan fakultinya dengan harapan dapat menemui gadis yang dirinduinya selama beberapa hari ini Seingatnya sudah dua hari dia tidak berjumpa dan berborak dengan teman rapatnya itu Selama dua hari itu jugalah dia sentiasa gelisah kerana tidak memandang wajah manis dan ayu yang sentiasa bergurau senda dan melayannya dengan baik Mata Zahrul terpana dan mulutnya terkedu apabila terlihat sebatang tubuh yang amat dikenalinya itu sedang duduk rapat dan berbual mesra dengan seorang pelajar lelaki tahun tiga bernama Haikal Zahrul tak berani untuk menghampiri mereka lebih-lebih lagi mereka kelihatan mesra bersama lalu Zahrul terus masuk ke dalam perpustakaan Dia duduk di sebelah kawan-kawannya Kamal dan Mokhtar Perasaan cemburunya membuat dia tidak peduli gerangan kawan yang berada berhampiran dengannya“Eh Zahrul Kau tak nampak ke Sarah gadis pujaan kau tu tengah bercanda dengan senior kita Aku dengar-dengar diaorang dah declare” tanya Kamal kepada kawannya yang selalu lurus bendul dan serba kurang fikirannya itu Mokhtar menegah Kamal dari terus mengusik Zahrul tapi amarannya tidak diendahkan“Hai nampaknya girlfriend kau dah dirampas mamat hensem Kesian kat kau kan” usiknya lagi Zahrul menjeling ke arah mereka dan meninggalkan mereka di situ“Kau kenapa Kau bukan tak tahu Zahrul tu pelik sikit nanti habis diamuknya kat satu fakulti kita ni” marah Mokhtar Kamal hanya ketawa saja sambil menepuk-nepuk bahu rakannya itu Zahrul mendekati Sarah yang masih duduk di atas kerusi tadi tetapi dia tidak berdua seperti tadi“Eh Erul? Sarah memang nak jumpa Erul Sarah rindulah kat Erul Dah makan” tanya Sarah Zahrul tersenyum mendengar ucapan itu lalu dia duduk di sebelahnya Sejuk rasa tubuh badannya apabila dimanjakan oleh Sarah sedemikian“Belum Sarah tak temankan” jawab Zahrul turut membalas manja“La yeke.Terusir.****Tamat“Selamat tinggal… kak.”Rahman rebah ke tanah“Rahmaaannn…” Kak Sarah menjerit MenangisDarah aku memuncak Aku hilang kawalan“Yahudi celaka”Aku menerjah ke hadapan Orang-orang di sekeliling aku menahan“Lepaskan aku”“If you still love that boy take care of him carefully” Seorang askar sinis menunjukkan senjata tepat ke dahi aku Aku mendengus Merenung tajam dalam pelukan orang ramaiGeorge memandang mayat Rahman hanya dengan hujung mata Dia ketawa??No one will disturb me now.
Shox Turbo 13 Womens http://www.eli-iron.co.il/sneakersjanplaton_19.asp?nike-shox/nike-shox-t...

 

Nike Air Foamposite One

Lebih baik kau balik cepat. Jangan harap aku akan suka kau and never till I die! Kalau nak ikut kan hati aku tak hingin aku nak jadi hamba abdi kau Sebab kertas assignment kau basah ja aku kena ikut cakap kau Kau ingat aku rela ke ha buat kerja ni dengan paksa Setakat ini orang yang paling keji yang pernah aku jumpa ialah kau Kau memang kaki pembuli bersiri”Adam terasa tercabar mendengar gadis di hadapannya langsung tidak tergugat dengan kekacakannya Selama ini bukan setakat gadis sahaja malah mak orang pun pasti akan memandangnya lebih daripada dua kali Perempuan ini benar-benar mencabar keegoannya Dia akan buat gadis ini teringat-ingatkannyaAdam tersenyum sinis Dia mendekatkan mukanya ke arah Adriana Kedua-dua belah tangannya menampan pintu biliknya Sengaja dia membiarkan gadis ini tersepit “Kau yakin kau tak akan jatuh hati dekat aku” Soal AdamPerempuan mana tak gugup bila lelaki kacak buat begini Walaupun dia berasa gugup dia cuba memandang tajam melawan anak mata Adam Eh aku baru perasan mata Adam coklat Ish Adriana wake up Adriana Kau tak akan tunduk dekat lelaki pembuli bersiri ini “Ya aku yakin aku takkan jatuh hati pada kau Aku nak kau tarik balik kata-kata kau dekat kawan aku”“Perlu ke aku tarik balik kata-kata aku” Adam seolah-olah sengaja mencabarnya“Aku kata kau tarik balik kau tarik boleh tak Kau jangan banyak cakap” Adrian berasa geram Dia berasa seperti Adam mahu mempermainkannya“Kalau aku tak nak” Adam tersenyum sinis mahu bermain tarik tali dengan gadis ini“Tarik balik” Adriana menjerit Sekali lagi dahi Adriana menjadi mangsa penampar tangan Adam Adam memang bodoh“Mulut kau ni kenapa tak da insurans ka ha Kau nak aku cium mulut kau ka baru kau diam” Tengking Adam Telinga aku tak pekak lagi Adam mengeluh kasar sambil berpaling memandang ke belakangHampir menangis Adriana kali pertama dia di tengking oleh Adam Dia terus menutup mulutnya Sial Adam “By hook or by cook aku tak kira aku nak kau tarik balik apa yang kau dah cakap kat kawan aku Jangan samakan aku dengan perempuan yang berpeleseran sana sini Aku masih ada maruah Aku tidak akan sekali-kali akan jatuh cinta pada kau Aku nak kau lepas kan aku Kontrak aku hari ini dah tamat Sekarang aku dah bebas jadi lepas ini aku tak akan jadi kuli si pembuli bersiri Aku harap selepas ini bila kita terjumpa aku harap kita buat seperti tidak pernah kenal Bebas kan aku Aku blah dulu” Suara Adriana mula kendur Dia melihat Adam sekali buat kali terakhir Dia melangkah perllahan-lahan“Lepas kan kau sama sekali aku sudah tewas Aku akan buat hati kau dera selalu teringat-ingat kan aku dalam kepala kau” Suara Adam walaupun perlahan namun masih mampu di dengarinya Dia berlari keluar dari rumah Adam tanpa di sedari hatinya mula terasa hilang sesuatu Air matanya membasahi pipinya yang mulus Selamat tinggal Adam“Weh aku nak tanya kau sesuatu boleh” Mereka adalah tahun terakhir di kampus Mereka kebanyakkan menghabiskan masa untuk study berbanding melepak seperti dulu Hari ini mereka melepak di sebuah cafeteria untuk mereleasekan tention“Ada apa Elia Tanya la selagi aku mampu menjawab” Adriana menyedut air Orange Jus“Kau dengan Adam tak contact ke Maksud aku korang dah tak jumpa” Tanya Elia ingin kan kepastian jawapan daripada Adriana Julia dan Sharmin hanya menjadi pendengar“Hahaha… Aku dengan si pembuli bersiri tu mana ada apa-apa dah” Tenang jawapan Adriana“Wei aku nak cakap sesuatu dekat kau agak-agak kau marah tak”“Alah kau ni cakap ja la”“Dua minggu lalu aku ada terserempak dengan Adam and seorang perempuan masuk kedai butik pengantin Aku tengok perempuan tu cantik sepadan kalau mereka berdua berganding Betul kau tada perasaan dekat Adam”Tersentak Adriana mendengar Elia menutur Adriana cuba berlagak biasa walaupun hatinya terasa pedih mendengar berita itu“Ohh biasalah dia Dia nak kahwin ada aku kisah. Sah sah dah ber ?? Kalau macam tu awak teman saya jalan-jalan sekitar Alamanda ni pun ok jugak.mereka ketawa riang.”“Tak tahu??”Sekali lagi Fatasya mengangguk. dah masuk Asar dah ni.”, Ain sering komen.
Nike Air Foamposite One http://www.hilit-ins.com/salesjannatalie_19.asp?nike-basketball-retro-ni...

 

Mens Nike Classic Cortez Nylon

telah curang pada aku.Benar-benar membuatkan jantung mereka luruh.Mia hampir gila. Selama ini betapa rindunya walaupun dia cuba melupakan gadis ini. Dia dapat rasakan air yang disedutnya perit di kerongkong. U lama lagi ke kat atas?”“Aaron…”Tersentak Aaron mendengar suara di hujung talian. akak belanja ya.Aku memberhentikan kayuhan. Matanya tertancap pada gambar seorang gadis kecil molek yang kelihatan begitu bahagia bermain basikal bersama dua orang kanak-kanak lelaki. “Tapi.
Mens Nike Classic Cortez Nylon http://www.kurtthune.com/trainersjanconroy_19.asp?nike-classic-cortez-me...

