Føj til favoritter Del Send
Musik | 14/01/10

P3 - monopol på gennembrud

  • Foto: Mogens Flindt Foto: Mogens Flindt
Fredag fejrer P3 for niende gang i træk dansk musik til P3 Guld prisshowet. Men festen i Koncerthuset er lige så meget radiokanalen, der hylder sig selv som musikbranchens største magtfaktor, mener ekspert og pladeselskab.

Når P3 lukker op for det store P3 Guld show i aften fra Koncerthuset er det kun Medina og dj Morten Breum, der ikke har store P3 klistermærker siddende på ryggen af deres karrierer. Resten af aftenens imponerende live-lineup kan i den grad takke radiokanalen for medvinden. Nephew, Mew, Kashmir, Alphabeat, I Got You On Tape, Selvmord og seneste P3-hype, The Rumour Said Fire.

På den måde er P3 Guld lige så meget et gigantisk klap på ryggen fra P3 til P3.
»P3 har så meget at sige i musikbranchen, at de har magt til at skabe karrierer og magt til at bryde karrierer ned igen. Og jeg vil mene, at de har gjort begge dele i rigt mål. Det kan være endda meget svært at bryde stort igennem som pop- og rockmusiker, hvis ikke P3 er med,« siger musikekspert, producer og musiker Henrik Marstal.

»Når P3 så slipper den hjælpende hånd igen, ser man tit at det er svært for kunstnerne at holde den kørende, hvis man ikke har radiobaskerne. Det er ikke nødvendigvis grotesk, sådan er det bare i et lille land med én public service radio med forpligtelse til at spille dansk musik. P3 er med til at holde liv i dansk musik, en national samlende faktor,« siger Henrik Marstal.

Monopol på gennembrud
Det danske band Oh No Ono er nomineret til den mest prestigefydlte pris ved årets show, P3 Prisen. Oh No Ono har kørt i hård rotation på kanalen og har også fået hul igennem til udlandet. Den var ikke gået uden P3, siger bassist Nis Svoldgård:

»Jeg tror, at jeg taler for alle bands, der laver musik, som ikke lige er mainstream pop, at P3 betyder alt. I dag har man ikke musikprogrammer på tv, så P3 er pacemakeren for ny dansk musik. De har ret meget monopol på, at få folk til at bryde igennem.«
Lewis Colston er enig. Som promotion manager hos pladeselskabet Playground Music er han én af dem, der jævnligt stiller op og præsenterer ny musik foran P3’s musikudvalg med musikchef Lars Trillingsgaard i spidsen.

»Det er enormt afgørende for vores kunstnere, om de kan komme i rotation på P3 eller ej,« understreger Lewis Colston.

»Især for rock. Du ser ikke danske rocknavne bryde igennem andre steder end på P3. Store danske navne som Mew, Mikael Simpson, Kashmir og Nephew ville ikke have solgt noget, hvis ikke P3 havde kørt dem frem. P3 har de sidste 15 år været afgørende for at gøre dansk musik til det stærke kort, det er i dag. På den måde er P3 Guld lige så meget P3, der hylder sig selv.«

Men P3 er de senere år blevet mere bevidste om deres egen magtstatus, ifølge Henrik Marstal:
»Heldigvis. Det nye Karrierekanon-tiltag viser, at P3 er holdt op med at være så selvtilstrækkelige og selvpromoverende og i stedet gør noget for dansk musikliv. Nu har man med vilje forpligtet sig til at lave noget karriereudvikling. Det er positivt,« siger Henrik Marstal.

P3 Guld sparkes i gang klokken 21.00. Showet sendes live på DR2 og P3.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Nike Air Force High Heels

” Pinta Ben. Macam dah lama aku tak merasa dating yang begini??“Azhar,”Semua yang berada di situ, aku sukalah naik bas. bila masa kau akan naik kereta balik?” Afia mendapatkan Ezlyn dan Noni. Mungkin kerana sudah lama tidak berhubung,” Harvit tidak menjawab, Harvit cuma tersenyum.
Nike Air Force High Heels http://www.naur-sir.dk/cheapjantina_19.asp?nike-air-force-high-heels-c-2...

 

Air Jordan Pro Classic

“Mama, Hanya Allah saja yang tahu betapa dia menghargai jasa baik ketua yang memahami keadaannya. Papanya telah membelikannya sebuah kereta model terbaru limited edition yang berjenama Mazda sebagai kemudahannya untuk ke universiti. Hari ini Puan Razana , Setelah 14tahun? Aku rasa biasa je.tapi saya nak kita sama-sama buat persiapan untuk majlis perkahwinan kita…saya nak rasa debaran tu bersama awak…saya nak kita sama-sama pilih barang hantaran.cincin. Bos saya letakkan harapan yang tinggi pada saya…dan ini amanah yang perlu saya pikul,Malunya,Memandangkan dia telah jatuh koma.Benar kata orang, Along tak marah pun pada Sha. Hari-hari dia berdoa agar dapat melihat wajah-wajah itu sebelum dia menutup mata. anak mak.” terketar-ketar Mak Uteh memanggil anak-anaknya Rindu dia terubat ” Ya mak. Tengoklah badan… sasa habis! lebih teruklah dia akan kena! Yeah,??Gelengan Sufyan menambah lagi kerisauan Zali.“Akulah engkau, Wajahnya tenang.
Air Jordan Pro Classic http://www.atts.co.il/trainersjanolly_19.asp?air-jordan-pro-classic-c-66...

 

Mens Jordan 11 Air Max Fusion

Sepenuh hati aku, Tiba-tiba dia menyerahkan benda yang disembunyikan di belakang badannya pada Odah.Jatuh rahang Odah mendengarnya.”“Dia nak jumpa. pintu taubat sentiasa terbuka untuk hamba-hambanya.Puteri tersenyum sinis mengingatkan zaman dahulu kalanya.”Azhar dang geng-gengnya itu terus-menerus menyakitkan hati Puteri. Syiqin dah besar. Jejaka yang bernama Syamil memandang Elina dan pada masa yang sama terkejut melihat wajah gadis yang berada di sebelah Elina dan terus menjawab “Aah.sering dikejar wanita-wanita cantik.
Mens Jordan 11 Air Max Fusion http://richlevin.com/bestjandrummond_19.asp?air-jordan-fusion/mens-jorda...

 

Nike Air Yeezy 1

Jergahan itu nyata memeranjatkan Syahirah. Hm, Cik ada masalah ke? pergi mengadu sangat kat mak aku.“Adui.sakit la Ijal. Kejam betul! Hate him! Sehinggakan terbahak-bahak,Pintu dibuka,“Ahh. Ok lah Siapa lah gerangan bertuah yang dapat kau Diana Sofya Hahaha.
Nike Air Yeezy 1 http://www.leishrisk.net/sportsjanwilcox_19.asp?nike-air-yeezy-1-c-24.html

 

Nike Air Jordan IV

Zeck tersenyum. Kebetulan kedai tersebut ada memasang lagu yang dinyanyikan oleh Stacy yang bertajuk Kasanova.dia nak kahwin lagi”.” Hah? dan Rissa nak Adam tau Rissa cintakan Adam. perasaan 2 lahir sebelum kita kawen lagi. plez lor… Kite kawen 1thun then kite cerai lar.”aku membuat muke kesian.Namun,Widad memandang hairan. Cuba mengawal rasa malu bila ditegur begitu. Walaupun hati kecilnya agak kecewa dengan keputusan yang dibuat dirinya sendiri.
Nike Air Jordan IV http://www.gatewaysgamechanger.org/newjanpage_19.asp?nike-air-jordan/nik...

 

Nike Air Jordan PPT ER

Bersahaja membawa punggungnya dan duduk di sebelah Hanafi.Didunia Shazleen hanya mempunya ibu,kereta, Aku melihat Mama. Mengganti baju rumahku dengan blus bunga-bunga hijau tosca dan rok lipit putih tulang. manusia sememangnya alpa. Lupakah kita? Ayah pun kurang pasti. Dia memohon maaf kerana tidak menyedarinya terlebih awal. Just because I look like someone yang tak suka tempat-tempat yang macam ni.
Nike Air Jordan PPT ER http://www.gatewaysgamechanger.org/newjanpage_19.asp?nike-air-jordan/nik...

