Frokost
Middag
Kinesisk
Trendy
Den letteste måde at teste, om en kinesisk restaurant er god, er at se om der sidder mange kinesiske gæster.
Så ud fra den målestok er Magasasa Dim Sum & Cocktails allerede en af byens bedste.
Den nye restaurant på Flæsketorvet 54-56 (mellem Nose2Tail Meat And Seafood og Juicy Burger) har netop slået dørene op for hele København, men har de seneste to uger op til åbningen kørt en slags soft-opening for alle de kinesiske stamgæster, hvor der var fyldt med kunder, der vidste, hvad Magasasa står for.
Se billederne fra Dim Sum & Cocktails: Her er Kødbyens nye kinesiske slagtehal
De har nemlig allerede to andre restauranter, en på Istedgade 4 og en på Amagerbrogade 44, hvor en hær af lokale kinesere trækker hen, når de får kulinarisk hjemve.
Man skal nemlig huske på, at Kina geografisk er verdens fjerdestørste land - og at hver af deres 31 regioner næsten alle er på kanten til gigantiske, så deres gastronomiske traditioner spænder milevidt.
Istedgade-restauranten har specialiseret sig i de sydkinesiske Sichuan- og Anhui-provinser og Amagerbrogade har fokus på det kantonesiske Hunan køkken fra sydøstkina.
Læs også guiden: De 5 autentiske kinesere
Den nye restaurant lever op til sit navn ved at have rettet sigtekornet ind på de små dampede delikatesser, Dim Sum, som oprindeligt var en snack, der blev serveret på små diners, der lå langs silkevejen i det sydlige Kina.
Hvis man har taget udvidet kinesisk i skolen (haven't we all?) ved man, at Dim Sum er en kantonesisk frase, der kan oversættes til: "det, som rører ved hjertet" og meningen er, at man bare bestiller løs alt efter humør, lidt ala det spanske tapas-begreb.
Ejeren af alle Magasasa-restauranterne hedder Jiamin Wang, og hun kom til Danmark i 2009 fra den sydkinesiske Guangxi-region og har altså på næsten ingen tid sat et tydeligt aftryk på den kinesiske mad-branche.
Og det lader til at hun har smidt en spids bambuspil lige i bulls-eye med sin nye restaurant.
Her er Kødbyen-råt-og-rustikt med de karakteriske hvide fliser og synlige rør i loftet, og det look går godt til Dim Sum & Cocktails enkle træborde, stringente sort/røde stil uden så mange dikkedarer. Man svinger ind forbi det kinesiske slagtehus, fordi man er snacksulten eller tørstig, og bliver hængende til man triller mæt, snalret og glad ud igen.
Baren ligger til venstre, når man kommer ind, i et større loungeområde, til højre er her ca. 20 borde samt et åbent køkken, hvor kokken med et vist håndelag viser, hvordan hjemmelavede nudler skal håndteres.
Se billederne fra Dim Sum & Cocktails: Her er Kødbyens nye kinesiske slagtehal
Menukortet er koncentreret omkring dim sum, som bedst forklaret er små bite-size hapsere af forskelligt fyld i en tynd dej - enten dampet, stegt eller begge dele.
Men for at glæde de kinesiske stamkunder breder køkkenet sig også ud i mere unikke retter, som man lige skal have tjeneren til at uddybe, hvis man er rookie i kina-mad. Priserne er meget overkommelige, og man kan hurtigt komme godt rundt på kortet med retter til 30 kr.
Cocktailbaren er ligeledes ambitiøs og styret af Jannick Gram. Efter at have været bar-manager på d'Angleterres Balthazar Champagne Bar og gjort flot figur i verdens største cocktailkonkurrence, World Class, er han gået ind i ejerkredsen af Cocktail Kompagniet, som også står for cocktailbarene 1105 og 1656.
På Dim Sum & Cocktail laver de selvfølgelig kinesiske cocktails med udelukkende kinesiske ingredienser - og det er ikke noget dårligt benspænd. Det har tværtimod fået givet baren et unikt twist, og til 85 kr. pr. cocktail ligner det et af byens nye in-steder.
Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.
Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.
Modtag vores faste nyhedsbrev med guides til ugens bedste oplevelser og sidste nyt fra byen. Vi sender det til dig, når en ny uge skydes i gang, og når weekenden nærmer sig.
Tilmeld dig vores breaking-nyhedsbrev og få de vigtigste og største nyheder fra København direkte i indbakken.