Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/14

Restaurant Cassiopeia

Restaurant Cassiopeia

Gammel Kongevej 10
1610 København V

Åbningstider

Alle dage 11.30 - 23.00

Kontakt

33 15 09 33
 

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Køkkentype

Dansk - traditionelt

Fransk/dansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Køkkenet serverer klassisk dansk smørrebrød til frokost med sild og let dansk mad med fransk twist om aftenen. Der er en smuk udsigt over Sankt Jørgens Sø.

I en af de mest spektakulære bygninger i København, med en fantastisk udsigt over Sct. Jørgens sø, ligger Restaurant Cassiopeia som en lille oase i hjertet af storbyen.

Få skridt fra Gammel Kongevejs trafik og larm finder man de totalt renoverede lokaler og med nye friske ideer i køkkenet fra det talentfulde islandske vennepar der har påtaget sig køkkenchefrollen i fællesskab. Med en forhistorie i Islands højeste gastronomiske lag og et par år på bagen i Danmark har de to kokke, der deler rollen som køkkenchef imellem sig, nu fundet sig rigtigt godt til rette og vi har i fællesskab fundet frem til det udtryk restauranten har ledt efter: Nyfortolkning af de skandinaviske retter og ingredienser imens vi trækker på de franske køkkentraditioner og tilberedningsmetoder.

Foto: PR

Da de synes, der er stor forskel på de to måltider skelner vi mellem frokost og aften: Frokostkortet er klassisk og byder på nyfortolkninger af vores skandinaviske smørrebrødstradition, frokostmenuer og enkelte varme retter. Det er om aftenen af køkkenet rigtig får lov at vise hvad de kan og vil, hvor vi blandt andet serverer tastingmenu i to størrelser med dertil udvalgte vine. Stivheden er væk - de hvide duge er fjernet til fordel for rustikke træborde, de har åbnet op for hygge med, vinreoler, levende lys og friske blomster.

Det er altid muligt at bestille vegetariske og veganske alternativer og de sammensætter dagligt retterne og tager udgangspunkt i  sæsonens råvarer. Med alle de allergier og særlige kostretninger der er opstået i dag er restaurantionsbranchen blevet sat lidt på prøve, da det efterhånden mere er undtagelsen end reglen at tage imod en bestilling uden ændringer og/eller specielle hensyn.

Foto: PR

Køkkenerne rundt omkring forholder sig lidt forskelligt til "udfordringen" og mange er ikke så samarbejdsvillige som man ellers kunne ønske i en branche der beskæftiger sig med service. Her er altid ris og soya mælk, glutenfrit brød, veganske erstatningsprodukter og mulighed for at ændre på retternes sammensætning så man undgår fx stivelse.

Nu er der endnu en god grund til at besøge os på Cassiopeia: Efter 17 år med den samme udstilling åbnede Tycho Brahe Planetarium d. 1/2 dørene for en ny med navnet "Made in space". Udstillingen er interaktiv, nyskabende og samtidig indholdsrig på vidensdelen, formidlet i både børne og voksen højde, der bla. er mundet ud i en simulering af ”The Big bang”.

Foto: PR

”Udstillingen fortæller om vores kosmiske historie, hvor de byggesten som vi består af kommer fra. Det er en meget anderledes fortælling end hvad vi normalt oplever på museer og planetarier, og jeg har ikke set en udstilling som denne før. Vi har arbejdet sammen med forskere fra både Danmark og udlandet, så selvom udstillingen er tilgængelig for alle, er den også videnskabelig korrekt.” siger Tina Ibsen, astrofysiker og formidlingschef. Vi vil i fremtiden servere rygende cocktails og spacesnacks til særarrangementer og afvikler også møder og konferencer i den historiske bygning.

Restaurant Cassiopeia ligger helt centralt i byen i gåafstand til både vesterport st. og Hovedbanegården og tæt på både det ny teater, Bremen, Imperial, Palads og Tivoli. Vi har elevator og adgang for kørestole samt Handikaptoiletter. Det er let at parkere enten på Gammel kongevej eller i et af de store parkeringshuse der ligger i nærheden.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Det mener brugerne..

 

Hyggelige Cassiopeia på Gl. Kongevej

Var med familie og venner inde for at prøve Brunch
Og det var en rigtig god oplevelse, dejlig mad og meget
at vælge imellem.
Venligt personale og en fantastisk udsigt over søen.
Grammo

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.