Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/05/14

Gourmandiet

Gourmandiet

Rosenvængets Alle 7 A
2100 København Ø

Åbningstider

Butik:
Man-tors kl. 11-18
Fredag kl. 11-19
Lørdag kl. 10-15 (brunch 10-14)
Søndag lukket

Gourmandiet by Night: Tor, fre og lør 17.30-24. Køkkenet lukker kl. 22.

Kontakt

39 27 10 00
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Middag

Køkkentype

Fransk/dansk

 

 

 

  • Byens smukkeste slagterforretning: Gourmandiet i Rosenvængets Allé Foto: Else BjørnByens smukkeste slagterforretning: Gourmandiet i Rosenvængets Allé Foto: Else Bjørn
Gourmandiet i Rosenvængets Allé er ikke blot byens smukkeste slagter- og delikatesseforretning, men også et lille spisested.

Tæt på Trianglen på Østerbro ligger Gourmandiet, som er et slaraffenland for gourmand'er.

Gourmandiet er en slagterforretning med øko-kød fra dyr, der har haft et ordentlig liv før slagtebænken, en delikatesseforretning, hvor du kan købe charcuteri og spiseklar aftensmad og et lille, rustikt bøf-spisested.

I marts 2008 blev delikatessebiksen i det ene lokale forvandlet til en lille restaurant, hvor du kan spise brunch om lørdagen fra 10-14 og få en god bøf om aftenen fra torsdag til lørdag.

Frokost
Hver torsdag og fredag kan du nyde frokost i restauranten der har åbent til kl. 15.
 
Kød fra økologiske stude
At priserne på de gode højrebbøffer i Gourmandiets lille spisested ikke helt kan måle sig med byens billige bøfkæder, skyldes dels at Gourmandiets kød er økologisk, og dels af højrebet kommer fra 30 måneder gamle fritgående, sjællandske stude, som er tyrekalve, der bliver kastrerede. Fordi de kastrerede tyre ikke producerer testosteron, vokser de langsommere og får mere velsmagende kød.

Spise her med hjem?
Vil du selv svinge panden eller tænde op i grillen, kan du købe højrebbøfferne med hjem fra butikken, som de dage, hvor restauranten er åben, også lukker sent.

Tørrede vildsvineskinker
Vildsvineskinkerne, der bliver saltet og sendt til Belgien, hvor de tørrer i grotter i ni måneder, kan du købe i skiver i butikken. Ofte har Gourmandiet også fersk vildsvinekød i kølemontren. Prøv de marinerede vildsvinekoteletter, der er billigere end bøffer og fantastiske på grillen.

Vægfrise med koens liv
Under istandsættelsen af cafeen Circus, som lå på adressen før Gourmandiet, dukkede bag adskillige lag tapet e frisemaleri op fra år 1900. Frisen viser koens vej fra mark over kødtorv til slagterbutik. Lokalerne var nemlig slagterbutik fra 1900 til 1908, hvorefter det blev til et værtshus. Frisemaleriet er fredet og giver sammen med glasfliselofterne en historisk kontrast til den strømlinede butik med en rund køledisk i glas midt i lokalet.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.