Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/08/14

Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N

Åbningstider

Man-tors: 12.00 - 24.00
Fre-lør: 12.00 - 02.00
Søn: Lukket

Kontakt

35 30 05 30
 

Køkkentype

Andre

Dansk - nyt

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Foruden god øl fra egne haner, har Nørrebro Bryghus et godt køkken. Publikum er en skøn blanding af lokale, unge som gamle, og valfartende øl-entusiaster.

I en gammel fabrik i Ryesgade på Nørrebro åbnede i 2003 et bryghus med restaurant på 1. sal og ølbar i kælderen. De relancerede deres koncept med en stor ombygning i august 2014.

Øllet
Øllet spiller selvfølgelig hovedperson. På Nørrebro Bryghus kan du vælge mellem flere typer øl tappet fra de haner, som er forbundet med tankene i bryghusets kølerum, hvor mikrobryggeriets øl bliver lagret, når det er gæret færdigt.

Her fås blandt andet; New York Lager, Nørrebro, Stjernestund, Julebryg, I don't like Lagers, Java the Hutt, What would Black Jesus Do?, Am I to late for the Christmas Party?

Det øl, som produceres i bryggeriet er eksperimenterende, samtidig med at de også serverer kendte klassikere, som Ravnsborg Rød og New York Lager samt adskillige andre gode købe-øl i hanerne.

Maden
Køkkenchefens ambition er et afslappet brasseriekøkken som har ladet sig inspirere af det nordamerikanske køkken. Menukortet er komponeret af retter, som gør sig godt til øl, og ofte vil øllet også være at finde som en central ingrediens i maden.

Man kan blandt andet vælge mellem en byge af snacks som mandler, flæskesvær, rygeost og friterede kartofler. Efter appetizerne kan man så gå ombord i blandet andet kammuslinger, Fish N`Chips, Porterhouse steak og Panna cotta.

Her er både mindre retter, større retter, retter til to og forskellige menuer, inklusive øl-menuer at vælge imellem. Prisniveauet er mellemklasse med billigste hovedret til 130 kr.

Kokken har en stor frihed, når han lavet mad beregnet til øl, fordi han så ikke behøver at bekymre sig om, at eddike eller andre smagsstoffer overdøver vinen.

Derfor er der smæk på smagen i retterne på bryghusets menukort. Portionerne er af en størrelse, som ikke ødelægger bikinifiguren og smukt arrangeret.

Køkkenet har også tænkt på vegetarerne, og de, der gerne vil spise klimavenligt.

Foruden det hjemmebryggede øl, serverer Nørrebro Bryghus også et skiftende udvalg udenlandske og danske gæsteøl.

Indretningen
Bryghuset ligger i en gammel fabriksbygning fra 1857, som er bygget i rødsten i klassicistisk stil.

Nørrebro Bryghus er inddelt i 'sub' i kælderen, 'main' når man kommer op ad trappen og endelig 'Bronx', også på førstesalen, men længere inde mod gården.

Om sommeren kan du sidde udenfor langs facaden i Ryesgade og i gårdhaven.

Bag åbningen af Nørrebro Bryghus stod bl.a. Anders Kissmeyer, som havde været brygmester hos Carlsberg i 16 år. Han havde fra begyndelsen ansvaret for det øl, som bliver brygget i de store tanke, som står i den ene ende af bryghuset og i 2004 fik han Carlsbergs Semper Arden-pris for sin indsat for at fremme godt øl i Danmark.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.