Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/09/08

Dyrehaven

Dyrehaven

Sønder Boulevard 72
1720 København V

Åbningstider

Man. - ons. kl. 9 til omkring midnat
Tor. - fre. kl. 9 til 02
Lør. kl. 10 til 02
Søn. kl. 10 til 24

Kontakt

33 21 60 24
 

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Køkkentype

Cafekøkken

 

 

 

  • Foto: Kasper Olsen Foto: Kasper Olsen
To musikere og en kok har slået sig sammen for at (gen)åbne restaurant Dyrehaven på Vesterbro. Stemningen fra det gamle værtshus er bibeholdt, men formen er opdateret med dj’s og kontinentalt køkken.


Læs Svend Rasmussens madanmeldelse af Dyrehaven her

Jens Lembcke, som man kan opleve på de danske scener med surfbandet Tremolo Beer Gut, slog midt i august 2007 dørene op for det nye Dyrehaven på Sønder Boulevard.

Det gjorde han sammen med Nikolaj Grummesgaard fra bandet Gravy og tidligere kok på Spiseloppen og Vascator, Jesper Staugaard. Trioen, som mødtes gennem fælles venner. De havde ikke den store erfaring med restaurationsbranchen, men fandt sammen om drømmen om at eje deres eget sted.

Dyrehaven fremstår som en god blanding af den gamle Vesterbro-værtshusstemning og en mere moderne, ungdommelig og lys café- og baratmosfære.

»I gamle dage var bodegaerne jo et sted, hvor man samledes. Nogle fik noget at spise mens andre hang ud i baren,« fortæller Jens Lembcke. »Efter caféerne kom frem i stor stil, har de fleste en opfattelse af bodegaer som steder, hvor man bare sidder og suger igennem. Men vi ville gerne beholde den gamle stemning og signalere, at alle er velkomne, samt blive et sted, hvor man kan få noget godt at spise, uden at føle, at man er på restaurant. Samtidig ville vi gerne have lidt gang i den, når køkkenet lukker.«

Man finder således både kronhjort og cocktails på den nye version af Dyrehaven. Efter at have skrabet det tommetykke lag nikotin af vægge og paneler, fjernet de skumle gardiner, malet stedet i lyse farver og lagt nyt gulv, samt lydisoleret loftet, var trioen enige om at beholde noget af det gamle interiør, blandt andet hjortehovederne på endevæggen.

»Træbaren var noget af det første, vi forelskede os i, da vi så stedet,« fortæller Jens Lembcke. »De gamle båse er jo også fede, og så har vi fået én af vores venner til at restaurere det gamle maleri ved indgangen.«

Torsdag, fredag og lørdag bliver stemningen mere løssluppen og baragtig, når køkkenet lukker klokken 21. I enkelte tilfælde kan der komme livemusik på tale, og stedet har allerede været hyppigt brugt til pladereceptioner, men er Dyrehaven en café, en restaurant eller en cocktailbar?

»Vores udgangspunkt var at skabe en slags moderne bodega,« forklarer Jens Lembcke. »Vi ville gerne kombinere lokalstemning med god, frisk mad til overkommelige priser, og så et rimeligt hurtigt skift til bar om aftenen. Vi bryder os ikke om ordet café, og vil faktisk helst kalde os et spiseri,« siger han.

Selv om driften af Dyrehaven kræver meget tid, bliver der stadig tid til at spille musik for to tredjedele af ejertrioen.

»Det er klart, at vil man lave et sted, der har personlighed, er man nødt til selv at være her meget. Men jeg har for eksempel lige været en uge i Tyskland med Tremolo Beer Gut, og når vi nu er tre om det, kan de to ting sagtens kombineres. Desuden får vi meget hjælp af vores vennekreds, blandt andet i køkkenet, men vi har alligevel haft travlt indtil videre, specielt på fredage og lørdage, hvor stedet virkelig har sydet,« siger Jens Lembcke.

Vesterbrofolket har i dén grad taget Dyrehaven til sig, og stedet har da også fundet til rette midt mellem det trendy og travle Halmtorv, og Istedgade, som også bugner af café og nattelivstilbud.

»Vi ville fra starten gerne ligge et sted, hvor folk bor, og ikke kun går i byen,« forklarer Lembcke.  »Vi syntes alle tre, at det ville være fedt at finde noget lokal feeling. Og der er sådan en slags søndagsstemning i denne ende af Vesterbro, der er jo næsten ikke en bil på vejen og der er stille og roligt, det er superfedt. Der er sådan lidt oase-agtigt.«


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.