Føj til favoritter Del Send
Musik | 19/11/17

Nordsjællandsk festival hæver prisen: Nu koster billetten 40 procent mere

  • Musik i Lejet i Tisvildeleje. Foto: Linda KastrupMusik i Lejet i Tisvildeleje. Foto: Linda Kastrup

Hvis du vil lytte til musik ved vandet og feste med under sommerens Musik i Lejet i 2018, så skal du have flere penge op af lommen end tidligere.

Billetprisen stiger nemlig fra 695 kroner for en partout-billet til hele den tre dage lange festival i 2017 til en pris på 995 kroner i 2018. Det svarer til en prisstigning på 43 procent.

Årsagen til prisstigningen skal findes i øgede udgifter til sikkerhed - og et ønske om et stærkere musikprogram.

Se billederne fra Tisvilde: Sol, sommer og musik i Lejet

»Vi synes, vi har mega gode bands, men vores ambition er at kunne præsentere to-tre internationale navne. Vi har været meget fokuseret på danske navne hidtil, og nu vil vi gerne have et par eller tre internationale navne, og de er bare dyre. Selv i forhold til de dyreste danske kunstnere, er det ofte en fordobling af prisen at få dem til landet,« siger Peter Maarbjerg, der er næstformand i Musik i Lejets bestyrelse.

Den populære festival, som næste år kan fejre 10 års jubilæum, har skabt et vindende koncept, der både kombinerer musikfestival og afslappet, nordsjællandsk strandstemning tre dage i juli måned i Tisvildeleje.

Læs også: Roskilde starter billetsalg - og offentliggør 11 nye navne

Udover ønsket om et musikprogram med flere internationale navne, har øget fokus på sikkerhed også været med til at give billetprisen et nøk opad.

»Vi har en del ekstra omkostninger til sikkerhed og terrorsikring. Det har blandt andet været for at forhindre, at  lastbiler og andet kan køre ind, og det er dyrt at sætte op,« siger Peter Maarbjerg.

Musik i Lejet finder sted i Tisvildeleje fra den 19-21. juli, og de 8.500 billetter til festivalen sættes til salg fra den 1. december.