Føj til favoritter Del Send
Scene | 07/09/17

Mit København: Dan Andersen

  • Foto: PR / Camilla L. Stahlschmidt Foto: PR / Camilla L. Stahlschmidt
Hvad er det bedste, værste og sjoveste ved København? AOK tog en snak med komiker Dan Andersen.

Hvad laver du for tiden?
»I skrivende stund er jeg i fuld gang med »FEM«-touren, hvor jeg glæder mig til at optræde på Bremen Teater til det store afslutningsshow lørdag 9. september. Bagefter skal jeg forberede mig til tv-optagelser til »Comedy Central«, der begynder at sende dansk stand-up. Lidt længere fremme ligger »Comedy Aid« i Royal Arena, som jeg også glæder mig for vildt til at være med i. Derefter skal jeg så småt i gang med forberede »Dan Andersen på vippen«, som er mit nye one-man-show«.

Hvad er dit forhold til København?
»Jeg er født og opvokset i Albertslund. Siden flyttede jeg til Frederiksberg, og nu er jeg endt her på Vesterbro, hvor jeg har boet siden 2006«.

Hvilken bydel har du det tætteste forhold til?
»Helt klart Vesterbro. Jeg flyttede til Halmtorvet i 2006, da det var et knap så pænt område. De seneste 11 år har jeg set området blomstre med pæne cafeer, madsteder og hele omvæltningen af Kødbyen«.

Læs også: Populær rejseguide hylder Vesterbro som et af verdens cooleste kvarterer

Hvad er det bedste ved København?
»Det bedste ved København er mangfoldigheden og alle de forskellige typer, der er plads til. Jeg elsker de mange lokale købmænd og specialbutikker. Jeg kan handle i det meste af verden i en radius af 500 meter. Hver gang jeg går ud af min dør, møder jeg både hipstere, musikere, skuespillere, homoseksuelle, transseksuelle og mennesker fra alle verdensdele, som alle lever sammen i nogenlunde harmoni. Jeg kan bruge timer på bare at kigge ud ad vinduet. Jeg er også rigtig glad for mit nærmiljø. Der er alt, hvad jeg skal bruge i min dagligdag, og jeg opdager stadig nye steder efter så mange år«.

Hvad er det værste ved København?
»Det er nok vejarbejdet og den tætte trafik. Der er altid liv i København, hvilket er skønt. Men jeg kan også savne freden, naturen og den fraværende trafik«.

Er københavnere sjove?
»Jeg tror hverken, at københavnere er mere eller mindre sjove end andre danskere. København er jo sammensat af hele Danmark. Det er dog lidt sjovt, når nogle desperat prøver at skille sig ud. Det kræver tit noget i så stor en by«.

Hvad er det sjoveste sted i København?
»Det må være Comedy Zoo med stand-up alle ugens dage, bortset fra søndag«.

Læs også: Mit København: Heino Hansen

Hvor skal man opleve comedy i København?
»Man skal både opleve det på Comedy Zoo, som er Danmarks eneste fuldblods-comedy-klub. Men man skal også prøve de mere rå steder, som Grisen (Den Glade Gris, red.) og Mellemrummet«.

Hvilke steder kan du anbefale at gå ud i København?
»Höst og Köd er to af mine yndlingsrestauranter. Lundgren VIP er en dejlig vin- og tapasbar. Jeg kan godt lide baren The Barking Dog på Nørrebro. Café Sommersted er også rigtig hyggelig til et par enkelte øl. Ellers søger jeg primært barer, hvor klientellet er lidt ældre ligesom mig«.

Hvad dyrker du af kultur i København?
»Jeg udnytter slet ikke kulturen nok. Men jeg kan godt lide at finde de mindre barer med live-musik frem for de store koncerter«.

Læs også: Guide: Her kan du spise i Kødbyen

Hvad ville du vise en turist i København?
»Jeg ville nok vise dem nogle af de forskellige comedy-klubber i Danmark. Det er ret unikt, tror jeg, at der stadig er så stort et kammeratskab omkring det. På trods af konkurrencen er komikere enormt gode til at bakke hinanden op. Jeg ville også gå en tur i Nyhavn, og så ville jeg vise dem sommerstemningen på Bryggen, drikke en øl og spise i det hyggelige madmarked i Kødbyen. Og huske at gå ned ad sidegaderne frem for Strøget. Og selvfølgelig Tivoli«.

Hvad ville du lave, hvis du havde en fridag i København?
»Jeg ville tage på kanalrundfart og kigge op. Det er utrolig så hurtigt, jeg glemmer, at jeg bor i en af verdens smukkeste byer«.