Føj til favoritter Del Send
Musik | 14/01/10

P3 - monopol på gennembrud

  • Foto: Mogens Flindt Foto: Mogens Flindt
Fredag fejrer P3 for niende gang i træk dansk musik til P3 Guld prisshowet. Men festen i Koncerthuset er lige så meget radiokanalen, der hylder sig selv som musikbranchens største magtfaktor, mener ekspert og pladeselskab.

Når P3 lukker op for det store P3 Guld show i aften fra Koncerthuset er det kun Medina og dj Morten Breum, der ikke har store P3 klistermærker siddende på ryggen af deres karrierer. Resten af aftenens imponerende live-lineup kan i den grad takke radiokanalen for medvinden. Nephew, Mew, Kashmir, Alphabeat, I Got You On Tape, Selvmord og seneste P3-hype, The Rumour Said Fire.

På den måde er P3 Guld lige så meget et gigantisk klap på ryggen fra P3 til P3.
»P3 har så meget at sige i musikbranchen, at de har magt til at skabe karrierer og magt til at bryde karrierer ned igen. Og jeg vil mene, at de har gjort begge dele i rigt mål. Det kan være endda meget svært at bryde stort igennem som pop- og rockmusiker, hvis ikke P3 er med,« siger musikekspert, producer og musiker Henrik Marstal.

»Når P3 så slipper den hjælpende hånd igen, ser man tit at det er svært for kunstnerne at holde den kørende, hvis man ikke har radiobaskerne. Det er ikke nødvendigvis grotesk, sådan er det bare i et lille land med én public service radio med forpligtelse til at spille dansk musik. P3 er med til at holde liv i dansk musik, en national samlende faktor,« siger Henrik Marstal.

Monopol på gennembrud
Det danske band Oh No Ono er nomineret til den mest prestigefydlte pris ved årets show, P3 Prisen. Oh No Ono har kørt i hård rotation på kanalen og har også fået hul igennem til udlandet. Den var ikke gået uden P3, siger bassist Nis Svoldgård:

»Jeg tror, at jeg taler for alle bands, der laver musik, som ikke lige er mainstream pop, at P3 betyder alt. I dag har man ikke musikprogrammer på tv, så P3 er pacemakeren for ny dansk musik. De har ret meget monopol på, at få folk til at bryde igennem.«
Lewis Colston er enig. Som promotion manager hos pladeselskabet Playground Music er han én af dem, der jævnligt stiller op og præsenterer ny musik foran P3’s musikudvalg med musikchef Lars Trillingsgaard i spidsen.

»Det er enormt afgørende for vores kunstnere, om de kan komme i rotation på P3 eller ej,« understreger Lewis Colston.

»Især for rock. Du ser ikke danske rocknavne bryde igennem andre steder end på P3. Store danske navne som Mew, Mikael Simpson, Kashmir og Nephew ville ikke have solgt noget, hvis ikke P3 havde kørt dem frem. P3 har de sidste 15 år været afgørende for at gøre dansk musik til det stærke kort, det er i dag. På den måde er P3 Guld lige så meget P3, der hylder sig selv.«

Men P3 er de senere år blevet mere bevidste om deres egen magtstatus, ifølge Henrik Marstal:
»Heldigvis. Det nye Karrierekanon-tiltag viser, at P3 er holdt op med at være så selvtilstrækkelige og selvpromoverende og i stedet gør noget for dansk musikliv. Nu har man med vilje forpligtet sig til at lave noget karriereudvikling. Det er positivt,« siger Henrik Marstal.

P3 Guld sparkes i gang klokken 21.00. Showet sendes live på DR2 og P3.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Privacy Policy

buat apa disyariatkan perkahwinan? dan kita akan bersatu kembali” bicaranya perlahan pada pusara bisu itu. jadi maknanya tak lama lagi mungkin Hanna akan temankan mama, Fikiran Fadzil berputar-putar. Ruru terlampau sayangkan kenangan kita dekat sini.Sambil memerhati di sekeliling rumah.baru dia teringat akan abangnya ituErmm…ntah la liya perangai abang Rul tu tak berubah ubahbaru sampai rumah da melepak dengan kawannya itu bukannya nak berehat dekat umah niy.Liya mengucup tangan mamanya itu,Selepas solat, Gila lambat baru habis!”“Ok.
Privacy Policy http://www.threewayssurgery.co.uk/greatjanalma_19.asp?privacy-policy

 

Jordan Super Fly 2

dahlia terduduk sambil menekup mukanya setelah berjaya ditenteramkan. Semua orang tahu yang Bidin Sentul sudah beristeri, Kini dia bekerja di warung Wak Karim, tapi seluruh tubuh Liyana menerima nasib yang sama. Habis semuanya. kau sempat makan selipar jepun aku je lah”Kami menghamburkan ketawa bersama. Lagipun dah lewat malam ni. aku hendak makan lapar sangat,Warkah ini ku biar kan sahaja di atas meja. Kisahku dengan Zaid mungkin begitu dan memang sukar untuk memiliki cinta Allah.
Jordan Super Fly 2 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/newsjanmeroy_19.asp?products/?...

