Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 23/07/09

Reportage fra 2005 fra Skovriderkroens natklub

  • Foto: Skovriderkroens nu lukkede natklub fotograferet i 2005 af Claus Bjørn Larsen, Scanpix Foto: Skovriderkroens nu lukkede natklub fotograferet i 2005 af Claus Bjørn Larsen, Scanpix
Før julefrokostsæsonen i 2005 kridtede AOKs reporter danseskoene og beretter her fra den nu lukkede natklub på Skovriderkroen, hvor Bottega ligger i dag.


Julefrokostsæsonen står for døren. AOKs reporter har kridtet DANSESKOENE og beretter fra Skovriderkroens genåbnede natklub for voksne.


Inden længe vil byen vrimle med julefrokostgæster, som er på vej videre i byen. Men hvor går man hen, hvis man er fyldt 35 år, når man gerne vil ud at danse, men ikke gider falde over skoletasker eller risikere at møde sine venners børn i baren? Skovriderkroen i Charlottenlund er et godt bud, hvis man ikke er til Damhuskroen, The Duke i Gothergade eller Woodstock i Vestergade.

For nylig genåbnede Skovriderkroen sin natklub med en målgruppe, som stedet selv beskriver som 35-45–årige, og her kan man konstatere, at den lidt højere gennemsnitsalder ikke svækker hverken festglæden eller lysten til flirte.

»Love is in the Air – can you feel it?«

Knap havde jeg forladt dansegulvet for gå på toilettet, før en pige havde passet min ven, Lars, op og citeret sangteksten fra nummeret som Bobo Moreno og hans band samtidig groovede sig igennem på scenen. »Hvad???« havde Lars’ desorienterede svar været, hvorefter hun havde bøjet sig ind over ham, og hvis ikke lydniveauet havde været så højt, havde hun nok sexet, hviskende gentaget ordene, men i kamp med et liveband, var hun nødt til at tale meget højt. Efter sidste ord forsvandt hun og efterlod en overrasket og noget forundret mand.

»JEG VAR OVERHOVEDET ikke forberedt,« undskyldte han senere sin langmodighed med og konstaterede en kende ærgerlig: »Når man kun svarer »Hvad?«, når en pige kommer op til en og siger sådan noget, er man altså ikke klar - så er man ikke parat til at rykke.«

Parat til at rykke er de på Skovriderkroens natklub, som genåbnede under navnet Salles de Bal for et par fredage siden. Håret er sat op til sjov i gaden og paillet-toppen fundet frem sammen med stiletterne. Her er det praktisk talt umuligt at føle sig overdressed. I hvert fald hvis man er kvinde. Luften er tyk af forventning – i aften skal livet leves max. Måske fordi gæsterne er lidt ældre og ikke så tit går i byen. Når de endelig er sluppet ud af fredag i sofaen foran »Hit Med Sangen«, har fået ungerne passet og skal ud med veninderne, så skal den altså have fuld pedal.

EN BUTTET KVINDE med et stort smil og sen-firserhår iført en skinnende orange kjole kaster sig ud i et en heftig disco, men fejlbedømmer i en brøkdel af et sekund stilettens balancepunkt og falder baglæns. Et øjeblik efter er hun oppe på stiletterne igen og danser videre.

»Se, det er Amanda fra Sex & the City,« siger jeg til Lars og peger på en rødhåret pige med et kønt, lidt museagtigt ansigt, som ligner single-advokaten fra new-yorker-tv-serien. Hun er tynd og sexet på den overklasseagtige måde i sine dyre, lange støver og en top af typen, hvor prisen er omvendt proportionelt med stofforbruget. Lars kigger og får det dér uudgrundelige blik, som kun mænd kan få. Havde han været en hund, var ville han savle nu.

»Kvinderne er virkelig lækre her,« konstaterer han.

»Men mændene ser ud, som om de ikke har købt tøj i ti år,« fortsætter han og trækker på skuldrene: »Vi aner jo ikke, hvad vi skal købe.«

IKKE MANGE VAR i nærheden af aldersgrænsen på 25 år den fredag, hvor AOK udsendte og bemeldte ven, som også er trediverne, tog en taxi op til Skovriderkroen . »Det er lidt som at være til privatfest eller firmafest, fordi vi næsten er de yngste,« konstaterede min ven med veltilfreds mine.

Desværre har indretningsarkitekterne ikke taget højde for, at det er de færreste, der ser godt ud i det skarpe, kolde lys fra neden, som den lange bar har.

»Faktisk ser du lidt uhyggelig ud,« sagde min ven, og jeg overvejede et kort øjeblik, om det var tilfældigt, at han ikke havde tilføjet »i det lys«, eller om jeg i skyndingen havde været lidt for rundhåndet med den mørke øjenskygge.

Når musikken blev for høj nede på gulvet, eller den lange bar for tæt pakket, gik vi op ad den smukt svungne trappe til balkonen, som førhen var et lukket område, hvorfra VIP-gæsterne kunne overskue det meste af dansegulvet. I dag er balkonen åben for alle, og hvis man kan score et af bordene ved gelænderet, har man det perfekte vue ned i de bølgende kavalergange, mens man hviler dansefødderne og genopretter væskebalancen eller promillen.