Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/05/16

Tommi's Burger Joint

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Islandsk burger-mafia langer amerikanerburgere over disken i hipster-hovedstaden.

Han ligner Ernest Hemingway efter to måneder i den islandske vildmark. Stort hvidt skæg, buskede øjenbryn og en dyster mine er der på det sort/hvide billede, der hænger på et vindue i Kødbyen.

Høkerboderne 23 for at være mere præcis, lige overfor Kul og ved siden af Mother.

Ved siden af Hemingway billedet står med store bogstaver: Tommi's Burger Joint, og det er manden på billedet, der er Tommi. Eller Tomas Tómasson, som han retteligt hedder. Han er en driftig herre, der gennem tiden har åbnet omkring 20 restauranter og hoteller på Island, inden han blev træt af store projekter og besluttede at 'go-back-to-basics' med en burgerbar uden så mange fine fornemmelser.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Sidder på Island
Og således startede Tommi's Burger Joint på Island, hvor de nu har en håndfuld succesfulde restauranter, hvor de serverer en af øens bedste burger, hvis man skal tro internettets adskillige anmeldelser. Heroppe hedder foretagendet for øvrigt Hamborgarabúlla Tómasar, og de sidder tungt på det islandske burgermarked med seks restauranter (til 320.000 indbyggere).

Der går et rygte om, at McDonalds prøvede at åbne på Island og efterfølgende Burger King, men begge mastodonter trak sig igen fra markedet - måske fordi Tommi's simpelthen var for suveræne.

'Jeg ved ikke, om vi kvaste dem, men de lukkede i hvert fald igen, og jeg tror ikke, de nogensinde kommer tilbage," fortæller en af de otte islændinge tilknyttet stedet, som AOK snakkede med (og af accent-kvote-hensyn, opgav at få hele navnet på).

Burgervikinger
Da Tommi's ligesom havde cementeret sig og overvundet Island, drog de som moderne burgervikinger ud i verden, og har indtil videre lagt til havn med to restauranter i London og en enkelt i Berlin.

"Vi følte tiden var klar til København," fortæller Valdimar Geir Halldórsson, som står for den daglige drift, der kører som en form for franchise.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Her er plads til 24 siddende gæster, hvis man klemmer dem godt sammen. Stilen er amerikansk kitschy/trashy stil med ET plakat, lyskæde plus discokugle i loftet og menukort skrevet på udklippede papskilte.

Menuen er til at forstå. Burger, fritter og shakes. Bollerne er de bløde, fluffy typer, og kødet ikke for de fedtforskrækkede for at få den saftigste yumminess. En plain burger står i 74 kr. og der kan så købes tilvalg som bacon 15 kr., bearnaise 15 kr., og ekstra ost til 5 kr.Fritter koster 35 kr. Eller menuen med burger, fries og soda til 94 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.