Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/09/16

Vinhanen

  • Foto: PR Foto: PR
Vinhanen pumper vinen direkte i glasset fra store tanke.

På Nørrebro kan man gå ind på en vinbar og sige »En tank vin, tak.« Man kan selvfølgelig også bare nøjes med en flaske. Eller et glas. Og man kommer ikke engang til at slippe særlig mange penge for det.

Konceptet med Vinhanen, som holder til på adressen Baggesensgade 13, er nemlig lavet for at kunne holde prisen rigtig pænt nede på god vin.

Det gøres ved at have store ståltanke, som man kan tappe direkte fra. Og i modsætning til folks normale opfattelse af billigt som ringere kvalitet, så går Vinhanen den modsatte vej. De satser nemlig lige præcis på kvalitet, og det starter helt nede fra gulvet.

Det er nemlig et mosaikgulv lavet af syv forskellige slags teglsten og designet af kunstneren Bjørn Nørgaard. Ligesom Vinhane også har fået designet deres eget logo på pantflasker at Thomas FOS. Nogle af stolene kommer ovre fra den anden side af gaden og er lavet af genboerne fra kunstnergruppen Superflex.

Der er fem store tanke, som hver rummer mellem 400 og 900 liter af de gyldne dråber, som for mestendels kommer fra Sydfrankrig i det kendte områder Cote Ventoux og Cote du Rhône.

Disse stordriftsfordele gør, at Vinhanen holde prisen på et glas vin til omkring 35 kroner, men man kan komme med sin egen flaske og få fyldt op for 48 kroner.

Vinhanen er drevet af Julia Rodrigues, Thomas Berg von Linde, Jacob Breinholt Schou og Mette Louise Johnsen.

Hvad: Vinhanen
Hvor: Baggesensgade 13, 2200 København N. Tlf. 29 92 14 52
Hvornår: Ti.-to 14-22, fr. 14-24, lø. 12-24

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.