Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Scene | 20/04/17

Skuespilhuset

 • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
Skuespilhus på Kvæsthusbroen er et fornemt stykke arkitektur, formet udelukkende med tanke på skuespilkunsten og med inspiration fra New Yorks kælderscener, samt folkelige, italienske rennæssanceteatre.

...

Se AOKs billedserie om Skuespilhuset her.

Helt nede for enden af Nyhavn (på den lystige side med alle spisestederne og beværtningerne) lige lidt til venstre, så man ikke kan se det før man er drejet om hjørnet, lige dér ligger Skuespilhuset med udsigt over havneløbet og Operaen på den anden side af vandet.

Her har Det Kongelige Teater tilbage i 2008 fået et skuespilhus, efter 130 lange år – et hus, der fra inderst til yderst er skræddersyet til skuespil på højeste niveau, et hus, der skal kunne tilpasse sig de enkelte forestillinger, og hvis fysiske formater og akustiske formåen skal kunne give publikum en suveræn og uforglemmelig oplevelse.

Det er arkitekterne Boje Lundgaard og Lene Tranberg der har bygget det imponerende hus. Arkitektonisk består Skuespilhuset af tre iøjnefaldende hovedelementer; promenaden, scenebygningen og tagetagen. Adgangen til Skuespilhuset går via den svungne promenade af egetræsplanker, der stående på skæve, venetianske søjler omkranser bygningen. Scenetårnet er beklædt med kobber, som på en solbeskinnet dag vil stråle om kap med havnebassinet, mens 3. etages glasfacade – hvor skuespillernes garderober og administrationen har hjemme – i aften- og nattetimerne vil gløde af changerende lys.

Ud over diverse prøve- og backstage-faciliteter, montagehal, publikumsfoyer og restaurant, rummer Skuespilhuset også tre scener:

 • Store Scene med plads til 650 tilskuere.
  Her starter forestillingerne generelt kl. 20.00
 • Portscenen/Mellem Scene der er en mindre og fleksibel scene med ca. 250 pladser. Her starter forestillingerne generelt kl. 19.30
 • Lille Scene der er prøvesal og intim- og eksperimental scene med ca. 100 pladser. Her starter forestillingerne generelt kl.20.30

I Skuspilhuset er der selvfølgelig masser af fede opsætninger. Lige fra de gamle klassiske stykker til ny og eksperimenterende scenekunst. I Skuespilhuset kan man også opleve gratis koncerter i foyeren, der også bruges til pop-up foredrag, talks, dans og meget andet for folk i alle aldre.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.