Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Scene | 22/02/11

Dylan banker på himlens dør

Tidspunkt

Østre Gasværk Teater

Nyborggade 17
2100 København Ø

Åbningstider

Man - fre: 14.00-18.00, lør: 14.00-16.00

Kontakt

39 27 71 77
 

 

  • Foto: Jan Jul
Han vil næppe selv være enig. Men er der ikke noget i den teaterkoncertform, som instruktøren Nikolaj Cederholm har dyrket, som kan blive en kende udvendigt?

Alle disse flyveture med hovedet nedad, alle disse guitarsoloer i frit svæv under scenetaget. Alle disse flotte og fabulerende kostumer.

Men selv om vi ikke helt slipper for det bevidst spektakulære i hans livtag med Bob Dylan, så er det alligevel som om den amerikanske ikon har anslået andre og nye strenge i Cederholm, end The Beach Boys og The Beatles trods alt gjorde.

Han doserer sine virkemidler. Han lader Dylans følsomme, surreelle sange være en rejse fra lyset ind i mørket. Helt ind i de kæmpende sjæle, som mange af Dylans sange handler om i forsøget på at give dem nyt liv – som vanligt stærkt bakket op af Brødrene Hellemanns musikalske nyfortolkninger.

Det virker, som om Cederholm har gjort sig umage med Dylans rigere tekstunivers: Galskab, fortabelse og håbet sættes fri, når han i sin iscenesættelse bevæger sig fra det overraskende åbningsbillede – kaffestuen hos Frelsens Hær – til Herrens mørke mark.

Nikolaj Cederholm lader Bob Dylans følsomme, surreelle sange være en rejse fra lyset og ud i mørket. Ind i det inderste af de kæmpende sjæle, Bob Dylans sange handler om.

Det så man, da »Teaterkoncert Bob Dylan« havde premiere på Aarhus Teater for et par sæsoner siden. Og det ser man formodentlig nu igen, når forestillingen overføres til Østre Gasværk Teater.

Ole Thestrup, Ulla Henningsen, Claus Hempler, Bjørn Fjæstad, Liv Lykke, Ashok Peter Pramanik, Jacob Madsen Kvols går igen fra opsætningen i Aarhus.

De får mere end solid assistance af musikerne Jens Hellemann, Björn Jönsson,Fredrik Damsgaard, Benjamin Trærup, Søren Graversen og René Damsbak.

Hvad: Teaterkoncert Bob Dylan
Hvor: Østre Gasværk Teater, Nyborggade 17, København Ø
Hvornår: 19. marts – 14. maj. Man. – fre. kl. 20. Lør. kl. 16.
Hvordan: Billettlf. 39 27 71 77 eller billetbillet.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort