Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/12/17

Overblik: Her er Københavns største restaurantåbninger i 2017

  • Restaurant- Brace i Teglgårdsstræde. Foto: Søren Bidstrup

    Restaurant- Brace i Teglgårdsstræde.

    Foto: Søren Bidstrup
  • En dessert fra gourmetrestauranten Nærvær, der også slog dørene op i 2017. Foto: Rasmus Kramer Schou

    En dessert fra gourmetrestauranten Nærvær, der også slog dørene op i 2017.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
2017 var en regulær gaveregn af gode restauranter, som åbnede i København. Her er et overblik, som kan komme på to-do-listen, når maven rumler.

Barr

Strandgade 93
1401 København K

Barr

Foto: LINE KLEIN

2017 bød på Nomas tredje restaurant. Den hedder Barr, ligger i Nomas tidligere lokaler på Strandgade og har den jyske mesterkok Thorsten Schmidt bag roret. »Barr« betyder byg på oldnordisk og hentyder til restaurantens tema, som er »ølbæltet«, der strækker sig hen over Nord- og Mellemeuropa, hvor ølkulturen er stærkere end vinkulturen

Han er er en stor tekniker og normalt mere avantgarde end mormor, og han brugte et år i træningslejr til at opbygge et køkken, som baserer sig på traditionen uden at være nostalgisk. Eller med andre ord ekstremt velsmagende comfort-food, uden at det bliver retro eller kitsch.

Vinkortet er skiftet ud med et stort ølkort, som bl.a. tæller 20 forskellige øl fra fad, heriblandt adskillige hjemmebryg.

Hvor: Barr, Strandgade 93, 1401 København K

Nærvær

Strandgade 87c
1403 København K

Nærvær

Foto: PR

Restaurant Nærvær på Krøyers Plads er en kombineret vinbar og gourmetrestaurant med dansk-franske Yves Christian-François Le Lay bag roret.

Nærvær dækker både det afslappede, med udsigt til Nyhavn, vin i glasset og småretter, der flyder ind over bordet - og så det topambitiøse i restauranten, hvor der er plads til 12 gæster ad gangen - i den japansk-inspirerede spisebar, hvor man sidder i hestesko rundt om kokkene.

Hvor: Nærvær, Strandgade 87c, 1403 København K

Format

Sankt Annæ Plads 20
1250 København K

Format

Folkene bag Michelin-restauranten Formel B og restauranten Uformel åbner nu restauranten Format på Hotel Sankt Annæ.Læs mere om Format her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Format er gourmetrestauranten på Hotel Sankt Annæ og ejet bag gruppen bag Formel B og Uformel. Køkkenchefen er Will Smith, som i fire år var assisterende køkkenchef til Rasmus Kofoed på 3-stjernede Geranium.

Format består af to forskellige spiselokaler - det ene er i forlængelse af det åbne køkken, hvor det store Molteni-komfur har ærespladsen i midten, og en hær af kokke arbejder omkring det, mens gæster i mørke stole sidder under de fritlagte bjælker.

I den anden afdeling er der højt til loftet - det er nemlig en overdækket gårdhave, hvor et stort træ i midten er omringet af hængende glødepærer og karakteristiske blå lædersofaer langs væggen, hvor der også hænger klatrende efeu.

Hvor: Format, Sankt Annæ Plads 20, 1250 København K

Restaurant Mes

Jarmers Plads 1
1551 København V

Restaurant Mes

Foto: PR

På den travle Jarmers Plads lige ved Ørstedsparken ligger en lille restaurant, hvor man kan nyde 5 retter gourmet-light til under 350 kr.

Det intime lokale, der har plads til 27 gæster, er smagfuldt indrettet. Store pærer hænger frit ned fra det høje loft, stolene er behagelige, og hele den ene endevæg er plantet til med mos fra top til tå i forskellige nuancer af grøn.

Et oldgammelt tysk køleskab i træ er omdannet til vinskab, og en tur på toilettet bryder fuldkommen stilen fra den elegante spisesal og er fyldt med graffiti fra kunstneren Fy.

Hvor: Restaurant Mes, Jarmers Plads 1, 1551 København V

Restaurant Silo

Helsinkigade 29
2150 Nordhavn

Restaurant Silo

Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Silo har 17. og 18. etage i The Silo i Nordhavn - og måske byens bedste udsigt.

De råder over 967 kvadratmeter, som er inddelt i fire forskellige afdelinger. Mod syd er der et stort loungeområde med dybe bløde stole, hvor man både kan nyde en kaffe, arbejde eller spise, hvis det er det man vil.

I midten af bygningen er det store åbne køkken og cocktailbaren. I køkkenet styrer køkkenchef Denny Vangsted slagets gang (Kong Hans, Ensemble, The Fat Duck, Nimb, Gorilla), og ved sin side har han Morten Falk, Danmarks Bocuse d'Or deltager 2017 og tidligere køkkenchef på Kadeau.

Her er frokost, og til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr.

Hvor: Restaurant Silo, Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn

Trio

Jernbanegade 11
1608 København V

Trio

Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Trio er en gourmetrestaurant på 10. etage af Axel Towers. Faktisk de tre øverste etager i Axel Towers Tårn D, for de har også åbnet cocktail-skybar (på 9. etage) og eksklusive selskabslokaler (på 8. etage).

Trio har 80 pladser til spisende gæster og Simon Thrane som køkkenchef. Han har, udover at vinde et par kokkekonkurrencer de seneste år, været assisterende køkkenchef på Søllerød Kro.

Køkkenstilen er dogmefri og kan hive indslag ind fra hele verden, men vil hovedsageligt koncentrere sig om lokale råvarer i sæson. Syv serveringer til aften står i 675 kr.

Hvor: Trio, Jernbanegade 11, 1608 København V

Restaurant Niels

Niels Brocks Gade 1
1574 København V

Restaurant Niels

En af Jeppe Foldagers retter. Foto: PR

Lige ved siden af Glyptoteket og Tivoli er det svenske luksushotel Nobis åbnet. Og et luksushotel skal selvfølgelig også have en gourmetrestaurant. På Nobis hedder den Niels - opkaldt efter Niels Wilhelm Gade - den danske komponist, dirigent og organist, som nok er mest kendt for værket "Elverskud".

Indretningen er domineret af et midnatsblåt trægulv, god akustik, lyse træmøbler og så det lyseste læder, som også går igen i hele hotellet, og som med tiden vil få patina. En helaftensoplevelse kan købes for 645 kr. for fire retter inklusive snacks, appetizers, kaffe og petit fours.

Hvor: Restaurant Niels, Niels Brocks Gade 1, 1574 København V

Guldkroen

Fredensgade 11
2200 København N

Guldkroen

Foto: Rasmus Kramer Schou

Guldkroen er indrettet præcis som en traditionel dansk kro, hvor man kan slå sig ned og føle sig hjemme. Møblerne stammer oprindeligt fra en gammel kro, og væggene er dekoreret med smukt blomstret tapet fra 60erne. Her kan man komme ind og blive mættet på klassisk mad med masser af sovs, kartofler og hjemlig stemning.

Umut Sakarya og Frank Svärd har lavet et overskueligt menukort, men med retter, man ved, vil tage kegler. Der er blandt andet rejecocktail, tarteletter ad libitum, wienerschnitzel, engelsk bøf, krebinetter og kroens eget hjemmelavede regnbueis til dessert. Man kan også vælge Guldkroens 3-retters menu til 200 kr. og skylle det hele ned med fri bar i to timer for 265 kr. - menuen skifter for øvrigt hver måned.

Ligesom man selvfølgelig kan toppe sin rejecocktail op med 10 gram Rossini baerii caviar for 100 kr.

Hvor: Guldkroen, Fredensgade 11, 2200 København N

Restaurant Frank

Ny Adelgade 3
1104 København K

Restaurant Frank

Foto: PR

To lysende mad- og vintalenter er gået sammen om at åbne ny restaurant – og Madklubbens Anders Aagaard er hovedinvestor.

Der er kun en regel herinde: Maden skal smage af noget. Stilmæssigt er det lidt et gadekryds, og køkkenchef Christoffer Brink plukker legesygt fra klassiske retter, men samtidig udnytter han også de teknikker, som han har med fra bl.a. Geranium og Herman.

Her er en menu, som består af otte serveringer til ca. 485 kr. og så et à la carte kort, hvor retterne er prissat mellem 75 og 350 kr.

Hvor: Restaurant Frank, Ny Adelgade 3, 1104 København K

Restaurant Sanchez

Istedgade 60
1650 København V

Restaurant Sanchez

Køkkenchef og ejer Rosio Sanchez yderst til højre her bag klappen i sin restaurant i Istedgade. Foto: Rasmus Kramer Schou

Den mexicanske taco-dronning, Rosio Sanchez, har med Sanchez i Istedgade åbnet sin første store restaurant i København - på hjørnet af Istedgade 60 på Vesterbro.

Her får du samme atmosfære som i en mexicansk cantina eller en parisisk bistro.

Priserne for de såkaldte "smaller bites" starter ved 70 kr. og kunne f.eks. være pork chicharron. I "larger bites" kan man selvfølgelig få de tacos, som efterhånden har gjort Rosio verdensberømt. Man kan også vælge menuen til 350 pr. person og så sender køkkenet fem retter ned til bordet.

Hvor: Restaurant Sanchez, Istedgade 60, 1650 København V

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"