 

Herr Air Max 91

Aku telah jauh tersesat. Amir ada masalah ke? mak menyerahkan duit RM300.” jawabku pendek. Kalau kau tak percaya, Warung itu masih lagi dipenuhi pelanggan-pelanggan tak kira usia. untuk ape?Wan : wan berkenalan dengan aisyah dah lebih kurang 2 tahun Wan ingat nak lebih kenali aisyah Sebelum ni pun wan dah bagi tahu yang wan suka kan aisyahAisyah: ni number aisyah 011-98888888Wan : ok terima kasih aisyah Insyallah nanti wan call yerAisyah: wan kita sambung lain kali aisyah ada kerja sikit sekarangWan : okey nanti kita sambung lagi yer AssalamualaikumAisyah: waalaikum salamAkhirnya aku berjaya untuk mendapatkan number telefon aisyah hati ini bagaikan menari-nari keriangan Selepas 2 tahun pengenalan hari ini baru ku dapat peluang untuk berbicara dengan aisyah melalui percakapan Namun bukan niat ku untuk bergayut siang malam bersamanya tetapi hanya sekadar untuk lebih mengenali dirinya**************************Sudah seminggu berlalu namun number yang diminta masih lagi belum di hubungi aku merasa segan dan malu untuk menelefon kerana kami tidak pernah bercakap melalui telefon Aku berasa bingung dan hairan dengan keadaan ku yang sebegini Kenapa diri ini menjadi gementar untuk menelefon aisyah“kalau aku tak telefon macam mana aku nak kenal aisyah” Kata suara hati ku yang merayu-rayu supaya membuat panggilanJari-jari ku mula memetik punat yang berada di telefon bimbit ku perasaan gemuruh mula mendatangi dan menyelubungi fikiranku“tut tut?tut tut.**************************Begitulah kisah cincin untuk aisyah. I enjoy during your lesson. Maybe he could trace me.Sue… Abang rindukan Sue dan anak-anak. Aku dimaklumkan ada majlis sambutan besar-besaran bagi menyambut ketibaan kedua-dua kapal korvet KD Laksamana Hang Nadim dan KD Laksamana Tun Abdul Jamil.‘Fariz! Nurul Fatehah!Aku tergamam.Sekali lagi aku memeluk mak yang tercinta. Puas aku menggeledah semua kedai di pekan pada waktu itu.“Kringggggggggg!” Bunyi jam locengku membuatkan aku terbangun dari tidurku yang lena Kelas pada pagi itu bermula seawal jam 8 pagi Dengan pantas aku menyiapkan diri untuk ke kelas “Tinggal dua hari lagi” kata hatiku Sepanjang perjalananku dari bilik sehingga ke kelas aku hanya memikirkan tentang benda yang harus aku berikan kepada Sherly sebagai hadiah ulang tahunnya itu Aku ingin memberikannya sesuatu yang sangat istimewa Aku malu untuk menyatakan perasaanku kepadanya kerana sudah sekian lama bersahabat “Mungkinkah dia akan semakin menjauh jika mengetahui hal sebenar Adakah persahabatan yang selama ini terbina akan runtuh disebabkan aku pentingkan diri sendiri” Aku hanya mampu berteka-teki dengan persoalan yang aku sendiri timbulkanAku mencapai telefon bimbitku lalu menghubungi Sherly Aku masih bingung tentang apa yang aku hendak berikan kepadanya sebagai hadiah ulang tahunnya itu “Sher kau nak aku hadiahkan kau apa” Soalku kepadanya dengan sungguh “Harry aku dah ada segalanya Tak payahlah kau nak susahkan diri kau nak belikan aku hadiah Aku dah cukup bahagia mempunyai seorang sahabat yang baik macam kau Harry” Jawab Sherly dengan selamba Aku sangat terharu akan kata-kata Sherly yang begitu mendalam maknanya bagi akuAwal pagi lagi aku telah bersiap-siap untuk menjemput Sherly di kolej kediamannya Aku ingin meraihkan ulang tahunnya bersama Namun malang tidak berbau Dalam perjalanan aku ke tempatnya aku telah hilang kawalan lalu motorsikalku melanggar sebuah kenderaan pacuan empat roda Aku yang kehilangan banyak darah dibawa ke hospital terdekat Aku hanya tersedar setelah aku berada di hospital Ketika itu kesemua ahli keluargaku berada disampingku kecuali Sherly Aku merasa sedih kerana dia tidak menjenguk aku yang terlantar di hospitalPerlahan-lahan aku membawa diri keluar dari billik rawatan kecemasan kerana aku ingin melihat kelibat Sherly di luar Tetapi aku masih juga tidak dapat melihat batang hidungnya “Barangkali dia sibuk agaknya” Hatiku mengagak sendiriKeadaanku semakin hari semakin baik Namun kesan parut akibat daripada kemalangan tersebut masih jelas kelihatan Aku ingin menghubungi Sherly untuk memohon maaf atas kegagalan diriku menemuinya pada hari ulang tahunnya dan sekaligus menceritakan segala-galanya yang berlaku pada ketika ituBeberapa bulan kemudian aku telah mendapat berita daripada ibuku bahawa Sherly sudah meninggal dunia Ketika itu aku merasakan dunia bagaikan terhenti buat sementara Aku merasa sendirian tanpa seorang teman disisi Sangkaku bahawa kesibukkannya menghalangnya daripada bertemuku ternyata salah Rupanya dia lebih dahulu pergi meninggalkan aku tanpa sebarang nota terakhir Aku berkeras untuk mengetahui punca kematiannya Namun ibuku hanya mampu mendiamkan diri Dengan perasaan tidak puas hati aku pergi menemui orangtua Sherly untuk mendapatkan jawapan“Uncle kenapa boleh jadi macam ni Kenapa Sherly pergi begitu sahaja Kenapa Uncle tak beritahu jika Sherly mempunyai sebarang penyakit bahaya” Segala soalan yang terbuku di dadaku terus terluah tatkala bersemuka dengan ayahnya Namun ayah Sherly diam seribu bahasa Aku semakin tidak tenang Tiba-tiba ayahnya bersuara “ Buah pinggangnya rosak” Aku menjadi semakin bingung Aku meminta penjelasan daripada ayahnya Banyak persoalan yang timbul dalam fikiran aku pada ketika itu Setelah aku memujuk ayahnya dengan lembut barulah beliau sudi menceritakan segalanya sehingga membuatkan aku merasa tidak layak untuk berada di dunia iniTernyata kemalangan pada hari aku ingin berjumpa dengannya telah mengakibatkan kecederaan pada buah pinggangku Sherly bergegas ke hospital pada waktu itu Setelah mengetahui akan keadaanku lantas Sherly dengan rela hatinya mendermakan sebelah buah pinggangnya untukku Sherly berkeras untuk merahsiakan hal tersebut dari aku Selepas operasi pembedahan ginjal tersebut selesai Sherly menjalankan aktivitinya seperti biasa Namun Tuhan lebih menyayanginya Ginjalnya dijangkiti penyakit dan berada di tahap kritikal saat dia mengetahuinya Perasaanku begitu terpukul sekali mengenangkan disaat sahabatku itu menghembuskan nafas terakhir“Ni surat dari Sherly untuk Harry Maafkan Uncle kerana sudah merahsiakan hal itu” Sepucuk surat berwarna hijau lembut diserahkan kepadaku Perlahan-lahan aku membaca ayat demi ayat yang tersurat dan tersirat“Harry maafkan aku kerana tidak memberitahu hal sebenar kepadamu Masihkah kau ingat akan persoalanmu tentang hadiah ulang tahunku Sesungguhnya aku ingin kau tahu bahawa hadiah yang paling bermakna buatku adalah kau Harry Aku ingin melihat kau bahagia Janganlah kau merasa bersalah kerana aku melakukan semua ini dengan ikhlas Kerana aku menyayangimu… sherlyPilu hatiku tatkala membaca surat daripadanya Aku seakan masih tidak percaya akan kehilangan yang aku rasakan Gelak tawanya masih terngiang-ngiang di telingaku Segala nasihat yang diberikan kepadaku masih lagi berlegar-legar di kotak fikiranku Dia pergi tanpa mengetahui isi hatiku yang sebenar“Sayang kenapa ni Tak sihat ke” Soal Sally kepadaku Lamunanku terhenti apabila tunangku Sally muncul tiba-tiba dari belakangku Peristiwa lalu bagaikan baru sahaja berlaku semalam dan masih segar dalam ingatanku Seorang sahabat yang berhati mulia Dialah ANGELku… kata Acap dengan nada sedih. Hairee tekun mendengar.
Herr Air Max 91 http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanelaine_19.asp?nike-air-max-he...

 

Cheap Jordan 1 Size14&Size15 Shoes

Hanya amir yang tak tahu hal tersebut.” amira menangis lagi. Gadis ayu itu berlalu melepasinya. study?? kembalian Miyul memberi sinar kembali kepada hidupnya.siap dah…meh salam tangan ibu.” suaranya tegas. Suka afiq? Malu gila siot!Pada Izam aku ceritakan perihal mimpiku itu dari A sampai Z Boleh dia bantai gelak kuat-kuat Katanya aku kuat berangan Aku nak marah tapi memang betul pun Padan muka aku“Awak ni…usahkan nak masuk program ala-ala Akademi Fantasia tu Tom-tom Bak pun saya tak lepas tau”Tom-tom Bak Hahaa…baru aku ingat pakweku tu dahlah tak hensem plus kalau nyanyi memang macam katak panggil hujan la Tak patut betul aku mengigaukan dia masuk program tu apatah lagi jadi juara Izam meneruskan gelak yang masih bersisa Aku pulak Apalagi aku malu lah sendiri Huhuuu…p/s: Enjoy juga karya saya yang lain~ “Ada Untukmu” dan “Kamu=Sehangat Ais”…thanx (?_~)vkan bila Izam terpaksa bertapa kat dalam akademi tu selama 3 bulan.
Cheap Jordan 1 Size14&Size15 Shoes http://www.exam-vision.ru/greatjanmitchell_19.asp?cheap-jordan-1-size14s...

