Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/02/14

Fischer

Fischer

Victor Borges Plads 12
2100 København Ø

Åbningstider

Man-torsdag: kl. 17-24
Fredag: kl. 11-24
Lør-søndag: kl. 10.30-24

Kontakt

35 42 39 64
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Køkkentype

Italiensk

Moderne europæisk

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
I en tidligere pub, hvor spillemaskinerne stadig står, åbnede en kok, der har arbejdet på Roms bedste restaurant, i 2007 en lille, lokal, italiensk restaurant.

Hvor Erlands Pub før lå på Hjertepladsen ved Nordre Frihavnsgade, åbnede kokken David Oliver i 2007 det, han kalder et pastaværtshus ved navn Fischer. Et lille spisested, som serverer pastaretter på pubbens gamle egetræsborde med gode vine til overkommelige priser, og hvor spillemaskinerne stadig står ved siden af baren, og man kan spille billard i kælderen.

Indimellem kommer en af Erlands tidligere gæster ind ad døren, tager et par skridt og stopper så op og gnider sig i øjnene i undren over, at væggene pludselig er hvide, at Van Oosten er skiftet ud med vino og askebægrene er erstattet af tallerkener med tortellini. Men man må stadig gerne rafle og drikke fadøl til rimelige priser i baren. Om sommeren har Fisher plads til 30 gæster under åben himmel på den romantiske Hjerteplads.

Pasta med mere
At kalde Fischer et pastaværtshus var den aften AOK spiste hos Fischer lidt af en tilsnigelse, for den dag var den eneste pastaret på spisekortet en tortellini med fyld af svin. Ellers stod menuen på minestrone-suppe, risotto, fisk, oksekød med svampestuvning, ost og en desserttærte. Intentionen er dog, at Fischer hver dag har to pastaer på menuen: en frisk og en tørret.

Risottoen eller pastaen er stor nok til at mætte en lille appetit, hvis målet er at spise frokost eller aftensmad for en hundredekrone. Som i Rom bestiller man tilbehør særskilt til fisken og kødretten. Det kan være salat, kartofler eller spinat.

God vino
Udover den gode mad og den uhøjtidelige stemning er vinene hos Fischer værd at køre en omvej efter. Dels fordi de er yderst rimelige i pris: Du betaler kun 100 kroner oveni den pris, som du kan købe vinen med ud af huset til. Dels fordi vinene, som selvfølgelig alle er italienske, er velvalgte og du kan købe mange af dem glasvis - også uden at blive ruineret. Postevand bliver sat på bordet, men du kan også bestille flaskevand med bobler. En anden fornøjelse ved Fischer er, at tjenerne er folk med mange års erfaring - næsten lige som i Italien.

Morgenkaffe til piger og drenge
Du kan i weekenden også få dagens første måltid hos Fischer.
"Du må endelig ikke kalde det brunch, når du skriver om det, men vi serverer en croissant og lidt frugt og ost eller en steak frites til drengene, der har været i byen dagen før", forklarer David, der understreger, at kaffen godt nok er espresso, men ikke serveres i glas, men i kop.

Kokken
At det blev Østerbro, som David Fischer slog sig ned på, er ikke tilfældigt. Her er han vokset op, her er han udlært som kok (på Le St. JacquesSankt Jakobs Plads, hvor han også har været køkkenchef) og her har han boet det meste af sit liv. Dog med en del afstikkere til nær og fjern som souschef hos Hurtigkarl, da restauranten lå i Ålsgårde, til et par franske restauranter og hele to år i Italien, hvor David arbejdede på Roms eneste trestjernede michelinrestaurant La Pergola, hvor han stod ved pastagryderne fem dage om ugen fra klokken 11 til klokken 01.

Husk bordbestilling
Restauranten har kun plads til 30 gæster ved fem fire-mandsborde, så man kan ikke regne med at få et to-mandsbord for sig selv på en travl aften. Måske kommer man også til at vente et glas vins tid i baren på, at bordet bliver ledigt, hvis der er flere hold gæster samme aften.

Er I et selskab, som gerne vil sidde for jer selv, kan billardbordet i kælderen forvandles til et stort bord.

Du finder Fischer på hjørnet af Ribegade og J.E. Ohlsens Gade.

Brugeromtale
Oprettet af: Hos Fischer 23. nov 2011
Senest redigeret af David Oliver Fischer 1. jun 2012
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.