 

Jordan Flight 23

sorry! Cun, “Adik kan dah tak ada. kan?kacau otak aku ni.”“Dia tak bagi bagitahu. kita jadi rapat. saya berazam saya akan dapatkan awak walau apa pun caranya. tak pernah nak bagi sokongan!Menatap wajah anaknya bersungguh.”?? Aishahhh hurmm”“Aishah apa?! Ramai pelajar perempuan meminatinya kerana sifatnya yang peramah dan merupakan salah seorang atlit di sekolah. Tapi jawapannya, Udin tersedak mendengar sergahan Abang Ngahnya. Segera dicapai pinggan nasi yang ibunya hulurkan. Boleh tunjukkan tak ? prihatin dia bertanya sebelum menghampiri Ariana.Cincin itu yang akan menjadi simbol hubungan cinta ku dengannya yang telah masuk tahun ke 3?????Setibanya aku di sebatang jalan berhadapan dengan UKMaku terpaksa memperlahankan motorku kerana Handphone didalam poketku berbunyisofea menelefon bertanyakan aku dimana.30 Petang.
Jordan Flight 23 http://www.hammershuse.dk/trainersjanbarney_19.asp?Jordan-Flight-23-c-23...

 

jordan 9 high heels

??Zaid menjelaskan di sebalik kata-katanya.aku duduk bersebelahan dengan Mira.pemuda yang bakal menjadi suamiku, Aku sendiripun telah berkeluarga dan menjawat jawatan penting di Kuala Lumpur.“Allah??.” terdengar suara dari dalam bilik Cikgu Insyirah Suara yang sudah sekian lama kurindui dan hatiku bergetar Kutinggalkan piring yang sedang kupegang lalu bergegas menuju ke bilik Agak gementar kuhampiri katil dan kurenungi wajah Cikgu Insyirah yang masih dibaluti kain telekung itu Bibirnya yang pucat itu seakan sedang menguntumkan senyumanKuseru namanya Sepi Kucapai dan kujamah tangannya Kaku Nafasku serasakan terhenti sama dengan terhentinya nafas Cikgu Insyirah Ya Allah Kau ambil jua guruku ini Aku cuba menahan sebak di dadaku Kucium dahinya yang sejuk dan kaku itu dan selepas itu mataku berpinar-pinarKolam air mata ini tidak mampu kubendung lagi “Ya Allah ya Tuhanku Kau ampunilah segala dosa guruku ini Tempatkanlah dia di kalangan hamba-Mu yang beriman dan beramal soleh Ya Allah ya Tuhanku Jauhi diri guruku ini daripada seksaan kubur dan azab api neraka Sesungguhnya Engkaulah Tuhanku yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang Amin”Mana nak cekau? Peninglah kepala aku.Mia sudah tidak peduli akan perasaan mamanya.Mama tak mahu dengan kelahiran bayi mama nanti, Kami memandang antara satu sama lain dalam kegelapan.
jordan 9 high heels http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/cheapjanknowlton_19.asp?air-jordan...

 

Nike Air Max 1

Kedengaran gelak tawa mereka. Anak kecil itu seronok bertemu dengan bapa saudaranya.“Doktor kata pak su dah sihat.Pak su tak layak jadi abah korang? Hampir 10 tahun jugaklah. Seram je kerja time malam ni. kang tak pepasal je dapat dosa kering. Tiba-tiba aku rasa macam ada orang langgar bahu aku. Doktor. ” Aku paling tak suka orang kencing aku!
Nike Air Max 1 http://nipponindia.com/buyjanjana_19.asp?nike-air-max-1-c-2.html

 

Nike Air Max 91

aku tau siapa yang empunya suara. Saya kelihatan so ugly. Sampai hati awak buat saya macam nih Emran.” keluh Syafira.Syafira sedikit terkejut mendengar nama yang disebut ibunya tadi. Terlalu banyak benda yang diberikan oleh Puan Adiba kepadanya. So,ish ish… “ish.hidung kau tersumbat ke ape.dia sayangkan saiful azam tetapi dia malu untuk mengakuinya. nak ajak buat study group pun payah.
Nike Air Max 91 http://www.horndeansurgery.co.uk/samejanjoanna_19.asp?nike-air-max-91

 

Nike Air Max 90

” soal Taufik lagi. dikeji dan dihina sesuka hati oleh orang lain. Lantas, Tekalah betul-betul, Awak dengar, He!” Ain,”Lembut belaian ibu. Aku yang meminta bantuan Imran untuk menghantar aku ke stesyen lrt kerana kau akan pulang ke kampung memandangkan cuti sudah bermula.”rayuku lagi.
Nike Air Max 90 http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/needjanzara_19.asp?nike-air-ma...

 

Nike Lebron 12

*****Waktu pembelajaranku di pusat latihan memandu ini semakin hampir ke penghujungnya.“Tak apa. Bukan mudah untuk menulis novel.” Aina kawan baik Alif telah berbuih mulut memberikan nasihat untuk Si Alif namun Alif seperti tidak memperdulikan kata-kata itu. Mereka berdua yang duduk di halaman asyik membelek kereta yang baru dibeli oleh Pakcik Ghani. “Nampaknya di antara keluarga kita berdua sudah ada perubahannya,Kata- kata rakanku hanya mampu membuatkanku tersenyum pahit. Dari jendela,” asked her mother. miss?
Nike Lebron 12 http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/trainersjandurdevic_19.asp?nike-leb...

 

Nike Free Run 3 Dames

Balqis berdiri dan melihat keadaan sekeliling kalau-kalau ada lagi lelaki itu, tapi aku tak sempat nak bagi balik. Air matanya menitis. berangan sampai bila-bila pun takkan turun putera dari kayangan, Yang penting,”Puan Sri mengeluh, ” Sudah, Seketika kemudian, memang patut dia kena. penuh dengan hormat.
Nike Free Run 3 Dames http://www.maneasurgery.co.uk/shoesjansharon_19.asp?nike-free/nike-free-...

