Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/10/14

Copenhagen Street Food - Papirøen

Copenhagen Street Food - Papirøen

Trangravsvej 14
1436 København K

Åbningstider

Skiftende åbningsdage og tider alt efter sæson. Se hjemmesiden for aktuelle.
 

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
Københavns mekka for folkelig gademad ligger på en kunstig ø.

I en nedlagt industrihal på Papirøren, Holmen, holder Copenhagen Street Food til. Hallen er, som navnet på den kunstige ø antyder, tidligere brugt som lager for papir, nærmere bestemt avispapir. Men i dag er stedet hjem for gademad, kunst, dj's og grøn tænkning.

Food trucks og masser af siddepladser
Copenhagen Street Food slog dørene op i marts 2014. I begyndelsen af madmekkaets levetid var hallen kun halvt fuld af boder, men i dag er stedet tætpakket af hele 25 »food trucks«, som byder på lækkerier og gademad fra mange forskellige verdenshjørner. I hallen findes blandt andet masser af borde og bænke, store sofaer lavet af gamle træpaller og stole lavet af kabelruller. Det er også muligt at varme sig ved et indendørs ildsted.

I midten af den det hele har folkene bag Copenhagen Street Food bygget et aflukke, hvor man kan sidde med sin indkøbte street food og bestille drikkevarer hos tjenere. Udenfor er der også siddemuligheder, både på bænke og i liggestole under åben himmel og under dække i ombyggede skibscontainere med udsigt til vandet, Skuespilhuset, Nyhavn, Operaen og Christianshavn.

Kunst, cow cash og dj-beats
Copenhagen Street Food er mere end mad. På vægge, søjler og gulv i de rustikke, industrielle omgivelser findes ofte kunst. For eksempel fotoudstillinger eller billedkunst.

Hver eftermiddag og aften står der en dj bag pulten og sørger for den helt rigtige, afslappede underlægningsmusik til besøget i Copenhagen Street Food. Ud på de sene timer bliver musikken skruet op, og fredage, lørdage og i særlige anledninger forvandles madhallen til en fest. Barerne, som udover et almindeligt udvalg af øl, vin og spiritus også tilbyder biodynamiske og økologiske produkter, holder selvfølgelig åbent til sent på sådan nogle aftener.

For at gøre ø-oplevelsen så autentisk som muligt har Copenhagen Street Food udviklet deres egen valuta, »cow cash«. Mønterne fungerer ligesom poletter i et kasino, og man kan veksle kroner til cow cash i baren (som for øvrigt har en stor glimmerko og et gammelt flygel stående på taget) ved indgangen til hallen. Alle boder tager selvfølgelig også danske kroner og kreditkort.

Se billederne: Copenhagen Street Food er åbent

Foreningsliv og grøn profil
Hallen har alt efter sæson skiftende åbningsdage og tider, så hvis man vil være sikker på at ramme dem i åbningstiden, kan man smutte en tur på deres hjemmeside her.

Copenhagen Street Food fungerer som en forening. Ejerne af de forskellige boder melder sig ind, når anmodningen om en stand bliver godkendt, og på den måde er de med til at præge udviklingen af hallen. Under foreningen har Copenhagen Street Food oprettet forskellige udvalg, som har ansvar for alt mellem fester og skrald.

Og lige præcis håndteringen af skrald er en af foreningens mærkesager. Copenhagen Street Food arbejder løbende på at mindske madspild og være så grønne som muligt. Både når det gælder skrald, genanvendelse og økologi.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.