Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/05/14

Famo

Famo

Saxogade 3
1662 København V

Åbningstider

Man-søn 18.00-24.00, køkkenet lukker kl. 22. Lukket 23. dec. 2010 til og med 2. jan. 2011

Kontakt

33 23 22 50
 

Diverse

AOK anbefaler

Køkkentype

Italiensk

Måltider

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
To kokke, som før har været på Era Ora, driver sammen den lille, italiensk restaurant indrettet med lysekroner og guldspejl.

Nu er det slut med at lede efter en god, italiensk restaurant på Vesterbro.

Kokken Fabbio Mazzon, som i flere år var køkkenchef på den italienske Michelin-restaurant Era Ora, driver sammen med sin tidligere kollega en lille, italiensk restaurant i Saxogade, som ligger lige om hjørnet fra Vesterbrogade, ikke langt fra Værnedamsvej.

Restaurantens navn FAMO referer til forbogstaverne i kokkenes navne: Fabbio og Morten.

Fabbio byder gæsterne velkommen og gør, hvad han kan, for at få dem til at læne sig tilbage i stolen og nyde turen. Han har også et hotel i Italien, hvor han bor om sommeren.

Fabbios kollega Morten Kaltoft svinger panderne i køkkenet. Han fik sit kokkebrev på den eksklusive Krogs Fiskerestaurant og har arbejdet i New York og sammen med Fabbio på Era Ora.

Maden
På FAMO behøver du ikke tage stilling til, hvad du skal vælge på et uoverskueligt menukort, for her er kun én menu.

Den består af en byge af delikate, mundrette småretter, som sikrer, at bunden er lagt, når du når til pastaretten og hovedretten. Flere af byens restauranter gør en dyd ud af at servere så lidt mad, at du kan spise en ostemad, når du kommer hjem, men FAMO forlader du ikke sulten.

Modsat Era Ora er er FAMO afslappet og rustik i bedste Vesterbro-ånd, og det afspejler sig også på tallerkenerne, som er enkelt anrettet. Her er det smagen og stemningen, som tæller.

Vinene
Selvfølgelig er vinkortet italiensk. Som det er kutyme i Italien, bliver du spurgt, om du vil begynde aftenen med at glas Proscecco, som er Italiens charmerende svar på Champagne. Du får god valuta for dine vinkroner på FAMO.

Udvalget er er fordelt på omkring ti flasker hvide og en del flere røde vine med vægten på de lettere rødvine uden megen smag af træfade.

På vinkortet er ikke priser på enkelte glas vin, men spørg betjeningen, hvis du ikke har mod på en hel flaske, selvom prisen svarer til, hvad du giver for tre glas på mange andre restauranter.

Indretningen
Lokalet, som før har huset restauranten Crystal Palace, er i dag lys og enkelt indrettet med cremefarvede vægge og kulørte malerier.

Famo åbnede i 2005 og har også filialen Famo 51 på Gammel Kongevej og Famo Metro lige ved søerne på Østerbro.

Fri.dk: Morten Kaltoft ruller sig ud med hjemmelavede ravioli.

Bestil bord her


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.