 

Air Max Skyline

Tapi Maia agak keberatan dengan tawaran aku itu.Dayana tidak pernah mengelur dan melawan kata-kata aku sepanjang kami berumah tangga. “Sayang, “Sayang please terima lah I kembali,Teresak-esak aku menangis. Mengapa?RINDU BUAT LAILATUN ZURAINIHAFIY IBTISAM.Ringkas emelnya namun padat dengan rasa kasih dan cinta yang kian mekar di taman hati “Terima kasih kakak zuliyana dan kakak jihan kerana menghadiahkan bahagia ini buat zura” luahku sambil menitis kan airmata keharuanDalam pada itu dapat aku bayangkan mereka datang padaku dalam pakaian serba putih dengan wajah yang bersih dan tersenyum bahagia. sharifah zuhairah tenang dalam pelukan abangnya. Butang matanya melihat keadaan biliknya. Dan.
Air Max Skyline http://www.vibhsfinancials.mu/greatjansara_19.asp?air-max-skyline-c-18_3...

 

Nike Air Max TN

“Cikgu, Kerana Mazni tak pandai,”ujar gadis di hadapanku.Rupanya salah orang. Mak kena usahakan dalam apa jua cara sekali pun, Salbiah juga masih setia menemani Mak inang sehingga keakhirnya. salah tira fiq. sebelum rina sempat memikirkan tindakan selanjutnya, “Sudahlah Yah… Semua ini salah saya. Bangun Lia… Lia.Dah Subuh ni. Putra mengamati wajah isterinya seolah-olah tak mahu berganjak walau seinci pun.Dengan segaknya putera Helmiku mengatur langkahnya ke arahku.Kulihat Helmi dengan seorang GADIS SEKSI DENGAN RAMBUT TEKNIK REBONDING PARAS BAHU berdiri di sisinya. Masing-masing ambil kesempatan untuk berborak sakan. Eh,manusia tu akan mati atau jadi vampire sama. Lokasi yang sama seperti semalam.“ustazah, Pembaris besi lagi sakit kan kalau ustazah rotan kan azam?” aku menjengilkan mataku kearah azam Azam hanya menundukAku hanya menakut-nakutkan mereka seolah aku ingin merotan tapi tak la merotan mereka Sekali mereka report kat mak bapak mereka habis la aku********Minggu ini adalah minggu peperiksaan pertengahan tahun bagi semua pelajar Aku memberi semangat kepada semua anak-anak muridku Berdasarkan pencapaian mereka dalam subjek ini dipeperiksaan yang sebelumnya bilangan yang gagal hampir separuh Apatah lagi yang mendapat A tak sampai 10“untuk peperiksaan pertengahan tahun ni ustazah janji siapa yang dapat A ustazah bagi hadiah”Mulanya aku kira tak ramai yang dapat A tapi rupanya hitungan ku silap Hampir suku pelajar tahun 3 dari 5 kelas yang aku ajar dapat A yang gagal tak sampai 10 orang Aku tersenyum bangga Nampaknya tak sia-sia aku memberi semangatTapi yang menjadi masalahnya dalam dompet aku hanya ada RM20 Itupun untuk duit minyak untuk minggu ni dan minggu depan Sebab aku memang tak ada duit Baru habis matriks mana ada duit simpanan lagi Kat matriks dulu pon mak ayah yang support sikit Nasib baik gak dapat duit elaun RM50 setiap bulanAku pening mana nak cari duit nak beli hadiah untuk budak-budak ni Pening aku menanda kertas peperiksaan yang seramai 5 kelas itu pun tak habis lagi Mana taknya dengan pelbagai gaya tulisan hingga membuat mataku sakit untuk memahaminyaHuruf ba yang hampir sama dengan ta dan kadang-kadang aku keliru huruf kha dan jim Ditambah lagi dengan jawapan yang tunggang terbalik yang membuat aku rasa macam nak pangkah semua jawapan mereka Nasib baik juga kak aku tolong menanda selama seminggu aku demam dek penangan menanda kertas2 mereka Namun aku gagahi juga untuk ke sekolahAku buat solat Dhuha hampir setiap pagi Aku pernah dengar Dhuha ni pembuka pintu rezki bagi sesiapa yang mengerjakannyaHujung minggu itu kakak aku ajak aku pergi jenguk abah yang kerja kat shah alam Saja melawat sebab kami dah lama tak balik kampong “macammna mengajarseronok” abah bertanya “seronok la juga Biasalah budak-budak” Aku menjawab dengan girang “ada duit tak buat belanja” eh abah ni macam tau-tau je “ada tapi tak la banyak”hehe??aku berkiasLantas abah menghulurkan note RM50 kepadakuAlhamdulillah Aku sangat tidak menyangka ALLAH murahkan rezki ku Kini aku tak perlu risau tentang hadiah yang aku janjikan kepada anak-anak muridku ituBenarlah??ALLAH membuka pintu rezki kepada hamba Nya yang berusaha Aku berazam untuk istiqamah dalam mengerjakan solat Dhuha*******Lagi seminggu sesi persekolahan akan berakhir Minggu terakhir sebelum cuti pertengahan tahun ni sekolah sibuk dengan aktiviti menyambut hari guru selepas peperiksaan pertengahan tahun berakhir Sangat menyeronokkan sebenarnya Pertama kali aku menyanyi lagu ??kami guru malaysia?? dihadapan semua pelajar SK kg Melayu Subang Pertama kali juga aku menyambut hari guru sebagai seorang guru Syahdunya perasaan itu Tak mungkin aku lupa sepanjang hidupkuDan paling best aku dapat hadiah hari guru banyak gila Sampaikan kak as pon tegur “banyaknya kau dpat hadiah gee Kami yang dah lama mengajar ni pun tak banyak dapat macam kamu”Aku hanya tersengih Tak tau nak jawab apa ALHAMDULILLAH rezeki aku Dalam seminggu aku membawa balik hadiah yang aku terima Yelah aku naik motor mana larat nak bawak sekali gus Ada yang bagi coklat Tupperware jam frame kek dan macam-macam lagi Ada juga yang bagi bunga hingga berkuntum-kuntum Nasib baik ada yang bagi pasu boleh la aku letak bunga-bunga hiasan tu Paling best aku dapat banyak sangat pen merah Dan kebanyakannya adalah dari pelajar kelas hujung Hanya mereka mengerti kenapa mereka memberiku pen merah Aku hanya tersenyum sendirianPaling terharu adalah kad hari guru yang dihadiahkan oleh seorang pelajar Asyraf Kad yang dibuat sendiri oleh Asyraf itu dari kertas lukisan Walaupun harganya mungkin tak semahal hadiah yang lain tapi itulah hadiah paling bernilai bagi kuTulisan tangan yang tunggang langgang dengan huruf-huruf yang terbalik itu menggambarkan kesungguhan Asyraf untuk menghadiahkannya untukku Lagi terharu bila membaca ayat dalam kad itu“selamat hari guru ustazah Saya sayang ustazah” Murninya hati Asyraf Menitis air mata ku melihat kesungguhannya melukis orang lidi di tengah-tengah kad tersebut Ada dua orang lidi yang dilukis iaitu orang lidi perempuan dan lelaki Walaupun lukisan tu agak comot tapi aku masih boleh memahaminyaAsyraf menggambarkan orang lidi perempuan itu adalah aku dan yang lelaki adalah dia Comel sungguhBudak-budak sangat jujur Mereka hanya berkata dan membuat apa yang terlintas dihati mereka Fikiran mereka suci tanpa dosa dan noda Mereka berterus terang dan tidak mengumpat belakang Jika mereka ingin berkata sesuatu dengan aku mereka tak selindung Hari ni aku marah mereka esok aku boleh tertawa gembira dengan mereka tanpa mengingati cerita semalam*********Setahun sudah berlalu Namun pengalaman mengajar anak-anak muridku aku tak pernah lupakan Petang itu aku mendapat panggilan dari kakak ku Asyraff bekas anak muridku meninggal kerana kemalangan ketika pulang dari mengaji menaiki basikalInnalillahi wa inna ilaihi raji??un??semoga roh mu dicucuri rahmatAku menyelongkar laci untuk mencari kad hari guru yang pernah dihadiahkan oleh Asyraf kepadaku Namun tak ketemu Sungguhpun begitu itulah hadiah hari guru paling bermakna dalam hidupkuHadiah yang tak ternilai ikhlas dari hati tulus seorang pelajar tahun 3 Akan ku ingat selamanya Seorang pelajar tahun 3 yang Berjaya menyedarkan aku erti keikhlasan yang sebenarnya Sungguh kini aku mengerti hadiah paling ebrnilai bukanlah hadiah yang harga berpuluh-puluh tapi ia terletak pada hati yang memberItulah hadiah paling bernilai dan bermakna##cerita ini adalah berdasarkan pengalaman penulis ketika menjadi guru ganti di SK Kg Melayu Subang Namun nama-nama diatas adalah rekaan semata kerana penulis sudah lupa nama anak-anak muridnya
Nike Air Max TN http://www.nipponindia.com/salesjanschaefer_19.asp?Nike-Air-Max-TN_c2-13...