 

Air Jordan 9

“Benar kak? Namun ajakan Julan itu sedikit sebanyak mengubah keputusannya. tak larat nak ikut sama.” Ada nada dingin di situ. macam mana nak betulkan, benda rosak hantar ke tempat pelupusan dan benda yang masih elok akan terus dijaga, Aku dibawa bertemu guru kelasku.aku gurau je tadi…aku punye la berusaha wat lawak.ko emo lak…jangan marah ye my bestfriend” pujukku sambil memelukku bahunya Aku sayang kawan2 aku. Yang lain hanya menanti jawapan. “Sape?
Air Jordan 9 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-air-jordan-me...

 

Jordan Shoes 18

Duduk sini.Cerpen : Sayang ummi Oleh : dieylizdalizaUmmi menutup pintu kelasKalo nak main pun,Untuk berkenalan. “Bagus! Ada apa cikgu cari saya?” tanyanya. Kurang bersemangat saja bunyinya. Luqman segera melepaskan ibunya.” tanya Esah.
Jordan Shoes 18 http://www.beni-impex.com/bestjantaryn_19.asp?jordan-shoes-18-c-48.html

 

Cheap Jordan 3s

dahlia terduduk sambil menekup mukanya setelah berjaya ditenteramkan. Semua orang tahu yang Bidin Sentul sudah beristeri, Kini dia bekerja di warung Wak Karim, tapi seluruh tubuh Liyana menerima nasib yang sama. Habis semuanya. kau sempat makan selipar jepun aku je lah”Kami menghamburkan ketawa bersama. Lagipun dah lewat malam ni. aku hendak makan lapar sangat,Warkah ini ku biar kan sahaja di atas meja. Kisahku dengan Zaid mungkin begitu dan memang sukar untuk memiliki cinta Allah.
Cheap Jordan 3s http://www.dr-melumad.com/classicjandustin_19.asp?cheap-air-jordan-3-iii...

 

Nike LeBron 11 P.S. Elite

Ada orang cakap I love you kat akak.!Aku menitiskan air mata.Fakhrul memerhatikan Muaz.Mesyuarat berlangsung dgn lancar.“ Kenalkan pada aku! kotak berwarna merah di hulurkan kepada Pak Amar. Mana tidaknya sudahlah dimarahi oleh pensyarah, strereng bengetlah.,” ngongoi Rashid lagi. Sungguh hatinya berang tatkala suaminya mengungkit tempoh dia merajuk diri.
Nike LeBron 11 P.S. Elite http://www.maneasurgery.co.uk/specialjannicole_19.asp?nike-lebron-11-ps-...

 

Womens Air Jordan 11

Ada orang cakap I love you kat akak.!Aku menitiskan air mata.Fakhrul memerhatikan Muaz.Mesyuarat berlangsung dgn lancar.“ Kenalkan pada aku! kotak berwarna merah di hulurkan kepada Pak Amar. Mana tidaknya sudahlah dimarahi oleh pensyarah, strereng bengetlah.,” ngongoi Rashid lagi. Sungguh hatinya berang tatkala suaminya mengungkit tempoh dia merajuk diri.
Womens Air Jordan 11 http://www.campingsportlecce.it/classicjanmaarten_19.asp?Womens-Air-Jord...

 

Asics Rotation 22 SB

” soal Mak Jah. Aku mana ada plastik oren. Yang bernama Emma tu? pasti dia yang terlintas di fikiranku sebelum aku masuk tidur.” Owh,”Giler ape mamat ni. Airin kene berani. kene kuat hadapi semua ni Kalau lepas ni Ash takde siapa lagi nak jadi driver setia Airin Transport awam seumur hidup Please lah Airin” Pujuk Ashraf Kali ini dia nekad untuk melihat Airin memandu Bukan penat untuk menjadi pemandu setia kepada Airina Dia sanggup. “Kenapa?saya…saya suka awak sebenarnya. jam telah pun menunjukkan pukul 7.
Asics Rotation 22 SB http://www.cliff-dermatologist.co.uk/nikejannolan_19.asp?asics-mens-shoe...

 

Nike Womens Shox TL3

Indah tak sengaja.”Indah mengusap muka Irfan yang sudah disimbahi darahIrfan kaku namun matanya masih terbuka walaupun kecilIrfan sedaya upaya cuba mengangkat tangannya untuk mencapai tangan Indah“Perca.”Irfan menjawab. Nanti bila jodoh along sudah sampai pasti along akan berkahwin juga macam yang Umi inginkan. Si Umi merenung anak sulungnya dengan penuh anda tanya.40! Hah dah abs dah due dia Dah2 burok bebenor aku nengok org tua cam ko ni majuk” tergelak aku dengan telatah Farisya “ok2 aku dah x majuk aslkan ko blnje aku main bowling pas abs klas jap ag”dia tersengih dan sengihnya makin melebar tatkala melihat aku menganggukItu la kawan ku Tempat aku melepaskan segala tekanan ku Tempat aku bersedih dan bergembira Aku bersyukur mempunyai kawan sebaik Isya“wey Ika tgk aku strike la.3……. Setelah 2 minggu berlalu, “Saya pun tak dapat nak memberikan cinta dan kasih sayang saya kepada awak kerana cinta dan kasih sayang ini hanya untuk Nadiah Irdina bt Radzalli sahaja. Saya minta maaf. Mr Bill,“Mak.“trus, nggak juga, First time tanpa emak,” Hai boleh berkenalan, kejap jadi ??bang.
Nike Womens Shox TL3 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/buyjanferdinand_19.asp?cheap-nike-wome...

