Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/11

Il Grappolo Blu

 • Foto: PR Foto: PR
 • Parret Alfredo Franco og May-Britt Koed Foto: PR

  Parret Alfredo Franco og May-Britt Koed

  Foto: PR
 • Foto: PR Foto: PR
Il Grappolo Blu blev i 2010 overtaget af Alfredo Franco og hans kone May-Britt Franco Koed, som til frokost og aften serverer de klassiske 10 antipasti som altid har været Il Grappolo Blu’ s varemærke gennem tiden siden 1999.

...

Il Grappolo Blu er ganske rigtig kendt for sine 10 delikate antipasti, som løbende bliver skiftet ud afhængig af sæsonnens gode råvarer. Herudover må det siges at være super vinen Brunello, som oftest fører vinelskere hertil.

Restauranten har gennem tiden opnået stor anerkendelse for de dyre dråber og tæller på nuværende tidspunkt over 165 forskellige etiketter indenfor Brunello. Den ældste af slagsen. en Biondi Santi, er fra året 1955. Hertil kommer alle de andre vine, som nydes under kyndig vejledning af Giuseppe Aliberti.

Il Grappolo Blu skræddersyr arrangementer som passer forskelligheden af deres gæster, hvilket betyder at de huser både virksomheder og grupper til kokkeskole, afholder vinsmagninger, laver specielle Brunello vinmenuer samt holder både bryllups- og barnedåbsarrangementer.

Læs også guiden: De 5 gode spisesteder i forårssolen

I dag er restauranten ejet og drevet af køkkenchef Alfredo Franco, som startede sin karriere i Danmark på selv samme sted for 8 år siden.

Han kom til Danmark efter at have arbejdet på forskellige gourmetrestauranter i Italien, både i regionerne Campania og Toscana. Sidst, her i København, arbejdede Alfredo for den canadiske ambassadør i hans private hjem på Østerbro.

Da han sammen med sin hustru fik muligheden for at købe den lille perle på Vester Farimagsgade slog han til, og her har han udfoldet sine italienske evner siden.

På Il Grappolo Blu kører de med sammensatte menuer, og man skal derfor ikke sidde og bryde sit hoved med at vælge og fravælge en masse retter. Man skal bare bestemme sig for, hvor sulten man er, og så klarer kokken resten med køkkenets forskellige tastingmenuer.

En af de mest populære er 20 retters tasting menuen, hvor man kommer gennem hele det italienske køkken. Hvis ikke man helt har appetitten til den store 20 retters tasting menu, kan man også vælge 15 retter til 685 kroner eller den 'lille' 10 retters til 445 kroner.

Man kan faktisk også gå den anden vej, og bestille 30 retter, som ligger i 1090 kroner, hvilket faktisk er den god deal, eftersom hver ret ender på ca. 36 kroner. Man kan selvfølgelig også gå all-in og hoppe på 'Completi e completi', som den hedder. Her er både masser af mad, ekstra snacks, lækre matchende vine, kaffe og hjemmelavede petit fours. Hele herligheden koster 2.156 kr.

Læs også: Michelins god-til-prisen-restauranter 2012

Sammen ejer parret også L'Osteria del Grappolo Blu, som er nabo restaurant til Il Grappolo Blu på Vester Farimagsgade.

Begge restauranter er rekommanderet i Michelinguiden. Il Grappolo Blu har opnået at være nævnt i den lille røde bog siden 2003.

Il Grappolo Blu, som betyder den blå drueklase, blev åbnet af Gildo Russo i 1999. Han havde arbejdet som kok og tjener på en lang række restauranter i Italien og på den hjemlige San Giorgio

Læs mere om Il Grappolo Blu på ilgrappoloblu.com

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.