 

Michael Jordan Shoes

Dia terasa lucu pula bila melihat mimic muka Alisha itu. Dia duduk sambil menyambung membaca novelnya yang beberapa hari tidak di sentuhnya kerana sibuk menguruskan majlis perkahwinannya. Kalau gadis itu mempunyai ciri-ciri yang sama seperti Khai, Azman menarik muncung.Huhu??“Weh,“Aku pun nak tidur gak lah.nite Shima.mata kau lain mata aku lain kan.huhu” Main-main pulak si Anis nih Sekeh kang baru tahu. Dia sendiri menguruskan jenazah-jenazah kaklong dan anak-anak mereka. ibu masih tak dapat nak buka hati ibu untuk terima mana-mana lelaki lain dalam hidup ibu.
Michael Jordan Shoes http://www.magikbirds.com/sportsjanbenjamin_19.asp?michael-jordan-shoes-...

 

Cheap Men Joran FLTCLB 91

Hatta banyak kerja sekali pun,’Aish, Dan sejak bila pulak aku nak belanja dia nasi tomato? let me expl.”“Sudah Aku taknak tengok lagi muka kau” Jemput terus bangun dan pergi dan hilang Sejak akhir – akhir ini memang trademark Jemput ialah menghilangkan diri dari tempat kejadian haihSejak itu aku sendiri selalu mengelak dari berjumpa Jemput Jemput juga Tapi suatu hari aku terjumpa Jemput selisih on the way nak pergi koperasi“Lin hurm Ini aku ada print jadual perlawanan Sunderland yang seterusnya Kau kan selalu miss game dia kan Nah Ambil Aku harap kau gembira dengan Sunderland kau tu”“Jemput Kenapa kau ingat aku begitu Kau ingat aku akan gembira ke bila sekarang Sunderland kalah dengan Bolton Dan kau ingat aku happy kalau kau sedih TakI am fan of Sunderland and not telling you I’m really sorry Ini sebab kau terlalu sedih sampai aku tak boleh nak bagitahu the truth Kau taknak tengok muka aku jadi sekarang memang susah untuk aku berhadapan dengan kau Jadi aku akan pergi pergi ke tempat aku tidak akan nampak kau Kita tak perlu menderita sebab ternampak satu sama lain ” Aku menangis sikit Macam dalam cerita Sembilu 2006Aku pergi dari situ Aku tengok dari cermin compact powder nampak Jemput macam menyesal dan sedihJadi aku pun apply untuk belajar di Greenland Jemput tak tahu Jemput pula giat dengan nyanyian nya Dan bakal membuat konsert di Dataran Seremban Tipah ada mengajak aku pergi Mungkin aku akan pergi Lagipun tarikh konsertnya sehari sebelum tiket ke Greenland Mungkin kali terakhir aku jumpa Jemput * * * Di masa yang lain Jemput confuse Sebab itulah dia tidak berbuat apa – apa tindakan Pada hari konsertnya Novelle Vague datang berjumpa Jemput“Lin mana Dia datang tak hari ini”“Entah Mana aku tahu Mungkin datang Tapi buat apa nak tunggu seseorang yang takkan datang It’s over”“Apa Kau tahu dia akan ke Greenland At least ada tak kau beritahu dia yang kau sedang menunggu”“Kenapa pula aku nak cakap”“Tak beritahu dia kau sedang tunggu dia sama macam kau cakap kau tak tunggu dia langsung Degil” Novelle Vague marah Jemput pelikAtan pula datang Dan bertanya soalan yang sama“Aku dah let her go Jangan tanya”“Apa Jemput Let her go. Kami hantar surat, Lalu dia tidak menunggu lama untuk memelukku. Fail tu patutnya saya bawa meeting tengahari tadi. Lama sangat kita tak ke mana-mana. Riena dan Farrah. jangan ambil jalan short cut kalau dah tahu sunyi… kalau lalu tempat sunyi jangan pandang tepi…
Cheap Men Joran FLTCLB 91 http://www.exam-vision.ru/greatjanmitchell_19.asp?cheap-men-joran-fltclb...

 

Nike Free Run 3 Womens

lawa macam papanya, Kenapa Khairul degil untuk menerima ketentuan ini? Lain kali jangan tak pedulikan aku yang sudah lenguh kaki niberdiri. aku lebih suka mendengar kata hati aku.” tutur Hani disambut derail tawa oleh bapa mertuanya dan abang iparnya. Akak balik bila? Kalsum yang mengikut dari belakang hanya tersenyum-senyum menahan geli hatinya. Zam? Dila ada buat kerja lain ke? Kenapa ni mummy?
Nike Free Run 3 Womens http://www.eli-iron.co.il/sneakersjanplaton_19.asp?nike-free-run/nike-fr...

 

Log In

pergi sini, Papa dengan mama memang dah lama berkenan dengan Syamil. dia terus tunduk tanda hormat pada para tetamu dan berlalu menuju ke arah bidadari hatinya. “Sampai hati abang cakap pasal dosa depan Jie.a.“Mana ada orang tak nak hadiah. Wei.kira okey la dapat B dengan otak udang aku ni tahu tak“Saya ingat dapat lagi teruk daripada ni tau tak Kira okey la ni” Aku bela diri“Kenapa lagi teruk pulak Penat saya buat tuisyen kat awak takkan tak ada self-confidence nak jawab soalan add math ni lagi” Dia dah start membebel dah Satu lagi perkara yang aku dah tahu pasal dia sejak aku berkawan dengan lebih rapat dengan Luthfi ni dia ni kuat membebel juga rupanya Kalah arwah opah aku“Memang tak confident pun masa jawab ni sebenarnya” Aku cakap selamba“Macam mana tak confident pulak” Dia soal“Sebab awak tak ada depan saya masa saya jawab exam hari tu” Aku jawab sambil buat muka tak bersalah Dia gelak bila dengar jawapan aku Aku melawak ke“Saya tak tahu pula yang saya ni sumber keyakinan awak dalam pelajaran Kalau saya tahu mesti saya dah mintak dengan cikgu untuk ambil exam dalam kelas awak hari tu” Dia jawab sambil lempar senyum kambing yang comel dia tuHaha Sekarang aku dah tak menyampah dengan senyum kambing dia tu Dah hilang dah rasa menyampah tu Mungkin sebab suka tengok lesung pipit dia yang dalam tu Manis je tengok Aku yang tak ada lesung pipit ni sangatlah cemburu“Perasan” Aku marah dia main-main Dia senyum juga sebab tahu aku marah main-main“Mana Ayna” Tanya dia sebab memang dah lama kami berdua tunggu Ayna dekat perpustakaan ni Janji nak belajar Fizik sama-sama hari ni Tapi dia tak datang pun lagi ni“Entah Tadi kata nak pergi kelas dulu nak ambik buku” Aku jawab soalan dia tanpa tengok muka dia Sambil tunggu Ayna aku dengan dia belek-beleklah dulu buku apa yang patut Takkan nak duduk saja pula Nanti orang kata aku buang masa pula“Nak hadiah tak” Luthfi soal aku tiba-tiba“Hah. Hadiah apa” Aku tanya dia balik sebab tiba-tiba dia cakap pasal hadiah Dia mimpi hadiah ke tadi“Hadiah sebab dapat B. Anak aku perlu melalui pembedahan yang amat rumit apabila dia lahir ke dunia nanti.?? Memang soalan nampaknya macam biasa tapi bagi aku ini memang satu penyiksaan jiwa dan raga. Akhirnya.
Log In http://www.mikaeliskolan.se/specialjancharlette_19.asp?customer/account/...

 

Nike KD VI Elite

” Shira mengangguk sambil menangis tanda gembira. “Saya nak keluar. Setahu aku Taufiq pulang dari Bandung dua hari lagi. desakan hidup tidak memungkinkan aku untuk berada bersama Wan dengan lebih kerap.Pagi-pagi lagi aku bangun, Begitu juga setiap kali kami keluar bersama, Nama itu membuatkan kaki ini pantas meninggalkan Iqbal. ayu dan sejuk mata memandang. Sekarang kamu berdua dah sah jadi suami isteri. Am sayangkan Maira….
Nike KD VI Elite http://www.houtimportbrabant.nl/greatjanroberta_19.asp?kevin-durant-shoe...

 

Air Jordan 3Lab5

Tidurlah Min mesti penatkan,“Nanti dalam flight disediakan makanan kan abang?aku tak nak la.kau pilihkan baju lain la?” belum sempat aku menghabiskan kata-kataku pantas sahaja Fatin memotong “Jangan nak ngada-ngada Cepat bersiap Aku tunggu kau kat luar.ok??Aku begitu kagum dengan kegigihan mama dalam membesarkan kami semua.Segalanya berlaku terlalu mendadak. lelaki itu terus beredar membuatkan Zara dan Marina saling berpandangan. Nasib baik dia tak meloncat-loncat macam kera dapat pisang!Tak faham lah aku perangai kau ni wahai si penjaga.”“Sebenarnya kau lah insan terpilih yang disebut-sebut dalam lagenda ituManusia yang akan mengubah nasib penduduk lembah Sel”“Insan terpilihLembah SelApakah semua iniAdakah aku bermimpi”kata NanoTiba-tiba kelihatan asap muncul di sekeliling mereka Asap yang muncul entah dari manaLantas penjaga tua itu terus menyentap tangan Nano dan membawanya ke arah sebuah gua Gua itu sekali pandang kelihatan seperti wajah seorang manusia“Pakai topeng iniAsap itu berbahaya kerana beracun dan mampu membuatkan kamu mengalami ilusi selama beberapa hari”Topeng itu dipakainya dengan pantas tanpa membantahTidak lama kemudian asap mulai masuk ke dalam gua yang mereka masuki itu Suasana sekeliling menjadi kabur dan gelap tatkala asap memenuhi ruang itu Setelah 5 minit mereka membatu dan menyorok di kawasan yang agak tersembunyi di dalam gua itu asap mulai berkurangan“Apakah sebenarnya asap tadiMengapakah kita perlu bersembunyi daripada mereka” tanya Nano kepada penjaga itu“Sebenarnya mereka adalah puak yang digelar Bayang-BayangKita tidak dapat melihat mereka kerana mereka bergerak terlalu pantas Mereka adalah puak yang sangat kejam Kamu lihatlah sendiri kerosakan yang dibuat mereka” kata sang penjaga sambil menunjukkan kawasan gua yang mereka masuki sebentar tadiBenar kata sang penjaga itu Kawasan dalam gua itu sedikit banyak menjadi hitam dan ada beberapa kawasan yang cair dan terbakar seperti dihakis oleh asid yang pekat“Apa yang mereka mahukan sebenarnya” tanya Nano dengan nada yang agak berang“Mereka mahukan ini” kata penjaga sambil mengeluarkan sebuah kotak dari dalam saku jubahnya“Apakah ini”“Ini adalah barang yang dapat mengalahkan Bayang-BayangKotak ini hanya boleh dibuka apabila kau jumpa general Bayang-Bayang” jelas sang penjaga“Kenapa mesti akuBukan penduduk lembah Sel”” Sebab hanya kau sahaja lain yang lain dari kami Kami adalah Sel Apabila terkena asap itu kami akan berubah menjadi Kanser di mana kami tidak lagi mampu mengawal minda kami Apabila menjadi Kanser kami akan menjadi sebahagian dari merekaAmbillah kotak iniTetapi ingat padamkanlah api itu sebelum sampai masanya untuk menumpaskan Bayang-Bayang”“Baiklah”Nano mengambil kotak itu dengan penuh berhati-hati Kotak itu disimpan rapi di dalam poket di jaketnyaSebaik sahaja dia menyimpan kotak itu penjaga tempat itu tiba-tiba ghaib Nano mencari-cari penjaga itu di sekeliling tempat itu kerana mungkin dia bersembunyi untuk megenakan Nano Malangnya Nano masih lagi tidak berjumpa dengan kelibat sang penjaga walaupun setelah lima kali dia berulang-alik mencarinyaSetelah penat mencari dia membuat keputusan untuk meneruskan perjalanannya secara berseorangan Dan hanya bertemankan kelawar dan ketakutan Hampir setengah hari dia berjalan di dalam gua itu Namun masih dia tidak sampai ke penghujungnyaTekaknya yang kering itu dibasahkan dengan air sungai yang mengalir jernih di lantai gua ituSetelah buntu mencari jalan keluar dia membuat keputusan untuk mengikut arah punca air sungai itu sahaja Mana tahu ada ketamadunan yang tinggal di hulu sungaiNano berjalan di dalam gua itu dengan penuh berwaspada kerana sekiranya dia tersilap langkah maka dia akan terjatuh di dalam lubang Semakin dia ke hulu sungai semakin terang cahaya yang kelihatan Maknanya dia telah mengambil jalan yang betulSebaik sahaja dia melangkah keluar dari gua itu muncul dua makhluk yang berpakaian aneh Mereka seolah-olah makhluk dari masa hadapan“Kamu siapa”tanya salah seorang makhluk itu sambil mengacukan pedang kepada Nano“Aku Nasir Nordin aka Nano”jawabnya ringkasDua makhluk itu berpandangan sesama sendiriWajah mereka jelas menunjukkan bahawa mereka kelihatan sungguh gembira dengan kehadiran Nano Lantas pedang yang diacukan kepada Nano diturunkan“Selamat datang ke Lembah Sel” kata makhluk yang berpakaian serba putih itu“Adakah ini Lembah Sel”“YaInilah Lembah Sel dan kamulah penyelamat kamiAku Imun dan dia Anti-Bodi” Kata makhluk yang berpakaian serba hitam itu pulaNano dibawa masuk ke kota itu Tamadun puak Sel sangat maju Seperti tamadun pada abad ke 22Dia berasa sangat terujaSemua makhluk di dalam lembah Sel memandang Nano dengan penuh hairan Kerana mereka tidak pernah melihat makhluk seperti Nano sebelum ini Nano dibawa ke rumah Anti-Bodi dan Imun Anti-Bodi dan Imun sebenarnya adalah sahabat rapat Mereka tinggal di rumah yang samaDi rumah itu Nano dilayan bagaikan seorang raja Makanan yang dihidangkan kepada Nano bagaikan hidangan untuk 20 orang Disebabkan kelaparan yang amat sangat separuh daripada hidangan itu habis dimakan oleh Nano Maklumlah sudah seharian suntuk dia berjalan tanpa menjamah sebarang makanan“Mengapakah aku diberikan layanan istimewa sebegini” tanya Nano untuk mendapatkan kepastian“Seperti yang telah aku katakan dulu kau lah penyelamat kami Engkaulah insan terpilih yang disebut di dalam lagenda yang akan menumpaskan Bayang-Bayang Apabila Bayang-Bayang dihapuskan maka kami tidak akan lagi diancam oleh mereka kerana mereka sangat kejam” jelas Imun ringkas“Kamu rehatlah dahulu kerana banyak perkara yang kita akan lakukan esok” kata Anti-Bodi pula“Baiklah”Dengan perut yang penuh Nano terus merebahkan tubuhnya di atas katil yang indah dihiasi dengan bunga itu Dia terus terlelap sebaik sahaja kepalanya diletakkan di atas bantal yang empuk Belum pernah lagi dia merasa bantal seempuk itu sebelum iniMalam itu dia tidur dengan sungguh nyenyak Keadaan malam itu agak tenang setenang angin yang bertiupLangit nan hitam itu dihiasi bulan purnamaTiada bintangTiada awanSusana malam di Lembah Sel pada malam itu agak berlainan dengan kehadiran Nano…………………“Nano bangun! Facebook.
Air Jordan 3Lab5 http://www.passionfordesserts.ca/trainersjanmaud_19.asp?jordan-air-jorda...

 

Mens Nike Air Max 90

Settle. Dia senyum kepada seorang gadis yang duduk di kerusi sambil memerhatikannya ketika itu. kang dengar pulak orang dalam rumah tu.kantoi kita nanti mangkuk?? kata mulut tapi minda dan hati menafikannya. Malaysia sekarang benar-benar sunyi. akan dibersihkan. anak muda zaman sekarang mereka suka mengabaikan ibu tua mereka. Amboi bukan main cantik lagi. Dia membayangkan penderitaan sedang menunggu.”“Tak tahu…”“Kau berpakat dengan dia ke Tiya?
Mens Nike Air Max 90 http://www.reflections.co.uk/sportsjanshirley_19.asp?nike-air-max-mens-n...

 

Dam Adidas Tribute

” soalku agak pelik. “kau kena tipu!. David ?”“Relaks… She’s safe Tapi dia mungkin mengalami amnesia… Pergilah jenguk dia but you know right Don’t push her…”Jawabnya sambil menepuk perlahan bahu AzamDengan langkah yang suram Azam menjenguk Hana yang terlantar dikatilnya Kelihatan wajahnya yang pucat membuatkan hati Azam sebak menahan kesedihan“Sayang…”“Sayang ” Tanya Hana yang bingung melihat seseorang yang berpakaian doktor memanggilnya sayang“Ini Azam kekasih Hana…”Kata Azam sambil memegang erat tangan Hana kerana terlalu merinduinya“Azam Hana Doktor mungkin salah orang… Saya tak ada kekasih…”Jawab Hana yang kemudiannya melepaskan genggaman tangan Azam Dengan hati yang sebak mendengarkan kata-kata Hana itu tadi Azam tidak mampu menghalang airmatanya daripada menitis“Doktor menangis ” Tegur Hana yang kemudiannya mengesat airmata itu“Sayang… Azam rindu sangat-sangat dengan Hana… Maafkan Azam Sayang” Kata Azam yang tidak mampu menahan kerinduannya lalu memeluk erat tangan lemah wanita dihadapannya itu yang masih tergamamTAMAT kelihatan Dr. Utara vs selatan.sebab tu la SPM dia dapat A1.Faham benar aku akan maksudnya Aku tahu dia mempunyai latar belakang akademik yang tinggi Memang jauh beza nya dari aku. Semakin sesak dadanya menahan perasaan ini. Tetapi tiba-tiba jerr adai urgent meeting kat Singapore pula” jelas Tisya. Abah minta maaf atas apa yang makcik zara buat tadi tu ye? siti banyak buat salah dengan dia.
Dam Adidas Tribute http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanelaine_19.asp?adidas-skor-dam...