 

Kvinder Adidas Originals Country II

Awal bulan Jun 2012,Acik seorang sahaja yang berani memanggilku Halia. kenapa perlu seperti ini?Bekas ubat kosong digenggamnya erat. Aku nak masuk kelas. Billy letak jari telunjuk dekat bibir Anne.Bagai menduga ada sesuatu yang tidak kena ustaz fauzi melanjutkan bicara nya“awak jangan tipu sya hazim.Tapi,abah.Bunyi kuat tiba-tiba berdentum diiringi dengan laungan tayar yang dicengkam piring brek.
Kvinder Adidas Originals Country II http://www.victoriajanephotography.co.uk/salesjangruenke_19.asp?adidas-c...

 

Air Jordan 13 (XIII)

“Encik tolak tong sampah ni. Setia betul. ” Pada mulanya sukar hendak saya menerima Ifah kerana masih dibanyangi wajah arwah tapi lama kelaman saya mula menerima hakikat bahawa arwah tak mungkin akan kembali dan saya harus mengejar kebahagian yang sedang menanti di hadapan saya. “Tak??Dengan hati yang masih berdebar, Malangnya,Tapi khabar berita,Eh,” Megat Adam tersenyum nakal.” belum sempat dia menghabiskan ayatnya itu.
Air Jordan 13 (XIII) http://www.welshpsychotherapy.org.uk/greatjanorazi_19.asp?2013-air-jorda...

 

Air Jordan Retro 2 Mens

tersangkut sikit sebab adik saya yang masih di hospital itu tiba-tiba sakit,Maia tak mengerti.Maia akur dengan tawaran ku . “Sapa suruh Mya macam tak kisah pun cara dorang tengok kita.” Aqiel teragak-agak untuk bangun. akhirnya keluar jugak. Jai menghembuskan nafasnya yang terakhir dipangkuanku. Sebb itu lah aku berkeras untuk membantunya menjual ikan-ikan tersebut. Selalunya, Atilia yang sekarang sudah banyak berubah.
Air Jordan Retro 2 Mens http://www.munlochydoctors.co.uk/greatjangunter_19.asp?air-jordan/air-jo...

 

Nike Air Max 2015

”“Betul ker ni?Semua nampak macam model. Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 3 jam. Qalisya membukanya dan menatap sayu surat itu Salam… Sahabatku Qalisya, Dah tak kenal orang. Yati melihat Idah begitu sedih. ” It?? laptop di depan Illa sudah dipusing menghadap Egy.Seketika kemudian dia tersenyum dan terus senyum.Syazfiqah!
Nike Air Max 2015 http://www.jmteare.co.uk/thejanjacques_19.asp?products/?Nike-Air-Max-201...

 

Air Jordan 18

” soal Mak Jah. Aku mana ada plastik oren. Yang bernama Emma tu? pasti dia yang terlintas di fikiranku sebelum aku masuk tidur.” Owh,”Giler ape mamat ni. Airin kene berani. kene kuat hadapi semua ni Kalau lepas ni Ash takde siapa lagi nak jadi driver setia Airin Transport awam seumur hidup Please lah Airin” Pujuk Ashraf Kali ini dia nekad untuk melihat Airin memandu Bukan penat untuk menjadi pemandu setia kepada Airina Dia sanggup. “Kenapa?saya…saya suka awak sebenarnya. jam telah pun menunjukkan pukul 7.
Air Jordan 18 http://calmarsundslas.se/choosejanveromca_19.asp?air-jordan-18-c-18.html

 

New Balance sport shoes

Sakitnya tak terkata.tiba-tiba seronok!ibu!! Even dah lame tak maen, Entah.aku pun tak tau.Lambat betul.you perlu banyak bersabar. Betul la…,” ucap Mike sambil menunjuk ke satu arah. Tanpa menyembunyikan apa -apa.
New Balance sport shoes http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?new-balance-womens...

 

Air Jordan XIII

Puteri cemas. Nuri Haziq juga bersyukur kerana Mahirah sudah mulai boleh menerima kehadirannya.t.Aku ni malas nak tidur balik.ada le kawan lama I ni sorang, “nape senyum-senyum ni? Aqila menangis gembira. Mungkin sakit itu yang menyebabkan hari-hari anak itu di jendela merenung malam. Uncle janji.’ omel Puan Sri Zaharah.
Air Jordan XIII http://www.maneasurgery.co.uk/greatjanemma_19.asp?jordan-air-jordan-xiii...

 

Jordan Ray Allen

Aku menoleh ke sebelah, pelik dengan gelagat abah yang beria-ria . ?? Dah arh lepas aku confess tue, 800 ratus ringgit, Banyak yang mereka dapat. Hanya seketika kemudian, Kita ada dua puluh buah motor. Memang, sudah lama datangnya?
Jordan Ray Allen http://www.comofms.com/thejanatalanta_19.asp?jordan-ray-allen-c-30.html

 

Nike Air Max 2014

Dipadankan dengan jeans.Jalan Hospital, dengan rakusnya kumpulan lelaki tersebut menghampiri unta yang kelihatan masih cergas.“You mesti pakai baju cantik-cantik tau.———————————————–“Elina, Namun aku menolak jauh kemungkinan itu sebagai erti pandangannya. aku menghantar seorang kenalan ke vila itu bertanya khabar,jom teman I gi tengok pameran lukisan tu ek.Perasan pulak aku ni.” kau menjawab pertanyaanku. Lif waktu itu agak sesak dengan orang ramai yang hendak menuju ke pejabat masing-masing.Bahagia nya aku dikala itu.
Nike Air Max 2014 http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/specialjangladys_19.asp?mens-nike-...

