Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/05/17

Jordnær

  • Sandart pakket ind i et spidskålsblad placeret i en ramsløg/misosuppe. Madanmeldelse Restaurant Jordnær. Foto: Mads Joakim Rimer RasmussenSandart pakket ind i et spidskålsblad placeret i en ramsløg/misosuppe. Madanmeldelse Restaurant Jordnær. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
  • Foto: Jan Holm Christensen Foto: Jan Holm Christensen
  12  
Ambitiøs restaurant på Gentofte Hotel i Nordsjælland serverer nordisk gourmetmad.

Jordnær er måske ikke lige dét ord, de fleste forbinder med det pengestærke Gentofte. Ikke desto mindre er det navnet på en nyåbnet restaurant i det gamle hotel midt på Gentoftegade.

Som Jordnærs logo, et veludviklet rodnet, antyder, så handler navnet mere om begreber som jord-til-bord og terroir.

Læs også: Anmeldelse - fem flotte stjerner til Jordnær

Køkkenchefen hedder Eric Vildgaard, og han udgør sammen med restaurantchefen Tina Kragh Vildgaard det jordnære værtspar.

Begge har tidligere været på Fredensborg Store Kro, men Eric Vildgaard har også taget masser af erfaring med fra sine tre år på Noma. Han er forøvrigt også bror til Torsten Vildgaard, der til dagligt huserer på Michelinrestauranten Studio.

Foto: Jan Holm Christensen

På Jordnær bliver man forkælet, og de vil virkelig en det godt heroppe.

Fra morgenstunden jager de gode råvarer i naturen, det være sig enten ultralokale grønne urter eller friske fisk fanget i Arresø, som om aftenen bliver omdannet til seriøst flotte anretninger i den nordiske stil.

Her er tænkt over tingene og ambitionerne er omvendt proportionalt med restaurantens navn, for de sigter virkelig mod de højere gastronmiske luftlag.

Læs også: Madklubben kommer til Østerbro med gigantiske planer

Selve hotellet kan dateres helt tilbage til slutningen af 1600-tallet, men det blev nænsomt restaureret i 2008, så det fremstår moderne, men med tydelige referencer til den gode historie og har bevaret en gammel charme.

Til aften kan man enten vælge a la carte eller hoppe ud i enten 3, 5 eller 7 retters menuer til ca. lige over 100 kr. pr. ret, hvilket virker som en særdeles fornuftig pris alt taget i betragtning.

Læs også: Guide: 10 forårsting du ikke må gå glip af i København

Man kan også nyde en frokost herinde. Her har Eric taget livtag med klassikere som tarteletter, sild, smørrebrød og meget andet som han har hevet op i en gourmetudgave.

Jordnær er nu officielt den bedste undskyldning for at tage et smut til Gentofte - restauranten ligger for øvrigt tæt ved smukke Gentofte Sø, bare 9 kilometer fra Rådhuspladsen - eller 5 kilometer fra Fælledparken og hotellet tilbyder også gratis parkering.

Læs også: Anmeldelse - fem flotte stjerner til Jordnær

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.