Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/06/17

Nærvær

  • Foto: PR Foto: PR
  • Køkkenchefen Yves Le Lay. Foto: PR

    Køkkenchefen Yves Le Lay.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Restaurant Nærvær på Krøyers Plads er en kombineret vinbar og gourmetrestaurant.

Dansk-franske Yves Christian-François Le Lay er et kokkenavn, man skal lægge mærke til. Han har netop åbnet sin Restaurant Nærvær på Strandgade 87c - også kendt som Krøyers Plads.

Læs også: Billedserie: Kom med indenfor hos gourmetrestauranten Nærvær

Han har før været chefkok på Nimb Terasse, efter i en årrække at have været chef for Estlands svar på Falsled Kro, gourmetdestinationen Pädaste Manor og har også været forbi Søllerød Kro, Falsled Kro og Restaurant Herman.

Køkkenchefen Yves Le Lay. Foto: PR

Nærvær er både en vinbar og gourmetrestaurant, som både dækker det afslappede, med udsigt til Nyhavn, vin i glasset og småretter, der flyder ind over bordet - og så det topambitiøse i restauranten, hvor der er plads til 12 gæster af gangen.

Smukt placeret lige ud til vandet ligger Nærvær i det nye byggeri med umanerligt højt til loftet, men smagfuldt indrettet i moderne hygge-industriel-stil med masser af grønne planter, dybe velourstole og  dæmpet belysning.

Læs også: Japansk gademads-perle er åbnet på Nørrebro

Vinbaren koncentrerer deres fokus på Spanien, Italien og Frankrig, men udvalget er bredt. Maden i vinbaren serveres som små retter - der er 6-8 forskellige retter hver dag, der flyder i en lind strøm fra køkkenet, samt charcuterie og oste.

Læs også: Mikkeller, Michelin-kok og musikfestival går sammen om Københavns nye bar

Foto: PR

Godt gemt af vejen midt i bygningen har Yves Le Lay så gemt en Batman-hemmelig-agtig gourmet-restaurant, hvor døren åbner sig og et eksklusivt rum folder sig ud med åben spisebar med omkring 14 pladser. Enormt komfortable høje stole danner rammen, et personligt menukort med navn og kokkes signatur på ligger klar og så kan man ellers bare læne sig tilbage og nyde de to kokkes gastronomiske ballet i køkkenet, mens de snakker og hygger med gæsterne, svarer på spørgsmål og uddyber tankerne bag retterne.

Læs også: Billedserie: Kom med indenfor hos gourmetrestauranten Nærvær

Navnet Nærvær er godt valgt, for kokkene er virkelig til stede, og man har direkte udsyn til maskinrummet, og kan se sin mad blive transformeret fra friske råvarer til kulinarisk kunst.

Herinde har Yves anlagt en personlig stil med stærke rødder i det klassiske franske køkken, men med simplicitet og friskhed fra det nordiske køkken. Altid med udgangspunkt i de absolut bedste råvarer, tilberedt og forædlet med høj teknisk præcision og legesyg nysgerrighed efter nye smage og teksturer. En aften herinde med det hele står i omrking 2.000 kr.

Hvad: Nærvær
Hvor: Strandgade 87c, Indre By

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.