Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/08/16

Grisen

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
På Grisen serverer en Masterchefvinder kick-ass grillretter blandt Pia Kjærsgaard og en stripperstang. Læs alt om den her.

Lad os bare være ærlige, Grisen sætter helt nye standarder for grillmad. Menukortet er holdt i stram snor og byder på fem gennemarbejdede retter:

Flæskestegssandwich, bøfsandwich, frikadellesandwich, pølsemix (alle til 55 kr.) og en hotdog (til 40 kr.). Plus kortets dyreste omgang - en dessert til 65 kr., men det er også en ordentlig omgang chokolademousse lavet på 64 procents Valhrona.

Og sådan er det hele vejen igennem. Her er ikke taget nogen smutveje i køkkenet, alt er lavet fra bunden, så smagen når toppen.

Se billederne: Så hyggeligt er der hos "Grisen"

Grillmester er Umut Ra Sakarya, nyslået Masterchef-vinder i 'Mig og min kok' udgaven, hvor han førte René Dif til tops. Umut har selv arbejdet på grillbar og pizzaria i sine tidlige år, men knoklet sig op af den kulinariske stige, blandt andet som volontør på Geranium og senere souschef på Ravage.

Han har sammen med sin søde kæreste Katrine Hjorth (professionbachelor i Ernæring og Sundhed) nu valgt at gøre dansk grillmad ære, ved at behandle den med den respekt, den fortjener.

Klassisk grillmad
Her er ikke pillet ved traditionerne. Der er præcis det i sandwichene, som der skal være, men arbejdsindsatsen og den tekniske know-how er hævet betragteligt, så de er kommet over i modsatte grøft af  billigste frysevarer og en tur i ønskebrønden (frituregryden).

Der er lavet utallige test af rødkål, hjemmerørte mayonnaiser, boller, den tykkeste sovs lavet på god fond og selvfølgelig svin.

Billedeserie: Kom med indenfor hos Grisen her

Grisen bor i et lyst hjørnelokale på Fredensgade 5, lige der hvor Nørrebro bliver til Østerbro - tæt på både Rigshospitalet og søerne.

Grisen har plads til ca. 30 gæster og åbent alle dage 16.30 til 21.00, men når sandwich nr. 200 ryger over disken, så lukker de ned for dagens produktion.

Indretningen er som at komme hjem til farmor. Her hænger platter, skibsure, æbleskivejern, billeder af den royale familie - og jo det er faktisk farmor, der har hæklet tæpperne. Her mangler bare et kakkelbord for at fuldende oplevelsen.

Selvom Grisen ligner et satirisk indspark til danskheden i al dens selvfedme, så kommer det fra hjertet.

'Vores lejlighed er næsten tom nu,' fortæller Katrine. 'Alle de her ting hang hjemme hos os selv før. Vi er selv vilde med stilen, og det passer bare godt ind i en traditionel grillbar, tænkte vi.'

Mågestel og kronhjort
Her bliver serveret mad på ægte porcelæn og kaffe i mågestel, på væggen brøler kronhjorten - side om side med Nomas kogebog, og fra en plads i vinduet hænger et billede af Pia Kjærsgaard med danske flag klistret på - ingen kan tage patent på danskhed.

'Vi er ikke altid enige i hendes politik, men hun virker som en rar dame, og det hele er gjort med et kærligt glimt i øjet. Hun står for alt, hvad der er dansk, og det gør vi også med Grisen, så vi har kapret hende som maskot,' fortæller Umut.

Han boede selv i Eskisehir i Tyrkiet, indtil han var 11 år og har faktisk ingen permanent opholdstilladelse endnu. Der skal dog ikke gå storpolitik i Grisen, alt er spas og løjer.

Stripperstang
Da de rev en mur ned i køkkenet, var der nemlig et gasrør, som ikke kunne flyttes, så de malede det rødt og lavede det til en stripperstang, som alle er velkomne til at tage en tur på - med eller uden tøj. Man får taget sit billede, som bliver hængt op på væggen, og flere venner har allerede taget en svingom, inklusiv Katrines mormor (se billedeserie).

Her bliver spillet Kim Larsen på anlægget, man kan spille 'Kaste-Gris', og håbet er at åbne flere små svin rundt om i byen, hvis det bliver en succes.

'Det er planen, ligesom det er planen at gå over til økologi, ligeså snart vi er kommet godt i gang.'

Se billedeserie fra Grisen her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Skuffende

Forventningerne til en lækker flæskestegssandwich var høje, da vi besluttede at tage mad med hjem fra Grisen fredag aften. Vi bestilte 2 flæskestegssandwich med ekstra svær og en bøfsandwich, men vi fik kun ekstra svær i den ene samt en bøfsandwich, der mest af alt mindede om en burger med salat osv. Det tog vi ikke så tungt, hvis så bare maden var i orden - men, det var den desværre ikke.
Flæskestegen, som jeg tror var lavet af kamsteg (som i forvejen kan være lidt tørt) var blevet stegt skivevis på en pande og var kedelig og alt for tør. Det ærgrer mig at man ikke får friskskåret skiver fra en steg, men må nøjes kød, der tydeligvis er blevet genvarmet. Flæskesværene var særskilt puffet og smagte ikke af noget. Personligt kan jeg bedre lide svær fra en steg, men det er naturligvis en smagssag.
Tilbehøret bestod af enorme mængder af agurkesalat og rødkål, som var meget syrligt. Til vores pommes havde vi bestilt bearnaise, som indeholdt enten chili, cayennepeber eller andet stærkt rødt krydderi, hvilket jeg ikke synes hører hjemme i bearnaise. Det bedste var bollerne, som var bløde og luftige, men det er ikke nok til at vi genbesøger stedet.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.