Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/03/14

Cafe Sweet Surrender

Cafe Sweet Surrender

Dybbølsgade 49
1721 København V

Åbningstider

Søndag og mandag lukket
Tirs-fredag: kl. 10-20
Lørdag: kl. 10-16
 

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Morgenmad

Køkkentype

Cafekøkken

Atmosfære

Nye steder

 

 

 

  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
  • Foto: Nynne Hein Møller Foto: Nynne Hein Møller
Børnene er mere end velkomne hos Sweet Surrender, der drives af frivillige og støtter udsatte på Vesterbro.

Gæster, der vælter ind på Dybbølsgade 49 i håb om billige øl og røgfyldte lokaler, må gå skuffede derfra. Det er nemlig ikke længere værtshuset Mexico Bar, der ligger på adressen, men siden maj 2013 cafeen Sweet Surrender.

De mørke og træbelagte vægge fra værtshuset er malet kridhvide, så stemningen og looket er så fjernt fra et værtshus som overhovedet muligt.

I stedet kommer man til at tænke på en kro fra Nordsjælland med det pæne, lyse og lidt pigede look, der dominerer cafeen. Netop pigerne er da også mere end velkomne, og de må hjertens gerne tage børn med. De små kan boltre sig i den ene halvdel af cafeen, der er indrettet med et stort børnehjørne med masser af legetøj. Hver måned afholder cafeen desuden "Girls Night In".

De børnevenlige rammer benytter mange mødregrupper sig selvsagt af, men også studerende eller selvstændige besøger cafeen for at arbejde foran laptoppen.

De udsatte får hjælp
Folkene bag Sweet Surrender kender hinanden fra en frikirke og ville med cafeen lave et sted, der videreførte kirken og kristendommens tanker om næstekærlighed. Derfor er stedet drevet af frivillige, og hver tredje måned doneres cafeens overskud til forskellige velgørenhedsprojekter primært på Vesterbro.

I alt er 40 frivillige tilknyttet cafeen, og de har hver især kompetencer, som de kan gøre brug af på cafeen. Derfor er det også de frivillige, der står bag cafeens boligmagasins-lækre design, ligesom plakaterne med de søde dyremotiver er begået af frivillige.

Cafeen har desuden en masse arrangementer året rundt, der ligeledes opstår ud fra de frivilliges ideer. Det er alt fra klassiske påfund som fastelavn, Valentine's Day og jul til mere skøre indslag som Elvis-aften.

Der er naturligvis også arrangementer for børnene, der bl.a. kan komme til ansigtsmaling, babyrytmik eller børnekirke om lørdagen.

Klar til masser af gæster
Menukortet byder på sandwich, salater, kager, kaffe, sodavand, enkelte aftenretter og selvfølgelig børneretter. Morgenmad og brunch er også et af de helt store trækplastre, og en lørdag formiddag kan der være rift om pladserne.

Til gengæld er der plads til hele 60 mennesker inden for, og cafeen har også udendørs servering i sommerhalvåret. Cafeen udlejes desuden til forskellige arrangementer, især til barnedåb er den populær.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.