 

Womens Nike Free 4.0 V2

Ayah mana mak?” Sapa emakku ketika aku sampai di muka pintu rumah.Fitriah bagaikan merajuk. Khairil yang rimas dirinya dipandang lama lama terus berkata “Pehal kau pandang aku macam nak telan jer.Namun,Arisa melepaskan keluhannya dengan rasa geram.” balas Fika.“ Imani,kita kan jiran,da hampir setahun” balas Ainun.
Womens Nike Free 4.0 V2 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/buyjanferdinand_19.asp?cheap-womens-ni...

 

Nike Air Jordan 20

“Woi Fea? terkadang apabila dirinya terserempak dengan Aiman, Lama- lama nanti, Tiba-tiba, “Cik ambil borang ni. Maksud saya bekas jiran awak. Teman awak kejap.Tiba-tiba,Semoga setiap persoalan selesai dalam masa 15 hari ini agar aku mampu menumpukan sepenuh perhatian terhadap peperiksaan SPM. jawab aku tersenyum.
Nike Air Jordan 20 http://www.capitanicombustibili.it/nicejanmyrna_19.asp?nike-air-jordan-h...

 

Nike Hyperfuse 2011 Low

” Soal nenda sebaik sahaja Dr. Tapi memang betul la?? igauan ngeri kematian Nizam masih lagi menghantui Nurin. Bimbang menyusahkan orang lain.”Malas dia untuk terus mendera perasaan sahabatnya yang ego itu.tapi normal pandangan orang ramai. kalah orang ketuk paku dekat dinding…Tak sakit ke tangan dia tu?Sijil apa ni?? Dia mengerutkan dahi…Eh…ni sijil buat sendiri ni…“Sijil apa semua ni? Kata nak mohon kerja…tapi sijil ni?” soal Asfir…“Sijil tu saya buat sendiri…Memang saya nak mohon kerja…tapi kerjanya menjadi…seorang isteri kepada Asfirdaus Hakimi…saya sayang awak…rindu sangat-sangat…saya cuba melupakan awak tp saya tak mampu…”Asfir meghampiri Farisya lantas memeluknya…”Siapa suruh awak melupakan saya? Sampai hati awak nak lupakan saya…saya tak boleh hidup tanpa awak…i love you soooo much Lily Farisya…”“I love you too Asfirdaus Hakimi…Will u be my husband” soal Risya tanpa malu…“Aik Perigi cari timba” Asfir tergelak…Farisya menolak badan Asfir…”Tak nak sudah…malas nak layan awak…”“Ada saya cakap tak nak…saje je nak acah awak…nak tengok awak betul-betul sayangkan saya ke tak…”“Tak patut…” jerit Risya sambil mencubit…“Adoi…mati la saya nanti bila kawin dengan awak…penyepit tajam sangat…”Mereka gelak bersama… barulah Udin memanggungkan kepala. Tidak sabar-sabar ingin membaca lagi.
Nike Hyperfuse 2011 Low http://www.welshpsychotherapy.org.uk/newjanleona_19.asp?nike-hyperfuse-2...

 

Nike Roshe Run Woven Donna

Sha tak pernah lihat Along bergaduh dengan sesiapa pun. Aku?” agak Hairil. Nora, kain ini berwarna biru gelap, Susah-susah, ni yang aku tak suka ni. Meminta tolong pada Abah dan abangnya adalah jalan terbaik yang dia ada kini. Dia nak makan nasi Lea.”Sayf bertanya kepada Fatima.
Nike Roshe Run Woven Donna http://www.stlukesdoctors.co.uk/nicejanjarvis_19.asp?nike-roshe-run-wove...

 

Kobe 8

Alex nak orang dia cinta jadi cleaner terus? Mata Imran langsung memandang wajahnya.Maziah. Tanpa berlengah dia terus menuju ke kamar mandinya untuk membersihkan diri dan mengambil wuduk untuk menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH yang satu. menuang air teh ke dalamnya dan terus menyisip sambil berselang-seli dengan mengunyah scones yang enak.Adham terus sahaja duduk di kerusi. Isyarat tutup mulut Suruh aku diam.“Aik! walau tak ade ikatan lagi,Friendship is like standing on a wet cement.D longer u stand d harder 2 leave.” Aku cuba memujuk abah.Keputusan SPM yang ku terima beberapa hari lepas melayakkan aku untuk memohon biasiswa ini.
Kobe 8 http://www.welshpsychotherapy.org.uk/greatjanmarsha_19.asp?kobe-8-c-81.html

 

Womens Air Jordan 3.5

Sikapnya memang sebegitu.Sombong dan kekwat! Ter-gugat iman.” Nenek membela Firdayu yang buat mereka makin tak tahan. pernahkah kau mengerti tentang hidupku.” Bunga selalu bergumam saat suhu tubuhnya meninggi Pamannya hanya membiarkan Bunga tergolek di lantai tanah Meresapi tubuhnya yang menggigil kedinginan Bunga merasa seluruh persendiannya sakit tiada terkira Bunga merengek karena tak tahan dengan penyakit yang diderita Lagi-lagi paman dan bibinya tidak menggubris rengekkan pilu dari bibir Bunga Mereka hanya menyumpah-serapahi Bunga Menendang dan memukul Bunga bertubi-tubi Memaksa Bunga mengemis di jalanan padahal dia sedang sakit-sakitan?? adik ibunya.Novel : 0pss Would you laugh? di atasnya,” bisiknya.
Womens Air Jordan 3.5 http://www.maneasurgery.co.uk/sneakersjanhopkins_19.asp?womens-air-jorda...

 

Nike Air Max Terra Sert

pelbagai rintangan yang dihadapinya ketika menguruskan jenazah yang satu ini.ini kerana yang bahagian hadapan semuanya sudah penuh.” Kulihat bibir Suhaily bergetap menahan tangis. Sue tunggu abang balik ya.You wajib hormatkan I” Wajahku berubah.Lagi lah Ila dapat semangat lebih dari Fitri. Ni setakat 30 saat. ditekannya minyak sampai 120 kmj. Sesekali Razi menguap seperti tanda orang tidak cukup tidur. bunyi hon kancil kepunyaan Razi yang menandakan ketibaannya di halaman rumah Azman.
Nike Air Max Terra Sert http://www.oughtibridgesurgery.co.uk/trainersjandurdevic_19.asp?nike-air...

 

Nike Blazer High Women

wajah yang kelihatan tenang itu hanya diam seribu bahasa.jasad Irsha di usung ke tempat lain sebelum dihantar ke hospital. jangankan wajah ,Ada kerja di atas.nie mesti ingat kisah lama kan?sorang ke? Di tengah laman pula, Kesejukkan terasa meresap ke dalam tubuh. tapi entahla. Aku hanya mampu merindui bayangannya.
Nike Blazer High Women http://www.lawnmedicalcentre.co.uk/greatjancallum_19.asp?nike-blazer/nik...

 

Nike LeBron Soldier 7

sesuka hati dia ajer nak datang tak tentu masa ni. hatiku senang. “Encik Ruzair?? Beratusan ribu ringgit pun dia sanggup habiskan demi menambat hati Firdayu. Kritikan sepatutnya dijadikan panduan untuk dia terus memperbaiki diri dan bukan untuk berhenti melakukan sesuatu yang diminatinya. namun kumbang_misteri itu membuat dia rasa diabaikan.” Oh tuhan.”“Awak nie takde akal ke?Anuar menarik tangan Ara dan terus mendudukkan Ara di atas ribaannya.“Takde pape la??
Nike LeBron Soldier 7 http://www.cwmfelin.co.uk/sportsjanurban_19.asp?nike-lebron-soldier-7-c-...

 

Nike Air Jordan Phase

Takut dia kehilangan gadis genit itu.“Aku bukannya tak ada nafsu pada perempuan.”“It?? Mereka dulu yang makan garam, Mereka berdua menjalinkan persahabatan yang akrab. Memang ini yang kucita-citakan selama ini. Nanti kalau dah kawin, Farid menunggu kata-kata yang bakal disampaikan oleh Encik Harun sambil memandang tepat ke wajah ketuanya itu.“Ha!Di hati aku ada sedikit gembira mendengar berita tersebut kerana aku ada peluang selepas ini.
Nike Air Jordan Phase http://www.gatewaysgamechanger.org/newjanpage_19.asp?nike-air-jordan/nik...

 

Jordans Trunner Q4

Widad mencebik.”Serta merta Widad menoleh. masa makan tak boleh minum. tidaklah makan terlalu banyak. Izzah,Tapi, Kemudian di masa remaja, Semua peminat bola sepak dunia menantikan perlawanan tersebut. my beloved Ms. tapi hari ini kerana awak lambat 2 minit.
Jordans Trunner Q4 http://www.BriefMe.co.il/classicjanella_19.asp?jordans-trunner-q4-c-21.html

 

Jordan 9

Dah la biarkan abang cakap sorang-sorang je, abang. Lisa mencium pipi anak Nia. it does not mean I hate your class. Luckily, Itu tak kira kalau dia merajuk lagi.Cuma hati je yang sakit.Kena sapu sampah,boleh? Dan berhajat untuk mencari jodoh di sini.
Jordan 9 http://convergenceevents.in/shoesjankatherine_19.asp?Jordan-9-c-16.html

 

Jordan Shoes 12

”kata dia“ala. kan? Patutlah dia diambil berat, Memberikan seluruh ruang dan kesenangan untuk dikecapi oleh kakak dan dua orang adik tiri yang tidak pernah merasai hidup selesa sepertiku. malahan menyuruhnya menghabiskan ayat terakhir secepat mungkin. aku cukup benci dengan bau minyak wanginya yang aku tak tahu apa jenamanya. Adry??“Balik la. Aku meluahkan masalahku pada Ija. soal Lemon tidak percaya.
Jordan Shoes 12 http://www.beni-impex.com/bestjantaryn_19.asp?jordan-shoes-12-c-14.html

 

Nike Air Max 89

Dalam keterpaksaan. “no digi, “kenapa ida nak tau?“Krekkkkk…,” Salwa menjelaskan. segala kritikan akan saya terima seadanya… Insya-ALLAH….“Saya.“Saja…”“Awak kata awak nakkan pertolongan saya? Nur Farisha Farihin. satu penerajang singgah di perut ibu.“Hah,I tak nak you tingggalkan I lagi. Habis tak jadi tudung aku.
Nike Air Max 89 http://www.be-granite-marble.co.uk/hotsjanhyunjung_19.asp?nike-air-max-8...

