Omtale
Føj til favoritter Del Send
Scene | 25/01/11

Grin og græd med Kjeld og Dirch

Tidspunkt

Nørrebro Teater

Ravnsborggade 3
2200 København N

Kontakt

35 200 900
 

 

  • Foto: SELIGEMIG Foto: SELIGEMIG
Komikerparret Kjeld & Dirch er en kærlighedshistorie om to venner, partnere, kolleger og konkurrenter, som brændte for at være sjove. Nu hyldes de af Anders Matthesen og Jonatan Spang.
Seks uger inden premieren ligger det fast, at Jonatan Spang er Kjeld Petersen, og Anders Matthesen er Dirch Passer. Det står også klart, at de ikke laver en scenisk biografi over de to døde sjovere. Men ellers er resten ret flydende.

»Det er en love story mellem to kreative komikere, som var nære venner,« forklarer Jonatan Spang.

Enormt værdifuldt
»Det forlyder, at Kjeld og Dirch var gode sammen, og at gnisterne fløj imellem dem. Det er essensen i stykket og noget, vi også selv kender til – dét, at man finder en road-dog. Én, man jammer skidegodt med. Det fællesskab er enormt værdifuldt, for det opstår ikke så tit,« siger Anders Matthesen.

I ’Kjeld & Dirch’ undersøger de to moderne komikere, hvad der sker mellem de to old school-komikere: Hvad er det, de gør, når de er sjove? Hvad sker, når tingene kommer op at køre? Hvad er komikkens dybeste væsen?

»De har en helt utrolig musikalitet sammen, og her gælder det virkelig, at én plus én er mere end to. De er bedre sammen end hver for sig, og den energi skal folk mærke, når Anders og jeg går på scenen,« siger Jonatan Spang.

Hvad: Kjeld og Dirch
Hvor: Nørrebro Teater
Hvornår
: 5. marts - 30. april 2011

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort