Føj til favoritter Del Send
Natteliv | 01/12/17

Danmarks største champagnebutik holder fredags-champagnebar

  • Foto: PR Foto: PR
Champagnekælderen i Nørre Søgade er det oplagte sted at starte sin boblende weekend.

Mikkel Hagerup og Simon Dybdahl Østerborg kan godt lide champagne. Så de har imellem sig smagt på over 20.000 forskellige flasker af de kendte bobler.

»Man behøver jo ikke drikke hele flasken hver gang,« pointerer Mikkel Hagerup dog. Vi står i deres flagskib: Champagnekælderen. Den ligger på Nørre Søgade 21.

Læs også: Verdens næststørste ciderbar åbner på Vesterbro

Her er omkring 200 forskellige slags fra over 16 forskellige huse - og det gør Champagnekælderen til landets største champagnebutik.

160 kvm er der hernede i kælderen ud mod søerne, og de har også bevilling til udskænkning, så om fredagen holder de fredags-champagnebar, hvor man for en flad 50'er kan få sig et godt glas under de lamper, som selvfølgelig er lavet af tømte champagneflasker.

Derudover sætter de altid forskellige smagesæt sammen, så man f.eks. kan smage forskellige årgange op mod hinanden.

Foto: PR

»Til gengæld har vi sorteret de store kendte mærker fra og fokuseret på de små producenter. Hernede betaler man ikke for navnet på flasken, men for indholdet. Der går ikke noget videre til de store reklamefirmaer og brandingbureauer. Vi føler virkelig, vi får vist danskerne, hvor god champagne man egentlig kan få for relativt få penge. Og hvor varieret smagen kan udtrykker sig - det er virkeligt et bredt spektrum«.

Mikkel Hagerup og Simon Dybdahl Østerborg har deres egen lejlighed i Epernay i Champagneområdet, og er der ca. 1-2 uger om måneden for at rekognoscere og finde nyt.

Læs også: Gin-favorit åbner ny kæmpebar i Kødbyen

De startede deres champagnebusiness under navnet vintagechampagne.dk, hvor man kan købe online og booke smagninger til arrangementer, polterabender, fester ect. - som stadigvæk kører i bedste velgående - men ville også gerne lave en decideret butik, hvor man kan se kunderne i øjnene.

»Men var folk klar til sådan en nichebutik?« spørger Mikkel og fortsætter:

»Vi kunne se til vores smagninger, at folk er enormt nysgerrige og interesserede i druer, dyrkningsforhold og metoder. Ligesom med øl, vin og andre specialdrikke, er interessen boomet de seneste år i takt med foodie-kulturen. Så folk var i dén grad klar«.

Foto: PR

I Champagnekælderen er der altid masser af rådgivning, boblende nørderi og røverhistorier om de forskellige huse.

Udvalget hernede er selvklart enormt, og priserne for en flaske starter omkring de 250 kr. op til femcifrede beløb for deres 15 liters nebuchadnezzar champagne - samt alt derindimellem. Der er også hernede fra kælderen, de driver Danmarks største champagne klub. Den kan man læse meget mere om lige her.

Her er åbent for butik/bar hver fredag fra kl. 14 til 21.00.

Dog er der udvidede åbningstider i december:

18-21 december 14-18.00
22 december 14-21.00 - normalt fredagsåbent
23 december kl. 12-16.00
27-30 december 12-19.00

Hvad: Champagnekælderen
Hvor: Nørre Søgade 21, Kbh K