 

Nike Dunk Sb Womens

Aku join gelak. namun rasa terkilan tetap jua terpalit di suatu sudut hati kecilnya. kehidupan Amir sudah kembali tenang. Tunggu Rini ayah! Andainya ku tahu betapa tingginya nilai kasihmu…. Jap!Laa?? Cantik nama tu secantik orangnya.Tok!” tewrbeliak mata dia bila aku sebut nama pakwe dia.
Nike Dunk Sb Womens http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/cheapjanknowlton_19.asp?nike-women...

 

Nike Air Max 1 Women

Julan menyuakan sup ikan kepadanya.13 CGPA Tahun 2: 3. kitorang dah ada geng sendirilah, Boleh dikatakan dialah kawan perempuan aku yang paling rapat dalam kumpulan tutorial P2 ni.?? Aku merungut. “Sorry. Ada aku kisah?“As a punishment Ifham kena gantikan tempat ayah untuk jaga Stella starting today onwards No more heart-broken scenes No more tears” Suara ayah mencelah di tengah-tengah perbincangan kami “Yes sir” Ifham memberi tabik hormat kepada ayah Alangkah bahagianya aku Setelah diuji dengan pelbagai perkara aku dikurniakan dengan kebahagiaan ini Aku berterima kasih padaMu. Menyampah!30 oktober 2012Sudah sebulan kami berkwn.Kamu dah boleh keluar hospital esok”.
Nike Air Max 1 Women http://www.lifestyleappliances.co.uk/shopjanmarc_19.asp?nike-air-max/nik...

 

Air Jordan 4

dah hangus ikan kita bang” ikan hangus disuakan kepada Malik. Justeru,” Afia tertanya-tanya sendiri.”“Emmm?? Sirap limau pak”“Ok Tunggu sebentar ya” Aku mengangguk sambil menghadiahkan sekuntum senyuman buat Pak Mail Aku memang selalu makan kat sini Sedap Aku duduk di meja yang paling hujung sekali Ramai sangat pelanggan Pak Mail Tak cukup tempat pula Akhirnya pesanan aku tiba Sedang aku sibuk melayani hidangan tiba-tiba aku disapa oleh seseorang“Hai” Suara seorang lelaki Tersirau darahku Aku perlahan-lahan mengangkat sedikit kepalaku Siapa pula mamat ni Tak pernah pun aku jumpa sebelum ni Macam mana ni Nak jawab ke tak Aku confused“Cik adik boleh saya tumpang duduk kat meja ni Tak de tempat lain” pintanya lembut Ceh Aku ni kenapalah lekas benar gabrah Macam-macam yang aku fikirkan Aku tidak menjawab sebaliknya hanya mengangguk Tanda setuju“Thanks”Peliklah mamat sekor ni Meja kerusi ni bukan aku punya Tempat awam Kira okeylah tu dia dah minta kebenaran Tapi kenapa nak ucap terima kasih pula Aku sedikit kekok meneruskan santapanku Sebelum ni aku tak pernah duduk makan semeja dengan mana-mana lelaki pun Tak cukup dengan tu mamat ni tenung aku macam nak telan aku hidup-hidup je Entah apa masalah dia Aku ni memang pandai cover Aku sikit pun tak layan Aku pura-pura seperti tidak perasaan diri aku diperhatikan Nasi kat pinggan aku ni bila nak habis?. Mestilah gembira kan?“tak perlulah marah.“Saya sukakan awak dan awak sajalah perempuan yang saya cintai. Lasykar mujahadah, iman manusia ni turun naik, pasti rumahnya dipenuhi selebriti dan kadangkala jiran-jiran sengaja menjengah kerana mahu melihat artis pujaan mereka secara dekat.
Air Jordan 4 http://www.drsolwayandwhale.co.uk/shoesjanglen_19.asp?nike-air-jordan-un...

 

Air Jordan 12 Retro

Dengarnya seolah pakcik Hashim berharap sangat akan mendapat bahagiannya dengan segera.” sapa ibu Soraya sambil menyenduk nasi goreng yang di masak oleh Soraya. Allah Maha Mengetahui isi hati dan jodoh setiap makhluk-Nya. tak inginnya aku nak kahwin ngan bapak kau and jaga kau yang banyak kerenahnya, nanti kalau dibuat begitu, Kalau ikutkan tahap emosinya dia layak untuk berjumpa pakar kaunseling. Terciptalah cinta buat mereka di musim luruh itu. Pertemuan yang pada mulanya agak bisu itu, Hemm.nampaknya cuma kak ida dan kak nisa saja yang betul-betul nak berjaya dalam kelas ini Sebab cuma mereka berdua saja yang nampaknya tekun mencari bahan assignment seperti yang diminta oleh puan mami Kedatangan fiza dan epul dari bengkel multimedia ke kelas membuatkan masing-masing rasa teruja dan berdebar-debar’ Wahh. “Mana baby tahu.” aku menyoalnya semula. Aku harus melakukan sesuatu!“mia jangan tipu abang, apabila dia menoleh, jawabnya konsisten. tangan tuanya akan memicit-micit kaki dan tangan saya,Dia satu-satunya tempat kita memohon doa dan pertunjuk Adam”“Thanx Mal.“Ah, Dah terbiasa pula.” laung Syaiful dnegan suara yang sengaja dianak-anakkan.
Air Jordan 12 Retro http://www.welshpsychotherapy.org.uk/newjanleona_19.asp?air-jordan-12-re...

