Føj til favoritter Del Send
Scene | 26/09/17

Mit København: Morten Wichmann

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
AOK tog en snak med komikeren, Morten Wichmann, om hans forhold til København.

Hvad laver du for tiden?
»Jeg laver en ugentlig comedy-podcast Fup i Farvandet, og nu skal jeg til at skrive jokes til Quizzen med Signe Molde der sendes på DR2«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er opvokset i Værløse cirka 30 minutter uden for byen. Jeg flyttede til København som 19-årig, og har siden hen boet både i Indre By, Nørrebro og to forskellige steder på Frederiksberg«.

Læs også: Mit København: Aura

Hvor bor du i dag?
»Lige nu er jeg ved at flytte fra Frederiksberg til Nørrebro. Jeg går fra at bo ved siden af en hunde-spa til at bo oven på to forskellige og tvivlsomme kiosker. Og jeg glæder mig«.

Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Nørrebro. Jeg boede der i tre år, mens Den Røde Plads blev færdig, og området blomstrede. Jeg kan rangere de fleste af kebabstederne i kvalitet, og jeg ved præcis, hvornår det er en dårlig ide at tage bussen. Altid«.

Hvad er det bedste ved København?
»Comedy-miljøet. Vi har uden pis, et vanvittigt højt niveau af stand-up-komikere i København. Hvis du tror det modsatte, så trænger du til at slukke for fjernsynet og komme ud i virkeligheden«.

Hvad er det værste ved København?
»At folk er så forkælede. Lige nu er der en horde af metro-arbejdere, der er ved at bygge en fantastisk velkørende, omfattende og smuk metro-ring til os. Den kommer til at fragte os fra den ene ende af det Københavnske lortevejr til den anden på fire sekunder, og vi laver ikke andet end at brokke os over byggerodet. Slap nu af. Det en en metro. Det tager tid«.

Læs også: Mit København: Johan Olsen

Er københavnere sjove?
»Jyder er generelt sjovere end københavnere. Det er de nødt til at være, fordi deres byer er så kedelige«.

Hvad er det sjoveste sted i København?
»Lige nu er det Huset KBH i magstræde, fordi det lægger hus til comedy-festivalen. Resten af tiden er det statuen Nilen ved Dronning Louises Bro. Hvem fuck har godkendt en nøgen mand omringet af små akrobatiske babyer og et par krokodiller. Det er et syretrip«.

Hvordan er comedy-scenen i København lige nu?
»Mere omfattende og alsidig end nogensinde. Der er open mics, hvor komikere prøver materiale af, alle hverdage. Og komikerne snakker om ALT«.

Hvor skal man opleve comedy i København?
»Comedy Zoo, Huset KBH, og Teater Play på Amager er mine favoritter«.

Læs også: Mit København: Morten Sabroe

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud i København?
»Dupong. Bordtennis og druk kombineret. Fuck ja. Take & Eat på Nørrebrogade er den bedste kebab, og brætspilscafeen i Magstræde er hyggelig«.

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg er et koncert-, comedy-, og madmenneske«.

Hvad ville du vise en turist i København?
»Om sommeren: Assistens Kirkegård, Christiania, Christiansborg og Havnebadet på Bryggen. Om vinteren: Lufthavnen, så han/hun kunne tage hjem igen«.

Hvad ville du lave, hvis du havde en fridag i København?
»Lige hvad der passede mig. Det er ikke en rigtig fridag, hvis jeg har lavet planer«.