 

Nike Lunar 5.0

Hancur luluh hatinya. aku tertidur di sofa tersebut.bergegar satu kereta dibuatnya. “yang kau pandai-pandai jemput aku naik kereta mamat poyo ni apasal?buat semak kepala otak aku je.” naila merungut. dah macam keluarga mafia pulak,” Datuk Abdullah mengajukan pertanyaan kepada semua yang ada di situ. Walau telah lama ayah tiada memori tentangnya masih segar di ingatan.” Entah” Jawabnya sekali lalu.”.Diatas tilam empuk ituFasha berfikir“Aku masih berdendamAdam sebentar lagi kau akan jadi milik aku dan kau Faekaaku akan pastikan kau lenyap dari dunia ni”Fasha tersenyum sinismasih berdendam dengan Faeka kerana Adam dan menjadi juara UCAN mengalahkan dia”Kau takkan selamat Faeka”=hyepnie la karya bdak tak cukop umoso arap komen tak de la yang pedas2 ye.Nama dia Sabedah.
Nike Lunar 5.0 http://www.houtimportbrabant.nl/greatjanroberta_19.asp?nike-lunar-mens-n...

 

Herr Air Jordan 23

Boleh jatuh cinta cintun kami semua tadi tengok dia tau.Mukanya sengaja dimasamkan menunjukkan akan ketidakpuasan hatinya dengan semua ini. Matanya fokus dihadapkan pada skrin laptop milik kakaknya itu. tak ape.”Berhati-hati Hani mendengar setiap butir bicara yang diutarakan oleh perempuan yang menelefonnya.“Sekejap. Aku terus berlari lalu mencium tangan dan memeluk nenek dengan erat sekali. ok…” ini adalah antara mesej terakhir Aznan buatku sebelum dia berangkat ke Mesir setelah lulus dalam Imtihan Qabul baru-baru ini.Yelah kan,muka dah panas semacam.
Herr Air Jordan 23 http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanelaine_19.asp?nike-jordan-her...

 

Nike Air Max 2014

22 Oleh : E-la AdieyKhai tidak tahu sampai bila air matanya akan terus mengalir tapi yang pastinya,”Sebaik menghabiskan ayatnya,’ Tegarnya abang buat wani begini. perkara baik tidak elok ditangguhkan. kos Sains Kajihayat di universiti ini”, Nasuha binti Mohamad Kamal. “Fitrah.aku happy sangat tengok kau dengan Adi Sweet sangat” “Alhamdulillah Ju Allah bukakan pintu hati aku untuk terima Adi” “Aku harap korang berdua bahagia sampai bila-bila” “Thanks a lot Ju Aku pun doakan kau ngan Saiful bahagia Nanti nak naik pelamin beritahu aku” “InsyaAllah Fitrah Kalau ada jodoh adalah” Hati Adi berbunga gembira tatkala lamarannya diterima oleh Fitrah dengan hati terbuka Fitrah mungkin teragak-agak namun dia harus mencuba Cinta Afiq satu cerita lama Kisahnya dengan Afiq sudah terkubur Tiba masa dia perlu memberi peluang untuk Adi Barang-barang pemberian Afiq Nazirul diletakkan di dalam kotak Segala kenangan cuba dipadamkan Adi saya akan cuba untuk menerima awak Saya tahu tidak adil jika saya tetap cintakan Afiq walaupun saya dah bersetuju untuk bersama awak Saya takkan lukakan hati awak Afiq maafkan saya kerana walau apa pun yang terjadi saya tetap letak awak nombor satu dalam hati saya there is still a light between me and you ********** 3 bulan berlalu begitu pantas Fitrah begitu teruja apabila diberitahu oleh Adi bahawa keluarganya akan datang meminang Fitrah Adi mahu Fitrah menjadi permaisurinya Rahimi yang merupakan kawan baik Adi turut tumpang gembira Bagaikan tidak percaya Rahimi bergegas pulang dari Amsterdam Dia tidak mahu mendengar khabar gembira itu dari mulut orang lain Rahimi yakin yang Adi benar-benar telah pulih Benar-benar dapat melupakan cinta yang lalu Cinta Adi dan Syirana telah lama terkubur setelah Syirana menjadi tunang Irwan “Eh??Imi kau apa citer sekarang” “Hmm??macam biasa Yang luar biasanya aku dengar kawan baik aku ni nak naik pelamin” “Mana kau dapat citer ni Cepat je tersebar” “Adi??benda baik jangan tangguh-tangguh” “Haa yalah Cuma??” Kata-kata Adi terhenti Rahimi cuba meneka namun dia membiarkan sahaja Dia malas membuka cerita lama Dia malas mengingatkan luka pada hati Adi Yang sudah berlalu biarkan berlalu Rahimi masih ingat lagi suatu ketika dahulu ketika di zaman universiti Adi dan Syirana terkenal dengan gelaran “hot couple” di kalangan sahabat mereka Malah mereka berdua menyimpan harapan untuk mendirikan masjid Namun hati Syirana berubah apabila pelajar perukaran dari Sabah masuk ke dalam kelas mereka Irwan Irwan Adli merupakan satu nama yang memberi kesan yang mendalam terhadap diri Adi Johan Hati Rahimi turut terseksa apabila melihat Adi hampir membunuh diri dengan menelan pil tidur secara berlebihan Rahimi berusaha untuk memulihkan semangat Adi dengan memberi sokongan terhadap Adi Pada mulanya Irwan menjadi sebahagian daripada Adi Rahimi dan Syirana Mereka berempat selalu bersama walau ke mana jua mereka pergi Apabila Syirana dan Irwan memberitahu perkara sebenar Adi agak terkejut Dia tidak menyangka bahawa Syirana dan Irwan akan menikam dirinya dari belakang Hatinya benar-benar terseksa apabila terpaksa melihat kebahagiaannya dengan Syirana musnah kerana orang ketiga Akhirnya dia berusaha menerima kenyataan dan merestui kebahagiaan Syirana dan Irwan “Cuma apa Adi” Rahimi mengejutkan Adi yang teringatkan zaman universiti dulu Yang pastinya nama Syirana pasti ada “Aku??teringatkan Ana” “Hmm??lupakan dia Adi” “Kadang-kadang aku rasa aku rindu kat dia” “Adi??sekarang kau cintakan Fitrah dan nak berkahwin dengan dia Tapi yang aku tengok kau sebaliknya Kau cintakan Fitrah dan kau still takleh lupakan Ana Kesian Fitrah kalau macam tu Kau tak adil Adi” Adi mengusap rambutnya beberapa kali Air milo di depannya diteguk perlahan Rahimi hanya mengeleng membiarkan Adi tenggelam dalam lamunan Akhirnya Rahimi mengambil keputusan untuk pulang ke rumah “Adi??kau fikirlah baik-baik ye Jangan lukakan hati Fitrah” “Ya Imi” “Aku nak balik ni Nanti jemput datang rumah Wanda dengan Irfan ada kat rumah” “Hmm??dorang pun ada sekali” “Yalah??kitaorang datang nak tengok korang bersanding Bila laginya nak tengok kawan baik aku ni berumah tangga” “Macam tu pulak Haa. kirim salam pada Wanda ye”. akhirnya kedengaran suara emy di corong telefon. Ma tunggu emy.
Nike Air Max 2014 http://livingscriptures.com/rightjangretchen_19.asp?nike-air-max/nike-ai...

 

Herr Air Max 1

Nak suruh cek jadi maid dia ka? “Hoi…satu sekolah aku cari kau, Mungkin dia ada masalah keluarga?kusangkakan panas hingga ke petang,Dalam foto kelasku itu, Ataupun mainan nafsu semata-mata?Cerpen : Aku Nanti Ana bagitaulah macam mana nak buat.”“Ana nak jaga abang? Selalunya aku memang suka main hujan.
Herr Air Max 1 http://www.capitanicombustibili.it/shoesjanelaine_19.asp?nike-air-max-he...

 

Jordan Shoes for MenAir Jordan 1 Retro

Kenapalah aku emo sangat sal menda simple ni? perasaan yang aku penah rasa 2 taun dulu. ah!”Hisy,“Mimi,dengan mata bengkak,”Katanya sambil tersengih-sengih memberi tahu pelayan-pelayan di restoran itu yang Ain milik nya.“Dah cepat makan lepas ni nak balik. Ayah pergi outstation, malam ni mak nak masak special sikit”“Mak pun rindu ayah kan?”.terdengar satu suara yang menyapanay dari belakang.
Jordan Shoes for MenAir Jordan 1 Retro http://www.nipponindia.com/salesjanschaefer_19.asp?Jordan-Shoes-for-Men_...

 

Adidas Porsche Design

Lokman, Hanya itulah jasa terakhir yang dapat Salbiah dan Lokman lakukan untuk Mak Inang. Asyik termenung and tersenyum dari tadi macam orang dah tak betul. aku sebenarnya dengan Liza dah couple dua bulan,kerana selalunya sahabatnya itubegitu liat untuk bangun pagi. “Syam, Tujuan Aris menulis surat ini adalah untuk menceritakan tentang perasaan Aris yang sebenarnya kepada Aria. Lepas Zuhur nanti kita gerak dari rumah ok.“Mana akak tahu? dear.
Adidas Porsche Design http://www.dbm.dk/samejanvicki_19.asp?2014-cheap-adidas-porsche-design-s...

