Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 14/11/17

Restaurant Silo

  • Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Restaurant Silo har 17 og 18 etage i The Silo i Nordhavn - og måske byens bedste udsigt.

DLG Siloen i Nordhavn blev i folkemunde egentlig bare kaldt 'Hva drikker Mølr' bygningen, for det var det alle så, når man stod på Nordhavn Station og kiggede ud over det rå, industrielle område for år tilbage.

Guide: Seks gode restauranter med udsigt

Siden er der som bekendt sket en del i den nye bydel, som hurtigt har vokset sig både imponerende høj og op som landets dyreste kvadratmeter.

En af dem, som har fulgt med i transformationen er Michael Rønnebæk-Rørth.

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

Han ejer Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer, og kørte en dag ned til The Silo, som bygningen med landets dyreste lejligheder nu hedder og så et skilt på døren omkring, at der ville åbne restaurant på 17 og 18 etage af bygningen.

Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

'Så jeg cyklede hjem igen og ringede til ejendomsmægleren for at høre, hvem man kunne hive fat i for at høre mere', fortæller Michael Rønnebæk-Rørth.

Han blev sat i kontakt med manden, der bestemmer - Klaus Kastbjerg.

Se billederne: Her er den nye lejligheds-silo i Nordhavnen

'Så jeg afleverede min idé om en restaurant deroppe, men troede ikke helt på det. Alle, som i alle, de store restauratører og veldrevne kæder har afgivet bud heroppe, og jeg er jo bare lille Michael. Da han så ringede, og fortalte, han bedst kunne lide min idé, så græd jeg af glæde i 24 timer', fortæller han.

Den idé som Klaus købte var idéen om, at Restaurant Silo skal være uden begrænsninger.

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

'Vi kunne sagtens have lavet et gourmet-tempel med en kuvertpris på 3.000 kr. pr. mand i de her lokaler, men vi vil hellere, at det blev godt, men for alle', forklarer han om den bygning, der har meterhøje panoramavinduer hele vejen rundt.

Så sådan bliver det - et sted, hvor alle kan komme op (med indbygget sug i maven, når elevatoren kører op, og især når dørene glider til siden, og man står med en usammenlignelig udsigt mod vest over København).

Det er restauratør Michael Rønnebæk-Rørth her, der har fået lov til at åbne Restaurant Silo. Han har i forvejen Restaurant Koefoed og Restaurant Hummer.Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

De råder over 967 kvadratmeter heroppe, og det er inddelt i fire forskellige afdelinger. Mod syd er der et stort loungeområde med dybe bløde stole, hvor man både bare kan nyde en kaffe, arbejde eller spise, hvis det er det man vil.

'Vi har kæmpe ja-hat på heroppe. Folk må bruge rummene, som de har lyst. Hvis man vil spise her, så spiser man her, hvis man vil have en cocktail derovre, så gør man det', fortæller han og peger rundt.

Se billederne: Her er den nye lejligheds-silo i Nordhavnen

I midten af bygningen er det store åbne køkken og cocktailbar. I køkkenet styrer køkkenchef Denny Vangsted slagets gang (Kong Hans, Ensemble, The Fat Duck, Nimb, Gorilla) og ved sin side har han Morten Falk, Danmarks Bocuse d'Or deltager 2017 og tidligere køkkenchef på Kadeau.

Udsigten fra 17. etage hvor Restaurant Silo ligger.Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

De producerer både frokost og aftensmad til de 130 gæster, som der er plads til. Frokostpriserne ligger mellem 75-125 kr. og vedkender sig et verdenskøkken baseret på velsmag. Det kunne f.eks. være menuierestegte kalvebrisler med pommes pure og skummende sauce på grov sennep.

Guide: Seks gode restauranter med udsigt

Til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr. eller gå a la carte i kortet, der starter ved 105 for forretter (lun blæksprutte med grillede porrer og forårsløg samt løvstikke, syrlig løgvinaigrette) og omkring 235 for en hovedret (stegt pighvar med dampet broccoli, brøndkarse og Bourgogne-snegle i rødvinssauce).

Læs også: Billedserie: Så vild er den nye Restaurant Silo

Mod nord er selve restaurantlokalet og herinde er der en udsigt direkte ned i det mørke Nordhavn-bassin, så stejl, at man føler, man flyver over vandet.

Tager man vindeltrappen op på tagterrassen, er her en vinterhave i midten, mens både den østlige og vestlige side har en smal udsigtsgang, hvor der bliver placeret borde, så man kan sidde heroppe på 18 etage og lege konge af København.

Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Restaurant Silo
Hvor: Helsinkigade 29, 17 etage, 2150 Nordhavn
Hvornår: Åbner onsdag d. 15. november 2017

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.