Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/11/15

Møller Snaps & Smørrebrød

Møller Snaps & Smørrebrød

Toldbodgade 5
1253 København K

Åbningstider

Man - Lør: 11.00-16.00
Søn: Lukket

Kontakt

31 50 50 75
 

 

 

 

 • Makrelmad med grillet agurk og friskost. Foto: Rasmus Kramer Schou

  Makrelmad med grillet agurk og friskost.

  Foto: Rasmus Kramer Schou
Møller Snaps & Smørrebrød i Toldbodgade stryger direkte ind i toppen af danske smørrebrødsrestauranter. Her er lyst, moderne og kvalitetsmad på tallerknen med omtanke.

Da Andreas Møller sidste år åbnede Møller Kaffe & Køkken på Nørrebrogade, tog han fuldkommen København med storm med sin udgave af heldags-morgenmad. Faktisk var hans koncept så godt, at han også løb med sejren i 'Byens Bedste Morgenmad' her på AOK.

Nu rører han så gevaldigt på sig igen.

Denne gang skal vi en tur til Toldbodgade 5, hvor han er sprunget ud med et nyt koncept: Smørrebrød.

Og endnu engang får den sig en ordentlig tur igennem hans køkken og kommer funklende ud på den anden side.

Billedserie: Hop ombord i byens nye vilde smørrebrød

Man må sige, at han har lagt sig i lidt af et minefelt - et stenkast fra Nyhavn, direkte overfor Told & Snaps og ved siden af Brooklyn Bar, som også serverer smørrebrød. Så er banen ligesom kridtet op.

Men Andreas Møller, som tidligere har været køkkenchef på Kanalen, Almanak og Nimb, er ligeglad med konkurrence. Han ved nemlig godt, at hvis man laver god nok mad, så skal folk nok komme.

Indehaver Andreas Møller er i skattekammeret og hente en af de 60 snaps. Foto: Rasmus Kramer Schou

Så han har har givet det klassiske danske smørrebrød en moderne overhaling. Kortet har 10 forskellige at byde på i prisklassen lige omkring de 100 kr. pr. styk.

Hvert stykke er komplekst med mange komponenter og bliver præsenteret af de summende tjenere, der kan fortælle økologiske historier fra både Lammefjorden og deres super-producent - Katjas marker.

Billedserie: Hop ombord i byens nye vilde smørrebrød

Råvarerne fejler bestemt ikke noget, og ambitionen lægger sig absolut også helt i den øverste top af Københavns, i forvejen, høje niveau. Vi er ude i moderne fortokninger af smørrebrødet, og man kan både støde på broken gel af syltelage, røget mayo samt dehydrerede æbler i desserten.

Møllers Snaps & Smørrebrød egner sig eminent til både det kvalitetsbevidste forretningsmøde og de allestedsnærværende foodies, der her kan opleve endnu en krølle på vores klassiske spise.

Og her må vi lige fremhæve sellerimaden - kortets vegetarret - og den skal nok få kødelskeren til at overveje sin position. Dampet knoldselleri, forskellige tomater og teksturer gør den til et absolut højdepunkt og beviser køkkenets formåen.

Kælderen er reserveret walk-ins. Overetagen er til reservationer. Foto: Rasmus Kramer Schou

Selve restauranten kan have 60 gæster, 30 på hver sal. Møller Snaps & Smørrebrød breder sig over to etager og indgangen i kælderen ligger designmæssigt et stykke fra traditionelle smørrebrødsrestauranter - her er mere luksus-spa-følelse end traditionel mad. Store lyse kakler, sorte lammeskind, ligeså sort bestik og hvide vægge med moderne kunst pryder den gamle bygning - som efter sigende skulle have været restaurantion i mere end 400 år.

Kælderen er til walk-ins, og ovenpå kan man, efter at have slået hovedet mod loftet - komme i mere herskabelige rammer. Hvid dug på bordene, smukke danske designstole (Møller 62, selvfølgelig) og højt til loftet og er forbeholdt gæster, der har reserveret bord.

Ovenpå er der hvid dug på bordene, højt til loftet og herskabelig stemning. Foto: Rasmus Kramer Schou

Man kan selvfølgelig ikke kalde en restaurant noget med snaps - uden at gøre noget ved det, så Møller har i kælderen 60 forskellige hjemmelavet snapse stående i store krukker.

Billedserie: Se al mad og snaps lige her

Der er altid omkring 10 stk. på kortet, men man kan selvfølgelig altid smage dem, der 'er på vej'. Så kommer pipetten frem og som med vin, bliver der hevet prøver ud direkte i snapseglasset.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.