Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/01/18

Guide: Her er 6 nye restauranter du skal kende

  • Foto: Isa Jacob Foto: Isa Jacob
Det stopper aldrig. København er igen igen blevet beriget med masser af nye gode restauranter. Fra den asiatiske grillbar til en autonom BZ'er-Guide: restaurant - her er 6 nye restauranter, du skal besøge. Tryk på billederne og læs meget mere om Københavns nye spisesteder.

IBU

Vesterbrogade 56
1620 København V

IBU

Foto: Camilla Winther

Henrik Jyrks restaurant på Vesterbrogade er en autentisk smagseksplosion fra både Malaysia og Singapore.

Stilen er asian fusion med et lille twist rock 'n' roll og man kan sidde og nyde sin mad i baren, hvis man vil have den kosmopolitiske stemning fra storbyen med.

Menuen starter ved de 85 kr. for spareribs, og kører så ellers derudaf med rendang (Indonesisk simreret tilberedt i kokosmælk og en rigdom af sydøstasiatiske krydderier), singaporeansk chilli-krabbe over andehjerter med teriyaki, appelsin og ingefær inden den dyreste ret til ca. 200 kr., som er Wagyu-kød, rødvin og wasabi. 

Hvad : IBU
Hvor : Vesterbrogade 56, 1620 København V

Bach Yên Grillbar

Vesterbrogade 40
1620 København V

Bach Yên Grillbar

Foto: PR

LêLê familien kom egentlig til Danmark som bådflygtninge og åbnede en grillbar i 80’ernes Nordjylland, den var drevet af mor Bach Yên. Og nu har de så åbnet en i København.

Missionen er at trække 80’er grillbaren ud af fordums friture og støve den af, så den passer ind i det moderne København. Det betyder blandt andet et menukort med pølse med brød, men her er pølserne fyldt med smagsgiverne, limeblade, citrongræs, galanga og koriander.

Fiskefiletten (170 kr.) er lavet på paneret sandart med grønne sticky rice lagt på en mangosalat. Her er også bao-burger (125 kr.) lavet med den karakteristiske, vietnamesiske baobolle, softshell-krabbe og friske urter. Kinarullen gentænkes med bl.a. kalvebrisler, andeconfit og shiitake svampe. Med andre ord, rimelig langt fra Jyllands klassiske grillbar-udgaver.

Hvad : Bach Yên Grillbar
Hvor : Vesterbrogade 40, 1620 København V

Restaurant Wilhelm

Nikolajgade 18
1068 København K

Restaurant Wilhelm

Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Wilhelm startede sit liv ude på Ordrupgård.

Den lå i Wilhelm Hansens gamle garage. Men da Odrupgård lukkede ned i to år flyttede Wilhelm til København - Nikolajgade 18 for at være mere præcis.

Det er tydeligt, at her sigtes mod det øvre luftlag af restauranter, og de har tænkt sig at lokke lokalbefolkningen til med spændende mad til gode priser, eller gourmet-light, om man vil.

De har en 4-retters menu plus snacks for meget rimelige 350 kr., eller man kan vælge retter a la carte eller måske bare lidt snacks eller bare komme forbi til en oste-tallerken og et godt glas vin, hvis det er det, man lige har lyst til.

Maden fokuserer på det enkle og rene, og kræfterne bag Restaurant Wilhelm finder inspiration i skoven og naturen. Vildt, fisk i sæson, ofte krogfanget og lokal-producerede grøntsager.

Hvad : Restaurant Wilhelm
Hvor : Nikolajgade 18, 1068 København K

Hey Darling

Øster Farimagsgade 24
2100 København Ø

Hey Darling

Foto: PR

Hey Darling er et lokalt stamsted på Østerbro, der er overordentligt glade for meatballs og gin.

Menukortet byder på en frokost meatball-sandwich til 80 kr. med chunky tomatsovs, bøffelmozzarella og pesto som basen. Derudover kan man twiste den i forskellige retninger som f.eks. en meatball af okse som kommer med ricotta, parmesan og persille.

Langt størstedelen af råvarene er økologiske og fra fritgående dyr, og de bliver behandlet med respekt.

Middagsserveringerne er selvfølgelig også meatballs, men om aftenen bliver de serveret i en tallerken og sprødheden kommer så fra det medfølgende hjemmebagte foccaciabrød, som knaser godt i munden.

Hvad : Hey Darling
Hvor: Øster Farimagsgade 24, 2100 København Ø

Punk Royale

Dronningens Tværgade 10
1302 København K

Punk Royale

Restaurant "Punk Royale" på Dronnings Tværgade i København er blevet anmeldt. Foto: Asger Ladefoged

Spis som en autonom konge. Konceptrestaurant serverer caviar, trøfler og foie-gras blandt graffiti og smadrede lokaler.

Punk Royale startede sit vilde liv i Stockholm som en konceptrestaurant, og fik i starten af 2018 sin egen afdeling i kongens København.

Konceptet er det samme: De mikser den skæve undergrund med den moderne og luksuriøse madscene. Den store menu koster 995 kr. og får så serveret 20 serveringer og drikkevarer.

Caviar, trøfler, hummer, østers, pigvar og foie gras er hyppige gæster på menuen, men alting bliver stadigvæk serveret på - alternative - måder, så det passer ind i konceptet. Man skal være åben for lidt af hvert herinde, og det hjælper at have sin største ja-elefanthue på.

Hvad : Punk Royale
Hvor : Dronningens Tværgade 10, 1302 København K

Madklubben Østerbro

Østerbrogade 79
2100 København Ø

Madklubben Østerbro

Det gamle Park på Østerbro bliver snart forvandlet. Foto: Rasmus Kramer Schou

Madklubben har indtaget den ikoniske Park-bygning på Østerbrogade.

Den ligger i de bagvedliggende lokaler ud mod atletikstadionet og er perfekte til formålet med sine mange forskellige rum, chambre separee, niveauer og terrasser. Madklubben Østerbro har plads til omkring 220 spisende gæster.

Menuen er klassisk Madklubben med en enkelt ret for 125, to retter for 200 og tre retter til 225 kr. Menuen skifter ca. hvert kvartal og enkelte retter kræver tilkøb - f.eks. skal man lægge 150 oveni, hvis man vil have en steak au frites.

Hvad : Madklubben Østerbro
Hvor : Østerbrogade 79, 2100 København Ø

 

Det mener brugerne..

windows 10

Mind blowing and out standing article must visit here our homepage http://fileexplorerwindows.com and get the process to open the file explorer in windows 10 operating system in just few steps.