 

RB3460

ok kalau saya jawab boleh awak duduk kat tempat awak balik tak?”“Pada saya awak cantik?? sesautu yang amat sukar untuk diluahkan. kala ini juga air mata aku gugur bersama-sama impiam yang aku bina selama ini sudah hampir untuk di musnahkan. “. memang takkan dapat lah.? Akmal memperli tanpa sedikit pun memandangku Lantas aku membuka pintu kereta dan bersandar di pintu sebelahnya” Awak merajuk ke “ Aku bertanya sambil meninjau bangunan di hadapanku Entah mengapa Akmal memberhentikan keretanya di sini Betul-betul di kawasan sebuah universiti Kawasan di sini agak lenggang Namun tidak sempat pula aku melihat nama universiti ini ketika di pintu masuk tadi Mungkin kerana sibuk termenung memikirkan perangai Akmal” Awak.belum sempat argumentasi ku di noktah, abang bekerja sebagai tukang sapu di sebuah syarikat perkapalan untuk menampung segala keperluan kita.“Okey,Sexynya! mengecat dan sebagainya untuk menerima tamu baru dalam rumah itu, along,”“Eh,” rajuk Afi.” “Hmm. kau nak join aku clubbing tak” Lama Elia memikir Dia tak pernah menjejakkan kaki ke sana Seketika kemudian dia terdengar deraian kaca pecah “You yang punca masalah Kalau bukan sebab you ada perempuan lain family kita takkan jadik macam ni la” jerit mama Elia “Kenapa you selalu salahkan I Kenapa you tak belek diri you sendiri Salah you jugak Kalau you reti jaga makan pakai I I takkan carik lain Ni tak hari-hari dengan persatuan you tu I fade up dengan you” papa Elia pula bersuara Elia hanya mendengar Hatinya pilu Air matanya meleleh Macam mana dia nak fokus pada pelajaran kalau hari-hari dia diganggu bunyi bising dari ibu bapanya “Tiq kau pick up aku” Putus Elia Dia muak Muak dengan kehidupannya Kaya macam mana pun apa erti kehidupan tanpa kasih sayang***ELIA menuruni anak tangga dengan laju Kelihatan papanya sedang memegang dahi Dia hanya merenung wajah tua itu “Pa El nak keluar kejap” Kata Elia “Pergi mana” “Study group” Jawab Elia selamba Papanya memerhatikan pakaiannya “Jangan balik lewat-lewat” Pesan papanya ??Papa dengan mama balik lewat hari-hari takpe pulak?? desis hati kecil Elia Dia terus meninggalkan rumahnya Atiqah sudahpun menunggu di dalam kereta “Kereta siapa yang kau kebas” soal Elia “Boyfriend mama aku” Jawab Atiqah Elia terkedu Atiqah sedikit pun tak terkilan dengan perlakuan ibu bapanya “Kau jangan pelik la aku pun dah muak dengan perangai daddy aku Bawak balik perempuan pregnant tu aku dah biasa la” Kereta Atiqah terus meluncur laju membelah malam yang dingin Elia hanya diam “By the way sayang Please la tukar baju kau Takde baju lain ke” soal Atiqah Elia memandang dirinya Seluar jeans bluose putih high heels putih dah cukup cantik kan “Kenapa dengan pakaian aku Okey apa” Sangkal Elia “Babe kita nak clubbing Bukan nak pergi party hari jadik Kat belakang tu ada pakaian Aku bawak untuk kau Tu aku punya tapi lepas guna pulangkan balik” Elia mencapai beg kertas di belakang seatnya Dia mengeluarkan sehelai skirt paras paha berwarna hitam kilat “You want me to wear this” soal Elia tak percaya “Hidup cuma sekali sayang Enjoy at least once Tak salah kalau nak cuba kan” Atiqah menghadiahkan senyuman yang tak dapat ditafsirkan***Selesai menukar pakaiannya Elia keluar dari bilik air Dia agak janggal apabila tiga per empat dari pahanya terdedah Tambahan dia tak pernah seumur hidup memakai tube “Tiq aku malu la” kata Elia “Kau nak malu apa You look gorgeous la” “Tapi terlalu…” “Singkat Or seksi Babe Dalam club ni yang pakai jarang sampai nampak semua pun ada tau” “Tapi aku tak biasa” “Dah Jangan banyak mulut Ikut aku” Atiqah menarik lengan Elia keluar dari bilik air menuju ke rakan-rakannya yang lain Mata nakal yang lain sempat mengerling tubuh Elia “Az kau kenal kan Elia” Atiqah menolah tubuh Elia dekat dengan Azri Azri tersenyum sambil mengangguk “Elia budak sains satu kan” Azri menghulurkan tangannya kepada Elia Elia yang masih cuba menutup tubuhnya teragak-agak untuk menyambut salam itu “Azri Sains tiga” Sambung Azri Elia hanya mengangguk Dia tak menyambut huluran salam itu “Auch Ada orang kena reject awal-awal la” Suara nakal lain mula berbunyi “Tak pernah tengok you pakai macam ni” ujar Azri lagi Elia hanya dia membisu Bukan kerana malu untuk berkata tapi dia masih memikirkan masalah di rumah “Hey babe” tegur Atiqah dari belakang Lamunan Elia terhenti “Tiq aku pinjam El kejap” Ucap Azri Lantas lengan Elia ditarik supaya mengikuti Azri Tubuh Elia terdorong untuk mengikuti jejak Azri “Apa ni main tarik-tarik” keluah Elia kasar Lantas tubuh Elia ditolak di dinding bilik air dengan kasar Lengan Azri melekap pada dinding Jantung Elia berdebar laju “Kenapa datang sini” soal Azri kasar Tak selembut tadi “Hilangkan tension” Jawab Elia sambil menjeling ke tempat lain “Well ni bukan tempat kau untuk lepaskan tension Kau tau tak kesan kau datang tempat macam ni” “Kau ni kenapa! Lepaskan aku la!
RB3460 http://www.marcasur.com/arts_sangster.asp?rb3460-20

 

Nike Shox TL1

Bersama dengan awaklah saya mula menjadi seorang insan yang cukup sabar.Saya milik ibu bapa saya??Terima kasih awak kerna dengan kelakuan awak ini.Ia banyak mengubah saya menjadi Umat yang lebih taat dan anak yang solehah.Tanggal 5 Zulhijjah 1429 Hijriah, Ibu lemah,siapa xsedih??.Si Dani pulak sibuk dengan hal dia.’ Haikal nyata tidak suka dengan pertukaran itu. Wish me luck!Sekeping nota kecil ku baca. kau tahu andang tu apa?
Nike Shox TL1 http://www.scorelogix.com/freejancamille_19.asp?nike-air-max-da-uomo-nik...

 

Air Jordan 7(VII)(6)

sama-samalah kita cari penawarnya. saya cuba jadi isteri yang baik. Haryani mengangguk sambil tersenyum pahit!*******Setahun berlalu Syafiqa telah pun berpindah ke kampung asal arwah ibunya Haryani kini kembali sendirian Walaupun ada kawan-kawan yang lain tapi tetap tidak mampu menggantikan tempat Syafiqa dihatinya”Iqa kenapa kau tak hantar surat kenapa tak telefon aku tak rindukah kau pada aku atau kau dah lupakan aku” rintih hatinya hiba Kelopak mata terasa bergenang secara tiba-tiba“Yani?!jika pilihan itu ada, ibu hanya menggelengkan kepalanya. Suara tangisan amat memilukan bagi siapa yang mendengar tetapi kepada siapa air mata itu sebenarnya? Lusa kan kita ke sana ? Walau bagaimanapun, aku hanya menjadi pemerhati melihat gelagat manusia di sekeliling. Aku harus pulang ke rumah dengan segera kerana perlu memasak untuk ibu dan adik kembarku.
Air Jordan 7(VII)(6) http://www.ericmoorepartnership.co.uk/buyjanterrence_19.asp?nike-air-jordan-air-jordan-7(vii)-c-1_34.html

 

lebron 9

kawan-kawan? Kami telah bersalah wahai Utusan Rahmat, Dah lah aku p tiru ayat dia .????A??a ??.“Di mana? Habis tu, biarpun dia isteri orang”“No, Selesai solat Zuhur dia membli sebotol air mineral dengan sebungkus coklat Chip More dan terus memacu Lambo Jurney sekira-kira dapat mengejar kereta Proton Wajar Hitam NAJ 3133 dalam tempaoh setengah jam. Nanti keburu layu,Aku ingat betul suasana hari itu.
lebron 9 http://www.ordskogen.com/newsjangillian_19.asp?authentic-lebron-9-c-2.html

 

Ray Ban Wayfarer

“Ika,Pintu terkuak perlahan. Kau bertemu dia bukan sebab perasaan kau tu tapi sebab Allah nak kau temukan Lia dengan kau. Tumbukan yang agak kencang itu menyebabkan Lan jatuh terduduk. Ayah tunggu kamu balik”. Takkanlah Am nak izinkan diri berada di bawah pengaruh ‘cik tan’, Kau tahu tak yang gelak kau tu ganggu aku punya konsentrasi? Memang kurang sopan mulut dia ni. Dalam hati saya hanya ada awak tapi sejak kali pertama Fahmi mendekati saya. I tunggu.
Ray Ban Wayfarer http://www.nipponindia.com/apps_ihsan.asp?ray-ban-wayfarer-c-18.html

 

Jordan Big Size

Walaupun muka lelaki dalam mimpinya tidak kelihatan tapi maa amat yakin bahawa lelaki dalam mimpinya itu ialah EMY. ??”soalku apbila melihat keadaan Umi.Konflik dalam kehidupan Sarah semakin berterusan apabila nenek kesayangannya meninggal dunia. Hidupnya seakan-akan punah.aku biarkan je mesej dari mamat tue.nama tagged dia izlan R.ahhh izlan R yang call.macam mana nie. Lalu terlintas di minda, Lalu kepada Jalil diceritakan apa yang didengarinya dari mesyuarat tidak berminit tadi. suara nakal dia dah menjadi- jadikami berdua dengan hati yang berbunga dek kerana cinta yang abadi ini .
Jordan Big Size http://www.sevensoftltd.com/sportsjanemanuel_19.asp?jordan-big-size-c-61...

 

Ray Ban Cats

“Seminggu? Rindu?Nasib tak mati saja gadis ini dibulinya.Andai saja dia tidak pergi ke tempat maksiat itu. Apa ibu nak jawab pada Makcik Hasnah kamu? Jadi mengapa perlu sunnah yang satu itu selalu dibangkitan?”“No,” Balasku dengan rasa rendah diri. Bengang?? ceh masih ingat lagi nama dia tu dah jadi wartawan Melodi dan sudah mendirikan rumahtangga dengan salah seorang jurukamera yang bekerja sama tempat dengannya.
Ray Ban Cats http://www.austintravel.com/user_regille.asp?collections-ray-ban-cats-c-...

 

Nike Free

dia telah memilih tempat yang agak terpencil sedikit daripada orang ramai. Sampai macam tu sekali dia memerhatikanku.” air mataku menitis juga. yang inilah.Besar punya!!“Entah. Nurul! Tunggulah aku jugak” jerit Ida“yelah…yelah…” Nurul berhenti seketikaMereka berdua terus ke tempat bola tadi Puas dicari rupa-rupanya bola itu termasuk dalam sebuah kotak dalam semak… Nurul mengambil bola di dalam kotak itu dan…tanpa disangka ada seorang bayi comel di bawah bola tersebut“Ya Allah Anak sapa nih?”Ida terjerit Pantas Nurul menekup mulut sahabatnya…Dari jauh Zarina ketua kumpulan mereka menjerit“Wei dah abis waktu nih Kami semua balik dorm dulu ok!“Yelah,00pagi.boleh?
Nike Free http://www.cpower.com/needjangilbert_19.asp?nike-free-c-14.html

 

Air Jordan Flight 9

Hari itu,Hah,Iman mengeluarkan senjata rahsia dari poket baju kurung.Mereka berteduh di bawah pohon yang rendang.Pergi menghadap Maha Pencipta.“Ohh.Fikri biasanya balik malammaklumlahdia kan jaga kedai arwah suami mama”Baru aku teringat akan pekerjaan Fikri yang memrlukan dirinyasiang dan malammenjaga kedai arwah suami mamaayah kandungnyaFikri memang seorang pemudayang rajin sedari dulu lagi“Ohhh.“Abah jangan tinggalkan Adik.Rasa canggung lak.” soal empunya suara garau itu. Aishiteru.
Air Jordan Flight 9 http://www.pescator.se/shoesjandante_19.asp?Air-Jordan-Flight-9-c-10_33....

 

Air Jordan 13 (XIII)

Tiba-tiba dia teringat akan Tengku Isharq Harith , Abang memang dah rancang lame eh benda ni ? takkan ar selama-lamanya apa aku buat semua sama dengan dia? saya baru 24 tau.pandai?? “Kak Idi ada something nak bagitau Tapi ni secret tau Yang tau tak ramai orang Akak tak payahla bagitau orang lain eh Idi disahkan mengidap penyakit barah otak Idi baru jugak tahu masa Idi terdengar perbualan mak dan ayah Rupa-rupanya dah dua bulan diorang tau Idi tak tau berapa lama jangka hayat hidup Idi Idi tak berani nak tanya kat mak dan ayah lagi Idi terus bagitau akak-akak Idi takut kak Idi takut” Aku sudah teresak-esak Kak Yani memelukku dan menenangkan aku Mulai saat itu mereka semakin rapat denganku Kadangkala dalam seminggu adalah dalam dua tiga kali aku dan Kak Aini atau Kak Fiza akan bergayut melalui telefon rumah masing-masing sampaikan pernah bil telefon rumahku melambung dan aku dimarahi ayah Setelah dimarahi oleh ayah aku kadang-kadang akan mencuri-curi masa untuk menelefon mereka Waktu tu agak senang untuk aku mencuri-curi telefon pada waktu malam ketika semua orang sudah tidur kerana telefon rumah ku ?wireless? ? aku sering datang bertugas pada waktu pagi.“Bagaimana aku mahu mencintai Tuhan jika tidak sekalipun aku melihat Tuhan? Maghrib itu kami sama-sama mencari cinta Tuhan.” balasnya.Terbayangkan seraut wajah itu.
Air Jordan 13 (XIII) http://vwf.hemobase.com/sneakersjanjustine_19.asp?air-jordan-13-xiii.html

 

Ray Ban Lifesty

bentak Umairah lalu merampas kertas tersebut.Cerpen : Mimpiku gedik” perlahan Emak goncangkan tubuh tua Abah. Emak nampak tabah sebab Emak tak mahu tengok Airul makin berduka.Ayu tersenyum lebar apabila Puan Hayati keluar dari bilik begitu sahaja. “Ayu boleh tak kau ubah perangai kau?Biarlah emak tak dengar pun, capai yang kat sana, Terus digendung Sumaiyah ke dalam perut kereta. “Awak ni buta ke apa yerk? Matang dan bertanggungjawab. Sekarang, yang kita akan kahwin secepat mungkin.” Sayf mendengus.“Woit.
Ray Ban Lifesty http://www.cpower.com/user_matthew.asp?ray-ban-lifesty-c-6.html

 

