Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/12/17

Guide: Her er 10 nye københavnske restauranter du skal kende

  • Restaurant Silo. Foto: Søren Bidstrup

    Restaurant Silo.

    Foto: Søren Bidstrup
København er igen igen blevet beriget med masser af nye gode restauranter. Her er et overblik. Husk du kan trykke på billederne og læs meget mere om Københavns nye spisesteder.

Restaurant Silo

Helsinkigade 29
2150 Nordhavn

Restaurant Silo

Der er helt oppe i vinduespartierne, at Restaurant Silo holder til. Foto: Rasmus Kramer Schou

Restaurant Silo har 17 og 18 etage i The Silo i Nordhavn - og måske byens bedste udsigt.

De råder over 967 kvadratmeter heroppe, og det er inddelt i fire forskellige afdelinger, og alle er velkomne heroppe - hvad enten det blot er til en kaffe eller det store gourmetudtræk.

De producerer både frokost og aftensmad til de 130 gæster, som der er plads til. Frokostpriserne ligger mellem 75-125 kr. og vedkender sig et verdenskøkken baseret på velsmag. Det kunne f.eks. være menuierestegte kalvebrisler med pommes pure og skummende sauce på grov sennep.

Til aften kan man få en fire-retters menu til 425 kr. eller gå a la carte i kortet, der starter ved 105 for forretter (lun blæksprutte med grillede porrer og forårsløg samt løvstikke, syrlig løgvinaigrette) og omkring 235 for en hovedret (stegt pighvar med dampet broccoli, brøndkarse og Bourgogne-snegle i rødvinssauce).

Trio

Jernbanegade 11
1608 København V

Trio

Trio i Axel Towers er så internationalt cool, som det overhovedet kan blive. Kom med indenfor her - og se Danmarks måske fedeste toilet. Københavns nye gourmetrestaurant Trio ligger i Axel Towers og har en, skal vi sige ok, udsigt over byen.Læs alt om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Christian Aarø som sammen med Søren Selin ejer Restaurant Trio driver i forvejen AOC med sine to Michelin-stjerner og en af byens helt lysende gourmet-light restauranter i No. 2.

Trio er en gourmetrestaurant og cocktailbar på 9 og 10 etage i Axel Towers, lige overfor Tivolis hovedindgang og emmer af eksklusiv storby-stemning, når man betragter byens blinkende lys under sig.

Køkkenstilen er dogmefri og kan hive indslag ind fra hele verden, men vil hovedsageligt koncentrere sig om lokale råvarer i sæson. Syv retter til aften står i 675 kr., og a la carte retter starter omkring de 100 kr.

Restaurant Sanchez

Istedgade 60
1650 København V

Restaurant Sanchez

Køkkenchef og ejer Rosio Sanchez yderst til højre her bag klappen i sin restaurant i Istedgade. Foto: Rasmus Kramer Schou

De mexicanske taco-dronning har med Sanchez i Istedgade åbnet sin første store restaurant i København.

Her er plads til 46 gæster i restauranten, og hun har fået designfirmat La Metropolitana fra Mexico City til at indrette - ligesom de for øvrigt også gjorde, dengang noma poppede op i Mexico.

Priserne for de såkaldte 'smaller bites' starter ved 70 kr. og kunne f.eks. være pork chicharron. I 'larger bites' kan man selvfølgelig få sine tacos som efterhånden har gjort Rosio verdensberømt. Man kan også vælge menuen til 350 pr. person og så sender køkkenet fem retter ned til bordet.

I den lange bar kan man også sidde og spise eller måske bare tage sig en drink, hvor de twister de klassiske drinks, har masser af mezcal, særlige mexicanske øl, aguas frescas og naturvine.

Restaurant Niels

Niels Brocks Gade 1
1574 København V

Restaurant Niels

En af Jeppe Foldagers retter. Foto: PR

Lige ved siden af Glyptoteket og Tivoli er det svenske luksushotel Nobis netop åbnet. Og et luksushotel skal selvfølgelig også have en gourmetrestaurant.

På Nobis hedder den Niels, og på trods af høje ambitioner, så kan man komme ind fra gaden i et par jeans og t-shirt og tage en ret eller to, men man kan også komme i tweedjakke og skarp butterfly og prøve den helt store gourmetaften - der er plads til alle typer gæster på Niels.

Hovedretterne starter ved 250 kr., og indretningen er domineret af et midnatsblåt trægulv, god akustik, lyse træmøbler og så det lyseste læder, som også går igen i hele hotellet, og som med tiden vil få patina.

Café Royal

Hammerichsgade 1
1611 København V

Café Royal

Café Royal er omdannet til en uformel designrestaurant, hvor gæsteoplevelsen er i fokus, når der serveres bistro-retter og cocktails til københavnerne. Foto: PR

Café Royal på Radisson Blu Royal lige overfor Tivoli er blevet en kosmopolitisk designperle med tilhørende bistro-retter og cocktailbar.

Restauranten er blevet et ægte skattekammer af Arne Jacobsens designs. Blandt andet har Giraffen og Mayor-sofaen fået nyt liv, ligesom en læderudgaven af Dråbe-stolen forkæler øjet.