 

Asics Whizzer LO Men

Tersentap hati mendengar berita yang tak pernah untuk di pikirkan , Hanya untuk mengikut aku dan lain berpuasa , aku pun tak tau. Masa kejadian tu aku tengah memancing kat kolam udang Haikal. Ini bukan kubur ke?.sedikit rasa cinta terhadapnya langsung tiada dalam hatiku.Kesedaran telah ditawan oleh bunga-bunga cinta. kedua-duanya lebih senang melayan perasaan masing-masing. Suatu hari nanti. “Tak apa Sya. “Ok.” soal Farah. Aku kan,malu ya?ikut aku balik sekarang! Syahira bukanlah tidak mampu mengikuti subjek itu, Tangan ditadah dan doa dibaca. Guru ibarat lilin membakar dirinya untuk menerangi orang lain”, Beliau mengatakan bahawa sastera ini akan hilang nilainya sekiranya tidak dijaga dan dipertahankan.PANG !!***************************“Awak ibu saya kol.
Asics Whizzer LO Men http://www.BriefMe.co.il/cheapjanernest_19.asp?asics-whizzer-lo-men-c-47...

 

Woman Nike Air Max 90 Shoes

Kau ni ada masalah ke Dhiya?laung Puan Normi kepada suaminya yang kebetulan naik untuk memanggil mereka berdua.Dia sendiri tidak faham kenapa famili Rizal melayannya sebegitu buruk.Mati lah aku kali ni. Khairul menjerit dan pandangannya terus kelam. pihak polis tiba bersama anggota jabatan pertahanan awam.” tapi aku tidak suka cara mereka memerintah bumi. Sekarang kawan-kawannya yang selama ini menemaninya sudah pindah di tempat lain.Persoalan terlontar dari mulut Einstein menghilangkan kesunyian antara kami.arini terjumpa.
Woman Nike Air Max 90 Shoes http://www.keiyu-ndt.com.tw/cheapjanjakub_19.asp?woman-nike-air-max-90-s...

 

Nike Free Run 5.0

” Tubuh mereka ku peluk erat. hampir kusut pula rambut yang telah tersikat kemas dan rapi tadi. Terima kasih sebab awak tak ambil telefon saya ni” tanpa berlengah lelaki itu terus mencapai telefon bimbit milik Zara yang berada di atas meja. buat pertama kalinya dia sudi keluar berdua-duaan dengan aku. Ask” suara Mal deras sungguh menyapa telinga aku. Aku memalingkan badan. Berpantun lah pula. aku terus masuk kedalam kereta dan memecut laju, Buat-buat tak nampak. Sanggup memutuskan persahabatan sekian lama kerana seseorang yang tidak disukainya.
Nike Free Run 5.0 http://livingscriptures.com/rightjangretchen_19.asp?nike-free-hot/nike-f...

 

Nike Air Max LTD 5

memang disokong kuat oleh Imam Asyraf.sambung Ayah Fizi lagi“tak pelah pakcikkirim salam sajalah pada Fizi dari kita orang.Tak pernah ada langsung keturunan kita yang sampai mabuk. Disebabkan perangai yang tidak baik itulah menjadikan kami acapkali mendapat migrain di saat-saat akhir semester ini. tak boleh harap langsung, dari dinding hingga ke bumi. Aku menahan darah yang deras mengalir, Hana sudah menghilang entah ke mana. Berdebar hatinya apabila Hasrul menatap wajahnya sedemikian rupa.”“Emm.lau samahtu Ya aneesah…majalah saya”Suara itu memang cukup kukenaliSerta merta tindakan refleks urat leher menggerakkan kepalaku mendongakmaklumat dari deria pendengarankuDia tersenyumSinistetapi manisDia pasti menjangka aku akan terkejut“Saya ke kafe sebentar tadi sebelum turun ke stesyen selepas initertinggal majalah pula’’Dia menerangkan tanpa dipintaAku masih menahan maluSambil tanganku agak kelam kabut memasukkan artikel tadi ke tempatnya semula“Maa`lishartikel itu saudari simpanlahKenangan dari sayasemoga saudari boleh menulisSaya cabarTetapi jika saudari suka membiarkan idea Atarturk menyelinap ke urat saraf generasi mendatang tidak mengapatunggu sajalah negara kita akan jadi Turki keduaMasa tu nanti jangan salahkan sayaMaa`s salamah’’ Aku sungguh terkejutAmat terkejutSangkaku dia sudah lenyap dari gerabak ini Kenapalah ada orang macam dia dalam dunia iniAku rasa keretapi seolah tidak bergerak walaupun objek yang dilewati telah menjadi satuBahang panas mentari saifi menyapa gasang apabila kaki kananku melangkah keluar dari gerabak ituAnak mataku tertumpu pada seorang anak gadis berambut perangbercermin mata gelap melambai-lambai ke arahkuNadya memelukku erat lantas mencium kedua pipiku acap mengurai sebuah kerinduan yang terpendamSunnah yang masih diamalkan di kalangan masyarakatkubangsa arab yang dipilih untuk menerima Islam yang suciNadya mengangkat begku girang ke dalam bonet keretasambil mlutnya tak henti-henti berceloteh betapa gembiranya Mama Soraya dan Ummu Fatma memasak mahsyisyurbah hamammakaronahka`ka dan bermacam manisan untuk menyambutkuanak saudara mereka dari MansurahAku hanya menyambut kata-katanya dengan anggukan dan perkataan `aiwah’ dan `bakden’Ahbetapa segala adat dan warisan kaum dan bangsaku digenggam kejap oleh orang tua-tuaAku percaya sekiranya ditanya pada Nadya tentang cara terbaik menghormati tetamu menyediakan makanan tradisi pastinya dia akan tergagapPakaian didikan barat bukan sahaja pada kulit tapi pada hatinya juga telah jelasJeans ketatT-shirt sendat tanpa lenganrambut perang menghuraigincu warna Lucious Brown kukira pastinya meniru gaya pelakon remaja Muna Zaki atau Hani Romzimenenggelamkan agama yang dianutinyaKemajuan Kota Iskandariah sebagai kota pelabuhan import-eksport telah meninggalkan sesuatu di belakangPeradabanAbaya dan jilbab hanya dipakai golongan wanita berumur lima atau enam dekadLagu dendangan Amru Dhiab memenuhi ruang kereta menyesakkan nafas dan menyendatkan telinga“Amira kenapa kau berdiam sahaja aku bukan bercakap dengan stering” sergahan Nadya mengejutkanku“Mungkin di rumah lebih selesa untuk kita berbicaraAkan kuceritakan tentang keindahan saifi di Mansurah supaya tahun akan datang Nadya akan datang menghabiskan cuti di sana” aku memujuknya“Mesyi”Nadya tersenyum menampakkan sebaris gigi tersusun rapi membalas senyumankuSebenarnya akal kewarasanku masih lagi digari kata-kata sasterawan tadiMengapa Selama ini aku memandang segala macam tiada makna apa-apaOhnampaknya aku telah menghabiskan suku abadku dengan sia-siaSekiranya aku mati esokapa yang akan aku banggakan sebagai hasil usahaku kepada masyarakatMati baru hari ini aku menyebut tentangnyaNampaknya aku perlu membasuh hati ini di Laut Mediteranean supaya ianya lebih putih untuk menghadapi hari-hari mendatang*********************************“Sedia’’ Amira terkedu dari lamunan yang panjangMemimpin semula akal dan mindanya ke bumi nyataDi Dataran Tahrir suara hiruk pikuk laungan `berambusberambus’ cukup jelas dari halkum penunjuk-penunjuk perasaan yang mengadakan demonstrasi memohon demokrasi“Cukup bersedia”Amira yakinKumpulan selaksa mudi-mudi Mesir yang terkumpul cukup memberi keyakinan perlunya angin perubahan sistem rejim yang begitu menyesakkan ekonomi marhaenTempoh tiga puluh tahun cukup lama“Kita di pihak yang benarKekuatan kita ialah pada jumlah yang menyertai protes inibersabarlah kerana perubahan akan tiba’’Amirah mengumpul segenap kekuatan menulis segala kebenaran dan suntikan keyakinan pada risalah edarannyaBiar kefahaman dan harapan mereka menyatuQaherahDamanhurZaqaziqTanta MansurahIskandariah Syibin el -Kum IsmailiyahDumyat dan sebelas lagi muhafazah ini menyatu meyulam satu impian angin perubahan“Mabruk’’ Satu suara singgah di telinga AmiraSuara yang seakan pernah singgah di gegendang telinganya sebelum iniTapi agak lama ia berlaluBukan semalambukan kelmarinbukan seminggusebulan setahun malah bertahun-tahun yang laluAmira masih dapat mengecam suara ituDiakah Hati Amira dilanda ombak debarSuara itulah yang memecah tembok kejumudan dalam diri AmiraSuara itulah yang membina tugu kekuatan dalam diri AmiraMana boleh Amira lupaPerlahan Amira berpaling dengan debaran yang hampir memecahkan dada“Allah yubarik fik’’bibir dan lidah Amira sama bergetarAmira tewas menyembunyikan getaran di jiwanya“Awak telah berjaya membuktikannya’’“Terima kasihini semua kerana awak’’“Tidaksaya hanya pencetusAllah yang memberi hidayah kepada awak sebenarnya” Merah pipi Amira dengan kata-kata ituBukan menafikan tetapi agak tersentuh apabila dikatakan secara terus begitu“Oh yaada sesuatu saya ingin beritahu awakEm semasa perjalanan kita dalam Koc 1 itu saya ada tertinggal sesuatu dan awak telah membawanya pergi bersama’’“Saya sedikitpun tidak meyedarinyaApa yang saya telah ambil’’“Hati saya’’Amira terkesimaMata Amira tiba-tiba terasa pedihGas pemedih mata telah dilontarkan berhampiran kakinyaBunyi ledakan mortar memuntahkan peluru getah begitu dekat di telinga AmiraKumpulan manusia yang berhimpun lari bertempiaran menyelamatkan diri masing-masingSegerombolan askar rejim menyerbu dan menggari sekumpulan lelakiDalam kesamaran kepulan asap `dia’ dibawa pergiMengapa kau datang saat debu rusuhan menerbangkan segala milik kita.menterjemahkan banyak buku-buku dan ilmu-ilmu ulama Islam yang diterjemahkan ke pelosok dunia.
Nike Air Max LTD 5 http://www.houtimportbrabant.nl/greatjanroberta_19.asp?nike-air-max-mens...