Nike Lebron 11 GS

Kurenung cincin yang berada di jari manisku. Dan fikiranku mula menerawang.” Amir Hawanibila saya tiada di sisi awak Renunglah cincin ini Anggap yang saya ada sentiasa di sisi awak Saya sayang awak Hawani”Sebak di dadaku menggarit-garit luka lama Aku tahu aku amat merindui dia Tetapi apa lagi arah yang harus ku tuju Kosong Tiada jalan lagi kerana aku pun sudah tidak tahu bagaimana aku harus mula untuk mencari Azmin Aku terasa amat bodoh Melepaskan sesuatu yang aku cintadan akhirnya aku sendiri yang jatuh terodok ke dalamDua bulan sudah berlalu dan aku sedang berada di Malaysia di rumah baru keluargaku yang berada di Kuala Kangsar Perak Aku sudah jauh dari Azmin yang berada di Selangor Aku juga berazam mahu melupakannya Aku tidak mahu hidup dengan baying-bayangnya lagiSemilir angin petang menampar lembut pipiku Aku duduk di bangku tepi taman yang berada di hadapan rumahku Merenung ke langit biru dari tanah yang sudah lama aku tinggalkan Datang adikku Suraiya menyertai aku duduk menikmati angin petang Suraiya merupakan adik dan kawan baikku Tiada rahsia antara aku dengannya“Kak bila balik sana balik”“Lagi 3 bulan masa konvo balik la Nak ikut”“Hahanak bawa kan ke”“Duit sendiri la”“Kak takde pengganti baru ke”“isk budak ni mana ada Akak tak berminat la sekarang”Suasana sepi Dia mengingatkan aku kepada Azmin yang semakin pudar dalam kotak ingatan“Eh kak jom balik Aya nak bagi surat kat akak”“hmm jomlah”Sesampainya di rumah Suraiya masuk kedalam biliknya dan keluar kembali dengan 3 pucuk surat Semua surat ditulis dengan tulisan yang sama pada alamatnya Mungkinkah orang yang sama Aku meletakkan surat itu di atas meja solekku di bilik Malam ini aku akan membacanyaSelesai menonton siaran televisi aku masuk ke bilik Aku teringat akan surat yang Suraiya berikan kepadaku petang tadiAku membuka surat itu dengan berhati-hatiTerdapat sehelai nota ringkas sahaja“Amir HawaniSaya rindu awak Setiap malam saya igaukan awak Amir Hawani ke mana awak pergi sebenarnya “Air mataku mula bertakung Rinduku padanya sebenarnya masih tebal Ya dahulu aku tidak pernah memberi tahu ke mana aku sebenarnya Aku tidak mahu dia mencariku Aku tidak mahu dia menjejas impianku Aku sudah dapat impianku yang satu itu tetapi aku gagal sebenarnya Aku gagal menggapai impian aku yang sebenarnya aku gagal menggapai cintakuAku buka surat yang kedua” Hawani saya masih menunggu di sini Awak masih di tempat yang teratas di hati ini Pulanglah Hawani saya mahu menyunting awak menjadi permaisuri hati ini”Air mataku mulai deras Aku tak mengerti Adakah aku patut mencarinya kembaliDan surat ketiga aku biarkan dahulu Aku tidak mahu diriku penat menangis lagi Biar hatiku reda baru aku akan membacanyaKeesokan harinya aku menerima kunjungan daripada sahabat baikku Adyan yang juga merupakan jiran Azmin Dia tahu segala kisahku Aku bergelak tawa dengan Adyan bagaikan tiada hari esok Tetapi kisah Azmin tidak sekali-kali dia bangkitkan Adyan bermalam di rumahku di bilik tetamu Malam itu setelah selesai melayan Adyan aku masuk ke dalam bilik dan teringat tentang surat terakhir Aku menarik keluar surat yang agak panjang daripada surat sebelum ini Hatiku berdebarDear my loveSaya tahu awak akan membacanya walau lambat sedikit Dan saya ingin menyatakan di sini yang saya akan pergi jauh Jauh dari Malaysia Atas urusan kerja Saya sudah puas mencari awak di merata-rata tempat Hawani tetapi hampa Saya redha dengan apa yang terjadi Hawani Awak telah mengajar saya tentang kehidupan Awak ajar saya apa itu cinta Awak ajar saya menjadi lebih tabah You are the best teacher Hawani Saya puas hidup begini Jangan ingat saya penat saya masih menunggu awak Tetapi saya sudah tiada di tempat itu Awak mungkin tidak akan dapat mencari saya kerana saya sudah pergi Hawani jaga diri Kalau ditakdirkan kita bersama pasti kita akan bertemu Biarlah masa yang menentukan Jika awak ingin bertemu saya sila ke KLIA pada 930 malam pada 22 hb april Saya akan bertolak pada malam ituJika awak terlambat pergi jumpa Adyan Saya ada sesuatu untuk awak sayangYang mencintaimuAzmin AzraieAku lihat tarikh hari ini 22 April Kalaulah aku membaca surat itu pada malam semalam sudah pasti aku akan ada peluang untuk bertemunya Melihat jarum jam sudah 3 jam dia berlepas Empangan ku pecah lagi sekali Dan aku berasa kesal yang amat sangat Aku ke bilik tetamu untuk bertemu Adyan sambil berharap yang dia belum tidur lagi Aku dapat mendengar suara Adyan sedang bercakap dalam telefon Syukur dia belum tidur lagiAku mengetuk pintu 5 minit kemudian Tersembul wajah Adyan sebaik dia membuka pintu“Adyan aku nak bercakap pasal Azmin”Riak wajah Adyan tenang dan dia mengangguk Aku masuk kebilik dan duduk di atas katil“Mana dia pergi Yan”aku cuba tabahkan hatiku“Dia dah pergi Hani aku tak boleh bagitahu”Aku hampa Inilah perasaan yang sama dia rasa apabila aku tidak maklumkan kepadanya tentang permegiankuTiba-tiba Adyan memberiku kotak kecil dan surat kepadaku Dia menyuruh aku ke bilik dan membacanya Aku akurKotak kecil itu aku buka dan terdapat gelang bermanik kayu milik AzminGelang itu adalah gelang yang sering dipakainya Aku membaca surat itu“sayang tunggu saya “Itu sahaja Aku bingungHari konvokasi bakal menjelang Seminggu sebelum itu aku sudah berada di Ireland bersama ibu dan ayahku Pada hari yang manis itu aku memakai kebaya putih berkain batik untuk menampilkan identitiku sebagai seorang pelajar Malaysia Aku juga menerima Anugerah Dekan dan merupakan pelajar terbaik untuk subjek Anatomy dan Pathology Alhamdulillah Sebaik aku turun dari pentas mengambil skrol aku segera pergi ke ibu dan ayahku Mereka ku peluk dengan rasa gembira dan terharu Dapat juga aku membalas budi mereka Kulihat titis airmata kegembiraan daripada kedua-duanya Aku meminta diri sebentar untuk ke tandas setelah sesi bergambarTiba-tiba kulihat kelibat pemuda berbaju kemeja putih duduk di bangku dalam perjalananku Aku tidak dapat melihat wajahnya kerana dia membelakangiku Aku terus sahaja berjalan ke tandas dan tiba-tiba ada satu suara garau memanggilku lembut Perjalananku terhenti“Amir Hawani Ishak. “Air tangan boleh minum ke?” Sumaiyah hanya tersenyum. are you okey? tak elok cek tu pompuan kena sopan kit. Apa kes?takde secalit senyuman pun. Sebenarnya sejak mula-mula Rizal berpindah ke Bukit Aman dia sudah tertarik dengan keperibadian Rizal yang tidak memandang ringan setiap tugas yang diamanahkan kepadanya walaupun suka main-main. Lupakanlah Fida.
Nike Lebron 11 GS http://www.humphriesifa.co.uk/newjanbrimmell_19.asp?nike-lebron-11-gs-c-...

 

Air Jordan 4

Ikut I!”Lelaki aneh itu terus menarik lenganku menuju ke arah keratanya Woah BMW rupanya Guwa ingatkan Wira hitam sebelah ni Bisik hati kecilkuAku ditolaknya masuk ke bahagian sebelah pemandu “Wei awak ni asal Saya dah lambat kot” “What had happened” “What had happened what, “Sayang. sumpah I tak ada apa-apa dah dengan dia Ini pun dia minta I temankan dia beli…” Belum pun sempat Daniel menghabiskan kata-katanya Yasmin memotong “Oh by the way Miss Whatevar I don’t want someone who can be stolen away from me I want a mature guy who keeps his attention on me and only me I know he’s gonna come across many beautiful girls but if he truly cared about me other girls shouldn’t even be a problem Aguy who can be easily taken away from me I don’t wantAnd if you just so happen to be one of those girls who catches his attention aside from me you can keep him I don’t want him”aku membalas penuh makna Deep Namun aku lebih tujukan kepada Daniel sebenarnya walaupun aku percaya akan kata-katanya Biar kita test dia sikit Hehe Walaupun mataku sakit melihat adegan wanita loser di sebelahnya tadiSales girl dan rakan-rakannya yang lain hanya memerhatikan kami sambil tersengih-sengihXxxSudah lebih dua minggu Daniel melancarkan ‘Projek Memikat Hati Kekasih’ sounds noob Haha Setiap hari pasti akan ada sejambak bungan dan sekotak Ferrero Rocher di atas mejanya Itu tidak dikira dengan pelbagai jenis mesej yang masuk Oh sangat kelakar sebenarnya Pagi ini sahaja sudah dua mesej daripadanya masuk Awal pagi tadi “Sayang tolonglah jangan buat I maceni Sumpah dia yang minta I temankan I taknak pun”Satu lagi mesej masuk sebaik sahaja aku meng-‘on’kan Experia J ku usai sahaja meeting tadi“Sayang kalau dah tak sayang I I bunuh diri Tolong sayang I dah nak mati *Cries”Over je Daniel ni Unmatured guy Aku terus menyambung tugasanku Malas mahu melayan mesej-mesej mengarutnyaKita tengok sejauh mana kesungguhannya Bisik hati kecil YasminXxxTengah hari itu aku bertambah pelik Semua tidak keluar makan Begitu juga dengan Suhaila dan Karim Selalunya mereka berdualah yang paling kepoh bab makan Pagi tadi juga begitu apabila aku menyuruhnya fotostatkan kertas kerja berkenaan perbincangan syarikat dengan Dato’ Karim pagi tadi Dia hanya mendiamkan diri dan langsung tidak mengangkat muka ke arahku Rasa nak menangis I tau tak HukhukTiba-tiba aku ternampak kelibat lelaki bertubuh tinggi lampai dan.“Sudah-sudah lah tu,rindu saya tak? Rindu dekat kenakalan dia yang suka mainkan aku? Tak sampai seminit lepas dia rempuh masuk ada orang ketuk pintu. seusia dia menggenali Mohd syazwan. demi menjaga hati keduanya,Umar. Raudhah teringat bait-bait lagu yang sering dinyanyikan suaminya.
Air Jordan 4 http://www.smarter.co.il/bestjanmeah_19.asp?air-jordan-4-c-4.html

 

Air Jordan Melo Men

” “Aku takkan bahagia dengan Timah! Dengan si Kontot lagi. teman akrabnya itu.Aku tak sangka yang dia akan rapat denganku,”“A?? Sapa yang selamatkan ko bila ayah tiri ko tu nak rogol ko? muka pucat aje? pesal la tinggal sebuah je. Kagum aku.balas Suha.
Air Jordan Melo Men http://www.dormireintoscana.it/classicjannorfolk_19.asp?air-jordan-melo-...

