Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/05/14

Famo Metro

Famo Metro

Øster Søgade 114
2100 København Ø

Åbningstider

Man-lør: 18-24
Køkkenet har åbent: 18-22

Kontakt

35 55 66 30
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Køkkentype

Italiensk

Atmosfære

Trendy

Udsigt

 

 

 

 • Famo Metro 16. august 2010 Foto: Else BjørnFamo Metro 16. august 2010 Foto: Else Bjørn
 • Famo Metro 16. august 2010 Foto: Else BjørnFamo Metro 16. august 2010 Foto: Else Bjørn
 • Famo Metro 16. august 2010 Foto: Else BjørnFamo Metro 16. august 2010 Foto: Else Bjørn
 • Famo Metro 16. august 2010 Foto: Else BjørnFamo Metro 16. august 2010 Foto: Else Bjørn
 • Famo Metro 16. august 2010 Foto: Else BjørnFamo Metro 16. august 2010 Foto: Else Bjørn
Famo Metro ligger på Lille Trianglen og er en afslappet, moderne, italiensk restaurant, hvor prisen svarer til kvaliteten.

Der var engang en dansk kok, der hed Morten, og en italiensk kok, der hed Fabbio.
De arbejdede samme på byens mest eksklusive, italienske restaurant, men en dag blev de enige om, at de ville have deres egen restaurant.

Restauranten åbnede i en ydmyg sidegade på Vesterbro og kom til at hedde Famo efter deres to første bogstaver i deres fornavne.

Der var en, der var to...
Eventyret fortsætter med Famo 51 på Gammel Kongevej. Faktisk får Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft, som de to kokke hedder, så meget blod på tanden, at de vil åbne endnu en Famo på Lille Trianglen ud til Øster Søgade, hvor restauranten VB Square engang lå. Som om de ikke havde nok at se til, beslutter Morten selv at grave hele kælderen ud selv, og den slags tager som bekendt sin tid.

... der var tre
I august 2010 - over et år senere - kan Fabbio og Morten tænde op i deres italienske girarosta-grill. Her steger de for eksempel en hel pattegris og deres delikate girarosta-spyd, som kan være monteret med kylling, pølse og brød, der bliver saftigt og smagfuldt og serveret sammen med det toptunede italienske, grillede svar på brasede kartofler.

Grill og søudsigt
Vil du sidde i dæmpet belysning og med udsyn til den åbne grill, som bliver fyret op med brænde og spreder en liflig duft, skal du gå efter et bord i kælderen. Første sal er lys og med højt til loftet, og hvis du er heldig, får du et bord, hvor du se løbere halse rundt om Søerne, mens du nyder livet med et glas vin i hånden og udsigt til dagens sidste solstråler, der spiller i kastanjetræerne ved Sortedamssøen.

Desværre er det ikke muligt at reservere pladser på en bestemt etage.

Mindst to retter
Famo Metro er åben både til frokost og aften. Der er altid hjemmelavet pasta på frokostkortet og hver dag sammensætter de frokostmenuer på to eller tre retter til 250 kr. Aftenkortet har en menu med fem retter og koster 400 kr.

Enkelhed fordrer gode råvarer
Maden er rustik, men elegant i sin enkelhed. Råvarerne henter Famo selv i Italien og hos små producenter på Sjælland. Efter Famos eget udsagn er det meste af kødet økologisk.

Gode råvarer kan forvandle en simpel ret til en himmerigsmundfuld. Pastaen laver køkkenet selv hver dag, og den dag AOK var forbi, var specialiteten spaghetti med karljohan-svampe og persille til 150 kroner.

Vand og vin
Udvalget af vine på glas er småt, men funktionelt, og vinene bliver opbevaret i temperaturstyrede skabe i kælderen. På kortet står vand med og uden bobler til 40 kroner flasken.

Toilettet finder du lige ved indgangen.

Famo Metro åbnede i august 2010, hvor blandt andre restauranterne Volume One og VB Square før har ligget.

 

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.