Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/01/16

Restaurant 108

Restaurant 108

Strandgade 108
1401 København K

Åbningstider

Restaurant: Mandag til søndag: 17:00 - 24:00

The Corner (kaffe- og vinbar):
Mandag til fredag 08:00 - 24:00
Lørdag og søndag fra 09:00 til 24:00

Kontakt

32 96 32 92
 

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Nomas lillebror-restaurant byder på samme stil, men til en del lavere priser og mere afslappet stemning.

Noma har gået sin sejrsgang verden over, og i 2016 skete det så endelig - de åbnede en lillebror-restaurant.

Den ligger et stenkast fra den oprindelige Noma, nemlig i Strandgade 108 - deraf navnet.

108 er styret af køkkenchef og medejer, Kristian Baumann, som tidligere var med til at åbne Relæ og siden køkkenchef på 1.th., samt selvfølgelig Noma.

Stemningen er afslappet, men maden læner sig op af samme stil som storebror, dog helt uden de samme stramme regler - her kan blandt andet sagtens være yuzu, søde kartofler og kombo på a la carte menuen.

'Jeg bruger René som en slags second opinion, det er ikke sådan, at han ligefrem skal godkende det, jeg laver. Vi tager helt klart udgangspunkt i de lokale råvarer og arbejder som Noma meget tæt sammen med landmændene. Men der er ikke nogen nedskrevne regler. Hvis vi har lyst til at bruge noget, der kommer fra uden for Nordens grænser, som f.eks. japansk tang eller citrusfrugt, gør vi det,' siger Kristian Baumann.

Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet.

Der har helt naturligt været ret stor interesse omkring åbningen af 108, og de første par måneder blev da også udsolgt på et par timer, da bookingen åbnede, men restauranten holder også altid ca. 10 pladser åbne til walk-ins.

Det er arkitekterne Space Copenhagen alias Signe Bindslev Henriksen og Peter Bundgaard Rützou, som tidligere bl.a. har stået for Noma og Geranium, der har indrettet 108. De 431 kvadratmeter har stået tomme de seneste år, men har tidligere været både oliedepot og Røde Kors-bygning. Det rå, højloftede lokale får et stort åbent køkken.

Brugeromtale
Oprettet af: Thomas Østergaard Bagge 3. nov 2017
Senest redigeret af Thomas Østergaard Bagge 9. nov 2017
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.