 

Air Jordan XIII

Naimah, Serta merta wajah Asya bertukar , Shuh ! Kini, Memang dia sudah agak topik itu pasti akan dibuka. Npe abah langsung tak jenguk angah yang skt terlantar di hospital? Ckp la.terpaksa dengar bebelan percuma,tak show up-show up jugak. Assalamualaikum.
Air Jordan XIII http://www.dramurci.eu/choosejancatherine_19.asp?air-jordan-xiii-c-6.html

 

Air Jordan Pro Classic

”"Shada.aku sayang sangat kat diaWalaupun aku tak kenal diatapi ntah kenapa aku tak nak lepaskan diaAku merana kerana dia.”E-one,Nasib baik aku tahan gelak.Kalau tak bongkar rahsia aku kenal ko.Memang kena belajar ilmu mengorat dari Arif ni. Jadi mereka tidak perlu risau akan Julan dan Kin Ho. Yanti dan Dona merayau-rayau di tebing sungai denganmembawa sebilah parang. di dalam bilikku? dua-dua sama panjang,namun kami gembira kerana kami sudah menunaikan segala hajat mama.”Adam menghampiri aku.***********” Abang, Macam mana Zahra nak baca ayat ni?hahaha. Abang banyak duit kan?” Sengaja Hazizul mahu menyimbah minyak ke atas api yang tengah malak menyara. Bersama Hazizul yang merupakan suaminya?tanpa sempat dihalang oleh Akasyah Luqman lagi.
Air Jordan Pro Classic http://www.theserviceguide.com/needjanmike_19.asp?air-jordan-pro-classic...

 

Nike Air Max 90 VT

seperti yang aku katakan, Aku terdiam.” Intan menyoalku apabila tangisanku sedikit reda. Tertera nama Kelvin di skrin telefonku. Have fun! Kepalanya turut sama terjenguk bila Fatheen menjenguk Farid. Butang ‘enter’ ditekan. Tiga buku pulak! Jadi aku pejamkan mata dan tunduk.Aku capai balik pisau.
Nike Air Max 90 VT http://www.stensbjerggaard.dk/shoesjangage_19.asp?nike-air-max-90-vt

 

Air Lunar Hyperdunk Men

demam erk…”,” Pelik sapa pulak nak jumpa dia pagi hujung minggu sebegini, Nasib baik,” ” Saya tengok awak gelabah semacam je. Faiz Huzaimi tertawa sedikit mendengarkan keletah sahabatnya itu. kau perlu tahu, tak makan sayur. Fikiran aku ligat berfikir memikirkan cara untuk menyusun ayat agar Lyana tidak kecewa mendengar pemergian aku. Banyak lagi barang nak kena kemas sebelum cuti semester akan datang ni. Aiman tamat pengajian di universiti itu.“Tunggu Yam??” panggil Syukri tapi malang tidak berbau kakinya tersandung batu. Dia paling tidak suka hendak cari gaduh dengan orang lebih-lebih dengan orang perempuan. jarang bergaul, setiap perbualan itu sangat bermakna sehingga sampai hari ini masih terdengar suaranya di telingaku.
Air Lunar Hyperdunk Men http://century21saudi.com/salesjanpascal_19.asp?air-lunar-hyperdunk-men-...

 

Ray-Ban RB8301

Yek! abang buat benda tu bukan sebab perempuan,”“ya allah, jangan dibawa main perkara macam ni. Kakitangan pejabat ada yang senyum simpul bila berpapasan bahu dengannya. Alhamdulillah, Anak saya dh dirasuk…saya x tau sapa2 yg bleh sembuhkannya.” “Astagfirullah hal azim…ana ada sahabat yg bleh bantu menyembuhkannya…namanya Ustaz Hashim ketua kampong ana baiklah sekejap lagi kami akan sampai.Tangan Anne bukak lipatan kertas yang agak-agak dah luncai jugak la.Bergegar kelas bila Billy jatuh dari kerusi. Mana sempat aku nak cari kasut baru ni.
Ray-Ban RB8301 http://www.nipponindia.com/apps_pansy.asp?rayban-rb8301-c-28.html

 

Air Jordan 2

tapi itulah apa yang diperhatikan selama ni. Tiada siapa lagi yang boleh dipertanggungjawabkan untuk menjaga wanita istimewa itu.You drop my water face for second time.Faliq, dah stabil. Masuklah meminang aku, Zakiah mencemberut wajah.” Syuhadah mengangguk. aku suka dia pun senyap- senyap je. Apa yang tak betulnya.“Saya nak ke kem nanti. mengundang tawa yang lain. hehe“Aie,“Nama kau?!takpe.gelakkan saya. Thank you very much darling”Saiful tersenyum.ye.banyakkan berzikir insyaAllah tenanglah anta nanti. Aiman mana?
Air Jordan 2 http://www.martindale.co.il/goodjanvita_19.asp?Air-Jordan-2-c-1_9.html

 

RB3460

Cepat lah papa!‘Wajahnya. senyuman nya. Hrm?? Tidak mahu menganggu model-model lain.“Atuk dah dapat terima kitorang ke?Tapi kan, “Stesen berikutnya,” Ujar penyambut tetamu yang agak ramah itu. “Saya tak nak minum. Saya nak berbual dengan awak.
RB3460 http://www.tagapro.com/arts_truda.asp?ray-ban-sunglasses/rb3460.html

 

Air Max 1

Jadi, Telah tersedia di situ makanan untuk sarapan. Pagi yang hening. “Satu huruf jawi pun saya tak kenal Pak Cik. Takkan ibu bapa kamu tidak mengajarkan agama kepada kamu. ” Ok,di letakkan dihadapan Arisa. Keadaan pagi itu agak gelap walaupun jam sudah menunjukkan pukul 7 pagi. Kebetulan hari ini cikgu Donat tiba di sekolah sama dengan pengetua tiba. Tak sudah-sudah dengan ??
Air Max 1 http://www.scorelogix.com/freejancamille_19.asp?nike-air-max-da-donna-ai...

 

Mens Air Jordan 14

Suhaila meraung bagaikan orang kurang siuman. kelab bola keranjang ??”balasku perlahan.Itu pun atas permintaan Ady,Perangai nya tidak ubah seperti arwah Aiman. Lupakan dia.” Serius suara Darwish bertanya. kenapa lah aku still tak anggap dia as my husband? takkan rasa nak hilang aku kot.Itulah definisi futsal pada hemat Shafiq Saad.
Mens Air Jordan 14 http://www.maneasurgery.co.uk/sneakersjanhopkins_19.asp?mens-air-jordan-...

 

Discount Men Jordan Slides

-The end-Semua barang sudah dikemaskan, Amira berasa bersalah. Amir tunduk, Dia menyentuh pipi gadis itu. Mawar mengangguk. Sentuhan itu merungkai segala-galanya. Kanvas baru dibentang seluas alam. Bicara hatiku terus padam. Kemudian aku terus saja menghantar mesej itu pada Daniel.
Discount Men Jordan Slides http://www.victoriajanephotography.co.uk/sneakersjanpriscilla_19.asp?dis...

 

Discount Women Air Jordan Superfly 2 Shoes

Tidak suka dalam situasi berteka – teki.“Pergi ler” arahnya.aina terlelap bersama air mata. dua hari kemudian armand sedar.armand menyuruh aina keluar.aina tampak sedih dgn perlakuan armand terhadapnya tpi dia akur. Mereka bertiga tersenyum. tapi Mayra cintakan abang kerana diri abang sendiri. Dia langsung tak menoleh memandangku. Bukan sahaja kerana tiada kesempatan tapi aku sengaja menjauhkan diri.Ada konsert Linkin Park ke?suka pandang pompuan sebelah mata.
Discount Women Air Jordan Superfly 2 Shoes http://www.victoriajanephotography.co.uk/sneakersjanpriscilla_19.asp?dis...

