Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/09/10

Burgerkrig under opsejling

  • Arkivfoto fra Zoo Bar. Foto: Else BjørnArkivfoto fra Zoo Bar. Foto: Else Bjørn
Du troede, at du havde hørt nok om nye burgerbarer, der vil lave byens bedste burger, men der tager du fejl. To nye burgerjoints med gourmet-ambitioner og lidt lånt michelinstjernestøv udfordrer nu Burger & Bun.

Sjældent har åbningen af et spisested affødt så megen røre i den københavnske andedam, som da folkene bag michelinrestauranten Kiin Kiin under navnet Burger and Bun slog dørene op til en burgerbar, hvor de havde proklameret, at de ville lave byens bedste burger.
Se de seneste anmeldelser af Burger and Bun

At dømme efter læsernes anmeldelser på AOK.dk, var tilfredsheden med de første burgere ikke helt i top, men interessen for at sætte tænderne i en saftig burger og få et alternativ til McDonald's enorm.Burger and Bun nåede kun at være åben i to uger, før to konkurrenter annoncerer deres kommende åbning:

Gammel Strand 44 proklamerer Cocks & Cows, at de vil give Burger and Bun kamp til stregen på burgere med hjemmelavede ingredienser. En kok, som tidligere har arbejdet på Herman i Nimb i Tivoli og den nu lukkede Restaurant MR, har bidraget med lidt michelinstjernestøv i form af konsulentbistand, da menukortet skulle skrues sammen.

Hvor Burger and Buns burger koster 125 kroner uden fritter, vil Cocks & Cows sælge den billigste burger til under 70 kroner. Om folkene bag har forvekslet det engelske ord for kok med ordet for det mandlige kønsorgan, vides ikke, men her på redaktionen håber vi, at det er kokke, der tilbereder burgerne.

Mens en burger før var en burger, bruger de nye udfordrere udi burger-geshæften ord som Michelin og gourmet. Under navnet Haché Gourmet Burger åbner en tidligere ansat på Custom House, der har arbejdet på flere toprestauranter i udlandet, i november en burgerbar i Rømersgade, hvor Cafe Bissau og Jamaicakroen engang lå, som skal sælge burgere af økologisk kød i og ud af huset. Cocks & Cows vil også konkurrere på burgere to go, men først 10 dage efter åbningsreceptionen.

Ifølge Dagbladet Børsen regner den nye direktør for de danske McDonald's med at tjene betragteligt mere på danskernes burgersult i det kommende år. Måske har han også hyret en michelinkok til at lave en gourmetburger inspireret af Burger King, der lancerede verdens dyreste burger?

Mere burger på AOK
Guide: De 5 gode burgere
Sig din mening: Hvem serverer byens bedste burger?

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Byen Bedste Burger

Vi er rigtigt glad til at sige og ger 6 stjerne til Cocks & Cows for
Byen Bedste burger
Byen meste søde, venlige og hjælpsomt tjener
og meget hyggelig restaurant med god atmosfære
og PS bestil gerne restaurant bedste bord, nemlig den med det sort leder sofa den ger en følelse at du sidder der hjemme.

 

Rialto - Byens Bedste Burger

Rialto.....!!
Smager stadig om for 28 år siden, hvor jeg smagte den for første gang....

 

RIALTO, siger jeg bare. DET

RIALTO, siger jeg bare. DET er byens bedste burger.

 

Cock´s = Cocktails!!! ;)

Som Partner i Cock´s & Cows kan jeg informere jer om at vi mener cocktails.

Hilsen Filip

 

Coks= engelsk for haner ;o)

Coks= engelsk for haner ;o)

 

tak for info... så vil jeg straks udvide... .-)

Mon ikke de med cock ikke mener hverken pik eller kok, men derimod hane, -- som i fuglen vi ofte spiser, og som er far til den kylling de laver en del af sine burgere med, & som hvis farvede hale, har lagt navn til den samlebetegnelse af frugtdrinks vi ynder at kalde Cocktails... (som de åbenbårt også vil servere)

 

@Christian

Det fremgår ganske vist ikke af artiklen, men jeg er ret overbevist om, at ejerne med ordet 'Cocks' henviser til, at stedet - udover burgere - også serverer cocktails.
Med venlig hilsen
Lars Rix
Redaktør, AOK.dk

 

mon ikke...

"Om folkene bag har forvekslet det engelske ord for kok med ordet for det mandlige kønsorgan, vides ikke, men her på redaktionen håber vi, at det er kokke, der tilbereder burgerne."

Mon ikke de med cock ikke mener hverken pik eller kok, men derimod hane, -- som i fuglen vi ofte spiser, og som er far til den kylling de laver en del af sine burgere med.