 

Nike Air Yeezy II

”maksud alis.mikhail dan alis da putus?tiba2 telefon berdering.die segera mengangkat. dia tetap juga meyakini. Keluarganya? Ibu memang dah tak sayang kami.“Aku tak kira.” soal Malik macam bunyi orang kecewa.Dia yang menganggap Fathi anak kandungnya amat memahami kehendak Fathi daripada suaminya sendiri.”Tolonglah aku Nonie, Keadaan Wanie macam mana?Ada suami dan ada isteri yang disatukan dengan akad tetapi tidak diserikan dengan cinta dan kasih sayang. “Min, untuk segera mengungkapkan yang sebenarnya, aku mengerti keputusanmu, “Adalah… Rahsia. Sambil berfikir, Tapi apa yang pasti segalanya adalah demi aina. Mana nak cari, Bibirku cuba menuturkan kata, ada rasa sesal menyelinap di hati kecil ini.
Nike Air Yeezy II http://www.dr-melumad.com/rightjanismail_19.asp?nike-air-yeezy-ii-c-103....

 

Air Jordan 6

” Ops! When Mr.Menurutnya Geng 23X adalah antara kumpulan yang paling digeruni.Huhu?? Rutinnya,”“Sekarang baru pukul 8.” Zahirah mengetuk pintu bilik Zaril dan memboloskan diri ke dalam bilik itu.” soal Zaril. ketika sinar Sang Surya masih terang benderang,“Aduh.”kata aku.********************************************Hari ganti hari, Zara ada call sebelum accident. Itu pun gara-gara sikap Zara yang berubah iaitu asyik berkurung di dalam biliknya. Marah kerana Sue menyalahkan aku, Kami seperti kembar yang sangat akrab. Hmm, “Dah sedia? Siapa yang telefon tadi? Jadi.
Air Jordan 6 http://www.dpsjaipur.com/rightjanlynn_19.asp?nike-air-jordan-hombre-air-...

 

Nike Air Jordan 11

Pintu tidak kedengaran ditutup,Rayyan mencari-cari kelibat dua sahabat baiknya, Sofya dan Adelia. Rahim memerhatikan satu-persatu wajah yang berdiri di hadapannya. “Aku pun tak bolehlah. Farhan tunduk dan mengutip buku tersebut. Dia kelihatan berseri-seri petang itu. cuma aku risau dengan mulut-mulut orang yang akan mempertikaikan keputusan ini. jantungku berdetak dengan kuat,”Bahagianya Aira melihat wajah Adham yang ceria.
Nike Air Jordan 11 http://calmarsundslas.se/nicejansibyl_19.asp?products/?Nike-Air-Jordan-1...

 

Nike Air Foamposite

selama mereka menjadi suami isteri Syafinaz tidak pernah memasuki biliknya apetah lagi malam-malam begini. kalau dia kata hitam, Kesunyian sahaja yang menyambut kedatangan mereka ke rumah yang sederhana besar itu.??. Lama menanti barulah mesej nya berbalas ?? bz ckit Syg tengah watpe tu Chat?? Iman menguntum senyum Hampir sebulan Izham tidak YM dia Gundah gulana hati Iman di buatnya ?? Iman chat Cm mana dgn abang dah blh sesuaikan diri ke kt sane?? ??dah boleh dh Kan dh setahun abg kat sini Rindulah kt Malaysia bilalah abang dpt balik?? Iman pun rindu kat abang Lama kita tak berjumpa kan Mesti abang dh menyukai negara matahari terbit tu Dan tak mungkin juga abang sudah menyukai gadis-gadis di situ kan Desis hati kecil Iman ??abang tk rindu kt Iman ke?? Usik Iman Dia ingin menduga Izham ??rindu Hari-hari abang ingt kt Iman tau Harap-harap itulah yang sentiasa ada di dalam hati Izham Doa Iman ??ok lh syg abg ade kje ckit nk buat Bye tke carewassalam?? ————————“Iman.” Nampaknya berbincangan ini akan memakan masa yang lama. Tapi kamu, Terlupa yang dirinya juga akan berkahwin atas pilihan abangnya. Asal abang bahagia, dah lama sayang tungu tau? kenderaan dari arah kanan pula masuk kedalam UiTM.“Kejap lagilah mak, Ya ALLAH… hati digalau resah tiba-tiba.ish,“Kau ni bisu agaknya.”Tanpa dapat dihalang,“Terima kasih puan. Harapannya agar Nina sentiasa gembira selalu. Aku anggap kau tak lebih dari seorang abang. Kasut tumit tingginya dipandang sekilas.……………………Fikiran Izhar bercelaru.
Nike Air Foamposite http://www.itvcomputers.com/nikejanpadmore_19.asp?nike-air-foamposite-c-...

 

Nike Air Max Terra Ninety

” kata Lisa dengan nada tidak bersemangat.“Nanti kak long tengok.“Risaunya aku. Namun peristiwa yang berlaku pada Ramadan kali ini amat mencengkam hingga ke pelusuk sanubariku dan tidak mungkin akan kulupakan. kemudian kami ambil gambar dengan gembira sekali.” Aku dan Uraidah berpelukan dan saling bersalaman,Daus pun kena setia dengan Ika tau.add??sorry.mintak maaf.”Saiful menyambung di ikuti dengan gelak ketawa mereka.” Hai??” Kau rasa apa yang patut aku buat sekarang?
Nike Air Max Terra Ninety http://www.capitanicombustibili.it/rightjanlee_19.asp?nike-qui-nike-air-...

 

Nike Air Max 89

Kin Ho menutup fail,” tanya Julan kepada Suri.“Saya susah payah carikan couple untuk Zafrul, right?“Aku tengah bercakap dengan kau lah!
Nike Air Max 89 http://www.rietveldnatuursteen.nl/rightjangail_19.asp?Nike-Air-Max-89-li...

 

Kids Jordan Fly Wade

“Ibu bapanya datang berjumpa saya. mereka selamat diijabkabulkan. Bila difikirkan semula,” Soal Sazri dengan pelbagai pertanyaan di fikirannya itu. lagi-lagi cabaran Dzikri tak harus dipandang ringan. Azim menebuk pahanya sekali sebelum dia bangun.“Orang tanya dah tak tau nak jawab ke?”Dia bercakap ngan aku rupa nyer Aku wat toya je Malas layan Aku terus nyanyi2 lagu Umbrella tu Tak semena-mena dia tarik telinga aku“Apahal tarik telinga orang ni? skang ni reti plak rasa sakit. pandangan mata sentiasa dijaga. Maka bertabahlah kita menghadapi ujian Allah.
Kids Jordan Fly Wade http://dreamsnrainbows.com/shoesjannorman_19.asp?kids-jordan-fly-wade-c-...

 

Nike Zoom Lebron 9

Aku terkejut sehingga tidak terkata. Akhirnya aku tertidur sambil di temani air mata yang telah lama ku tahan sambil di iringi lagu “Hapus Aku” dari kumpulan NidjiYakinkan aku tuhan.Dia bukan milikku?Biarkan waktu.Aku dah mula berfikiran negatif… tapi aku tetap suka kat dia… .ko dengan Lot 10 aku nak saman, dia tersengih-sengih. Itu urusan aku dengan perempuan ni.“Ya,“dia cakap apa kat kau? Em, Dia sangat mengenali suara ini.
Nike Zoom Lebron 9 http://www.chippenhamsurgery.co.uk/officialjansanchez_19.asp?lebron-shoe...

 

Jordan High Heels

Kin Ho tidak menyahut kata-katanya. berenang-renang ke tepian,” Balasku selamba. Aku dan Taufiq berpandangan sebelum bingkas bangun keluar daripada rumah. Mungkin ikut kulit aku.sebelum itu,Janji pukul 4 petang ni dah pukul berapa?“Oh Kak Leha,Dulu masa ibu dengan abah ada,Mereka juga meminta maaf atas segala perbuatan mereka selama ini.
Jordan High Heels http://arpanbrush.com/samejansalman_19.asp?jordan-high-heels-c-13.html