Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/12/13

Ipsen & Co

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk

Intet kvarter uden et ægte "neigbourhood hangout". Sådan kan man sige om de fleste områder af hovedstaden, men det er stadig svært at finde caféer med personligt tilsnit og en oprigtig stamgæst-atmosfære på Frederiksberg.

Ét af de steder, der alligevel har formået at finde den rette formel, er Ipsen & Co. på Gammel Kongevej. Siden den lille, gule hjørnecafé åbnede i oktober 2012, har kundetilstrømningen været til at tage og føle på, og er man ikke heldig at få en siddeplads, har Ipsen & Co på behændig vis lavet et "To Go" vindue, hvor både kaffe, bagværk og sandwiches langes ud gennem en lille glasluge.

Månederne op til åbningen brugte indehaver Charlotte Ipsen på at gå og nusse om indretningen, således at caféen kunne få den helt rette atmosfære. "Jeg blev meget inspireret af mine rejser til Paris, hvor cafélivet er noget helt andet end herhjemme. Der handler det hele ikke om profit og upersonlige koncepter, men derimod om at skabe et afslappet og personligt men stadig stilfuldt pusterum i en travl hverdag", fortæller den relativt nyslåede caféejer.

Før hun kastede sig over salget kaffe og kager, arbejdede Charlotte med møbler og mode. Sansen for stil og indretning er tydelig i det hyggelige hjørnelokale, der bedst kan beskrives som mormor-romantisk sommerhus tilsat rå, industrielle elementer.

Således er borde og hylder lavet af slidt, drivtømmeragtigt træ, hvilket står i kontrast til de gamle apotekerlofter med glaspaneler malet i lavendel og okker. Eames designerstole mænger sig med pileflet og lammeskind, og den ene væg er klædt i et tapet, der ligner bølgeblik. I de store vinduesborde er indrettet bænke med ryglæn i træ, og ud mod Gammel Kongevej er små sofapladser og borde opbygget som én uafbrudt møbelskulptur.

Den bageste del af caféen fungerer som kagemontre og disk, hvor du selv bestiller mad og drikkevarer. Ipsen & Co er især blevet kendt for sin morgenmad og brunch, der uden dikkedarer og mærkelige påfund byder på jordnære elementer som hjemmelavet syltetøj, müsli og blødkogt æg.

Selvom der altså laves enkelte ingredienser samt boller og sandwiches fra bunden, har man valgt at alliere sig med lokale leverandører til det overskuelige menukort. Selv siger Charlotte Ipsen, at stedet "er lig med leverandørerne". Du kan derfor forvente kvalitetssupper fra Soupanatural, nybagt brød fra Krummen og Kagen og kaffe fra det hippe Coffee Collective.

Filosofien bag Ipsen & Co er, at det hele skal være tilgængeligt. Her er en ostemad en ostemad, og sådan skal det blive ved med at være. Den samme tilgængelighed gør sig gældende hos personalet. Mantraet lyder, at man hellere vil ansætte folk, der passer ind på en varmestue end på en café.

Med andre ord håndplukkes de ansatte altså efter deres evne til at tale med og hygge om gæsterne, og det har vist sig at være et hit, da stamgæsterne eftersigende betragter Ipsen & Co som et hjem udenfor hjemmet. Alle ansatte gennemgår dog efterfølgende et intenst barista-kursus, således at smil og gode miner får selskab af en gedigen kaffekunnen, hvilket er uundværligt i det københavnske café-miljø.

Hvad: Ipsen & Co
Hvor: Gammel Kongevej 108, Frederiksberg

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.