Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/05/16

Sticks'n'Sushi Krudthuset

Sticks'n'Sushi Krudthuset

Amager Strandvej 110
2300 København S

Åbningstider

Søn - tors: 10 - 23 køkken 11 -22
Fre - lør: 10 - 24 køkken 11 -22

Kontakt

32 59 59 11
 

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Sushi

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Sticks'n'Sushi serverer friske fisk for Strandparkens badegæster og andre sushi-elskere i det gamle Krudthus.

Sticks’n’Sushi slog i april 2016 dørene op for den tolvte restaurant i København og omegn – foruden fire restauranter i London. Det skete i det gamle Krudthus som er blevet ombygget i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen og Københavns Kommune.

Her, lige foran Amager Strandpark, har de indrettet en restaurant og takeaway, som man kender dem fra gruppens øvrige restauranter i københavnsområdet.

Her vil være åbent fra formiddag til sen aften, hvor beboerne i nærområdet, strandgæsterne på Amager Strandpark og forbipasserende på vej til lufthavnen kan få frokost, middag og en lille bid indimellem. Menukortet byder på det klassiske miks af både grønt, sushi og sticks.

Foto: PR

Krudthusets arkitektur er særegen med bygningens store, røde tegltag og tykke, groft pudsede murstensvægge med sparsomme vinduesåbninger. I dag dag går man gennem to dobbeltdøre i husets gavle, hvor man bliver mødt at et storslået rum, der minder om et kirkeskib.

Husets oprindelige tre etager er blevet reduceret til to med en større udskæring i gulvet mellem de to niveauer. Det giver et rustikt rum med et flot kig på næsten 10 meter op til kippen.

Restauranten er indrettet med en blanding af dansk og udenlandsk design - blandt andet håndlavede PET-lamper udarbejdet af genbrugsflasker.

De to etager danner rammen om restaurant, takeaway og sake- & cocktailbar. Her er plads til ca. 150 spisende gæster, som får frit kig til et åbent køkken.

Foto: PR

Det er ikke kun smagssansen, der bliver stimuleret i Krudthuset. Den russiske kunstner og arkitekt Alexander Brodsky har i tæt samarbejde med arkitekt Terese Ernegard lavet smukke kultegninger, som man kan nyde ved vinduespartierne ud mod vandet.

Arealet foran Krudthusets østside, som vender mod Amager Strandpark, vil langsomt blive et hyggeligt område med læ, hvor man kan trække sig tilbage og lade øjeblikket hvile, mens blikket går fra Helgoland og videre over havet mod Sverige.

Krudthuset er oprindeligt opført i 1799 af Kaptajn Wilhelm von Huth og Militærarkitekten Ernst Peymann.

Krudthusets oprindelige funktion var som krudttårn, og i 1923 byggedes huset om til Brand- og Redningsskole for Falcks Redningskorps. I 1934 var den en decideret redningsstation med navnet “Station Stranden”.

I 1972 blev stationen nedlagt og i 1979 ombyggedes Krudthuset til et forbindelses-stoflager. I 1981 blev bygningen fredet, og igennem årene har den været udsat for adskillige transformationer.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.