Omtale
Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 02/05/15

Lidkoeb

Lidkoeb

Vesterbrogade 72b
1620 København V

Åbningstider

Mandag - lørdag: kl.16:00-02:00
Søndag: kl.20:00-02:00

Kontakt

33 11 20 10
 

 

 

 

  • Foto: PR Foto:
Folkene bag Ruby har åbnet cocktailbar på Vesterbro. Og den er helt usædvanlig. Den fylder nemlig tre etager.

...
Folkene bag cocktailbaren Ruby, som åbnede på Gl. Strand i 2007 og adskillige år i træk - senest i 2012 og 2011 - er kåret som Byens Bedste Cocktailbar af AOKs læsere, har åbnet en cocktailbar på Vesterbro november 2012. Og det er ikke bare en cocktailbar, men et helt hus. Nemlig. Cocktails på tre etager.

Det nye værts-hus hedder Lidkoeb og er indrettet i en fredet og smukt istandsat bygning, der ligger i en baggård på Vesterbrogade og tidligere husede Vesterbro Apoteks Laboratorium.

Det har taget to år at forhandle kontrakter på plads og istandsætte de gamle lokaler. Læg blandt andet mærke til de højt hvælvede støbejernsvinduer, der er blevet reetableret med stor omhu, så de ligner sig selv fra dengang tilbage i 1715, da huset blev bygget.

Indtil videre er kun stueetagen taget i brug. Her finder man den lange træbar under store industrimagasinlamper, masser af siddepladser ved vinduerne, bekvemme læderstole og en åben pejs med levende ild, bygget i den gamle pillekoger. Overfor en lille scene, hvor der lige nu står et par mageligt brede læderlænestole, men hvor der også bliver plads til et klaver og et bette jazzorkester hver søndag.

Guldpalmer i herreværelset
"Jeg gider ikke at sidde og tale i et køleskab", siger indehaver Rasmus Lomborg om den lune indretning, som kan beskrives som byens luftigste herreværelse og som med tiden, når de to næste etager i huset også tages i brug, blandt meget andet også kommer til at byde på chesterfieldsofaer og et par hypersjældne standerlamper udformet som palmer i bladguld - et par sjældne skatte fra sen-60erne, der ville få Elton John til at besvime af fryd.

På etagen ovenover indrettes et selskabslokale med mere gulvplads og en mindre bar - og egen rygealtan. Og øverst oppe under det skrånende træloft indrettes en hyggestue, som kan tages i brug fra slutningen af marts 2013(med lille pejs og fokus på whisky).

Oprullede skjorteærmer og marmelader i daiquirien
Ambitionerne på Lidkoeb er de samme som på Ruby, men rettet mod et vesterbropublikum. Priserne er lidt lavere end på Gl. Strand, og der er også et større fokus på øl og vin - men naturligvis også cocktails, blandt andet stedets specialitet: En Konfiture-Daiquiri, shaket med husets marmelader, som naturligvis laves på stedet og dufter lifligt hele vejen op under taget på bygningen (prøv f.eks. blomme/stjerneanis eller pære/rosmarin).

"Det bliver ikke Louboutin-sko og Cristal, det her, det skal være naturvin og oprullede skjorteærmer", siger Rasmus Lomborg om den forventede stemning på Lidkoeb, der også har en stor gårdsplads med plads til rygerne (og måske udendørs jazz til sommer).

Pluk fra cocktailkortet
Som det hører sig til på en cocktailbar, der er indrettet i et gammelt pillelaboratorium, finder man selvfølgelig en Kvaksalver på cocktailkortet (Hennessy VS Cognac, Campari, hindbærsirup og absinth til 90 kr.), og der sendes også en hilsen til de nye vesterbroomgivelser med en Sdr. Boulevardier (bourbon, Cocchi Americano og Fernet-Branca til 100 kr..

Der serveres flæskesvær med rødkålsdip og snackpølser med drueagurk, sennep og Karl Johan-remo til barsulten.

Find vej
Ind gennem bindingsværkhuset, som husede apotekerens hest back in the day, og hen over gårdspladsen til den røde dør.

Læg mærke til det afsindigt seje store træskab, der står lige til højre, når du kommer ind ad døren til baren. Det er et brasiliansk køleskab i teak - fra før elektricitetens tid. Dengang lagde man en isblok ind i 'skuffen' øverst. Nu er der snydt lidt med moderne køleteknologi og lys på flaskerne. Men  så har din blanc de blanc fra Chartogne-Taillet også den helt rette temperatur.

Ord-bonus
Lidkoeb betyder "en bekræftelse eller fejring af en mundtligt indgået handel ved drik" - eller selve det drikkegilde, som en køber og sælger holder sammen for yderligere at bekræfte handelen og ønske hinanden til lykke.

Lidkoeb åbnede 6. november 2012.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.