Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/08/16

Curry Nation Blågårdsgade

  • Foto: Camilla Stahlschmidt Foto: Camilla Stahlschmidt
  • Foto: Camilla Stahlschmidt Foto: Camilla Stahlschmidt
  12  
Curry Nation på Blågårdsgade serverer hjemmelavede favoritter fra Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan. Keep calm and curry on.

Blågårdsgade på Nørrebro er en kulturel, gastronomisk og folkelig smeltedigel. Så hvilket bedre sted at åbne en restaurant, der favner bredt?

22. juli slog Curry Nation dørene op for deres første restaurant, men det er blot første skridt i en planlagt ekspansion, der senere i år også får dem til det kommende Westmarket (tidl. Toves Galleri) på Vesterbro samt det nye Kronen Vanløse.

Læs også: Endnu et shoppemekka rammer Storkøbenhavn: Så stort bliver det

Men hvordan kan en helt nystartet restaurant have så store ambitioner uden at knække nakken?

'Det er faktisk meget simpelt,' fortæller ejer Bobby Elahi. 'Min kone har i mange år drevet en succesfuld catering-virksomhed, som vi fortsætter med, så vi har et central-køkken, hvorfra vi producere det meste. Derfor har vi også muskler nok til at åbne flere steder relativt hurtigt efter hinanden,' forklarer han.

Guide: De 6 gode indiske restauraner

Curry Nation serverer de kendte favoritter fra både Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan, og menuen er delt op i omkring 12 mindre deleretter til priser omkring 39-69 kr. Det kunne være kyllingelår marineret med tandoorikrydderier og myntedip eller en vietnamesisk viet roll med rejer.

De større retter har selvfølgelig evigt populære butter chicken, som både er saftigt mør, men også den thailandske überfavorit panang er på kortet blandt meget andet som lamb korma eller ginger chicken - til priser på 99-109 kr.

'Alt, som i alt, er hjemmelavet. Vores curry, dressinger, samosas, masala fries, alt på menuen er håndlavet fra bunden, og vi bruger kun double diamon basmatiris. Det kan godt være, vi er relativt billige, men vi overlever ikke i København, hvis ikke vores kvalitet er i top,' fortæller Bobby Elahi, og slutter med deres motto: 'Keep calm and curry on.'

Læs også: Nyt kæmpe madmarked på vej i København

Restauranten ligger i nr. 2A, ovenpå Escobar, som de deler fortovsservering med. I den hævede stue er der 25 siddepladser, så man både kan hygge sig i de luftige lokaler med store panoramavinduer mod gaden eller tage maden som take-away.

Foto: Camilla Stahlschmidt

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.