Hvis man kan få øjnene væk fra de smukke design-kult-møbler og hopper ned i menukortet, finder man klassiske bistro-retter, kyndigt ledet af køkkenchef Christian Paradisi, som kommer fra en stilling som køkkenchef og medejer af Restaurant Umami. Midt i køkkenet står en Josper-grill, som giver kød, fisk og fjerkræ grillsmag over kul.

Restaurant Frank

Ny Adelgade 3
1104 København K

Restaurant Frank

Foto: PR

To lysende mad- og vintalenter er gået sammen om at åbne ny restaurant – og Madklubbens Anders Aagaard er hovedinvestor.

Stedet hedder Frank og er også ejet af køkkenchef Christoffer Brink, som tidligere har været assistent for Jeppe Foldager, da de vandt sølv til Bocuse d’Or i 2013. Siden har han været kok på bl.a. Geranium og Alberto K og senest køkkenchef på Gemyse i Tivoli. Anders Vendelbo kommer med en baggrund fra bl.a. No.2, Ved Stranden 10 og Admiralgade 26.

Der er kun en regel herinde: Maden skal smage af noget. Her er en menu, som består af otte serveringer til ca. 485 kr. og så et à la carte kort, hvor retterne er prissat mellem 75 og 350 kr.

Man kan sidde i bløde grønne veloursofaer langs hele væggen, der er malet i en støvet bourgognerød farve og med kunst på væggene samt en hel væg med fritlagte mursten. Her er håndlavede træborde, og man sidder godt i Wegners CH26 spisestol, mens kokkene, som kommer til at servere en del selv, kommer ind med maden anrettet på specialdesignet stentøj.

Barabba

Store Kongensgade 34
1264 København K

Barabbas

Riccardo Marcon. Foto: Ed Gumuchian

Sommelieren Riccardo Marcon fra Michelin-restauranten 108 er teamet op med Pluto-holdet for at åbne italiensk restaurant i Store Kongensgade.

Den hedder Barabbas og har lysekroner, håndmalet tapet fra Tyrkiet, marmorborde og et stort 350 år gammelt træbord, som bliver reserveret walk-ins samt store tunge træskabe.

En pasta koster omkring 130 kr. og en hovedret omkring 180 kr. og selvom der bliver anrettet flot på tallerknen, så kan der også sagtens blive plads til en helt enkel klassisk pasta med hvid trøffel over.

I den mere detaljerige ende kunne man måske få sig en omgang ravioli med gris og cannellini samt muslinger og tang. Eller en sprød kalvetunge med muslinger og salsa verde.

Riccardo Marcon står selvfølgelig for vinen, og i samme stil som han plejer – med fokus på lokale druetyper og masser af terroir. Og køkkenet har åbent til kl. 02 om natten

PS Bar & Grill Østerbro

Østerbrogade 106
2100 København Ø

PS Bar & Grill Østerbro

PS er kendt for sine lækre delevenlige retter. Foto: Christian Hoyer

PS Bar & Grill i Pilestræde har fået en aflægger på Østerbrogade 106, det store hjørnelokale ved Skt. Jakobs Plads, som før har huset navnkundige Theodor's Cafe for år tilbage og senest Cafe Phønix.

Det er et uformelt, lækkert spisested, hvor menuen, ligesom på PS i Pilestræde, består af en række snacks eller større retter så som rib-eye, oksemørbrad eller et lækkert stykke fisk. Dertil en række sideorders og saucer, så du selv kan sammensætte måltidet, efter hvad du har lyst til.

Sliders Istedgade

Enghave Plads 4
1670 København V

Sliders Istedgade

Foto: Sisse Stroyer

Sliders lige ved Dronning Louises Bro beviste i 2014, at små burgere sagtens kan have stor smag. Faktisk gik det så godt, at de nærmest har haft fuldt hus siden første åbningsdag.

1.december 2017 blev det så tid til, at de populære burger-entreprenører udvidede deres forretning med endnu en afdeling. Valget af lokaler faldt på Enghave Plads 4, i den store hjørnebygning, hvor Nordea tidligere har haft filial.

Menuen bliver den samme som på Nørrebro, der er stadigvæk en slider for 45 kr. og man kan få tre sliders + en sideorder og dip for 129 kr. Der er ni forskellige at vælge imellem, blandt andet Triple Truffle Cheese med tre slags oste, tre slags svampe og trøffelmayo.

Magasasa Fusion & Cocktails

Vesterbrogade 39
1620 København V

Magasasa Fusion & Cocktails

Foto: Rasmus Kramer Schou

Magasasas Vesterbrogade-restaurant serverer moderne kinesisk mad og cocktails.

Man kan hoppe ombord i forskellige grønne, gule og hvide dim sum, lotusrodssalat eller en kalvetunge med kejserhatte, serveret i rygende varm smedejernspande, så retten bobler på bordet.

Deres forårsruller med confiteret and skal også fremhæves som go-to yndlingsret, og så er priserne særdeles nede på jorden

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register