Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 01/04/08

Vega (Store Vega)

  • Store Vega. Foto: Martin Sylvest Andersen

    Store Vega.

    Foto: Martin Sylvest Andersen
  • Foto: Tiësto-crowd, Mogens Flindt Foto: Tiësto-crowd, Mogens Flindt
  12  
Store Vega har plads til 1500 stående eller 900 siddende tilskuere, og er byens eneste spillested for rytmisk musik med en ordentlig balkon med ordentlige siddepladser. Musikprofilen er ret bred med hovedvægt på mellemstore mainstreamnavne.

Vegas største scene med plads til 1500 stående eller 900 siddende tilskuere.

Et mellemstort spillested med københavnsk rekord i mørke træpaneler og i øvrigt byens eneste spillested for rytmisk musik med en ordentlig balkon med ordentlige siddepladser (dog ikke nummererede, til stor undren for den ældre del af publikum, da Peter Belli fyrede sin 40 års jubilæumskoncert af i salen i efteråret 1999).

Musikprofilen i Store Vega er ret bred, med hovedvægt på de mellemstore, forholdsvis sikre danske og udenlandske mainstreamnavne. Men salen er også åben for nye publikumstærke genrer, der blusser op eller kommer for at blive. Også af den velopdragne slags, hvor musikerne ikke synes, det er direkte pinligt, hvis publikum kender sangene fra radioen eller genkender flere af numrene fra pladen.

Vegas andre scener er Lille Vega og Ideal Bar.

Som regel placerer Vega de bands og solister, der kan trække et større publikum i den store sal. Men, ingen regel uden undtagelser: Det sker også, at navne, der uden problemer kunne fylde Store Vega, foretrækker den mere intime stemning i den lille sal.

Vega ligger i Musikkens Hus - det tidligere Folkets Hus, der genåbnede efter fem års dvale 13. september 1996. Genåbningen afslørede en vellykket restaurering af et stykke stemningsfyldt arkitektur, tegnet af arkitekten Vilhelm Lauritzen.

Huset rummer, foruden spillestedet, en række foreninger og organisationer fra musikkens verden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.