Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/08/14

Tapasbaren

Tapasbaren

Dronningens Tværgade 22
1302 København K

Åbningstider

Man-tor 17.00-23.00, fre-lør 17.00-24.00, søn 17.00-23.00.
Køkkenet lukker en time før.

Kontakt

33 36 07 70
 

Diverse

AOK anbefaler

Atmosfære

Klassikere

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

Køkkentype

Spansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
Restauranten tager udgangspunkt i det nordspanske køkken og serverer udelukkende tapas.
Er du til spansk mad, design og vin af den avancerede og moderne slags så kig forbi Tapasbaren i Indre by. Restauranten blev skabt af spanskfødte Maria Gonzales Gonzalez, men fik i maj 2010 ny ejer.

Indretningen er rustik, enkel og med et industrielt præg. Gulvet i underetagen er en kombination af beton og træ. De to barer er belagt med metalplader, og de rå murstensvægge får modspil af spansk designede, lyseblå stole. Inspirationen er hentet fra Nordspanien, som med sine mange industriområder netop kredser om materialer som sten, metal og træ. Der er plads til spisende gæster på begge etager, og underetagen rummer desuden en lille cigarlounge med fletlænestole og dæmpet belysning.

Menukortet tilbyder et imponerende udvalg af kolde og varme tapas. Da tapas er lig med småretter, skal man beregne 3-4 per person, hvis man skal være sikker på at blive mæt. Mange af råvarerne er importerede specialiteter fra Spanien, som f.eks. skinke af iberiske sortfodssvin, der udelukkende lever af agern. Menukortet skifter et par gange om året.

Tapas, der egentlig betyder 'låg' på spansk, og som startede sin kulinariske karriere som snack på bodegaen, hvor man satte en underkop ovenpå på glasset for at holde fluerne væk. Ovenpå underkoppen lå en lille snack, som kunne være en skive skinke, lidt brød med tapernade eller lignende. Da den vin og sherry, som barerne serverede, var næsten ens, gik der konkurrence i at lave de bedste tapas.

Drinkskortet byder bl.a. på gode, spanske øl og spanske aperitiffer som Sangria, Mojitos og Cava samt et imponerende udvalg af spanske vine. Vinene, der overvejende er fra områderne Rioja, Ribera del Duero og Priorat, fås i alle prisklasser. Den dyreste er den i øvrigt danskejede kultvin Pingus, stærkt forfulgt af den legendariske Vega Sicilia.

Sherry Men hvorfor ikke prøve et glas sherry? Glem alt om farmors søde mad-sherry, men en fino eller amontillado er den traditionelle ledsager til tapas og selv om det måske umiddelbart kan synes fremmed for vore ganer, der er vænnet til at sherry kun drikkes til dessert, så er det et fantastisk match til de ofte salte tapas og såmænd også til de mere fede former for fisk og skaldyr.

Tapasbaren åbnede i 2002 og ligger, hvor der engang lå en russisk inspireret restaurant ved navn KGB.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.