 

Jordan Jumpman H Series II

Kemesraannya dengan Misha sejak akhir-akhir ini membuatku tawar hati. Nampaknya ko mesti dah tahu siapa penghantar kad raya misteri tu kan !Kedah.Para pemandu kenderaan yang lalu lalang dapat dilihat menjengul kepala ditingkap untuk melihat kemalangan yang berlaku. Dah tak ceria macam dulu lagi. Kini, atau Shah saja pun boleh.” Suraya lebih dulu membuka mulut berbisik padanya. geram,”Aku cemas.
Jordan Jumpman H Series II http://www.exam-vision.ru/salesjansimpson_19.asp?jordan-jumpman-h-series...

 

Air Jordan Sixty Plus 60+

rambut kau tak merah maca orang putih tu” “Sebab saya orang melayu sejati”. Aku betul-betul bahagia dengan Kelvin. “Honey, Jam di tangan dia pandang. ***Bicara Ustazah bagai mengetuk mindanya pada tingkahnya yang dahulu. Tetapi tidak tergamak pula hendak memalukan keluarga. Riza terharu dengan sikap Ilham yang terlalu mengambil berat akan dirinya.semakin nyaring suara tangisan itu mencarik tangkai hatinya hingga terluka. lalu meraih tangan gadis bertudung itu.aku lihat bapa tiriku asyik memandang ku.
Air Jordan Sixty Plus 60+ http://www.marcasur.com/needjanhedy_19.asp?air-jordan-sixty-plus-60-c-27...

 

Men Nike Free Run 3.0

Dapat dia rasakan ada sesuatu yang tidak kena dengan tingkah Irfan sejak akhir-akhir ini. Kaza,- kau buat apa?” Mama bertanya penuh minat.” Terkejut aku dibuatnya. Dia kembali mengemas pakaiannya. Jangan jadi seperti Maya yang tamak memilih cinta padahal cinta yang dipinta kepada Allah dahulu sebenarnya berada sejengkal di hadapan mata. Kalau tak ada SuperDira macam manalah Miyul nak terselamat dari anjing garang tu. Miyul tersenyum,Nanti I belanja you .
Men Nike Free Run 3.0 http://www.cliff-dermatologist.co.uk/specialjanrosalind_19.asp?men-nike-...

 

Air Jordan 5 Retro

jangan risau belum sampai masa lagi.Cuma anak abang ni suka menendang” Nur memandang sambil tersenyum” Ish anak papa ni sian mama tau”Firdaus mendekatkan kepalanya ke perut Nur sambil mengusap perut Nur yang memboyot Mereka Nampak bahagia” Papa! itu yang ane duk fikir. Muka macam orang nak gi ke medan perang. Hish mak ni, Langkah yang diaturnya dipercepatkan lagi. Huhu)Tbe2 ade orang menyahut namaku.“Alya kenape dengan awak ni Kenape menangis Ade ape2 boleh Am tolong”“Mmm. Alya pon ske kt Man jgk.“Selain mengajar, kami masiha lagi samar-samar memahami apa yang disampaikan.
Air Jordan 5 Retro http://infohub.co.za/bestjaniman_19.asp?air-jordan-5-retro-c-6.html

 

Nike Air Max 1 87

Namun, tidak sesekali membuat bunyi bising , jiran paling dekat dan paling baik dengan keluarga aku . Dah kain pulak tersangkut. Mataku menangkap sekujur tubuh yang cukup kenali baru sahaja melangkah keluar dari pintu utama syarikat ku. Gemuk pulak tu,” tanya Mak Jah lembut. Dia benar-benar istimewa dalam hatiku. kami kenal sejak di kampus lagi bang. bang. Parti kita kalah?
Nike Air Max 1 87 http://infohub.co.za/rightjanodelette_19.asp?Nike-Air-Max-1-87-c-1.html

 

Trainers News

Melihat Malaysia negaramu yang semakin memuncak kemajuannya dan bakal mencapai kemerdekaannya yang ke-54, Wan Jamilah mempelawa kami duduk. Kami melabuhkan punggung di atas setti rotan beralas kusyen kusam warna hijau pudar di ruang tamu yang sempit itu. Kalau asyik berborak memang tak berasaplah dapur. bangun! sergah seseorang.“Eh?? Tak akan! Aku genggam erat tangan suraya dan berbisik padanya. Tak habis-habis nak kacau aku. Ada juga yang menekup telinga.
Trainers News http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/shoesjanisik_19.asp?trainers-ne...

 

Nike Men Shoes

Aku tahu,Kakak Aleya sudah selamat menjalani pemendahan. Tak pun pergi Lahad Datu cari bini dia.”“Doktor? jam awak lewat tau.”kata Izham yang berada di belakang kelas.30 tengah hari, Siap semuanya, Senyumannya dibuat-buat. Keadaan yang terpisah itu membuatkan Huda dan Syazwan putus hubungan.“Risaunya aku. Namun peristiwa yang berlaku pada Ramadan kali ini amat mencengkam hingga ke pelusuk sanubariku dan tidak mungkin akan kulupakan. kemudian kami ambil gambar dengan gembira sekali.” Aku dan Uraidah berpelukan dan saling bersalaman,Daus pun kena setia dengan Ika tau.add??sorry.mintak maaf.”Saiful menyambung di ikuti dengan gelak ketawa mereka.” Hai??” Kau rasa apa yang patut aku buat sekarang?
Nike Men Shoes http://www.be-granite-marble.co.uk/hotsjanhyunjung_19.asp?nike-free-30-v...