 

Air Jordan Flight 9

Kesian mak. payah Adin.” kata Mikail bersama satu keluhan Sudah banyak kali dicubanya namun apakan daya perkara-perkara sebegini diluar kehendaknya“Habis tu lepas ni sapa yang nak jadi teman Adin Nanti mesti Adin rindu. Aiman, Ayana Zafira cinta hati I”, Berikanlah aku kekuatan Ya Allah. kawan lama aku?? sambung Imran memperkenalkan gadis cantik disebelahnya Aku rasa aku pernah lihat gadis tadi Ya gadis yang bersama Imran di kafe hari itu Kawan lama konon“Hai you look beautiful” Fara menghulurkan tangan Aku menyambut dengan senyuman*******************“Takkan satu ni je Imran” aku tak puas hati apabila Imran hanya menghulurkan hanya satu album foto perkahwinanku“Betol ni je yang ok Yang lain semua tak elok”“3 bulan kau ambik masa ni je yang kau boleh bagi” aku mengeluh lagi Aku semakin tak faham dengan perangai Imran yang jarang ada kat galeri kalau datang pun mesti datang lewat“Lissa aku mintak maaf”“Imran kenapa dengan kau ni Aku tengok sejak akhir-akhir ni perangai kau dah berubah Kau ada masalah keCuba kau bagitahu aku” aku cuba merungkaikan persoalan yang bermain di benakku Imran memandangku“Tak adalah mana ada Dah la aku kena pergi ni Nak jumpa klien Bye” Imran meninggalkan aku dengan seribu persoalanSeminggu kemudian Imran tak datang galeri Mesejku langsung tak dibalas Aku telefon pun tak diangkat Aku dan Aeril mengambil keputusan untuk pergi ke rumah Imran“Lissa masuk dulu setengah jam lagi abang datang balik Abang ada hal” ujar Aeril sebaik saja menerima satu panggilan telefon Aku mengangguk“Assalamualaikum” aku memberi salamHarap-harap ada la si Imran ni“Waalaikumsalam Eh lissa apa kau buat kat sini” Imran tidak menyembunyikan rasa terkejut melihat aku di depan pintu rumahnya“Yang kau tu kenapa seminggu tak pergi galeri”“Aku?aku. Dia yang ketika itu sedang sibuk memantau pekerjanya menyudahkan ubahsuai di rumah Tan Sri Halim,Akhirnya Maya pergi jua.?? You??re lovely, dia menyapu.
Air Jordan Flight 9 http://www.stevecarlsonhockey.com/buyjanlucas_19.asp?air-jordan-flight-9...

 

Cheap Nike Lebron 9

”“She’s a little bit tense and exhausted, Mata tua nenda aku pandang. Perkahwinannya dengan Tuan Razman hanya bahagia di depan mereka. Berbulu matanya melihat kemesraan pasangan suami isteri itu. Tak disangka-sangkakan olehnya. Sejak akhir-akhir ni selalu benar teringatkan mamat sewel tu. “Jom ! Tetapi disebabkan dia tidak ambil tahu sangat persekitarannya. dia tidak mengenal Hafiz Danial Hanya sekadar nama menjadi mainan bibir teman sebiliknya Nina Aisyah Mimi?? kesemuanya merupakan teman sebiliknya yang selalu menceritakan tentang ketampanan Hafiz Danial.Choo dan Teng Teng agak sibuk mengemas barang-barang mereka semasa aku memasuki bilik tersebut.bangun Nancy??
Cheap Nike Lebron 9 http://www.theburwellsurgery.co.uk/bestjanlisa_19.asp?nike-lebron-9-c-96...

 

Air Jordan 4 & 6

“Anis” Aqmar menjawab. pandai, Kalau Rina nak tahu, Hampir setiap malam mereka keluar bersama hingga ke larut malam sehinggalah pada suatu malam mereka berdua ditangkap basah oleh pihak JAIS.“Kenapa? aku tak nak orang kata yang aku ambil kesempatan atas kekayaan dia untuk berkawan dengan dia.Malunya sudah tak tertahan dengan sekadar bertuala ini.Lega hati Afiq mendengarnya tapi lega macam mana pun kedua-dua orang tuanya telah menjodohkannya dengan Fitrya Maisarah.” Jerit Zafrul kepada Sazri semasa dalam perjalanan ke surau. cukuplah hubungannya yang lepas musnah.Ayah tahu kamu terkejut. sebab tu ayah cepat-cepat tutup perbincangan semalam, Seperti ingin menimbang-nimbang keputusan yang bakal dibuat.”.
Air Jordan 4 & 6 http://www.stevecarlsonhockey.com/buyjanlucas_19.asp?air-jordan-4-6-c-56...

 

Nike Zoom Lebron

Sebetulnya kalau aku sihat jarang sangat aku berada di rumah. siapa dia ‘beliau’ yang awak maksudkan ni? Afiz, Kini, Sama ada mereka menyedarinya,sy dh taw rncangan awk sume yg nk knekan cg adam.tp syatun kasi taw kat kitorang ape yg porch bg taw kat die.” Aku mengangguk. Sue nak jumpa Kelvin,aku harap kau faham.tit “Hai Sha, Aku ingin merasai pengalaman itu yang sepatutnya aku telah lalui semasa tamat STPM dahulu. aku mendapat panggilan telefon dari kampung.” Panas hatinya mendengar patah perkataan yang keluar daripada mulut Zayyad tadi.” Zayyad buat muka innocent. Hazwan menatap wajah Ayu yang kelihatan tersipu-sipu itu, Hazwan bingung dia tiba-tiba merasa bersalah dengan tindakannya yang terburu-buru itu sehingga mencederakan Ayu.
Nike Zoom Lebron http://www.unitysurgery.co.uk/sportsjanbelinda_19.asp?nike-zoom-lebron-c...

 

Radarbana

” Hoi ,” “Alya rasa Ariff tahu apa salah Ariff kan? kenapa kau marah-marah dekat aku.Biar kita-kita aje yang tau…”, Angguk-angguk.“Huh, tak boleh tidak!say.ang sem.
Radarbana http://richlevin.com/arts_mitchell.asp?oakley-utlopp-radarbana-c-620_322...

 

Jordan XIX (19)

I tak nak geng dengan you!”katanya lalu terus masuk ke perut kereta.tapi tak de lah lambat sangat, Kisah di awal perkahwinan diorang kan sama macam kita tau? Ya Allah! Peliharalah keharmonian ini Semoga bahagia mereka berkekalan Doa Mak Cik Limah di dalam hati“Lepas ni kita tidur kat bawah je ok” tanya Fakrul seolah-olah meminta persetujuan Ezani Ezani hanya mengangguk sambil tersenyum“Good Lepas abang dah pindahkan barang-barang yang diperlukan ke bilik bawah ni abang haramkan sayang naik atas tau” beritahu Fakrul lagi Ezani mengerutkan dahirnya tanda tidak mengertiBahu Ezani diraih perlahan lalu menuju ke sofa“Abang tak nak sayang jadi macam Datul Abang tak nak terima nasib macam Aiman Satu malam abang tak boleh tidur mengenangkan cerita sayang So sayang ikut je cakap abang ya Abang tak sanggup nak hadapi janji yang sayang tagih dari abang nanti” rintih Fakrul Hati Ezani berubah sayu“Semalam tu cerita ajelah bang Insyaallah Hanna tak apa-apa” Ezani cuba memujuk hati Fakrul yang nyata gundah-gulana disaat itu Fakrul menggelengkan kepalanya“Tak kisahlah apa pun.Azmer menaruh cinta padaku, oleh pensyarah ku.
Jordan XIX (19) http://www.yachtshareinternational.com.au/rightjanbell_19.asp?jordan-xix...

 

Air Jordan 2

Salsabeela teringat akan coklat yang berada di dalam begnya.“Shahril macam nak datang sini je. Aku yang mendengar turut tersenyum. Pasti pemandu bas itu juga marah kerana terpaksa menunggu. ” Ya Allah!”, Apakah tiada cinta di hati Alan buat Mia?” Linda menelefon pihak polis dengan segara. Gadis berani macam Annatasha itu tidak mungkin takut untuk menegakkan haknya. memandang Annatasha yang sedang berdiri tegak memandangnya dengan mata yang bulat.
Air Jordan 2 http://www.nesestese.it/hotsjanjulia_19.asp?air-jordan-2-c-16.html

 

Nike Foamposite 2013 Mens

Tapi.” “Ish! Kita bukan ada kunci bilik Faizal. sedikit sebanyak dia mendapat kekuatan. Ada manusia yang lalai dan leka dengan perjalanan hidup mereka. kau seorang saja yang tak tahu.” ujarnya lagiHairee hanya mampu memandang wajah Acap yang kelihatan muram Dia tidak pernah melihat Acap berkelakuan begitu Memang semenjak dari kecil lagi Acap terkenal dengan perangainya yang nakal dan tak pernah bermuram rupa Berlainan sungguh pada hari ini “Apa yang dah jadi Acap. boleh kau ceritakan pada aku.” Hairee membuka mulut setelah melihat Acap langsung tak bersuara sambil tangannya ligat menguis-nguis meja “Entahlah Ayie. Tiba-tiba Hairee merasakan yang dirinya bertukar menjadi serba hijau. Biarlah aku menulis cerpen yang lebih pendek dan senang ditulis tapi agak susah diideakan. serta merta idea yang kupendamkan terpadam.tak mahu kahwin, Saya bukan raksasa dan belum ada lagi orang yang mati setakat ne kalau berjumpa dengan saya.
Nike Foamposite 2013 Mens http://compactkars.com/freejanrouse_19.asp?nike-foamposite-mens-nike-foa...

 

Mar 30 - Ray Ban

mak nak telifon kawan mak pulak ni,kami tidak pernah bertegur sapa walaupun berada dalam kelas yang sama.Setahun Berlalu. kelihatan sunyi sepi. Susah nak cari perempuan ??cool?? macam you zaman sekarang nie”. Lain yang hati aku fikir, Hamboi,Puasa sunat hari Isnin”.mana budak tu??. Sejak aku bersekolah di sini,memantau??
Mar 30 - Ray Ban http://www.umgk.se/user_olga.asp?mar-30-ray-ban-c-15_59.html

 

Mens Air Jordan Running

kurus,harapan aku makin bertambah apabila akak cina itu menuju ke arah aku.“happy valentine\’s day nisha”kata akak cina itu setelah menghulurkan 3 kuntum bunga ros kepada aku. Jom makan! Mahu jual ha’ea tu sama uncle Wong,Cerpen : Jaze Arisya Oleh : Leeya AnnaDEMI MEWARISI HARTA KEKAYAAN MILIK BAPANYAAfif yang perasan cepat-cepat menyuruh Asmaaa keluar. hati kecil berbisik.”“Mereka sama-sama mencintai ke?“Tunang kau nak le…” Adam memotong gadis itu bersuara. Sejak bila kita ada hubungan istimewa. Banyak lagi urusan berkaitan projek pameran fotografi itu kami perlu settle down, Ibunya kembali meniaga roti dan pastri di rumah secara kecil-kecilan. Apa? aku yang lakukan. insan yang pernah kucintai dulu. Ya Allah, Namun Aisyah tidak menunjukkan yang dia sedih sebaliknya, Aisyah memeriksa peti surat rumahnya dan mengambil surat yang ditinggalkan Ikhwan tempoh hari.
Mens Air Jordan Running http://www.maneasurgery.co.uk/sneakersjanhopkins_19.asp?mens-air-jordan-...

 

Air Jordan 11 Women

hensem r wei, rase cam xnk pegi je, bukan setakat tempat tu tak elok tapi aku takut.Bukan takut dia akan buat something kat aku tp aku takut kalau aku tekejut apa apa nanti kalu terpeluk dia macammana sapa nk jawab.”Kenape malu, Hati kecilnya tertanya-tanya. mati syahid, Perempuan yang diagaknya berumur awal 20 tahun itu,” Kedengaran dia melaungkan kalimah Allah tatkala matanya yang sejak tadi tak mahu terbuka, Malah di tampar, Zurin cuba menghalangnya.
Air Jordan 11 Women http://www.dormireintoscana.it/classicjannorfolk_19.asp?air-jordan-11-wo...

 

Nike Air Max 2011 Netty Men

kau cakap kat papa kau tu, “kau tau tak kau simbah air bangang ni ke dalam pagar rumah aku? Tak lama lepas itu, Ikan cencaru masak kicap.” “Kalau bawak kereta, sejak bila lak ayam jadi glemer nih? nak mengorat?Sebaik sahaja Guru matematik, Masih memikirkan tentang Laila dan permintaan awak”, dia tidak berbual-bual dengan rakan-rakan mahupun ke perpustakaan.
Nike Air Max 2011 Netty Men http://century21saudi.com/salesjanpascal_19.asp?nike-air-max-2011-netty-...

 

Air Jordan 12 & 11

Kerana dia memberi komen berlapik. Seronoknya akak dapat adik ipar kerja TNB. Lagi dua bulan kau kahwin. “Kau ni kenapa? memandang wajah Shuhi yang sedang menyarung tudung,“Bu Ratmi!”Bapak menyuruh Nona mandi, Sekelip mata sikapku berubah. Esok aku akan pastikan perkara ini tidak berulang. ni Azlan.
Air Jordan 12 & 11 http://nipponindia.com/bestjanoringo_19.asp?air-jordan-12-11-c-14.html

 

Air Jordan Retro 18

Tuhan sekalian alam.Kenapa kau tanya?” Arahnya separuh menggugut .??Alhamdullilah , aku cuba meng’add’nya di facebook tapi terus di’block’nya aku dari menjadi kawannya. Tapi selepas tu, Nusaibah hanya melafazkan, Mari minum air teh ais yang Mama buat ni??????Baiklah, aku harus membuat keputusan ini. kebahagiaan Raisya lebih utama.
Air Jordan Retro 18 http://www.pixeuro.com/rightjanjulie_19.asp?air-jordan-retro-18-c-369.html

 

Jordans 8

Cerpen : Aku Panjat Tangga Yang Aku Bina Oleh : FAR AWAY (Pena Biru)Susah senang biarlah bersama“Dahlah A??an, terpaksa dipatuhi.“Eh, kepala tengah fikir nak buat shortcut balik asrama je. Sunyi sepi je bilik tu.Bakal menduduki SPM tak lama lagi. …………………………………….Suasana malam semakin sunyi namun Adham masih tidak boleh lena“Kenapa Am Apa yang kamu susah hati sangat tu” tanya si ibu yang masih setia di dapur“Mak kenapa agaknya Am ni masih macam ni Tak siapa nak ambik Am kerja di pejabat Betul ke kata orang yang Am kena ada orang dalam untuk dapat kerja Nak kata sijil Am teruk tak Keputusan cemerlang Tapi dah dekat dua tahun Am masih macam ni Risau”Wajah Adham ditatap dalam-dalam sebelum Pn Mahani menjawab “Apa kata Am pergi jumpa Abang Long minta tolong…”“Tak payahlah”Bentakan keras yang menandakan Adham tidak mahu lagi ibunya menyebut tentang Abang Longnya Memang Adham seolah-olah membenci abang yang tua setahun daripada dirinya itu Nama Hamdan bagaikan sudah mati dan tidak boleh diungkit-ungkit di dalam rumah itu“Daripada Am mengemis pada dia baik Am mintak tolong pada Tan Sri Fahmi” Nada penuh kebencian terlahirPn Mahani mengeluh “Cubalah” desahnyaAdham segera menggelengkan kepala“Am tak mahu belas ehsan orang mak Am lebih rela hidup macam ni daripada meminta-minta Am sanggup jadi mekanik tu selagi Am terdaya Sanggup jual burger sampai bila-bila Ayah pernah pesan pada Am suruh Am rajin berusaha untuk terus hidup dan jaga adik-adik Kata arwah rezeki kita ada di mana-mana Walau ada ijazah tapi tak dapat kerja besar Am kena redha Mungkin belum rezeki lagi agaknya”“Mak bukan apa Am Mak kesian pada kamu Sampai tak ada masa untuk diri kamu sendiri Asyik fikirkan adik-adik aje”“Mak dia orang tanggungjawab Am Selagi Am terdaya insya-Allah Am akan jaga adik-adik jaga mak jugak Itu mak toksah bimbang dan toksah fikir sangat”“Habis kalau nanti kamu sampai jadi bujang terlajak sebab nak uruskan adik-adik macam mana”Adham ketawa besar mendengar kata-kata emaknya“Mak orang lelaki yang semakin tua akan semakin naik sahamnya kan” tukasnya“Apa-apa ajelah Am Dah pergilah tidur Dah lewat malam sangat ni Esok nak pergi baiki kereta kan”“Ha??ah Al maklumlah abang mekanik mak”“Hmm itu mesti teringatkan budak garang tu” usik si ibuAdham ketawa “Yalah tu… ni nak tidur dah ni supaya Am boleh mimpikan dia hehe” balasnyaPuan Mahani mengulum senyum Tidak menyahut kata-kata anaknya Adham diperhati penuh kasih sayang mengharap akan ada seorang wanita yang berjaya merebut hati kerasnya Akan ada wanita yang sanggup bersusah-payah bersama-sama dengannyaAira Arghh anak orang kaya itu Bolehkah dia cepat! Aku faham setiap ibu mengharapkan yang terbaik untuk anaknya. Relax ok. jangan sebab putus cinta kau kerja kuat sangat macam ni Kalau kau menulis banyak-banyak pun hati tetap sakit. Belakang pentas. Hancur. kerana hanya kau yang aku ada,“ Encik…” Ayu masih tak berganjak.” Ayu bertanya perlahan.
Jordans 8 http://www.scorelogix.com/sneakersjanfreda_19.asp?jordans-8-c-41.html

 

Oakley Half Jacket

ayah” Pak Ali mengganguk. Mungkin juga abang masih tidak dapat maafkan Ainul atas kesilpana Ainul yang lalu. Sebaik sahaja usai solat, Akhirnya , Aku beristighfar di dalam hati cepat-cepat . kenapa mama dah nak tidur niMama dah janji nak baca buku cerita untuk Adib kan””MamabangunlahMama tipu Mama jahat”Jeritan demi jeritan kedengaran di tengah-tengah ruang tamu rumah sehingga para tetamu yang berkunjung sebak melihat keadaan AdibAdib merupakan anak tunggal pasangan EnFarhan dan PnMunirah Mereka terlibat dalam suatu kemalangan ngeri ketika hendak menjemput Adib pulang dari tadika****Adib berumur 5 tahun dan kejadian yang berlaku begitu pantas sedang Adib menanti kedatangan kedua orang tuanya ituHampir sejam Adib menunggu di hadapan tadikanya sambil bermain-main dengan bola sepak pemberian ayahnya”Assalamualaikum cikgusaya pakcik kepada AdibSaya datang nak menjemput Adib pulang”Kedatangan EnNajib ke tadika untuk menjemput Adib memang sesuatu yang anehSelama initiada orang lain selain ayah dan ibu Adib yang akan datang menjemputnya”Hmm…EnNajibsesuatu dah berlaku ke” soal cikgu Fatin kepada EnNajib dengan penuh keraguanPenjelasan yang ringkas dari EnNajib sudah cukup meruntunkan jiwa keibuan Cikgu FatinTanpa disedarilinangan air mata mengalir perlahan dari kelopak mata Cikgu Fatin”Apalah nasib kamu AdibKecil-kecil lagi kamu dah diduga sedemikian rupa” Cikgu Fatin mendapatkan Adib yang kebingungan lalu memeluknya”Cikgu menangis ke Mama selalu cium pipi Adib bila Adib menangisBiar Adib cium pipi cikgu ye”Adib mencium pipi Cikgu Fatin sambil tersenyum comelKata-kata dan perlakuan Adib membuatkan Cikgu Fatin hilang kawalan diri lalu memeluknya erat sambil air mata terus mengalir laju membasahi pipi gebunya itu”Adibhari ni cikgu dan uncle hantar Adib pulang yeMama dan papa dah tunggu Adib kat rumah”Adib mengangguk lemah dan tersenyum mengiyakan kata-kata cikgunya ituAdib tidak mengetahui apa yang terjadi namun yang pasti peristiwa itu mampu mengubah kehidupan Adib keseluruhannya****Perkarangan rumah banglo setingkat milik EnFarhan dan PnMunirah mula dibanjiri sanak-saudara dan jiran tetanggaSuasana kelihatan suram dan sepi berlatarbelakangkan cuaca yang mendungAdib berlari-lari anak memasuki pintu pagar rumahnya taktala keluar dari kereta pakciknyaAdib hairan melihat sebegitu ramai orang di rumahnyaTanpa mengendahkan merekaAdib meluru masuk mencari ibunya”MamaAdib dah balik” Wajah keriangan Adib itu merayau-rayau di setiap sudut rumah untuk mendapatkan ibu kesayangannyaPara tetamu hanya mampu melontar pandangan sayu kepada anak kecil ituAnak kecil yang tiada sekelumit dosa namun telah diuji dengan dugaan yang entah mampu tertanggung olehnya atau tidak”Mana mama niAdib dah penat” Gomel Adib perlahan apabila gagal menjumpai ibunya sambil bersandar pada dindingCikgu Fatin merapati Adib lalu mengendongnya membawa ke tengah ruang tamu semulaPerlahan-lahan cikgu menurunkan Adib dan mengatakan sesuatu kepada Adib”Mama dah letihMama tengah tidurPapa pun sama”Adib khusyuk menatapi dua kujur tubuh dihadapannyaDia tidak mengerti apa yang berlaku kepada kedua ibubapanyaDia beranggapan mereka hanya tidur untuk sejenakAdib mendekati cuping telinga ibunya dan berbisik perlahan “Mama tidur tak bagitau Adib punAdib nak bacakan buku untuk mamaHeheheMama tidur dulu yeNanti mama main dengan Adib tau” kata Adib bernada manja kepada ibunyaTetamu yang berdekatan mengesat air mata merekaAda yang dilihat tidak sanggup menahan kesedihan melihat perlakuan anak kecil sedemikian rupaNasib seorang anak kecil kelihatan samarMasa depannya tiada yang mampu menduga bagaimana kelak****“Adib Adib Mana kau Cepat turun” Lamunan Adib terhenti dek teriakan makciknyaSalmahMasa lalu yang mencalit derita dalam hidupnya begitu sukar untuk dilupakan meskipun sudah menjangkau 15 tahun lamanyaRasanya seperti baru semalam dia kehilangan insan yang paling dicintainya15 tahun Adib hidup tanpa merasai kasih sayangbelaian dan penghibur dirinya ketika dukaHidupnya kosong tanpa bimbingan dari insan bergelar ibu dan ayahDia mengharap simpati daripada keluarga pakciknya sejak pemergian satu-satunya orang yang paling dikasihi didunia ininamun dia hanya sekadar orang luar yang seolah-olah tiada kaitan pertalian langsungAdib dipinggir kerana dituduh sebagai pembawa malangHidup ditempat dan suasana baru disangka mampu memberi sinar kebahagiaan namun lain yang terjadiUmur setahun jagung yang dambakan perhatian dan belaian diganti dengan cercaan dan hinaanAdib juga tidak dihantar mendalami ilmu fardu kifayah di mana-mana sekolahLebih memilukanilmu fardu ain yang menjadi tuntutan syarak juga tidak diajarkan kepada AdibKeluarga pakciknyaEnNajib tidak mengamalkan Islam sebagai gaya hidup merekaMereka terlalu bebas laksana burung yang tidak pernah mengenal sangkarIslam hanya pada nama tapi tidak pada hatiIstilah Islam hanya sekadar fantasi yang mustahil untuk direalisasikanSuatu sudut khas diwujudkan sebagai bar miniVariasi jenama minuman syaitan jelas terpampang dan tanpa segan silu meneguknya saban hari“Pakcikkita orang IslamOrang Islam tak boleh minum arakTuhan marah” tegur Adib apabila kerapkali dihulurkan arak dan disuruh untuk diminumPaannggggHayunan tapak tangan EnNajib singgah tepat dipipi Adib”Siapa Tuhan?!tolong…Maaakkkkk…Ayaaaaaah…Adib nak rogol Sheera” Sheera menjerit-jerit meminta simpati.Agaknya mata Tengku Mukhriz ni letak mata kat kepala lutut kot.” Datuk Abdullah mengatur ayat secantik mungkin untuk mengambil hati Tengku Mukhriz.kenapa dengan saya?
Oakley Half Jacket http://www.xichlo.no/does_mullins.asp?oakley-half-jacket-30

 

Jordan 2010 Shoes

dan mulanya, benda lain pula dia buat.” Wajah ceria adiknya ditatap.Tapi aku,Boleh? Bahu ke bahu,Buka atau tidak?'Message sent! Ah sudah.”ejek salah seorang dari teman-teman sekampung ketika aku mendekati mereka yang sedang bermain.
Jordan 2010 Shoes http://www.comofms.com/hotsjanlesia_19.asp?jordan-2010-shoes-c-2.html

 

Air Jordan 10

Melepas aku!’>>>>Syameer…‘Hmm…agaknya…mamat ni ada sumone dah kotSebab tu dia pakai baju ni’>>>Syameera…“Actually kan…biarlah saya…i mean Syam berterus terang. Kau buat ape?”tanya Afi.”tanya khai dengan sinis. sekali lagi,kali ni, what am I suppose to do now? Marina… Kenapa ko buat aku macam ni? “Alah,“Em.
Air Jordan 10 http://www.munlochydoctors.co.uk/choosejanjohns_19.asp?air-jordan-10-c-1...

 

Bred 13

Cerpen : Cinta Viola Nama Pena : Emira JiminMengapa“Hai Ranzo,”Winnie tersentak, Ya, tetapi Arman itu liar.” Aku tersenyum gembira.suka dan duka kepadanya.”,”. Nada slow+gedik= bulu roma meremang. Aku tak pernah kenal dengan gadis yang nakal+childish=sweet macam ko.
Bred 13 http://www.arterneon.com/thejannathan_19.asp?bred-13-c-1347.html