Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 29/12/17

Øl & Videnskab

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

Statens Naturhistoriske Museum

Brugeromtale
Oprettet af: Chr. Vandborg 29. dec 2017

FOREDAG MED VIN & VIDENSKAB

Til dette arrangement dykker vi ned i videnskaben bag øl. Vi skal høre om forskning i gær og bakteriers betydning for den gyldne drik. Vi skal på en etnobotanisk rejse tilbage i tiden og have et indblik i, hvordan den skandinaviske ølbrygning har udviklet sig igennem historien med fokus på, hvilke planter man har brugt. Og så skal vi introduceres for noget, vi kommer til at høre mere og mere om i fremtiden nemlig den hastigt voksende bevægelse Ny Nordisk Øl, der som det Nye Nordiske Køkken tager udgangspunkt i nordiske råvarer og søger inspiration i de nordiske traditioner og opskrifter.

Øl & Videnskab afholdes i anledning af den kommende særudstilling i Botanisk Have “Nordisk øl botanisk set – Fra vikinger til bryggerier”, der åbner i maj 2018, og der bliver også lejlighed til at høre om projektet.

PROGRAM

ANNELEEN KOOL (Norge) Botaniker, Naturhistorisk Museum Oslo

HENRIK SIEGUMFELDT Mikrobiolog, lektor, Institut for Fødevarevidenskab

PER KØLSTER Brygger, forfatter

MATTI LEINO (Sverige) Arkæolog, Uppsala Universitet

I pausen hældes der naturligvis øl i glassene.

PRAKTISK INFORMATION

Tid: 3. maj 2018, kl. 19:00-21:15

Sted: Chr. Hansen Auditoriet på Center for Sundhed og Samfund

Køb din billet via Billetto.dk:
https://billetto.dk/e/vin-videnskab-ol-videnskab-billetter-248033

Læs mere om aftenens program og foredragsholdere på vores hjemmeside:
http://geologi.snm.ku.dk/aktiviteter/vinogvid/

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort